2015 GP2 İngiltere – Sirotkin İlk Kez Kazandı, Haryanto Zaferlere Alıştı

yazar:

kategori:

GP2’de sezonun 5. ayak yarışları Silverstone’da yapıldı.

İlk yarışta 3. sıradan başlayan Richie Stanaway, iyi startıyla ilk sıraya çıktıysa da Berthon ve Markelov arasındaki temas sonucu piste giren güvenlik aracından sonra 3. başladığı yere geri döndü. İlk pole pozisyonunu kazanan Sergey Sirotkin, güvenlik aracı çizgisinden sonra atak denedi ve pitlerden sonra da pozisyonunu koruyarak serideki ilk zaferini kazandı. Böylelikle Stoffel Vandoorne’un 2014 Abu Dabi’den beri 5 yarıştır süre gelen Cumartesi yarışlarını kazanma geleneği son buldu.

Şampiyona 2. si Alexander Rossi, yarışı da 2. sırada tamamlamayı başarırken önceki yarışlara göre düşük profilli bir performans gösteren şampiyona lideri Stoffel Vandoorne 3. oldu.

İlk 6 sıradaki pilotların sert lastiklerden yumuşak lastiklere geçtiği yarışı DAMS pilotları Pierre Gasly ve Alex Lynn 4. ve 5. sırada tamamlarken Avusturya’da kötü bir haftasonu geçiren Raffaele Marciello 6. oldu.

Nick Yelloly, Rio Haryanto, Julian Leal ve bu sezon ilk kez yarışan Oliver Rowland 7., 8., 9. ve 10. sıraları alarak puan almayı başardılar. Rio Haryanto, 8. olarak 2. yarışa poleden başlama hakkı kazandı.

Startın bir başka kazananı Nobuharu Matsushita, 5. turda 2. sırada giderken mekanik arızayla yolda kalırken yarışı 6. sırada bitiren Arthur Pic, son tur sondan bir önceki virajda Jordan King’e spin attırdığı için 20 sn cezasıyla 14. lüğe geriledi. King finiş çizgisini geçemezken Stanaway, Evans,Berthon diğer finiş göremeyen isimler oldular.

R1

R.Haryanto

Haftasonunun 2. yarışında zafer Rio Haryanto’nun oldu.

Endonezyalı pilot, poleden başladığı yarışı baştan sona kontrol ederek bu sezonki 3. zaferini kazandı.

Raffaele Marciello, bu sezon 2. kez podyumda yer alıp 2. olurken Pierre Gasly podyumu tamamladı.

Yarışı 4. sırada tamamlayan isim Alexander Rossi olurken Nick Yelloly, son tur Lynn’i geçerek kendi seyircisi önünde serideki en iyi derecesiyle 5. olurken Alex Lynn 6., Sirotkin’i geçmeyi başaran Oliver Rowland 7., dünün kazananı Sergey Sirotkin 8. olarak son puan alan isimler oldular.

Stoffel Vandoorne, 6. başladığı yarışta startta 9. luğa düştü ve bir daha yükselemeyerek bu sezon ilk kez bir yarıştan puansız ayrıldı. Kazaların adamı Norman Nato, Sergio Canamasas’a temasıyla kırılan kanadıyla gerilere düştü ve 5 saniyede ceza alarak kötü sezonuna devam etti.

GP2’de 10 yarış sonrası Vandoorne 170, Rossi 105, Haryanto 91, Sirotkin 78, Lynn 56 puanda yer alıyorlar.

Serinin 6. ayak yarışları 24-26 Temmuz tarihlerinde Macaristan’da yapılacak.

R2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir