Red Bull, Renault ile Anlaşmasını Tamamlamak İstiyor

yazar:

kategori:

Red Bull, Britanya’da gelecek sene Mercedes motoruna geçeceğine dair çıkan ciddi söylentilere rağmen 2016’da Renault ile olan anlaşmasını yerine getirmeyi planladığını açıkladı.

Renault ile 2016 için anlaşması devam eden Red Bull’un yaşanan sıkıntıların ardından motor partnerini değiştirmek istediği söyleniyor. Red Bull’un adı ilk başta Ferrari ile anılsa da Britanya’da çıkan ciddi iddialar, Red Bull’un Aston Martin ile anlaşarak Mercedes motoruna geçeceği yönündeydi.

Autocar, Red Bull’un Aston Martin ile ticari ortaklık anlaşması yapıp Mercedes motoruna geçmek için görüşmelere başladığını iddia etmişti.

Christian Horner “Infiniti ve Renault ile 2016 sonuna kadar anlaşmamız var.”

“Bu anlaşmanın ötesinde çıkan her şey söylentidir. Geçen hafta Ferrari’ydi. Bu hafta Aston Martin. Gelecek hafta Honda ya da Lamborghini olacaktır. Bu yüzden çok fazla söylenti var.”

“Bir anlaşmamız var. Infiniti ile bir ortaklığımız var ve ilişkimiz çok iyi. 2016 öncesi için çıkan her şey söylenti.” dedi.

Red Bull’un Renault’a yapmış olduğu herkese açık eleştirilerin ardından Mercedes’in bu birlikteliğe normalde pek sıcak bakmadığı; Red Bull’un Aston Martin ile anlaşmaya vararak Mercedes’i ikna etmek istediği tahmin ediliyor.

Bunun dışında Mercedes patronlarının Red Bull’un sahibi Dietrich Mateschitz ile geçmişten gelen bazı sıkıntılarının olduğu söyleniyor.

 


Yorumlar

“Red Bull, Renault ile Anlaşmasını Tamamlamak İstiyor” için 4 yanıt

  1. Red bull kadar dansöz bir takım yoktur herhalde.2016 senesini neden bekliyorsunuz ki? zaten Renault motoru yüzünden bu haldesiniz,bir yıl daha kalıp karizmayı çizdirmeyin.Renault motoru geliştirmiştir zaten gelişim hakları da var,onların yerinde olsam aynı motoru vermeye devam ederim.

  2. Burdam bakinca oyle gorunmuyor.

  3. Umarım Renault kendi takımını kurar da her yarış tokatlar sizi…dört sene şampiyon oldunuz o adamlarla,iki sene tökezleyince bıdı bıdı konuşuyorsunuz…McLaren,Williams bıraksın kapatsın dükkanı o zaman..

    1. Red Bull’un Mercedes’ten farklı olmadığını, fabrika takımı kafasında olduğunu hep söyledim. Yaptıkları normal, tüm fabrika takımlarının yaptığı gibi. Depolup gitseler arkalarından özleyen olmaz. BMW’yi, Toyota’yı, Honda’yı, Renault’u özleyen görmedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir