Whitmarsh "Lewis ve Button'ı Kontrol Edebiliriz"

yazar:

kategori:

Whitmarsh, her iki şampiyon sürücünün, şampiyonluk mücadelesi verme konusunda serbest olacağını söylüyor.

Whitmarsh “Biz grup olarak sürücülerimizin beklentileriin karşılayabileceğimiz konusunda kendimize güveniyoruz.”

“Lewis ve Jenson dünya şampiyonları, nasıl kazanacaklarını biliyorlar ve harika sonuçlar için birbirlerini zorlayacaklarına ve motive edeceklerine eminim. Mücadeleyi takımın yararına çevirmek benim görevim.”

“Bazı takımların sorun yaşayabileceği ön görü ancak bu güzel bir şey ve böyle sorun olabilecek hoş bir sorun. Biz takım çalışmasının faydasını bilen oldukça rekabetçi iki kişiye sahibiz.  Onlar yegane takım oyuncuları. Benim görevim yarışçıların içgüdülerini kontrol etmek: birbirleriyle yarışma konusunda serbestler ve tek diyeceğimiz pist üstnde birbirlerine saygı duymaları. Hepsi bu, bunun dışında mücadelede serbestler.” dedi.

Jenson Button’un Mercedes ile olan anlaşması sene sonunda bitecek ve Mclaren o andan sonra daha fazla zaman kaybetmeden Button’la çalışmalara başlayacak.

Whitmarsh “Geleneksel olarak sürücülerimizi her zaman aracın gelişimine dahil ettik ve ilk günlerde en önemlisi Jenson’u çalışmalara dahil etmek ve onun sorular sormasını ve önerilerde bulunmasını istemek olacak.”

Ön önemli görevlerden birisi Jenson’ı takımın çalışma prosedürüne; Mclaren’deki çalışma şeklimize ve nasıl yarıştığımıza alıştırmak olacak. ” dedi.


Yorumlar

  1. erdal arkadaşıma katılıyorum ama eklemek istediğim ben bi McLaren fanıyım ve Lewis ilk yarışlarından itibaren destekliyorum ama tarafsız düşününce benimde sonuçlarım bunlar

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Bana gore buton esıt fırsat verıldıgınde hamıltonla mucadele edebılır.elbette bırı dıgerıne sezon bıttıgınde ustunluk saglıyacak.ama bu buton un hamıltona mucadele etmeden buyur bırader nede olsa hemserımsın gel benı gec demıyecek.ıkısıde dunya sampıyonu olmus pılotlar.button tecrube bakımından daha avantajlı.

    Her pılot sampıyon olduktan hemen sonra elestırılmıstır.ben ım hatırladıgım kadarıyla schumı de ılk sampıyonlugunu kazandıgında mıka vılleneue hıll alonso raıkonen ve hatta hamıltonda elestırlıdı sampıyonluklarına bır bahane ıle haketmedı yok sole yok boyle dendı.sonra ları hepsıde bırer dunya sampıyonu olarak tarıhe gectıler ve hepsı ıyı pılotlardır.hamıltonun f1 e ıl k ayak bastıgında super bır aracla baslayıp alonso ıle mucadele edıp onu gecmesı arkasaından sampıyon olması ıle 8 9 sene sonra f1de sampıyon olan buton un sampıyon olması arasında bır fark goremıyorum.ve suna benzetıyorum.

    Ehlıyet elıyorsunuz trafıge cıkıp ılk gun kaza yapıyorsunuz ve herkes sıze ehlıyet senın neyıne dıye falga gecenılıyor.sızınle ..sonra 10 yıl boyunca hıc kaza yapmıyorsunuz..aynı gun ehlıyet almıs bır arkadasınızda 10 yıl sonra sızın yaptıgınız kazanın aynısını yapıyor.ama ona yaw cocuk 10 yılda bır kaza yaptıbu kadar kusur kadı k9ızında da olur dıyerek bır nevı gormezden gelınebılıyor ama ıkınızde 10 yılda bır kazanız vardır degısıen bır sey yoktur ıkınızde 10 yılda 1 kaza yapmıssınızdır.

    Butonun bu kadar sene sonra ılk sampıyonlugunu kazanmıs olması hamıltonunda ıkıncı senesınde olması arasındakı fark bana gore dogru zamanda dogru yerde olup olmamakla alakalı bırsey.
    Ben bır kımıcıyım ve bellıkı kımı f1de olmayacak .ondan sonrakı favorı pılotum hep hamılton olmustur.ama buton gıbı bır rakıbı oldugu ıcınde kara kara dusunmuyor degılım.sezon baslar bıter.ıkıısnın bulundugu yere bakar sonra bırı dıgerını cıg cıg yer yedı madara ettı gıbı laflar edılır sımdı Nostradamus olmanın bır anlamı yok gıbı gelıyor bana

  3. bakalım herşey yeni sezonla belli olucak şimdi hiç birşey söylemek doğru diil dünya şampiyonu button 1 numara o sadece bunu söyleyebilirz bence biz d sorun çıksa bile ferraridekindn fazla sorun çıkmaz

  4. Button Hamilton u geçemez lafları yada McLaren a geçerek niye risk aldı lafları bence gereksiz ve lüzumsuzdur şuan için.
    Şampiyon olmuş bir pilotun yeteneği hiç birşekilde tartışılmaz bence heleki herkes gördü ilk 7 yarışın 6 sını kazan bir pilotsa. Diğer yarışlar da daha kötü performans göstermiş ne olmuş bunun suçu yüzde 90 arabadan kaynaklandığını herkes biliyor. Button bir ingiliz olarak McLaren ı seçmesi normaldir her ingilizin hayalidir McLaren yada Williams ta yarışmak. Eğer şampiyon olmuş bir pilot takımını bırakıp başka takıma gidiyorsa bu otakımın suçudur!

  5. bunca yıl derken buttonın hep yarış kazanacak aracı vardı o da birşey yapmamış gibi konuşuyorsun.bence 2008 senesi hariç gayet iyi sürdü araçları. bunu takım arkadaşlarıyla kıyaslayıp kolayca söyleyebilirim.şu an f1de mclarena bir pilotun geçip hamiltonu geçmesi zor bunu kabul ediyoruz ama buttonın aldığı risk bile yeter kutluyorum onu.sezon başlasın button hamilton kıyaslamasını öyle yapalım.

  6. rubens bence çok iyi bir pilot. button hamiltonu ilikleyecek görün bakın:) işi bu.

  7. o zaman sorabilir miyiz bu kadar yıldır nerdeymiş Buttun, Ross ona iyi bi araç verdi o da o aracın hakkını verdi ama kendinden bişe vermedi Rubens le eşit şartlarda yarıştıklarında Rubens in sonuçları daha iyiydi

  8. zaten button o kart sesiyle bir gürlesin hamilton korkar buttondan:)))))

  9. herkes mclarenin lewisi tutacağını zannediyor. yanılıyor. bir defa mclaren pilotlarına eşit davranır. hemen diyeceksinizki kovalainen e nasıl davrandı. kova 2.pilot gibi adamdı o yüzden öyle davranmak zorunda kaldılar. eğer button bu seneki gibi kullansın aracı hamiltonu madara eder. bence…

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    şu ana kadar eşit bi durumla karşılaşmadık.. ancak button her ne kadar ingiliz olsada takımdan daha fazla destek alabileceğini düşünmüyorum… ingiliz medyası yine hamiltona çevirecektir ibreyi…

  11. eşit şartlarda kimse lewisi geçemez 😀

  12. şu anda bile Lewis bi adım önde 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir