VW, F1'e Motor Tedarikçisi Olarak Girebilir

yazar:

kategori:

Son bir sende Honda, BMW ve Toyota olmak üzere 3 üreticinin spordan ayrılmasına rağmen Volkswagen Grubu, kuralların gidişatı açısından sporun şimdi daha ilgi çekici hale geldiğine inanıyor.

Alman otomobil üreticisinin temsilcisi Hans-Joachim Stuck, bir takım ile iş ortaklığı kurmayla ilgilenmediğini belirtti ama Toyota’yı geçerek dünyanın en büyük üretici grubu olmaları sonrasında motor tedarikçisi olarak sporda yer almayı düşündüklerini ekledi.

Stuck: “Eğer dünyanın en büyük üreticisi iseniz (Formula 1 konusunu) düşünmeniz doğaldır, ama bu 2012’den önce olmaz”

“Yenilikçi şeyler arıyoruz ve Formula 1, motor sporlarının zirvesi. İki sene önce Volkswagen’in Red Bull takımını satın alacağı yönünde bazı konuşmalar vardı, ki satın almamız gerekmiyordu. Motorlarımızı daha fazla takıma satmak varken neden bir takıma bağlı kalalım ki?”

“Red Bull’u ve Adrian Newey’i satın alıp keyfinize bakarsanız takım artık başarılı olamaz. BMW’ye bakın. Bu multi milyon dolarlık rüzgâr tünelini ve süper bilgisayarı satın aldı ve şimdi kapılarını kapıyorlar. Bir motor üretmek ve takımlara vermek en iyi yol”

Stuck, Formula 1’in daha kalabalık gride ve düşük maliyetlere dönüşünün sporu Volkswagen’İn radarına getirdiğini belirtti.

Stuck: “Şimdi durum inanılmaz: Formula 1 doğru yolda gidiyor. Bir çok üretici çekildi, ki bana göre büyük bir olay. Çünkü, ne kadar kalacaklarını bilmediğimiz üreticilerimiz var”

“Motor tedarikçi haline gelmeliler ve sonrasında da motor kiralamalı veya motor satmalılar. Daha sonra takımlarla, rüzgâr tünelleriyle, mühendislerle vs sorunlarınız kalmaz”

“Benim zamanımdaki Formula 1 gibi. March vardı, Lotus vardı ve Ford motorları vardı. Ardından Renault, motor tedarikçisi olarak geldi, yenilmesi zor motorlarıyla. Bu durum mükemmeldi.”

“BMW ile son 7 senedir Formula 1’i takip ettim ve 20 araçlı gridde her zaman kendime sordum: Ya 30 aracımız olsa? Şimdi buna geri dönüyoruz”

“Gelecek sene 3 yeni takım daha olacak, 26 araç. Topluca kullanılan bir motor, ki bu maliyetler ve dayanıklılık için iyi. Gridde 30 aracımız olabilir.”

Volkswagen Group, son dönemde farklı markaları ile yarışlarda harika sonuçların keyfini sürüyor.

Audi ile LeMans’daki galibiyetleri yanında WTCC’de Seat başarılı sonuçlar aldılar. Volkswagen ayrıca Britanya ve Almanya F3 serilerine motor sağlıyor. 


Yorumlar

  1. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Alman üreticilerin egemen olduğu bir Formula 1 harika olurdu.

  2. Cok guzel umarim gercek olur ve hem almanyanin hemde bana gore dunyanin en buyuk grubu olan volkswagenin adi f1 de yer alir zaten gec bile kaldilar ayrica vega yanilmiyorsam porsche nin yarisi volkswagenin onu kullanmaz tahminim volkswagen audiyi le-mansda seati wtcc de kullaniyor tahminim elinde olan ama pek taninmayan skodayi kullanabilir iyi bir reklam icin skoda volkswagenin elindeki en az satan marka (ucuz binek arac olarak)

  3. valla adamalr o kadar büyük ki say say bitmiyor herkesi satın aldı adamlar 😀

  4. Güzel düşünceler paylaşmış Hans-Joachim Stuck.

    BMW-Sauber hakkındaki düşünceleri sonuç itibari ile doğru. Ne kadar çok kalacağını bilmediğimiz üreticiler var derken ise Renault ve Mercedes'i işaret etmekte.

    Ayrıca 30 araçlık gride özlem duyması oldukça doğal çünkü 70 yılların pilotu kendisi.

    Bakalım sonuç ne olacak? Gelecekler mi, eğer geleceklerse hangi marka ile? Audi mi, Seat mı, yoksa son hamleleri Porsche mi?

  5. güzel olur gerçekten ne kadar çok üretici o kadar çok rekabet demek..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir