Piquet “2008 Singapur’da Kaza Yapmam İçin Zorlandım ve Medya Bunu Büyüttü”

yazar:

kategori:

Formula E’nin ilk şampiyonu olan Nelson Piquet, 2008 Singapur GP’de kaza yapmaya zorlandığını söylerken daha sonrasında Toro Rosso’dan kendisine teklif geldiğini ve bu teklifi reddettiğini söyledi.

2008 Singapur GP’de Renault pilotu Nelson Piquet, takım arkadaşı Fernando Alonso’nun erken pit stopla avantaj sağlaması için takım patronları tarafından kaza yapmaya zorlanmıştı. Bu skandalın ortaya çıkmasının ardından olayın kahramanlarından Piquet Formula 1’den ayrılırken Pat Symonds şu anda Williams takımında çalışıyor. Flavio Briatore direkt olarak Formula 1’de yer almasa da adı sık sık dönebileceği yönünde anılıyor.

Piquet “F1’de kalmak istemedim. Onlarla aramızdaki fark ben ayrılır ayrılmaz Amerika’ya gittim. Bir sonraki sene Toro Rosso’da yarışmak isteseydim yarışırdım ancak bunu tercih etmedim.”

“Singapur’daki kazayı yapmam için zorlandım ancak gazeteciler de bunu çok büyük bir olaya çevirdiler.”

“Bunun nedenini bilmiyorum çünkü ben şampiyonluklar kazandım. Nascar’da kazandım ve ilk sezonumda rallycrossta liderliğe yükseldim. Küçük beyinli insanlar hala bunu konuşuyorlar ancak şu anda kazanıyorum çünkü araçlar eşit, pistler herkes için yeni ve koşullar herkes için aynı.”

“Beni benzer durumda orada yarıştırsanız kendimden şüphem olmaz. F1’de durum biraz farklıydı çünkü yanımda Alonso vardı ve onun ne kadar iyi olduğunu kelimelerle anlatamam. Baskı altındaydım.” dedi.

Piquet ayrıca şu an verebileceği parası olsa F1’e dönebileceğini düşünüyor. Piquet “Cebimde 5-10 milyon dolarlık çek olsaydı kapılar tamamen açılırdı. Günümüzde F1’e girmek için kim olduğun önemli değil. Sadece çek olması gerekiyor.” dedi.

 


Yorumlar

“Piquet “2008 Singapur’da Kaza Yapmam İçin Zorlandım ve Medya Bunu Büyüttü”” için 10 yanıt

  1. Piquet Fia tarafından ömür boyu men yememişmiydi ? Yoksa Briatore’ye yaptıkları gibi bununda men cezasını kaldırdılar mı ?

  2. “Singapur’daki kazayı yapmam için zorlandım ancak gazeteciler de bunu çok büyük bir olaya çevirdiler.”

    duyan dagaribimi pist dışına çıkıp tekrar yarışa döndü sanacak ne kadar da masumsunuz yani … adama bak yaa … yüzüne tükürsen yağmur sanacak …

  3. Şampiyonanın belki de kaderini değiştirdin. Herşeyden önce kasten bunu yaparak bir SC, kaos ve olası başka kazalara davetiye çıkardın.

    Riskleri arttırdın bu hareketinle. Şimdi hiçbirşey olmamış gibi konuşuyorsun. Yazık yazık

  4. Tabi canım fazla büyütmeyin..
    dağılın hadi..
    yok bişi..

  5. madalya mı vereceklerdı ???

  6. Gazeteciler bunu büyük bir olaya çevirdiler ne demek? Şike yani bu, büyük değil de nedir?

  7. Rasim Ozan Kütahyalı avatarı
    Rasim Ozan Kütahyalı

    Biryatore yani alonso kardeşin vaftiz babası üvey evlat pikeye sen kaza yap yarışı alonso kazansın demiş

    İletiyi alan üvey evlat kaza yapar. Alonso kardeş yarışı kazanır.

    Kimse kimseyi kandırmasın. Alonso kardeşin bütün bu olanlardan bal gibide haberi vardır.

  8. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Zaten yanında Alonso olduğu için duvara girmeye zorlandın, baskı altında olman normal.

  9. “F1’de durum biraz farklıydı çünkü yanımda Alonso vardı ve onun ne kadar iyi olduğunu kelimelerle anlatamam. Baskı altındaydım.”

    1. Sanki hizli surme takim arkadasinin golgesinde kalmama mucadelesi verirken kaza yapmis gibi konusmus.Gerci yarista sebep oldugun anakonda olayi nedeniyle cok gulmustum.Ama odun tedavisine ihtiyacin oldugu kesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir