Massa: Bottas Denedi, Ancak Başaramadı

yazar:

kategori:

İngiltere GP’sini bir süre lider götüren Felipe Massa Williams’ın galibiyet şansını çöpe attığı söylentilerini reddetti.

Bazıları Valtteri Bottas’ın Massa’yı geçmesi halinde Mercedes’lerden uzaklaşabileceğine inanıyor.

Bottas: “Bence bir fark yapabilirdim. Felipe pite geldiğinde bir saniye hızlıydım, ilk sürüşte çok hızlı olabildim. Sonradan konuşmak her zaman kolaydır, ancak bence bu benim için daha iyi olurdu.”

Bottas’ın söyledikleri iletildiğinde Massa: “Bu abartılı. Eğer o kadar hızlı olsaydı beni geçebilirdi. Denedi, ve başaramadı.”


Yorumlar

“Massa: Bottas Denedi, Ancak Başaramadı” için 9 yanıt

  1. Mercedes gp avatarı

    Massa yapması gerekeni yaptı williams massaya yol ver deseydi bu hiç hoş olmazdı. Önündeki pilot hamilton olsaydı ve bottas hamiltondan daha hızlı olabildigini düşünüyorsa mercedesten yol vermesini isteyemiyecegine göre yapması gereken onu yarışarak geçmeye çalışmak. Massayıda hızlıysa yarışarak geçerdi ki galiba 24 tur civarı kovaladı. Eger yarışarakta geçemiyorsan sıralama performansı üzerinde yogunlaşcaksın ki yarışa massanın önünde başlayasın. Bu arada hakkinen ve raikkonen den sonra finlandiyadan saglam pilotlar çıkıyo sanmıştım ama bu biraz tırt çıktı galiba:)

  2. ömründe 1 kere 2. olmuş adamın kestiği ahkam iyice eşeğe su kaçırmaya başladı.
    ulan o kadar adamsan önce sıralamada geç felipe’yi. yarışa önde başla yapabiliyorsan.
    “ilk turlarda takım geç demedi” diyorsun, onca tur kıçının sesi borazan gibi yırttı ortalığı, geçmek için yırtındın, beceremedin, onu nereye koyalım ya?
    geç takım emrini, malezya’da son turda felipe’yi geçtin, niye sesin çıkmadı o zaman? ortalıkta efe gibi dolandıydın çin’e kadar. adam gibi geçene kimse bir şey diyor mu?
    felipe pite girerken, aranızda 0,6 saniye vardı. felipe’nin piti 4,8 saniye sürdü. pist üstü fark- pit zamanı= en az 4 saniyeyi oradan cebe indirdin. felipe’den 1 saniye hızlıydım diyorsun, 1 saniye de ordan koy etti 5 saniye. madem öyleydi de ne halt yemeye geçemedin felipe pite girmişken, 5 saniye de yetmeycekse felipe kenara çekiversin?
    her şeyi geçtim, ne kadar zırlarsan zırla, ne kadar saptırmaya çalışırsan çalış, kapı gibi rezil rüsva olduğun bir yağmurlu bölüm vardı yarışta. besmele görmüş şeytan gibi 3 gündür tek kelime etmedin yağmurlu bölümle ilgili, ne iş? bu yağmur performansıyla değil hamilton ve ros, felipe bile keanra çkip çay molası verse yine bir halt yiyemezdin, yiyemezsin de. 13 turda 30 saniye arkandaki kvyat yetişti, Allahüalem bi yarım tur daha olsa o da tokatlayacak, iyice kuşa dönecektin. geç galibiyeti stratejiyi, bu yağmurlu bölümdeki sürüşünü nerelere sokalım, bi zahmet uzun dilini bununla ilgili de döndürsen de bilsek??
    sıralamalarda geri kalışı, sene başından beri sürekli hızlı turlarda gelişi kalışı, yarışları geride tamamlaması, yağmurda dökülen sürüşlerine devam etmesi, felipe’nin geçen sene yaşadığı şanssızlıkları kendi marifeti sanan bu dangalağın burnunu epey sürtmüş arkadaşlar. havalı boyalı civalı egosu delik deşik oluyor, bu zırıltıların nedeni “aslında bir halt değilmişim” içses’inin dışa yansımış hali.

    1. Kaç senedir F1’de olan, güya şampiyonluk kovalamış bir pilotu çaylak yıllarında geçiyorsa yeterince iyidir. Şampiyonada da şu ana kadar önde kaldı adam. Mücadele vermenin anlamı yok bence.

      1. ForçaFelipeMassa avatarı
        ForçaFelipeMassa

        ‘güya’ ?

        Değişik bir bakış açısı…

      2. sen hiç şampiyonluk mücadelesi veren bir pilotun, finish çizgisini şampiyon olarak geçip 40 saniye sonra şampiyonluğu kaybettiğini gördün mü, bir örneği daha var mı? felipe massa’nın şampiyonluk mücadelesi, f1 tarihinde en sahici mücadele olmuştur bu yönüyle. konuşuyorsun ama boş.. yaptığın yalnızca hazımsızlık. geçmeyen bir hazımsızlık olmalı bu.

  3. Geçemeyince bari içeri alsaydınız en azından farklı stratejiyle belki Lewis’in önünde kalabilirdi. Kaç tur geçmeyi denedi boşa zaman kaybı. Williams gerçekten strateji konusunda gridin en kötülerinden.
    Bottas’la Massa bir kaç kere daha aynı pozisyonda kapışırlarsa Williams’ta ortalık karışacak gibi.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Bu tür sorunların ferrariye gelirse ne derece olacağını çok merak ediyorum.En iyisi bu adamdan uzak durmak.

      1. şevki aksu avatarı

        Tamam hemen uzak durur ferrari.

  4. Başlık bana Kemal Sunsl ın filmini hatırlattı…

    Düğüne kadar vurdu;vurdu…Vuramadı çiçeğini alır gelir :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir