"Mercedes, Schumacher'e İstediğini Vermeye Hazır"

yazar:

kategori:

Mercedes GP, Formula 1’e dönüşlerinde pilotlarından birisinin Nico Rosberg olacağını açıkladı ancak 2. pilot konusunda uzun zamandan beri bitmek bilmeyen spekülasyonlar var.

Michael Schumacher’le birlikte Kimi Raikkonen, Nick Heidfeld ve son olarak Robert Kubica’nın adı takımla anılıyor.

Daily Mail gazetesi verdiği haberde “Alman Otomobil Devi ülkenin en ünlü yarışçısını yeni Formula 1 ekibine katmak için çok istekli, onlar yarışmak istemese bile Schumacher’e takımda istediği görevi vermeye hazır olduklarını söylediler.”

“Mercedes onu sadece Jenson Button’dan boşalan koltuk için değil aynı zamanda kokpitte olsun ya da olmasın çeşitli görevler için istiyor.” dedi.


Yorumlar

  1. mansur hepimiz gibi bir fani belki olmuşu bilir. ama olacağı bilemez. onu bilen sadece biri var.

  2. Mansur ne oldu nie karışık ruh hali içerisindesin…Sen bana umut veriyorsun kimi mercedeste die sakın tersini iddia etme şimdi kaldıramam ona göre 😉

  3. Tamam Mansur arkadaşım Kimiye karşı sevgine saygı duyarız. Senin Kimi için duyguların bizimde Schumacher için geçerli umarım sende bizi anlayabiliyorsundur.

    Ayrıca Vega çok iyi söyledin. Schumacherin kırdıkları rekorlar öyle basit olmadı. Adam ilk önce bir hiç olan Ferrari takımına geçti. 2000 yılına kadar şampiyonluk mücadeleleri verdi kaybetti. Takımı ile öyle bir ortam kurdu ki ben başka hiç bir pilotta öyle bir aile ortamı görmedim. Mühendisinden mekanikerine kadar herkesle dosttu Schumacher. Her kazandığı yarış sonunda hatırlayacaksınız sarılıp kucaklaşmadığı biz biz kalmıştık 🙂 bunun üstüne yeteneği, çalışkanlığı, hırsı (ki ona bazen kötü şeyler yaptıracak kadar bir hırs) sonucunda bu başarılar geldi. Daha bir çok şey varda Schumacher anlatılmaz yaşanır diyip bitireyim 🙂

  4. benimkisi şu sıralar değişik bir ruh hali…tarih herşeyi yazıyor kim neyi inkar edebilirki veya abartabilirki? olan belli. her ne olursa olsun kimi benim gözümde bir tanedir. büyük sözüme tövbe ondan sonrada o kadar sevdiğim bir pilot olacağını zannetmiyorum…kargaya yavrusu şahin gibidir. o benim şahinim.

  5. Schumacher'e "kral" demek için istatistiklere de bakmak lazım. Kırdığı rekorlar da üstüne bonus olur. Doğruya doğru. Schumacher'in ve Ferrari'nin başarılarını sağlayan ortam, çok sık yaratılmaz ama bu ortaklığın başarısı inkar edilemez.

  6. Sanırım sen Bizim Schumiyi abartmamızdan çok Kimiyi abartıyorsun. Ki Schumiyie abartan yok Schumiyi bilen bilir.

  7. bu derebeyi dediğin sözüm ona şampiyonlar olmasa senin kralın kral olmazdı. bir insanı bir takımı bu kadar büyük görmeyin. son on seneki başarısı olmasa mclaren williamstan geri bir takım ferrari. açıldığı gibi kapanır devirler. şumi 31 inden sonra 5 şampiyonluk görmüş. neden olmasın belki başka pilotlarında nasipinde vardır olacaktır bu başarılar. neyse…sen bizim sevdiklerimizi küçük görmeye devam et. yarının sahibi Allah…

  8. Agzına sağlık Bora 🙂

  9. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    Mansur kardeş yorumumu okursan eğer hemen yan tarafta "Raikkonen, Citroen ile Anlaşmaya Çok Yakın" ve "Villeneuve Lotus'u ziyaret etti" haberlerini görürsün.. Bu adamlar Dünya Şampiyonu sözüm Ona..

    Ama bir tane Kral var ve Mercedes herşeyini vermeye hazır.. Kralımın yanında derebeyliklerine itibar edemem

  10. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    schumiyi tekrar görmek güzel olur da işte, formula1de räi'nin eksikliğiii…

    tut eeelimden kalk gideelim, oy gidelim o ralliyeee.
    nani na Kimi, Kimi anam kimi, kimi babam kimi, kimi nani na…

    oof of… liseli bi yarışsever olmak zor ya… 🙂

  11. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    eğer räi ralliye giderse ben de ralliyi elimden geldiği kadar takip ederim. artık mercedesle anlaşmaması beni fazla üzmez. formula1de eksikliğini hissederim ama ralliyi de tanımaya çalışırım, büyük olasılıkla da alışırım belli bi zaman sonra. formula1i bırakmayacam ama. başka bi pilot tutacam. benim gibi Kimici arkadaşlara da öneririm bu yazdıklarımı.

  12. bora subaşı…yücel kral ifadesini kimi için kullanmanı çok isterdim. bu ferrarinin yaptığını çok güzel söylemiş şair…bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa…sana iki dünya şampiyonluğu bir pilotlar şampiyonluğu kazandırmış iki gözümün bebeğini bir sponsor emrine harcadılar…canım acıyor.

  13. Bora Subaşı avatarı
    Bora Subaşı

    M1CHAEL.. üstadım emeğine yüreğine sağlık. Benim için hala ütopik görünüyor,, ama hiçbir şey imkansız değil.

    Ferraride geçen Muhteşem Yılların hesabını mutlaka yapıyordur… ama her zaman dediğim gibi onu eşit lastiklerle mücadele ettiğini görmek isterim. Kaybettiği sezonlarda lastikleri hep kötü performans gösterdi.
    Benim derdim Mercedes değil, derdim Schumiyi F1 de tekrar görmek..

    Bu kendim içinde iyi bir sınav olur üstelik,, Ferrari mi ?? Schumi mi ??

    Tabi ki Ferrari :)) Ama Yüce Kralımız Nereye Giderse Gitsin Kalbimiz Hep Onunla Olacak

  14. Ya artık açıklansın ne olucaksa olsunn umutsuzluktan saç rengimi bile değiştirdim Mercedes koltuğunda Kimi yada Schumi olmasını isterim ama Schumi haberleri bilerek çıkarılıyor ve Kimi ise WRC yolcusu 🙁 dolayısıyla koltuğun sahibi ?

  15. Samet Demirel, Nigel Mansell 1992 yılında şampiyon olmuş Williams ile ve o zaman 39 yaşındaymış. 1993'te yarışmaya ara vermiş 1994'te tekrar koltuğa geri döndüğü zaman 4 yarışa girmiş ve 2sinde yarış dışı kalıp, birinde 1. diğerinde 4. olmuş. 1995 yılında ise 2 yarışlık McLaren serüveni var. Şahsi fikrim, Nigel Mansell'in en azından denediği şeyi Schumacher'in de denemesi gerektiği.

  16. kimi raikkonen mercedeste…merak etmeyin bekleyin.

  17. michale e herseyi vermeye hazır olan raikkonene de vermeye hazırdır. bu demek oluyor ki schumiden haber bekliyorlar. şumi olmazsa raikkonen. bunu iyice kavradım artık

  18. kaan kaanhan avatarı

    umarım döner, Merco ile başlayan serüven Merco ile bitsin.F1 içinde iyi olacak dönerse.

  19. Nigel Mansell 42 yaşında geri dönüp şampiyon olmuş biri Schumi 40 Yaşında ve kendisinde bulunan saf yetenek herşeyi ortaya koyuyor kış döneminde kilolarını da pekala verebilecek biri ve ben hiç sanmıyorum alışmakta çok zorlanacağını.Schumi ilk yarışlarda olmasa bile Avrupa sezonu başladıktan sonra özlediğimiz Schumiyi bize gösterecektir

  20. Michael markasını yanına almak istiyorlar. Ülkeleri ve giriştikleri proje adına önemli bir olay tabi. Pilotluk haricinde dev katkılarının olacağını sanmıyorum fakat istekleri üzerine tanıtım, gelir bakımından önemli bir atılım yapmış olurlar. Belkide ilişkiyi Merc. GP ile başlatarak tüm markanın tanıtımlarında kullanmak istiyorlardır. Ferrari'nin bu yöndeki başarısı ortada.
    Pilot olarak da sihhati haricinde hiç bir çekingem yok. Tabi Mercedes GP Schumacher'i kaldıramayabilir. Başarıları şuan muallak. Michael yarışmak isterse yine rekabetçi olur. Yaşın büyük engeli olmaz. Şuanki F1 araçları ve teknolojisinde 45 yaş ve üstüne kadar yarışılabileceğini düşünüyorum. Zinne olan biri için ve şuanki ortamda 41 yaş engel değil. 90'lar ve öncesinde öyleydi. Özellikle 80'lerde güç ve dayanıklılık pilotlar için çok önemliydi. Araçları kullanmak büyük güçlere dayanmayı gerektiriyordu. Araçlar daha mekanikti, bugün herşey elektronik temelli. Turbo, vites kutusu, bar eğrilerinde problem olduğunda bile araçlar yarış tamamlayabiliyordu hatta kazanabiliyordu. Bugün en ufak bir elektronik, mekanik arızada bile araçlar devam edemeyebiliyorlar. Pilotlar şimdiki araçların içerisinde çok daha rahatlar. Araçları kullanmak çok daha kolay. Sıcaklık, basınç, kontrolden tutun herşeye kadar bu böyle. Eskiden çocuk yaştaki insanlar o araçlar ile 1 tam yarış çıkarabilme kapasitesini çıkaramıyorlardı bugün ise tam tersini görebiliyoruz. Kısaca 16-18 yaşındaki bir kişi bunu başarabiliyorsa şahıs olarak değişmekle beraber 41-45 yaşındaki biri yine bunu başarabilir.

  21. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Schumacher'in Dönmesi F1 Popülaritesini Mutlaka Ki Tekrar Artiracaktir…Fakat Eskisi Kadar Verimli Ve İyi Bir Yarış Cıkarir Mi Onu Pek Sanmiyorum :=)Yine'de Ne Olursa Olsun Schumi Mutlaka Puan Tablosu İcinde Olacaktir

  22. KEMAL SENGUL avatarı

    bence schumacher pilot olarak gelsin ya yoksa gelmez bence

  23. suminin dönmesii çok iyi olur massanın yerine geçeceğini duyduğumda bile çok heycanlanmıştım ama 40 yaşındaki biri nasıl performans sergiler orasını bilemem ama rubens ile kıyaslandığında suminin ben rekabetçi bir araba ile tekrar zirveyi zorlayacağına inanıyorumm tabi ki refleksler alonso hamilton massa nınki gibi olmaz ama busene gördük rubens en yaşlı f1 pilotu şuanda araba iyi olduğu için neler yapacağını gördükk kısacası araba rekabetçi olursa neden olmasın oo 7 kez dünya şampiyonu olmuş bir pilot dile kolay nede olsa yılların tecrübesi

  24. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    yaw shumi eğer dönerse kariyeri için kötü bir adım atmış olur. yaw 40 yaşında adam f1 4 sene ara ermiş. geri dönse alonsoyla lewisle nasıl cıkabilir bu adam. ahh keske dönsede zirveye oynasa ama zor. eğer shumi zirveye oynamıcaksa dönmesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir