Alonso “Yorumum Yanlış Anlaşıldı”

Fernando Alonso, Britanya GP hafta sonunda “bu sene sıkılan McLaren taraftarlarının gelecek sezona kadar televizyonlarını kapamaları” yönündeki yorumlarına açıklık getirdi.

McLaren-Honda’nın sıkıntılı sezonunu değerlendiren Alonso, sezonun ilerleyen yarışlarında kendilerini daha fazla acının bekleyeceğini söylemişti.

Alonso “Sıkılan varsa gelecek seneye kadar ya da en azından Japonya’ya kadar televizyonlarını kapatsınlar çünkü durum bundan da kötüye gidecek.” demişti.

Alonso, bu yorumlarını taraftarlarını daha fazla beklentiye sokmamak için yaptığını söyledi.

Alonso “Mesaj yanlış anlaşıldı. TV’yi kapamalarını değil, sadece bu şekilde başka yarışların hatta daha kötülerinin olacağını çünkü aracın bir gecede değişmeyeceğini belirtmek istedim.” dedi.

Alonso ayrıca takımda kimsenin yorulmadığını ve havlu atmadıklarını söyledi.

Alonso “Macaristan’da çok fazla düzlük yok. Bunun bize biraz faydası olabilir. Ancak liderlerle olmayı bekleyemeyiz. Silverstone gibi olur; birinci seansı geçmekte zorlanır ve bir kaç puan için zorlarız.” dedi.


Yorumlar

“Alonso “Yorumum Yanlış Anlaşıldı”” için 11 yanıt

  1. Mclaren ve Alonso fanları derhal emre uyup TV’lerini PC’lerini kapatmalı. Basına ve taraftarlara denilecek laf mı bu? Demek ki arızalar çıkmaya başladı.

    Honda’ya gelince, geçen sene dediklerim aynen çıkıyor, çıkmaya da devam edecek gibi görünüyor. Yazık oldu Süleyman efendi’ye.

    1. Günay çok şom agızlısn.senin kötü öngörülerin yüzünden bu haldeyiz 🙂

  2. Hadi be alonsocum şurda 5, bilemedin 10 sene dayandın mı istediğin arabaya kavuşacan…sık dişini, arkandayım ben!

  3. umitisbilen avatarı

    motor değişikliği, yeni kurallara adaptasyon zorluğu v.s gibi konular yüzünden rekabetçi olmayan araç yapmak anlaşılabilir ancak Mclaren ve Honda gibi 2 büyük markanın yarışa çıkamayan, yarış bitiremeyen araç üretmeleri kabul edilebilecek bir durum değil bence. Alonso ve Button gibi 2 şampiyon pilot için çok üzücü bir durum ayrıca…

    1. Kardeşim son senelerde yapılan Honda yol otomobillerine bakarsan bunlar şaşırtıcı değil. Motor teknoloji vs her anlamda diğer otomobil markalarından geri kaldılar.

      1. Yol otomabili teknolojisi ile F1in ilgisi yok.Honda yol otomobilleri icin dedigin dogru.V6 turbo mercedes motoru en azindan 200000km sorunsuz gider.F1de hedef 5000 km.

        1. İlgisi yok da kardeşim ben şirketin performansı için dedim. Honda’nın ünlü olduğu zamanlara bakarsan yol otomobilleri konusunda, efsanevi Mclaren-Honda dönemlerine geldiğini görürsün

      2. umitisbilen avatarı

        sonuç itibariyle, F1 denildiğinde akla gelen 2 takımdan biriysen bu kadar rezil hale gelmemen gerekir diye düşünüyorum, ha ayrıca mercedes motoruna sahipken de yıllardır her hangi bir başarısı yok mclarenin ama en azından yarışabiliyorlardı. bu durum içler acısı, hakinenli yılların mclaren taraftarı olarak gerçekten çok üzülüyorum…

        1. Oysa ki Honda’nın geri döneceğini duyduğunda Honda Fanları bunun dışında diğer takım fanları ne kadar çok sevinmişti.Resmen büyük bir hüsran ve büyük bir hayal kırıklığı oldu F1’de.Tabii bizim gibi Fernando ve Button’da aldandı buna.Adıam doğru söylüyor,tv yi kapatsınlar bari Honda’nın bu yüzünü daha fazla görmesinler,belki seneye ilk 5’e girerler o da çok zor..

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    bence Mclarenın bu sene gelişememesinin başlıca nedeni motor turbo konbinasyonunu yanlış tasarlamaları bu hataya benzer bi hata Ferrari gecen sene yapmıştı ama bu sene düzelttiler bu yüzden performansa direk etki edecek yerleri geliştiremiyorlar yasaklı parçaları elleyememeleri de bunda etken ve güç ünitesinde de sıkıntı buyuk bu sene dersi iyi çalışmları lazım ….

  5. Bu gidişle TV’yi kapamakla kalmıcaz komple camdan atıcaz. Sene sonuna kadar biraz ilerleme olur umarım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir