Smedley, Williams’ın Takım Emri Vermeme Stratejisini Savundu

yazar:

kategori:

Rob Smedley, Britanya GP’nin ilk bölümünde Valtteri Bottas’ın geçmesi yönünde takım emri uygulamak yerine pilotlarının yarışmalarına izin verme kararlarını savundu.

İlk bölümde ilk iki sıraya yükselen Williams pilotlarından Massa birinci, Bottas ikinciydi. Bir bölümde Bottas DRS’nin de yardımıyla Massa’yı iyice yakaladı ancak geçme fırsatı bulamadı. Bottas daha hızlı olduğu bölümde geçmek isterken takım önce birbirleriyle yarışmamalarını söyledi ancak hemen ardından temiz bir atakla geçebiliyorsa geçebileceği belirtildi.

Williams’ın ilk pitlerden sonra lider durumda kalabilmesi için bir seçenek bir pilotun Mercedes pilotlarını yavaşlatarak diğerinin açabildiği kadar fark açmasıydı ancak böyle bir strateji uygulanmadı.

Smedley “Bir diğeri diğerine karşı daha fazla desteklemek istemiyoruz. Bu bir takım çabası ve asıl şey takım olarak mümkün olduğu kadar fazla puan toplamak istememiz.”

“Takım herkesten önce gelir. Bu Frank’in takımı. Çok açık. Birinci hedefimiz bu. Takım için puanlar kazanmak.” dedi.

Bu konuda eski takımı Ferrari’nin daha acımasız olup olmayacağı konusunda Smedley “Muhtemelen evet, ancak burası Ferrari değil.”

“Burası başka bir takım değil. Burası Williams ve belli kurallarımız var. Pilotlarımız birbirlerini tutmadıkları sürece yarıştıklarında mutlu oluruz.” dedi.

Ön bölümdeki grupta pite ilk giren isim Hamilton oldu ve Hamilton bunu avantaja çevirerek liderliği, sonunda da zaferi kazandı.

Kendilerinin sert lastiğe erken geçmeme kararı için Smedley “Çok erken girmek istemedik çünkü bir pit stop yapmayı garantilemek istedik.”

“Önceliğimiz buydu çünkü en hızlı strateji buydu ve her zaman erken pit stop yapmayarak kedi fare oyunu oynuyoruz. Erken pite gelirsek en sonunda lastikler bitebilirdi. Bu yüzden böyle karar verdik.”

“Mercedes’in ne yaptığına bakıyorduk ve onların daha hızlı araca sahip olduğunu biliyorduk.”

“Onların pite geliş turlarını gördünüz. Etkileyiciydi ve pit stopları da çok iyiydi.”

“Yarış sonunda lastiklerin bitmemesi için çok geç kalmamak ile çok erken girmemek arasında dengeyi bulmak lazım.”

“Yağmurlu bölümde doğru zamanda durmayı bekliyorduk. Lewis bizden bir tur önce durdu ve orada harika karar verdi.”

“Biz sektörlere bakıyorduk ve pite girdiği turun orta sektöründe daha da hızlanıyordu.”

“Yağmur ilk olarak pit çıkışını vurdu ve Sebastian’ın karar vermesi için 15 saniyesi daha vardı. Biz karar verene kadar araçlarımız pit girişini geçtiler.”

“Pit girişini geçtikten sonra o koşullarda bir tur daha yapmak zorunda kaldık. Doğru karar vermemek hayal kırıklığı yarattı.” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=wH6RpcJ2dww

 


Yorumlar

“Smedley, Williams’ın Takım Emri Vermeme Stratejisini Savundu” için 6 yanıt

  1. Artistliğe gerek yok.Bottas’ı öne alırdınız baktınız ki farkı açamıyor ilk pitlerde yine eski pozisyona dönerdiniz.Bottas DRS ile mi bu kadar hızlıydı yoksa gerçekten önü açılsa Massa’ya ve Mersolara fark açabilir miydi , bunu denemek lazımdı.Ön gruptan koparsa yarışı kazanırdı kopamazsa yerini tekrar Massa’ya verirdi.Ne kaybederdiniz.
    Ama bu frankın takımıymış.Emir vermektense puan kaybetmeyi yeğleyen bir takım.Bir atasözü vardır.”Memuru süslü avrat , fakiri de kuru inat perişan edermiş”..Frank da kuru inatla nereye kadar gider bilemeyiz.Kardeş burası formula 1. Burası şans yeri. Burada fırsatı buldun mu affetmeyeceksin yoksa işini bitirirler.Sonra da ağlarsın.Kazanmak için bir fırsatınız olmuş ve bir daha ya gelir gelmez belli olmaz.O fırsatı da “burası frankın yeri” diyerek hiç ederseniz daha çoook büyük takım olursunuz.Aynen devam.

  2. Adamlar emir verse ayrı suç, vermeseler ayrı suç. Pit stratejilerinde artık altında birşey aratmaya başlayacak kadar sıkıntılılar, orası ayrı.

    Bir de geçenlerde bir Massa fanı Williams’ın Twitter’da bile Bottas’ı desteklediğinden bahsediyordu, doğrulamak için yarıştan sonra attıkları tweetlere baktım, altısı Massa, biri Bottas hakkındaydı. Fanatiklik kör ediyor demek ki.

  3. Massaya yakınlığı ile bilinen smedly in cevabı oldukça normal.

  4. srknmsr14 #ForzaMichael avatarı
    srknmsr14 #ForzaMichael

    Yarış stratejiniz sadece 3 ve 4. sıralar için belirlemişsiniz bu gayet açık. Starttan sonra 1 ve 2 olunca her şey değişti, sadece yarışı ekranlardan izlemekle yetinip başkalarının yaptıklarına bakmakla geçti. Birde üstüne takım emri verip Bottası öne alsaydınız sıvamanın bir adım önüne geçerdiniz. Bottas zaten Drs ile sadece yaklaştı geçemedi.Sabaha kadar yarışsalar da geçemezdi. Telsizden mırıldanma ile geçilmiyor. Ferrari’ye kendini gösterip satış pazarlama işi elinde patladı!

  5. sıvıp sıvadınız resmen.istedigin kadar konus. yok sektorlere bakarmı da yok mercedi takip edermis
    erken girse lastik bitermis yok burası wiliamsın takımıymıs o wiliams seni bu yuzden kovarsa hic sasırma aklınca ona da yag cekiyor satır aralarında. iste bu zıhnıyet yuzunden buyuk takım olamıyorsunuz .

  6. yarış da verdiğiniz tek doğru karardı..

    yanlışlar yanlış pit önce alınmalıydı en az biri

    yağmur lastiklerine geç kalmak sayılabilir bunlar podyumları götürdü..

    bu adamın uzman bir kenar yönetimi olduğunu savunan kişiler vardı burda mclaren de olması gerek gibi bir kelam etmişti..))

    ferraride neydi ki burada ne olsun aynı tas aynı hamam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir