Lotus İflasın Eşiğinde!

yazar:

kategori:

Lotus Formula 1 takımı vites kutusu tedarikçisi Xtrac da dahil olmak üzere bir çok tedarikçisi tarafından icraya verilmiş durumda.

Pazartesi günü görülen davada tarafların görüşmelerine zaman vermek amacıyla iki hafta süre verildi. Eğer sorunlar çözüme kavuşmazsa Lotus’un iflas edip el konarak faaliyetlerinin durdurulması olasılığı var.

Xtrac Lotus ile uzun süreli ilişkisini devam ettirmek istediğini, ancak bunun için ödemelerin yapılması gerektiğini söyledi. Firmadan yapılan açıklamada şirketin son 15 ayda ödeme alamamasına rağmen iyi niyetleri çerçevesinde parça tedarik etmeye devam ettiği açıklandı.

Lotus CEO’su Matthew Carter olayın icra ile sonuçlanacağı söylentilerini reddetti ve durumun tedarikçilerin diğer küçük takımlarda yaşadıkları sorunların ardından paralarını hemen  istemelerinden kaynaklandığını söyledi.

“Bunun hakkında çokça konuşuldu, Marussia ve Caterham ile yaşanan sorunlar bizi de etkiledi.”

Carter durumun sponsorlarını kaçıracağını düşünmüyor.

“Sponsorlarımızla ilişkimiz tedarikçilerimizden çok daha iyi, yatırımcılarımızdan başka kimseye ödenmemiş borcumuz yok.”

“Sponsorlarımızın etkilenmesi için aptalca işler yapan birileri olmalı. Sponsorlarımıza durumu izah edebiliyoruz, biz iyiyiz, olduğumuz yerdeyiz.”


Yorumlar

“Lotus İflasın Eşiğinde!” için 3 yanıt

  1. Muammer UYAR avatarı

    Yetiş ya Renault

  2. Alonso.ElNano #València2012 avatarı
    Alonso.ElNano #València2012

    Pastor’un paralar bile Lotus’u kurtarmaya yeterli gelmiyor.

  3. Haydaaaa…Şu güzelim takımı kaybetmeyelim…Bu sürdürülemez f1 sistemi değişmeli artık..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir