F1 2015 : Satışa Sunuldu

Codemasters’ın yaptığı 6. lisaslı Formula 1 oyunu olan F1 2015, 1 aylık gecikmenin ardından satışa sunuldu.

Söz verildiği gibi en erken çıkan Codemasters F1 oyunu olan F1 2015’te, sezon başı 2015 araçlarının dışında 2014 sezon sonundaki araçlarda yer alıyor. Yeni grafik motoruyla görsel olarak bir üst kademeye çıkan F1 2015’te önceki nesillerde sunulmayan podyum eklenirken kariyer bölümü ve güvenlik aracı çıkartılmış.

1 ay geç çıkmasına rağmen çok sayıda bug olan oyunda 2015 F1 Dünya Şampiyonası’ndaki 20 araç ve 19 pist yer alırken istediğiniz pilot ile F1 heyecanını sanal olarak yaşayabileceksiniz.

Yeni grafik motoru nedeniyle sistem gereksinimleri bazı kullanıcıları üzecek gibi…

Adsız

F1 2014’ün aksine yeni nesil konsolları destekleyen oyun PS4,Xbox One ve PC üzerinden oynanabilecek.

PC için Steam‘deki satış fiyatı 79 TL olarak belirlenmiş durumda.


Yorumlar

“F1 2015 : Satışa Sunuldu” için 50 yanıt

  1. Adamlar yapıyor bee 😀 Bu oyunu indireceğime gider 2015 modunu indirip rahatça oynarım daha iyi 😀

    Resimdeki de 2015 modundan

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      2015 modun sitesi linki var mı ? İncelicem.

      1. Özelden atayım. Bir sürü mod var ama çorba yaparsan oyun açılmıyor ona dikkat et.

  2. Ben Project Cars ve rFactor 2 ile mutluyum. CodeMasters Dirt Rally oyununu güzel yapmış fakat bu olmamış.

  3. Oyunu çıktığı gece aldım ve 32 dakika dayanabilmişim. İade edip paramı geri aldım steam üzerinden. İyi ki 00:00-06:00 saatleri arasında AKK sorunum yok. Gece 3 gibi indirmiştim.

    Öncelikle 5910x1080p çözünürlükte 3 monitörle oynuyorum. Dirt Rally’den sonra uyumluluk konusunda umudum vardı ama pek bir şey değişmemiş. Bunun yanında belki benim çözünürlüğümdendir diyeceğim, grafikler oldukça kötüydü. Piksel pikseldi.

    5-6 kez Quick Race yaptım ve Vettel’i aldım. 3. başladığım yarışta startta Rosberg’i içeriden geçtikten sonra sol arka tekerime çarpan Rosberg 3 yarışta beni bariyerlere gönderdi ve cezayı ben aldım. Gereksiz agresiflikleri vardı. Bunun yanında 1 kere de startta kalkmadım sabit durdum arkamdaki araçların hiç biri de, geçmedi beni. Onlar da öyle kaldı. 🙂

    Şu zamana kadar oynadığım hiç bir oyunda asistleri kullanmam, ve en zor da oynamaya gayret gösteririm. T500 F1 Integral direksiyonum var ve pedallarım oynadığım hiçbir oyunda sıkıntı çıkarmadı. Bu oyunda bazı durumlarda gaza %30 basarken yavaş hızlanıyor(hızlanmıyor bile), %35-40 a kadar bastığımda arka kopuyor. Bu mudur simülasyon dediğimiz şey 🙂 1-2-3 vitesler zaten %100 gaza basamadım. Yani iRacing’den rFactor’a Assetto Corsa’ya kadar her oyunu oynadım. Simülasyon olayı bu değildir, bazı forum sitelerinde de, gerçekçi olmuş zor artık kullanım denilmiş ama öyle bir zorluk olsa da, gerçekçi hissi vermiyor.

    Bununla beraber aracın tepkileri stabil değildi. Lastik ısıları, fren ısıları diyeceksiniz ama hepsini kontrol ediyorum. Daha iyi ısıya sahip olan lastikle daha az yol tutuşunu da gördü bu gözler.

    F1 2014’ü de beğenmemiştim ama iade edecek noktaya getirmemişti beni. Bu oyuna 30 dakika dayanamadım.

    Bazı durumlarda, torku kontrol edemeyen Raikkonen gibi hissettim kendimi 😀 Oyun iyi bir indirime girer ya da ucuza bulursam belki o zaman daha fazla denemek için satın alabilirim. Onun haricinde 80 lirayı hakeden bir oyun değil bana göre. Hatta F1 2014’ü arar oldu gözlerim.(Şaka tabi)

    1. Yok birde 1-2-3 de yüzde 100 gaza basacaktın..

      Simülasyon olayı nasıldır bir anlatsansa anlasak..

      1. Yapay zeka basabiliyor ama sanırım, yani geçebiliyor da viraj çıkışlarında rahatça, aynı zamanda nasıl oluyorsa düzlük sonunda ben onları yakalayabiliyorum(çok gerçekçi). Ya da gerçeğe baktığımızda, monza ilk viraj 2. viteste döndükten sonra 3. vitese kadar tam gaza basılamıyor olsa da, o düzlükte 3.viteste ve sonrasında %100 gaza basılabiliyor. Ama direksiyonu düz tutmama rağmen arkayı kaybediyorum bu oyunda. Bak tekrar söylüyorum, iRacing’de, rFactor2’de, Assetto Corsa’da oynuyorum. iRacing’e oyun demek bile hakaret kalıyor yanında. Orada bahsettiğim, her zor olan oyun gerçekçi anlamına gelmiyor. Bak örneğini verdim, Hamilton 2014 sezonunda pole turunda ilk virajdan sonraki düzlükte 2.vites bittikten sonra %100 gaza basabiliyor rahatça. Ama ben oyunda basamıyorum hot-lap’da, arka direk kaymaya başlıyor. Nerede buradaki gerçekçilik?

        Ayrıca ben burada oynadığım süre zarfındaki incelememi ve gördüklerimi yazdım. Sen de aynı şekilde ister bana cevap olarak ister yeni bir yorum olarak uzun uzun yazabilirsin incelemeni. Böyle kısa kısa tek yere takılarak gelme. Genel incelemeni yaz oyunu öv. Övmüşsün yermişsin beni ilgilendirmez. Ne CM çalışanıyım ne düşmanı. En azından alacak olanlara fikir vermiş olursun benim gibi. Sadece muhalefet olmazsın. Ben yanlış bilgi veriyorum sana göre, sen doğru olanı ver. Yazımın diğer yerlerine de yorum yapmanı beklerim.

        İyi Çalışmalar 🙂

    2. Bunlara ek olarak, pist dışına çıksanız da tutuş aynı. Yol tutuşu kerb üzerinde, çimde vs. yol dışındaki yerlerde, tutuşun ne kadar az olduğunu bilmeyen yoktur. Çim üzerinde bile pistten çıkmamışcasına bir tutuş mevcut bunu eklemeyi unutmuşum.

    3. Kardeş yeminlen beni oyundan soğuttun 😀 almaktan vazgeçtim. ama detaylar için teşekkürler.

  4. zh<shh<hxh<hdsAHSHjx<z videoyu izlerken sesli güldüm.

  5. Güvenlik aracı yoksa kusura bakmayın oynamam. İşin keyfi orda. 2012’yle devam edeceğiz anlaşılan.

  6. güvenlik aracının olmaması bişey değiştirmez zaten önceki oyunlarda yolda bir yığın parça oluyordu yine sc yoktu. kariyer modunun olmamasıda ne demek ? saçma sapan iş yapmışlar. yüksek sistem istemeside sanırım yeni grafik motoru olduğu için optimizasyon sorunu olabilir yada gerçekten sallamışlar 😀

  7. Sistem gereksinimleri çok hoşmuş.

    1. Bizim arkadasin pc’sinde HD7800 serisi bir kart var. O resimdeki ayarlarda maksimum 55 fps aliyormuş. Ortalamanin altindaki bir sistem, artik eski oyunlarda oldugu gibi bu oyunu rahat rahat kaldiramaz.

      http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=479184327&tscn=1436625199

      1. Dolar yüksek olduğu sürece en ucuza 3-3.5 bin tl ye bir bilgisayar toplarsın bunu adam akıllı oynayabilmek için.
        Zaten araçlar iğrenç, sesler iğrenç alacak sistemim olsaydı bile hiç içimden gelmiyor en iyisi 2013 ve öncekileri 😀

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Senin işlemci ne ? O kadar para harcamana gerek yok gigabayte anakart.i3-4150 CPU 3.50 ghz yeni nesil bir işlemci toplamı 650 700 tl.Ekran kartı da 170-180 tl ye nvidia gt730 galaxi alsan kabaca 850 tl ye high ayarlar da rahat oynarsın 🙂

          1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
            [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

            Ram’ı unuttum 4 gb ram 120 tl civarların da en fazla sana toplam bin tl’e 8 gb ramli bi sistem yapılır 🙂

          2. Ben laptop kullanıyorum. Hp g62 2010da almıştım işte. Fotoda var özellikler. Oyun bilgisayarı değil anlıyacağın 🙂 Birde pc toplayacaksan uzun ömürlü olması lazım ki her sene ekran kartı veya onu bunu almayasın.
            Birde çoğu zaman işlemcilerin stok fanları iyi soğutmuyor o yüzden işlemci fanı, kasa güç kaynağı derken yine senin yazdıkların bin tl’nin üstüne çıkar. Birde ramlar var yani öyle 850 liraya oyun sistemi çok zor kurulur 🙂
            Ama güzel bir sistem kurmak istiyorsan Asus’un pro gamer anakartlarından birini alıcaksın sırf o bile bu senin yazdığın sistemin fiyatına yaklaşıyor. i5-4690k falan uzar gider bu böyle 😀 Yani adam akıllı bir deneyim istiyorsan biraz masraf yapmak zorundasın o yüzden şuan için beni aşar 🙂

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Ben sadece bu oyun için söyledim işlemci fanı ve güç kaynağı o kadar da pahalı şeyler değil.Ama bir çok oyunu oynayabilirsin bu sistemle ACS serileri COD serileri Cry serileri Battlfield serileri.Bu sistemin sadece sağlıklı oynayamayacağı far cry 4,Mortal kombat,ACS UNITY gibi oyunlar.İleri ki zamanları düşünüyosan tabi ki i7 yeni nesil bir işlemci seni 2020’e kadar rahat götürür tabi ki cebinden 2.5-3bin tl çıkar yani dediğin sadece oyun yazılımlı pcler 12 bin tl’e kadar gideri onlar da seni aşıosa yapcak bisi yok F12013 e devam 🙂 🙂

              1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

                Yani benim yazdığım sistemi kastettim yoksa seninkisi çöpe koy 😀

              2. Fiyatı yükselteceksek fena şeyler var 🙂 3 bin lira civarı kurulabilecek bir sistem yazdım sadece 😀 Yoksa 12gb ekran kartları da var 3.5 bin tl işlemciler ya da 2bin tl üzeri anakartlar da 🙂 Sadece sistem toplayacaksan ilerisini de düşünüp hareket etmen lazım bana göre. Tek bir oyuna göre sistem toplanırsa 1-2 sene içerisinde sana yetmediğini fark edersin ve masraf çıkartır. Zaten sistem toplayacağım yok sen onları yazınca yazıyım dedim yoksa şuan için düşünmüyorum 🙂

              3. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
                [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

                OnlaR artık süper bilgisayar sınıfına giriyor onlar bilgisayar değil canavar teknoloji bu önümüzde ki 10 seneye göre bir şey yaparsın ama her sene o sistemi alt edebilecek yeni şeyler çıkar ve yine sisteminin yetmediğini düşünürsün teknoloji de sınır yok önemli olan bağımlı olmamak 😀

            2. Tabiki her sene iyileri çıkıyor ama öyle bir sistem kurarsan teknoloji çağ atlamadığı sürece 7-8 yıl bile oyunları ultrada oynayabilirsin ama çok aşırı bir sistem. O yüzden 3 bin lira civarı ideal önümüzdeki 3 belki 4 sene için.

        2. Bilemiyorum. Belki oyunda optimizasyon sorunları vardır. Bekleyip görmek lazım.

          1. O da olabilir. Belki güncellemelerle toplayabilirler ama steam’deki değerlendirmelerin %90’ı olumsuz. Ne kadar toplayabilirler bilmiyorum.

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Oyunda bir çok sorun var.Rezil ötesi artık bu istedikleri sistem de daha işin teknik kısmı ile oyunlar yapılmalı sınıfta kaldılar bence bu sefer de.Ben simülatör yaparken bana F1 aracı değil de büyük mercedes amg kullanıyorum gibi geliyor oyunun kabullebilirliği için çok kötü bir durum.

              1. Oynamadığım için yorum yapamıycam ama çoğu insan kötü diyorsa bu oyunu nasıl toplayacaklar merak ediyorum.

            2. Ben de incelemeler kısmına şimdi baktım. 3 yıldır Steam kullanıyorum ve şimdiye kadar hiç bir oyunda bu kadar çok olumsuz eleştiri yapıldığını görmemiştim. 😀

              1. 😀 Bende bir ara üye olucam Steam’e.

              2. İstersen bugün ol. 😀 Eklersin beni Steam’den. 😀

              3. Aslında bir şey öğrenmem lazım Steam harici diske kuruluyor mu? Eğer kuruluyorsa bir tane harici disk aldığım zaman üye olmayı düşünüyorum. Çünkü bu pc oyun için çok iyi olmadığı için ileride bir pc alırsam tekrar oyunları indirmek zor olur ama eğer harici diske kuruluyorsa sıkıntı olmaz. O yüzden üye olmuyorum şuan. Ama eğer kurulmuyorsa yapacak bir şey yok bu pc’ye kurucam. Üye olduğum zaman zaten söylerim sana 🙂

              4. Öyle bir şey yapılabileceğini sanmıyorum. Ama Steam’de bi’ oyun yedekleme seçeneği var. O seçeneği kullandığında oyun dosyalarını setup dosyasına dönüştürüyor. Ben iki yıl önce kullanmıştım. Sen de bu seçeneği kullanabilirsin.

              5. Tamam o zaman birazdan kurup incelerim.

      2. Furkan Ozcan avatarı

        Evet, o arkadaş da geldi. İsteyen istediğini sorabilir 😀 Yukarıdaki “gazı kontrol edememe durumu” yok. Motor tam tersine atmosferik gibi. Gelip direksiyon ayarı yapmadan, araba ayarı yapmadan dümdüz çıkarsanız kontrol edemezsiniz tabii. Ama oyuna çok olumsuz yorum da yaptım. İsteyen olursa anlatırım tüm detayları 😀

        1. Oyun icindeki wheel settings’leri hala %0’da mi tutuyorsun ?

          1. Furkan Ozcan avatarı

            Evet, braking deadzone %2, o da fren pedalının hassasiyetinin bozulduğunu düşündüğümden öyle. 2014’te de öyleydi.

            1. Sen direksiyon ayarları yazınca aklıma ilk direksiyon kullanmaya başladığım günler geldi. Ayarlardan hiç çakmadığım için steering deadzone random halinde, iki-üç hafta boyunca %5 oranında kalmıştı. 😀 Sonradan bunun ne işe yaradığı anlayınca kademe kademe düşürüp daha da hızlanmıştım. Bilgisizlik gerçekten kötü bir şey. 😀

  8. 2014 ü koymasalarmış. 2014 f1 tarihinin karalekesi.arabalarıın sesleri,yol tutuşları vs.nesini koymuşlarsa.

  9. kariyer modu nasıl olmaz ya. F1 2002 yi oynarım daha iyi

    1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      kariyer modundan ziyade championship modu gibi bişe var gene sezon olarak oynayabiliniyor…

  10. sürüş ve grafik 2014 e göre 10 kat iyi saçma sapan kaymalar olmuyor artık multplayerinde sorun yaşıyorum oyun başlıyor herkez start alıor 2 sn sonra dc verıyor cogu kişide var sanırım bu ben buga rastlamadım şahsen legendde oynuyorum podyuma fln cıkmak zor mercedes dısınca

  11. Ben en son Codemasters oyunu oynadigimda oyunun boyutu 5 gb falandi. Bu oyunun boyutu arkadasimin dedigine gore 14 gb’miş. Oyun bildigin cag atlamis. 😀

  12. Minimum sistem gereksinimlerine bak be oha

  13. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Ricardo kim la resime koyuyonuz raikonen varken :S

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Ayrıca irenç ötesi bumu yeni nesil F1 2015 yarış oyunu yazıklar olsun.O nasıl grafik o nasıl bug 3-5 satılırsa dua edin 🙂

      1. Sadece video izleyerk degerlendirmesende bi oynasan da konussan

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Söylediklerimin hepsi doğru.Grafikleri 2015 yeni nesile ve bu sisteme göre ahım şahım iyi değil.Oyun özellikleri cacık.Teknik detay yok.Oyun direksiyonların da teknik kısım yok görüntü berbat.Pilot gözünden görüntü kötü.Yani anlıcağın F1 2014,F1 2015 teknik kısım ile yerler de.Sadece görüntü olarak replay iyi.Bilsek konuşmayız heral de sadece video göre de konuşmadım.Oyun için de bug çok orada da belirtilmiş zaten.Ne oyunlar bu sistemi kaldıran araştır bir bak bu oyunun ne kadar kötü olduğunu anlıcaksın 🙂

          1. videolara gore konusuosun cok belli full grafikde acan pc sayısı 3 bin 4 bin tl den baslıyor sen grafik kötü diosun mediumda bile 2014 un 10 katı ıyı

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Ben ne diyom sen ne diyon 🙂

    2. Kimi fotonun altındaki Ferrarinin içinde…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir