Theissen Formula 1'den Ayrılıyor

yazar:

kategori:

57 yaşındaki Alman, spora 2000’de BMW ile girmiş ve 2006’da BMW Sauber’in Takım Patronu olmuştu. Theissen yaptığı açıklamalarda 2010’da sporda kalma şansının olduğunu söylemişti.

Ancak Blick gazetesine konuşan Theissen “Gelecekte BMW’nin motor sporları aktivitelerinden sorumlu olacağım. Artık Peter Sauber F1 takımının kontrolünü aldı ve takımın lideri olacak”

“Bu benim için bir dönemin sonu, Sauber için başlangıcı.” dedi.

Haberlere göre BMW önümüzdeki günlerde 2010 planlarını açıklayacak ve Le Mans geleceğinin büyük bir olasılık olduğu tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. Burak isimli arkadaşın yazdığı her kelimenin altına imzamı atarım. tamamen doğru söylemiş bana göre. hyundai, opel, hele hele toyota'nın yanında renault'un adı bile geçemez. zaten toyota'ya ayrı bir paragraf açmak lazım. adamlar dünyanın 1 numarası. ülkemizde toyota denince akla corolla'dan başka bir şey gelmiyor olması, lüx sınıfı olan lexus'un başarısını yok sayamaz. kaldı ki corolla yıllardır en çok satan araç. aşağı yukarı 40 milyarı denkleştiren bir kullanıcı, bir corolla dururken, astra dururken, i30 dururken o fiyatı megane'a bayılmaz. bilir ki alacağı aracın kalitesi diğerlerinin yanından bile geçmez. laguna derseniz de o zaman vectra girer, avensis girer, renault yine yaya kalır.. arkadaşın dediği gibi, renault servis imkanı ve yedek parça ucuzluğunun avantajı olmasa bizim gibi henüz gelişmemiş ülkelerde bile boy gösteremez.

    durum elbette f1 için aynı değildir. ancak, bir markanın prestij değeri de f1 ile ölçülemez. toyota f1'de başarılı olamadı, çekildi gitti. sanıyor muyuz ki prestijinden bir şey kaybedecek? dünyanın 1 numarası olmayacak artık? ya da en çok satan otomobil ünvanını kaybedecek? ya da VW, f1'de değil diye prestijli bir marka değil mi?? f1 yalnızca bir kategori, hepsi bu.

  2. Fernando Alonso Diaz evet internet elimizin altında ama belli ki sen iyi araştrmamışsın bazı şeyleri. Renault tan bahsediyoruz Hyundai, Toyota ya da Opel den değil demişsin. Renault, Hyundai'nin de hatta özellikle Toyota'nın da ve Opel'in de tırnağı olamaz. Bir defa BMW ve Mercedes e prestij olarak en yakın hatta belki eşit seviyede araç üretebilen bu saydıklarının içinde Dünyanın bir numaralı otomobil üreticisi Toyota'dır; Lexus markası ve Türkiye'de mevcut olmayan çeşitli amiral modelleri ile. Opel de General Motors gibi büyük bir üreticinin bünyesinde yer alan markadır. Hyundai de çok hızla büyüyen ve kalitesi gayet kabul edilir derecede olan devler arasına girme yolunda ilerleyen bir otomobil markası. Bana Renault'un kaliteli olduğundan hiç bahsetme. Yıllardır araba alır satarım Renault'un kalitesizliğini çok iyi bilirim. Elinin altında internet var. Araştır, kalite ve müşteri memnuniyeti ödüllerine bak kimler almış, hep Mercedes, Toyota,Honda,Lexus,BMW hatta Hyundai. Renault'un da vardır elbet yoktur demiyorum ama bu saydığım markadar kadar yok. Ama sen de haklısın Renault bir bizim güzel ülkemizde prestijli ve güçlü bir de Fransa'da ve bir kaç ülke daha say. Fransa da yerli malı olduğu için, Türkiyede ucuz olduğu için. Otomotiv sektörünün kalbi olan ABD de pazar payları yok bile. Senin küçümsediğin Hyundai ve Toyota Dünya'da bütün pazarlarda güçlü şekilde mevcutlar. Gel sen yol araçları konusunda prestij ve özellikle kalite konusunda Renault'u Mercedes, Toyota, BMW gibi devlerle karşılaştırma arada uçurum var. Ben Fransa'da Renault'un bir fabrikasında çalışan yetkili bir şahısın ağzından bizzat şunu duydum: "Lider Toyota'dan teknoloji ve ar-ge olarak 4 yıl gerideyiz." Ama F1 konusunda gelecek olursak Renault un güçlü başarıları mevcut. Ama Rally gibi diğer bir motorsporunda bir Toyota ve Subaru'nun sahip olduğu gibi bir efsaneleşmiş başarısı yok.

  3. adam makine mühendisi ve üniversitede ders veriyor. kendince keyif alacak şeyleri var ama onun gibi bir takım şefini kaybedeceğiz, üzüntü verici tabii

  4. Tamam'da bahsedilen şey F1 takımı, binek otomobil değil… F1'de de renault bmw'nin bilmem kaç yıl önünde zaten, asıl eşeği bırakıp ata binmiş olur belkide:) belki bmw tesis ve kaynak olarak daha üst noktada diyecektim ki bmw'nin artık bir tesisi veya bir f1 takımı bile olmadığı için eşek ile atla alakalı söylemlerinizi tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ederim 😉

    ama sizin mantığınızla sevgili mercedes benz, Ferrari'den Mercedes F1 team'e geçen biri de attan inip eşeğe binmiş olur, hemde her manada:) hem f1 hemde binek otomobil açısından:)

  5. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Şimdi, BMw ve Mercedes-Benz kadar prestijli bir marka sözü sanıyorum bayağı insanı güldürmüştür.Bunu geçiyorum cevap bile vermeyeceğim.Prestij kelimesi ne kadar kolay çıktı ağzınızdan onu anlamak zor.35 yaşındayım, bana otomobillerden bahsetme istersen.Ben yıllarca R12 Toros kullandım.Renault' un ne kadar prestijli olduğunu bilirim..:P

  6. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Mercedes Benz seni anlamıyorum Renault'dan bahsediyorsun Hyundai,Toyota yada Opel'den değil !!!! Renault bence Bmw ve Mercedes kadar prestijli ve kaliteli bir marka. İnternet gibi bir imkanın var biraz araştırma yap istersen…

  7. Mercedes Benz ,BMW nin f1 de renault'a karşı bir üstünlüğümü vardı da öyle düşünüyorsunuz? bilindiği gibi Theissen BMW nin f1 takımının paronu BMW markasının değil!.

  8. Renault'u da küçümsememek lazım tabi ki. BMW'nin prestijine ve lüksüne ulaşamasa da şu an "Renault-Nissan evliliği" sonucunda 4. büyük otomobil üreticisi. 60'lı, 70'li 80'li yıllarda da Rambler, AMC gibi Amerikan firmaları ile ortaklıklar kurmuşlar. Hatta Renault 9, Amerika'da AMC Alliance adı ile satılmıştı. Ayrıca bildiğime göre XJ kasa Cherokee'lerin 97 yılı öncesi üretimlerinde dizel motor Renault tarafından sağlanmıştı ve aracın tasarımına kadar Renault emeği vardı. Renault Alpine, Renault 5 Turbo ve F1'deki başarıları da görmek lazım.

  9. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Komik, Renault' a gelse diye yazılmış.BMW gibi bir markayı bırakıp Renault' a gelmesi çok saçma olurdu..Hani attan inip eşeğe binmek gibi..

  10. Dr. Theissen gibi bir ismin Formula 1 sahnelerinden ayrılması üzücü olsa gerek. Felsefesi, hedeflerine ulaşması, dürüstlüğü ve açıklamaları ile sempati beslemiştim kendisine.

  11. gerçekten renault'a gitse fena olmaz

  12. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    F1 kan kaybetmeye devam ediyor.

  13. cok buyuk kayip olur. cok basarili bir adam. ayrica f1 racing'de onunla ilgili bir yazi okumustum. calisma tarzina, disiplinine hayran kalmistim.

  14. yav renault patron arıyor theissenden daha iyisini mi bulacaklar keske theissen gibi bir patronmz olsa :S

  15. Taşucu F1_Mehmet-B avatarı
    Taşucu F1_Mehmet-B

    sen de mi Theissen??? 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir