2015 DTM Zandvoort 1. Yarış – Wittmann ve BMW’den Sezonun İlk Zaferi

yazar:

kategori:

DTM’de sezonun 4. ayağı Zandvoort’taki ilk yarışı 2014 şampiyonu BMW Team RMG’den Marco Wittmann kazandı.

Yarışa 2. sıradan başlayan 1 numaralı BMW’si ile Wittmann, poleden başlayan Farfus’u geçtikten sonra yarışta Da Costa’yı arkasında tutmayı başararak kötü giden sezonuna dur diyerek hem kendisini hem markası BMW’yi zafere kavuşturdu.

Geçtiğimiz sene DTM’e Red Bull desteğiyle giren Portekizli Antonio Felix Da Costa, geçen sene 8. likten öteye gidemediği,bu sezon 6 yarışta puan alamadığı seride Zandvoort’ta oldukça başarılı bir performans ile 2. olarak ilk podyumunu kazandı. Podyumu Samsung BMW ile Maxime Martin tamamladı.

İlk 3 yarışın aksine BMW’lerin oldukça hızlı olduğu Hollanda’da ilk 7 sıra BMW’lerin oldu. Daha startta 3 sıra kaybederek pole avantajını hiç kullanamayan Augusto Farfus 4., Bruno Spengler 5., Timo Glock 6., Tom Blomqvist 7. sıraları elde ettiler. Geri kalanların en iyisi olarak 8. sırada 2013 şampiyonu Mike Rockenfeller’in Audi’si yer alırken Nico Muller 9. ve günün tek puan alabilen Mercedes’i ile Pascal Wehrlein 10. sırada finiş gördü.

Sondan bir önceki turda pist dışına çıkan Gary Paffett, 5. likten 12. liğe düşerek puan barajının dışında kalırken şampiyonada ilk 2 sırada yer alan Jamie Green ile Mattias Ekström puan çıkaramadı. Green, bu sezon ilk kez yarış dışı kalırken Ekström 13. sırada kaldı. Onları takip eden Wehrlein ise sadece 1 puan çıkardı. Şampiyonada ilk 5’te yer alan pilotlardan sadece biri puan alabildi.

7 yarış sonrası Green 81, Ekström 70, Wehrlein 68, Mortara 58, Wickens 57 puanda yer alıyor.

İlk 6 yarıştan 88 puan çıkarabilen BMW, Zandvoort’tan 94 puan çıkarırken Audi 6, Mercedes 1 puan alabildi. Markalar klasmanında Audi 289, Mercedes 236, BMW 182 puanda yer alıyorlar.

1
2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir