Massa “DRS Olmasaydı Performansımız Aynı Olurdu”

yazar:

kategori:

Felipe Massa, Britanya’da yarışın ilk bölümünde geçmesine izin vermediği takım arkadaşı Valtteri Bottas’ın görüşlerine katılmadığını söyledi.

Harika bir kalkışla 3. sıradan liderliğe yükselen ve pitlere kadar yerini koruyan Massa, yarışın ilk bölümünde takım arkadaşının geçişine müsade etmemişti.

Massa “Sert lastiklerde daha hızlıydım bu yüzden onun geçmesine izin vermem doğru olan şey değildi.”

“Bunun yanında DRS aralığındaydı ve onun düzlükte beni takip etmesi çok daha kolaydı. DRS olmasaydı performansımız benzer olurdu.”

“Ardından yağmur geldi ve pite çok geç girdik. Bu sinir bozucu. Bugün podyumda olmamak büyük utanç.”

“Sinir bozucu bir sonuç çünkü bugünkü yarış harikaydı. Harika bir kalkış yaptım ve sürekli Mercedes’le mücadele ettik. Kuru kalsaydı kazanabilirdik bile ve bunu görmek harika olurdu.”

“İkinci pit stopu bir tur geç yaptık ve orada podyuma çıkma fırsatını kaçırdık. Bu yağmur aracımızın zayıf yönünü gösterdi.” dedi.

 


Yorumlar

“Massa “DRS Olmasaydı Performansımız Aynı Olurdu”” için 8 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Bırakalım bu olayları. Williams’a yarışı kaybettiren takım emri vermemiş olması değil, yapılan strateji hatalarıdır. En azından bir pilotunu Mercedes’ten önce pite alman gerekiyordu yapmadın, yağmur lastiğine geçerken geç kaldın. Takım emri gelseydi Massa’da motivasyon falan da kalmazdı zaten. Yarışta tek verdikleri doğru karar buydu.

  2. Alonsonun yanlış lastik seçimi haberinde rob smedley i uzman bir kenar yönetimi olarak lanse eden

    editöre gelsin bu hamle..

  3. start felipe standartlarında, yine harikaydı.
    dediği gibi, ilk stintte bottas kendini yırtsa da daha hızlı değildi. felipe 20 tur boyunca hiç bir turda yalpalamadı, kanaatim hem olması gerektiği kadar hızlı, hem de bir o kadar kontrollü sürüşüydü. öyle ki, yarışın başında SC çıktıktan sonraki ik turuv 1,39,5xx ile başladı, pite girerkenki turu 1,39,3xx ile sona erdi. DRS’nin verdiği 20 km. civarındaki hız fakı ile düzlüklerde mesafe kapatmayı “daha hızlı olmak” sanan bottas, düzlükler bittiğinde farkın yeniden açıldığını, onca düzlükte onca tur gerçek bir atak yapamadığını görmeli ve bunu doğru değerlendirmelidir. tabi egosu izin verirse.
    ayrıca, yarışın başında takım arkadaşının geçişine izin vermek demek, yarışın ilerleyen bölümlerinde takım arkadaşını ezeceği yerleri peşinen eliyle itmesi demek olmayacak mıdır? nitekim sert lastiklere geçtiklerinde massa hızını koydu, DRS mesafesine bile giremedi bottas. eğer bugün yağmur gelmeseydi, massa elini kolunu sallayarak yarışı 2. bitirecekti. hal böyleyken, neden bu fırsatı bottas’a versin? aksine, önde olanın massa olduğuna şüretmeli willaims; eğer yağmurda 1 tur önce (hamilton’un girdiği turda) massa’yı pite alacak kadar basit bir işlemi düşünebilmiş olsaydı, massa’nın vettel ile arayı mütemediyen pitten çıktığı gibi 4-5 saniye aralığını muhafaza ettiğine bakarsak, vettel’in önünde dönebilseydi aracın berbat yağmur performansına rağmen bugün yine podyumun 3. basamağı felipe’nin olacaktı kuvvetle muhtemel. özellikle diğer pilotun ise yağmurda ne yaptığı, daha doğrusu ne yapanadığı ve nasıl eline yüzüne bulaştırdığı ortadayken.
    hem ilk stintteki hızlı ama kontrollü sürüşünü, hem lastiklerde ağırlığını hissettirmesini, hem de özellikle williams’ın berbat ıslak performansına rağmen yağmurda ortaya koyduğu hatasız sürüşünü çok beğendim felipe’nin. yazık oldu, ıslakta dökülen bir williams, ne ilginçtir ki felipe gibi yağmurda parlamayan bir pilotun hatasız ve kendini aşan sürüşü ile, hem de s.stone gibi spinleriyle hatırlanan bir pistte podyum görecekti.. meğer ki williams sıvamasa idi.
    bu arada, takımın ilk piti (yine alıştığımız gibi) 4,8 saniye gibi uçuk bir zamanda yapması, ikinci pite ise geç alması yine gözümüzden kaçmadı. bugün oturup düşünmesi gereken 2 taraf var; biri felipe’yi podyumdan eden takım, diğeri takımdan aldığı gazla sidik yarıştıracağım derken saçmalayan bottas.
    biz de önümüzdeki yarışlara bakalım. en kötü günümüz, en kötü sürüşümüz böyle olsun..

    1. 1999 yılından beridir F1 takipçisiyim. Eğer arkadaki araç öndeki aracı 1 saniyenin altında takip edebiliyorsa kesinlikle arkadaki araç öndekinden daha hızlıdır. Şimdiye kadar bu şekildeki mücadeleden sonra arkadaki araç öndekini geçerse hep farkı açmıştır. Arkadaki araç temiz hava bakımından dezavantaja sahipken eğer yakın takibi sürdürüyorsa 2×2=4 ise arkadaki araç öndekinden daha hızlıdır.
      Ayrıca eğer Bottas, Massa’dan daha hızlı değilse Mercedesler de mi Massa’dan daha yavaştı? Bana kimse masal anlatmasın. Massa Bottas’tan hızlı olsa farkı açar giderdi. Drs falan hikaye. Hızlı olan araç arkasındaki aracı 1 sn kadar yaklaştırmaz…

  4. Massa nın startları ve en önde iken sürüşü gerçekten her zaman etkileyici olmuştur. Bu konuda griddeki en iyi pilotlardan biridir. Ancak şahsi fikrim pit stop ve daha sonraları için strateji anlamında çok güven vermiyor. Bunda elbetteki kenar yönetimlerinin payı büyük ancak hem ferraride hem de Williams da Massanin pit stoplar esnasında rekabet ettiği takımlara karşı kaybettiği sıra kazandığı sıradan çok daha fazla ise bunda kendisinin de payı vardır diye düşünüyorum. Ya pite girişte ya pitten pit esnasında ya da pitten çıkış ve sonrasındaki turda yavaş kalıyor. Bu da genelde sıra kaybetmesine sebep oluyor.
    Bu yarışta da yine benzer şey olacaktı. Önce pite girmesine rağmen az daha Bottasa geçiliyordu.
    Son olarak Bottasin Massa dan aman aman üstün bir pilot olduğuna ben de inanmıyorum. Ancak bu yarışın bunu kanitladigini iddia eden arkadaşlara da katılmıyorum. Bu yarış Bottas bir tık daha iyiydi, ancak gerek pistin yapısı gerekse takımın temiz geçiş talimatı ve tabiki Bottasin takımı düşünmesi riskli bir atak yapmasını engelledi. Yapsa gecermiydi o da soru işareti tabi. Neticede Mersedesler de Willamsa atak yapamadı bu yarışta.
    Neyse, sonuç olarak Massa da Bottas da birbirine yakın pilotlar ve bugün bu iki pilotada yazık oldu. Williams kenar yönetimi bir yarış nasıl mahvedilir onu tüm dünyaya gösterdiler!!!

  5. OtonomAktor avatarı

    Massa daha iyi sürdü bugun doğru söylüyor yaklaşması sadece drs aralığında olabildi. Startı olsun performansı olsun massa hatasızdı. Aptalca kararlarla williams pit ekibi podyumdan hatta olası bir galibiyetten ettiler pilotlarını.

  6. Bence rob smedley’nin o takımda bulunması hata. Ferrari de yer almış ve alan kişilerden hangisi stratejiden anlıyor ki de bu anlasın.

  7. Doğru söylüyor Sert lastikte daha hızlıydı, Drs Bottas’a çok yardımcı oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir