Mercedes, Britanya’daki Pit Stop Oyunu Nedeniyle Uyarılmış

yazar:

kategori:

Mercedes’in Britanya GP’de yaptığı pit stop oyununun ardından FIA Formula 1 takımlarını böyle bir hamlenin bir daha tolere edilmeyeceği konusunda uyardı.

Britanya’da pit stoplara kadar Williams pilotlarının arkasında kalan Mercedes, Williams’ı erken pit stopa zorlamak için pit ekibini pit stop varmış gibi dışarı çıkarıp sonra tekrar içeri almıştı.

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff de daha sonra yaptığı açıklamada sahte pit stop çalışmasını doğrulamıştı.

Son yıllarda bu şekilde fake (sahte) pit stop oyunlarına izin verilmiyordu. Kurallara göre güvenlik gerekçesiyle işi olmayan pit çalışanının garajın dışına çıkmasına izin verilmiyor. Sadece pit stop yapılması esnasında o çalışanların dışarı çıkmasına izin veriliyor.

Mercedes’e herhangi bir yaptırımda bulunulamamasının sebebi o an için bunun sahte bir pit stop olup olmadığını anlaşılamaması. Bunu kanıtlamak zor olduğu için yarış hakemleri Mercedes’i incelemeye almadılar. Pit stopun oyunun bir parçası olduğu anlaşıldığında ise artık FIA için geç oldu.

Mercedes’in bu oyunu karşısında FIA, takımları bu hamlelerin ceza alacağı ve hiç tolerans gösterilmeyeceği konusunda uyardı.

Benzer durumlar yaşanırsa FIA, telsiz mesajları ve tüm verileri inceleyerek sahte pit stop girişimi olup olmadığına anında karar verecek.

 

 


Yorumlar

“Mercedes, Britanya’daki Pit Stop Oyunu Nedeniyle Uyarılmış” için 8 yanıt

  1. Onur Gentas avatarı

    Sahte pit stoplar her zaman yapılmıştır F1’de, ama hiç bu kadar tartışıldığını hatırlamıyorum. Tabi yapıldıktan sonra takım patronu çıkıp biz Williams’ı aldatmaya çalıştık diye açıklama yapar sonra da Susie ile mesajlaşmaların dan bahsederse sonuçta böyle oluyor.

  2. Sahte pit stoplar bir taktik unsuru. Yasaklanması iyi bir şey değil.

  3. pite girmeyi de yasaklayın da tam olsun benzin ikmali yok bir de lastikleri de dayanacak şekil de yapın oldu bitti.
    Sonrada heyacan katmak için ağlayın.

  4. Sahte pit stopa ceza verilip verilmemesinin doğruluğu tartışılır. Ama madem böyle bir yasak var, Mercedes nasıl sıyrılıyor? FIA resmen bir avuç ergenin yönetimindeki bir çocuk yuvası. Grid cezası ver 2 Mercedes’e de 5 sıra. İşlerine gelince 25 sıra grid cezası vermeyi biliyorlar. Komedi ya resmen.

  5. Sahte pitstoplar her zaman vardı. Sanki ilk defa yaşanmış gibi bir de uyarmışlar.

  6. Sonra sporu nasıl heyecanlı yaparız! Yahu karışmayın artık herşeye..

  7. Bence hiç bir mahsuru yok oyunun bir parçası yemeyen yemez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir