Sauber BMW Takımını Satın Aldı!

yazar:

kategori:

BMW 70 Grand Prix sonra Formula 1’den ayrıldı.

 

2005 sonunda Sauber BMW tarafından satın alındıktan sonra, İsviçreli iş adamı ve eski takım sahibi Peter Sauber Hinwill ekibinde hisse sahibi olarak devam etti, bu yılda Qadbak tarafından satın alınan fakat henüz tamamen doğrulanmayan anlaşma ile Sauber ismi 2010’da takım olarak geri dönebilir.

Peter Sauber: ” Bu çözümü bulduğumuzdan dolayı çok rahatladım. Bu demek oluyor ki Hinwil bölgesini ve çalışma bölgelerinin çoğunu tutabiliriz. Yeni takımın Formula 1’de çok iyi geleceğe sahip olduğu konusunda ikna oldum. Şuan ki dönüşüm yeni iskelet yapısı özel takımların çıkarına.

“Çalışanlarımız çok rekabetçi ve motive durumda ve bende bu yeni mücadele için sabırsızlanıyorum. BMW’ye başarılı olarak paylaşığımız dört yıl için teşekkür etmek istiyorum.”

Peter Sauberle yapılan anlaşmada 388 olan çalışan sayısının 250 çalışan civarına düşürülmeside var. BMW’nin Cuma günkü yaptığı açıklamada ileride daha fazla işçi çıkarma olabileceği belirtildi. Takımın yeniden yapılanması ve gelecekteki taslak koşulları bunu gerekli kıldı. Fazlalıklarınında çıkarıldığı açıklandı. BMW AG çalışanlarında kesintiye gitmesinden dolayı üzgün ve yeniden yapılanmayı destekleyecek denildi.

2010 gridinde Sauber 14. sıradan kesin olarak yer almak istiyorsa FIA ve diğer takımların ortak şekilde anlaşması gerekiyor. Sadece Williams takımının itiraz ettiği biliniyor bunun sebebide takımın yeni sahipleri hakkında detayları bilmemeleri. Fakat tanınmış Sauber’in dönüşü ile şimdi önümüzdeki sezon gridinde 28 aracın olacağı çok daha olası görünüyor.

 


Yorumlar

  1. felipe'yi ilk kez sauber aracı ile izlemiş ve tanımıştık. sempati duyduğum bir takım. ayrıca BMW'nin tüm birikim ve yatırımları da boşa gitmeyecek. çok güzel bir haber bu, hayırlı olsun.

  2. kimi yi f1 e kazandıran adam. ayrı bir saygım var ona. umarım dileklerin gerçekleşir sauber amca…

  3. Bu çok iyi oldu.aksi takdirde bir sürü emeğe ve BMW ye yazık olacaktı..

  4. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    En doğrusunu yapmışlar. Takım Qadbak'a satılmış olsaydı gelecek sene muhtemelen yarışamazdı. Çünkü adamların başı dertte mal varlığına el koydular.

    Umarım BMW Sauberi boş bırakmaz. Brawn modeli gibi kendi kendine yetecek kadar desteklemeye devam etmeliler.

  5. heidfeld olursa pilotları mercedes kimi alcak acaba schumi gelir mi gerçekten 😀

  6. aslinda bu isi en basindan yapmalari lazimdi ama qadbak'in saglam pabuc olmadigini anlamalari uzun zaman aldi herhalde =)

    toyota cekildigine gore 28 arac degil 26 arac oluyor. tabi su an icin olan bisey yok aslinda. fia 2 hafta icinde aciklayacak diyorlar. gorelim bakalim saubere izin verilecek mi? izin verilirse pilotlari heidfeld-klien olur buyuk ihtimalle, oylede olsun zaten.

  7. Evet, Toyota'nın ayrıldığını unutmuştum ben şahsen.

  8. murat levent avatarı

    28 mi 26 mı görecez, Toyota ayrılmadan evvel 28 değilmiydi, ayrılınca 18 e düştü, 4 yeni takımla 26 ya çıkmayacakmı ?

  9. Şık bir bayram haberi oldu. Sauber gibi köklü sayılabilecek ve bu günlere gelmiş bir mühendislik-garaj takımını kaybetmek kötü olacaktı. 28 araç görmek için sabırsızlanmaktayım, deneysel bir çalışma olacak. Pilot konusuna gelirsek de Peter Sauber o işi güzelce halledecektir, belki Christian Klien ile anlaşabilirler.

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    bence Bahreyn'de olacaklar asıl soru pilotları kim olacak ???????

  11. bu iyi oldu BMW yi tam anlamıyla kaybetmemiş olduk ve gridde 28 araç olacak baya kalabalık olcak ortalık 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir