Arai “Teknoloji Konusunda Yardıma İhtiyacımız Yok”

yazar:

kategori:

Honda’nın Motor Sporları Patronu Yasuhisa Arai, McLaren’in kendilerine yaptığı mühendis paylaşımı ve teknik bilgi paylaşımı tekliflerini geri çeviriyor.

Honda motorunun gelişiminden memnun olmayan McLaren, Honda’ya gerekli bilgi ve mühendis paylaşımı konusunda açık olduğunu dile getirmişti.

Arai “McLaren ile bu projenin başından beri birlikte çalışıyoruz. Güç ünitemiz için bizim isteklerimize göre yazılım hazırladılar. Bu konuda harika iş çıkardılar.”

“Teknoloji sorunları konusunda yardıma ihtiyacımız yok. Tabi ki her zaman tavsiyelere açığız ancak projemizde başka yerlerden teknoloji çözümlerine ihtiyacımız yok.” dedi.

Globo’dan Livio Oricchio, Arai ile Ron Dennis arasındaki gerilimin arttığını ve Dennis’in Arai’nin ayrılması istediğini iddia etti.

Arai “Başka bir yönetici ile sonuçların farklı olacağını düşünmüyorum. Hem Honda hem de McLaren yönetimi bana güveniyor.”

“Her yönetici nasıl daha iyi olunacağını düşünür ve ben de farklı değilim. Bunu her gün düşünüyorum. Bu devasa bir mücadele.” dedi.

Honda’nın ne zaman hızlanacağı konusunda Arai “Kısa sürede olmasını söz veriyorum. Sezonun ikinci yarısında. Spa-Francorchamps’tan itibaren olmasını umuyorum.”

“Gelişim için iyi bir temel hazırladık. Adım adım ilerlemeyi umuyoruz. Koyduğumuz hedeflere ulaşıyoruz.”

“Sonuçlar taraftarlarımızın beklentisiyle paralel değil ancak ne yaptığımızı biliyoruz. Lütfen bize zaman verin. Bana inanın, sezonun ikinci yarısı daha iyi olacak.” dedi.

 


Yorumlar

“Arai “Teknoloji Konusunda Yardıma İhtiyacımız Yok”” için 17 yanıt

  1. Harakiri yap da kurtulalım. Ortak faydayı sağlamış oluruz. 🙂

  2. Aslında umudum tukenmiş degil. daha onceki acıklamalarda da motor tam kapasite ile çalışmaya başlayınca.bunun sonucunda hız ve ilaveten lastik ısınmasıyla aracın bir nevi kanatlanacı umudum suruyor

  3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Allahtan F1’in Moto GP ile alakası yok.Honda motorum var,maşallah sırtlan.Motorlar için hakkınızı yememk lazım o teknoloji için.Ama F1 üzgünüm 🙁

  4. Honda başaracak,telaşa gerek yok.

  5. Performansı bulmaktan ne kadar uzakta olduklarını bilemeyiz. Bir anda gelişmeleri mümkün.

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu Honda’dan bi mok olmaz. Benim bunlara karşı zerre bir umudum kalmadı artık.

  7. ARainin bu sozleri edense aklima Bud Spencer Terence Hill filmlerini getirdi.Adamlari ile birlikte bir araba sopa yedikten sonra giderken son ihtarimizdi diyen bir tip vardi.
    Hal ve gidis kotu.Mclaren Peugeot ile bir sezon calismisti.Boyle giderse ya Honda yine kacar.Yada Mclaren onu birakir.

  8. Bu kafayla gidersen değil sezonun ikinci yarısı, iki sezon sonra bile hala aynı yerde olursun.

  9. Honda başaracaktır. Hep dediğim gibi, ben onlara inanıyorum.

  10. Birlik olup sorunların üstesin den gelelim demiyor da burun kıvırıyor yardım tekliflerine.Bu kafayla 1 cm yol katedemezsiniz siz.

    1. Sevgili Didem öncelikle size saygilarimi sunarım bayan F1 fanlari görmek harika ancak bu yorumununu doğru bulmadim şahsen Honda nin teknolojisinden asla kimsenin şüphesi olmasin Honda bir dünya devidir ve ayrica Honda dünyanın en büyük motor üreticisidir teknoloji konusunda kimseye ihtiyaçlari yok zaten yukarda arai demiş bütün fikirlere açığız ancak teklonojiye ihtiyacımız yok bu çok mantikli bir cümle Honda nin Mercedes i mağlup edeceğini herkes bilmeli..evet mevcut durum içler acisi içim kan ağlıyor yarışlara bakamiyorum sinirden ancak sabir çok az kaldı Honda bu işe boş yere zevkine geri dönmedi.McLAREN HONDA olarak kazanicaz ve bunu domine ederek yapicaz bunu herkes böyle bilsin

      1. Teşekkür ederim saygınız için 🙂
        Honda’nın teknolojisine bir sözüm yok ama şuan berbat haldeyiz ve durumu tersine çevirmek için her türlü fikre ortaklıga ihtiyaç var. Mercedes’le mücadele konusunda sizin kadar umutlu değilim açıkcası battık balık yan gider durumundayız malesef.

        1. Dipteyiz ancak zirveye büyük bir adim atmamiza çok az kaldi inancını kaybetme lütfen ayrica bilmem hatirlar misin bazi mercedes fanları hatta bizzat mercedes Honda bizim motoru kopyalicak dediler gaflette bulunup Honda nin böyle birşey e tabiki de tenezzül dahi etmediğini görmüşlerdir

      2. Mercedes’i mağlup edebilecek tek üretici evet Honda ama Mercedes artık bu sporu yönetir durumda olmuş. Jean Todt ve Bernie bunların kankası olmuş. Onlar istemedikçe dominasyon olayı çok zor. Adamlar motoru üretirken FIA’dan yardım aldı ve Honda’dan bir iki sene önce başladılar. Çok büyük avantajları var ama ben Mclaren Honda’nın uzun vade de başarılı olacağını düşünmeye başladım artık.

        1. Sen de haklisin katılıyorum sana

  11. İyi bari bu sefer kötü olduklarının farkına varmış, ancak hala umut çiçekleri saçıyor, bu adam kesin yoga falan yapıp öyle demeç veriyor, adamın rahatlığına hayranım 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir