Honda, Aşırı Güncellenmiş Motoru Macaristan’da Kullanmak İçin FIA’dan Onay Bekliyor

yazar:

kategori:

Son haberlere göre Honda, turbo V6 motorunda gelişim hakkını kullanmak için FIA’dan onay bekliyor.

Son Strateji Grubu toplantısında çıkan kararlardan birisi Honda’ya bir sene geç girmesi nedeniyle diğer üreticilerin 2014’te sahip olduğu 5 motor kullanma hakkının verilmesiydi.

Auto Motor und Sport’a göre Honda bu hakkı sıradaki yarış Macaristan’da kullanabilmek için Strateji Grubu’nda alınan kararın FIA Dünya Motor Sporları Konseyi’nde onaylanmasını bekliyor.

Bu karar onaylanırsa zaten 4 hakkını doldurarak ceza almış Honda’nın yeni bir güç ünitesini cezasız kullanacağı anlamına gelecek.

Honda’nın ciddi olarak güncellenmiş yeni motoruyla performans farkını düşürmeyi böylece Yasuhisa Arai ve Eric Boullier üzerindeki baskıyı azaltmayı hedeflediği düşünülüyor.

 


Yorumlar

“Honda, Aşırı Güncellenmiş Motoru Macaristan’da Kullanmak İçin FIA’dan Onay Bekliyor” için 23 yanıt

  1. Nooldu ki bu motora?

  2. Aşırı güncellenmiş mi? Her şeyin fazlası zarar. 🙂

  3. “Aşırı Güncellenmiş Motor” kulağa hoş geliyor.

  4. Honda has made reliable all the most fragile parts have managed to win no less than 70 horses with this new trend, closing the gap with Mercedes at 30 or 40 horses. Consumption has also been worked and a gain of almost 3% is mentioned for equal performance…”

    Bir yerde bunu okudum

    1. Güzel temenniler, sanırsın Civic reklam spotu..

      Tatlı rüyalar…

    2. Kappa Kappachino avatarı
      Kappa Kappachino

      banada biraz abartı geldi… tek güncellemede 70 bhp ?? abartı

  5. Of off…aldı şimdi bazı fanboyları bir heyecan…bence sakin kalın genjler, büyük güncellemenin büyük patlaması olur..

  6. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Eğer Honda gerçekten güncellenmiş bir motor yapmışsa o zaman Macaristan’da ilk 6 garanti belki podyum bile olabilir. Tabi yağmur olursa. Yorumum da şaka yada Takım’ı eleştirmek için söylemiyorum ilk 3 takım Hariç diğer takımlarla gerçekten arada pek fark yok. Iyi bir güncellenmiş motor çok iyi sıralar kazandırabilir podyum gibi. Belkide arai ‘nin dedikleri çıkacak bekleyip Görelim 🙂

  7. Motor pisti değil nedir abi. Güç olmadan hız olmaz , hız olmadan downforce olmaz ?

    1. Motor(Güç ünitesi)’ne hangi pistlerde daha fazla iş düşüyor Macaristan’da mı yoksa Monza’da mı Ben detaylara girmiyorum kabataslak bakıyorum Bazı pistlerde Aero ile güç farkını kapatabiliyorsunuz ya da pistin koşulu ile tıpkı Monaco gibi

      1. Macaristan ne kadar motor pisti değilmiş gibi gözükse bile gerçekten özellikle 1. ve 3. sektöre motoru iyi olmayan kimse o pistte bişey yapamaz.

    2. Geçen yıl Alonso az daha kazanıyordu. Basit bir örnek.

      1. Alonsonun kendi zaten min. 14 beygir, rpm lim. ile, bunu da unutmamak lazım, cebindeki saniyelere girmiyorum bile.

        1. Aferin

  8. motor pisti değil diye yapılan eleştirilere katılmıyorum. mevcut motorda zaten problem var ve monza,spa da sorun yaşaması muhtemel. güncellenmiş motoru test etmek için macaristan bence ideal bir pist.

  9. Adamların ‘dayanıklılığı geliştirilmiş’ motoru 20 tur dayanıyordu. Şimdi bir de ciddi miktarda güncellenmiş motor diyorlar. 5 tur?

    1. Formasyon turu.Hem boylece birileri ile carpismaktan da kurtulmus olurlar.
      :@)

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      hehe 😀

  10. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Hondanın artık başka çaresi kalmadı arkadaşlar.Motor pisti olsun olmasın.Baskıları azaltıp sakin bir ara geçirmek istiyor.

  11. Ne kadar güncellersen güncelle macaristan motor pisti değil,kaldı ki kimse motorun ne kadar geliştiğini pek fark edemez.Monza, Spa dururken neden macaristan?

  12. “Aşırı güncellenmiş motor”. 😀 Her zamanki gibi PR kokuyor.

  13. Şimdi hevesinizi kırmak istemem ama o aşırı güncellemeyi mümkünse sezonun ikinci yarısına Spa ve Monza’da kullanırsanız daha mantıklı olur Yoksa Macaristan’nın motor(güç ünitesi) pisti olmadığını sağır sultan biliyor Eğer takım puan alırsa bu güncelleme sonucu mu olacak yoksa pist koşulu sonucu mu ?

  14. Hadi bakalım beni heyecanlandırdı bu haber.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir