FIA Katılımcı Listesinde Sauber Değil Toyota Yer Alacak!

yazar:

kategori:

Blick ve Auto Motor Und Sport’un haberlerine göre Toyota, 150 milyon dolarlık cezadan kaçmak için griddeki yerini Sırbistanlı Stefan GP’ye satacak ve Sauber boşta kalacak.

Haberlere göre bugün ya da yarın 2010 Katılımcı Listesi FIA tarafından yayınlanacak.

Stefan GP, mühendislik firması AMCO tarafından kuruldu ve yeni takımların seçimi konusunda Avrupa Birliği’ne şikayette bulundu.

Haberler Stefan GP’nin 2010 ve 2011’de yılık 5 milyon Euro’ya Toyota motorlarını ve kendi tesislerini yapana kadar Toyota’nın tesislerini kullanabileceği şeklinde.

Auto Motor Und Sport, Pascal Vasselon ve Kamui Kobayashi’nin Toyota’nın 5 milyon Euro’luk sponsorluğu ile bu takımda yer alabileceğini iddia etti.

Ancak bu olursa Toyota’ya verilecek konum koşullu olacak ve kesin karar Dünya Motor Sporları Konseyi toplantısında verilecek.

Bu haberler gerçekleşirse gelecek sene gridde yer almak isteyen Sauber için durum daha da zorlaşabilir ve böylece gridde 14. takım görüşmeleri ortaya çıkabilir.


Yorumlar

  1. bu olayın, sırf toyota'nın cezayı ödememek için planladığı bir tezgah olduğu ortada. buna rağmen fia bu bile bile lades oyununa gelirse lanet olsun bu kurumun başındakilere. ne oduğu belirsiz, ne yer ne içer belli olmayan dandik bir topluluğun, piyon olarak kullanılması, daha da önemlisi motorsporlarının zirvesindeki bir organizasyonun içine saatli bomba gibi sokulması çok ayıp. hatta tiksindirici. bir tarafta ferrari mercedes mclaren gibi dünya devleri, bir tarafta cezanın diyeti sırbistanlı bir …… (ne diyeceğimi bile bilmiyorum). yazıklar olsun eğer gerçekleşirse.

  2. peter sauber onay alacagindan oldukca emin demecler veriyor ama bakalim ne olacak? bugun aciklanacak diyorlardi ama yine bisey cikmadi.

    bazen hicbir habere bakma, direk ilk yaris gunu ac tvyi, kim cikarsa bahtina otur izle diye icimden gecmiyor degil =)

  3. Sauber e bir iyilik yapılmalı! Yeni gelen takımlar gidenlerin aksine F1 in kalitesini düşürdü zaten bari sauberde gitmesin!

  4. Stefan GP… Ada bak, hayatımda duyduğum en saçma Formula 1 takımı ismi. O yerde mutlaka Sauber olmalı. Çünkü Sauber yeni sezonda yarışmak için tüm koşullara sahip olduğunu ve de bunları diğer seneler için de sağlayabileceğini garanti etmekte.

  5. offf sauber gelsin!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir