Mclaren, Agresif Bir Araç Planlıyor

yazar:

kategori:

Mclaren Mühendislik Patronu Paddy Lowe “Ne kadar rekabetçi olacağımızı emin bir şekilde söylemek için çok erken ancak kesin bir şekilde söyleyebileceğimiz bu seneki araca geçmiştekilere oranla daha agresif yaklaştığımız.”

“MP4 24’te kazandığımız bildileri 25’te iyi olmak için kullandık.”

“İyi gelişim gösterdiğimizi düşünüyoruz ancak aynı şekilde bunu yapabilecek kapasiteye sahip takımlar var. Red Bull ve Ferrari aynı şekilde güçlü paketlerle gelmezse şaşırırım ve Mercedes GP’nin de oldukça hızlı bir araç hazırlayacağını düşünüyorum. Bu işte kimseyi saf dışı bırakamazsınız.” dedi.

Yeni aracı Lewis Hamilton’a daha uygun olup olmayacağının sorulması üzerine Lowe “Tam olarak değil. Aslında bunun tersi doğru: aracı mümkün olduğunda tarafsız yapmaya çalışırsınız ve Jenson için bir sorun olmayacağını emin bir şekilde söyleyebiliriz.”

“Pilotların kendi stillerine uydurabileceği, sınırları en uçta olan bir araç hazırlamaya çalışırsınız. Sürücülerin farklı ayarlar ile benzer zamanlar yapmasına da şaşırırsınız bu bakımdan pilotlarımızın birbirlerine yakın olacaklarını düşünüyoruz.”

“Bunun yanında aracı hızlı yaptığınızda bu kaçınılmaz olarak her iki sürücü için hızlı olur. Biz performans için aracı hazırlarız, kişiler için değil.” dedi.


Yorumlar

  1. Bence bu sezon Mercedes müthiş olacak ..onların çok güçlü olacaklarına inanıyorum..motorları bilindiği gibi çok iyi..pilotlarıda bekleneni verbilirse Mercedes ortalığı kasıp kavurabilir.McLaren ve Ferrarinin de iyi olacağınıda düşünüyorum..herşeye rağmen müthiş bir sezon bizi bekliyor.

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bence büyük bir hata olur. Hamilton, Agresif aracı yarış boyunca hatasız götürebilecek kapasiteye bence henüz ulaşmadı. Geçtiğimiz sezonda bile yaptığı hataları gördük. Çok hızlı pilot ama sınırlara geldiğinde kaza da geliyor. Bu yönüyle Hamilton, 2007 den bu zamana çok mesafe katedemedi bence.

    Ayrıca Temmuzdan beri geliştirilen bir Ferrari bence çok korkutucu. Mclaren ve Mercedes gp nin ayrılmayla güç kaybetmeyeceğini beklemek bence hayalcilik olur. Brawn zaten mercedes motoru kullandığından, bu birleşmenin çok büyük getirisi olacağını sanmam. Ben açıkçası, ferrarinin gerisinde, Mclaren, mercedes gp, Reno ve Redbull un ikincilik mücadelesi vereceğini düşünüyorum.

  3. McLaren bu seneki performanstan sonra zorunlu olarak tasarımda agresif yaklaşım sergileyecek. Ferrari de aynı şekilde. Ancak Brawn daha tutucu olacaktır. Yanlış birşey yapmak istemezler.

  4. agresif araçlar kimi raikkonen için her zaman tercihi olmuştur. stiline daha uygun ve performansını gösterebildiği araç şeklinin agresif araçlar olduğunu düşünüyorum ben. ama bu ikiliyi birlikte izleyemeceğiz artık..

  5. Herkes 2009 bilgilerini 2010 için kulanmaya çalışırda,2009 da en iyi kers performansı mc laren almıştı bakalım kers olmadan 2010 da 2009 un bilgileri işe yarayacak mı.

  6. hakan çolak avatarı

    geçen sene ferrari ile mclarenden şampiyonluk mücadelesi vermesini beklerken 3lük yarışına kaldılar.aynı hatayı bu sene
    tekrarlamayacaklar diye düşünüyorum.mclaren şampiyon pilotlarıyla başarılı olacaktır lewisin önderliğinde.ferrari eğer alonsoyu bir numara tercih ederse başarılı olur..mercedes rosbergin yanına ilk etapta güçlü bi pilotla ona daha çok iş yaptırır..redbull zaten aynı olacaktır vettelle beraber kısacası bu sene güzel geçecek.kurallar geçen seneye göre daha iyi okunacaktır

  7. Remzi Ersoy avatarı

    diğer yorumlara noldu

  8. mc larenin güçlü bir dönüş yapacağına ben de inanıyorum ama ferrari mercedes redbull da çok iyi olacaklardır.tabiki burda lastikleri en iyi kullanan araç işi götürecektir.

  9. umut bg o da senin teorin sende hala santarderin ferrariyi satın aldığını anlamak istemiyorsun ne yapalım tamam rai sessiz karşılıklı anlaştık ayrılmaya karar verdik dediler bizde inandık adamı resmen para için kovduk desenize bu kadar zor mu

  10. Musab, Raikkonen takım için gerekli çalışmaları yapamadığı için gönderildi. Raikkonen Ferrari takımı için yetersizdi. Gerekli bilgi alışverişini sağlayamıyordu sessiz bir adamdı. Sen bunu kabul etmiyorsun ve gelip Santander teorileri üretmeye çalışıyorsun. Ama bunu kabul etmen gerek çünkü gerçek bu. Raikkoneni yolladığımız için üzgünsün ama duygularını biraz kenara bırak ve objektif düşün. Ferrari-Raikkonen birlikteliğini Santander bitirmedi bitiremezde. Raikkonenin yetersizliği karakteri bitirdi. Ve sana soruyorum Raikkonen kendisi söylemedi mi karşılıklı anlaştık ve ayrıldık diye ? Raikkonen gönderilmesinden rahatsız olsaydı neden tatile gideceğine gidip Mclarene imza atmadı ?? Eger bundan hoşnut değilse gider en büyük rakiple anlaşırdı ama yapmadı çünkü oda bırakmak istedi. Kimse Raikkoneni zorla göndermedi takımdan. Hele bunu yapanın Santander olduğunu söylemek kadar abuk sabuk bir şey olamaz. Ferrari takımı sonuçta akıllı bir iş yaptı Alonsoyu alarak. Ve bu birliktelik ile büyük başarılar yakalanacaktır. Siz Kimi fanlarınında artık bazı gerçekleri kabul etmeniz gerek

  11. http://www.trf1.net/formula1_haberler/9932-montezemolo-alonso-er-ya-da-gec-ferrariye-gelecek-haberi.html

    Musab Bera haber başlıklarında (kalın şekilde yazılan şeyler) haberden çıkarılan yorum yazmakta.
    Bu linkteki haber’in yorumu ise görebileceğin üzere “Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, şu anda Renault'ta yarışan şampiyon sürücü Fernando Alonso'nun er ya da geç Ferrari'ye geçeceğini söyledi ancak bunun gelecek sene olmayacağını işaret etti.”
    Bu yorumun ise haberin "Gelecek sene için Raikkonen, Massa, Fisichella, Badoer, Gene ve Michael Schumacher var, neredeyse Real Madrid kadar kadromuz var. 2 harika şampyionumuz var. Birisi 2007 şampiyonu, diğeri ise finiş çizgisini geçtiğinde 15 sn boyunca şampiyon olan sürücümüz. Bu yüzden 2 üstün sürücümüz olduğunu düşünüyorum." bölümünden çıktığını düşünmekteyim. Aslında yanlış bir çıkarım.
    Eğer haberin devamını da okursan Montezemolo’nun Alonso hakkındaki düşüncelerini öğrenebilirsin.
    "Bununla birlikte ben her zaman Alonso'yu sevdim çünkü o harika bir sürücü ve onu Minardi günlerinden beri takip ediyorum. Şampiyonluklar kazandı ve her zaman haria sürücüler er ya da geç Ferrari'ye gelirler. Imola'daki yarıştan önce Ayrton Senna bana gelip 'Kariyerimi Ferrari'de bitirmek istiyorum.' dedi; Prost, Lauda, Mansell, Michael… göreceğiz. Önümüze bakıyoruz ve yaşam herkes için uzun."
    Ferrari gibi bir spor araç devini, bir alt seviye garaj takımına benzetmek ve “Alonso’yu para için alıyorlar” demek Formula 1’i katletmek demektir bunu da eklemem gerek.

  12. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Musab bera biz sana burada sayfalar dolusu kanıt döksek anlamayacaksın,anlamak istemeyeceksin ve burnunun dikine gideceksin.. değişmedi,değişmiyor çünkü.. madem öyle bırak,bekle Allah'ın adaletini görelim.. madem Allah durmadan dökülüyor parmaklarından dil uzatma başkalarının arkasından,karalama insanları her şeyi bilmeden.. ayıpları açmak yerine ört o zaman.. madem yargıyı yargıcın eline verdin,yargıçlık sevdasından vazgeç o zaman.. ha bunları yapamıyorsan da başka cümleler kullan lütfen!

  13. güneşi balçıkla sıvayamazsınız. ferrari bu ayıbı yıllarca üzerinden atamayacak. hele fernando ortalığı karışıtırınca kafalarını duvarlara vuracak. massanın gerisinde kalınca takımın massayı tuttuğunu söyleyip neler yapacak. kendi hep mükemmel hiç hata yapmaz hep suç başkalarında…Allah adildir. göreceğiz.

  14. umut bana şunu açıkla o zaman neden luca fernando ferraride yarışacak ama 2010 da değil dedi ve sonra ağız değiştirdi neden ha neden? zoruna gidiyor ama yazamıyorsun buraya…açıklada bilelim. kimi söyledi benim buradan gitmemin performansımla alakası yok dedi. açıklayamazsın çünkü hissettiklerin utanacağın şeyler.

  15. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    haklısın rai..best..of: hatta o kadar planladılar ki bu işi; önce ferrariye para verdiler,sonra mercedes ve mclaren e sonra diğer takımların daha güçsüz olması için para akıttılar sonra da citroen ve red bull'a… herşey Alonso'nun ferrariye geçmesi ve Alonso'nun çok korktuğu rakibi,bir kez bile yenemediği rakibi rai yi f1 den uzaklaştırıp rakipsiz yapmak içindi… ve buna çok yaklaştılar,hatta yakında f1'in adı niye f1 biliyor musun? çünkü oradaki f fernandoyu simgeliyor…bunuda hesaplamıştı adamlar..ne de olsa herşey beklenir bunlardan…! Alonso ferrari'ye ikinci ziyaretini yaptı adlı başlığın altında bu cevabı yazmışım yine sataşmalara,hatta yine baktım,hiç alakası yokken durduk yere laf atmışlar yine! nedir bu alıp verememe oldu bitti niye uzatılıyor artık.. ortada bir takım gerçekler ve hayal kırıklıkları var tamam… ama bu gerçekler yüzünden hayal kırıklıklarınızın sebebini başkasında değil kaynağında arayın lütfen!

  16. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    benim f1 sevdam Mika Hakkinenin siyah,beyaz arabsını görünce iyice alevlenmiştir..schumachere ve ferrariye sadece sempatim olmuştur.. ferrariyi desteklemiyorum.gerçeği destekliyorum.. nasıl oluyorda siz bu adamlardan daha çok biliyorsunuz ferrariyi anlamıyorum..neye dayanarak neye güvenerek bu iddaalarda bulunuyorsunuz anlayamıyorum..pilotunuz gitti diye nasıl oluyorda ferrari ruhunu satmış oluyor..bu gridde bir takıma para için bunları bunları yapıyor diyebileceğin en son takımlardan biridir ferrari,dediğim gibi tarihini araştırın biraz lütfen..bence duygusal bakıyorsunuz arkadaşlar konuya..ben kimi taraftarı olmamama rağmen üzüldüm,sizin üzüntünüzü anlayabiliyorum,ama bu duygusallığıda bi kenara bırakmak lazım değil mi artık?

  17. MUSAB BERA

    Ya arkadaşım ne diyorsun ya tehdit felan komik komik konuşuyorsun. Adamlar geldiler Santanderi Ferrariden büyük yaptılar işe bak sen ? insaf Ferrariden bahsediyoruz gelmiş paradan bahsediyorsunuz. Ferrarinin paraya ihtiyacı mı var sizce ? Ve ayrıyetten Santander kim Ferrari kim bununda farkına varın. Hiç bir sponsor Ferrari gibi bir takımı transfer konusunda yönlendiremez. Anlaşılan güzel arkadaşım senin zoruna giden Raikkonenin bu takımdan yetersiz sıfatıyla gönderilmesi ve sende bunu yediremeyip böyle komple teorileriyle uğraşıyorsun. Ama boşuna uğraşıyorsun Ferrari dediğin takım Formula 1 in en başarılı en köklü takımı bir sponsor tarafından yönlendirilemez.

  18. bu habere bu yorumları yapıp benide işin içine sokmayın arkadaş…bu alonsocular da heryere birşekilde alonso yorumu ne yapıp edip yazıyorlar. bu ne fanatiklik:)

  19. eğer santander ferrariye kucak dolusu para döküpde sponsor olmasaydı alonso ferrarinin kapısının önünden geçemezdi. herşey planlandı. tekrar ediyorum. eğer luca ilk seferinde seneye alonso deseydi ağzımı açmazdım bu iddialarda bulunmazdım. santander tehtid etti ferrariyi…burada bir animsayon vardı o sıralar. ferrari at bir boğa geliyor atı indiriyor aşağı ferrari oluyor fernando. ferrari zaten orta sıralara oynayacak o boşlukta santanderin paralarını yiyecek. alonsoda kafa göz massayla birbirini yiyecek.

  20. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    bizim kimseyle bi sorunumuz yok kimseye sataşma amcımızda yok ama durup duruken olaylar alonsoya gelince deli oluyoruz hala alonsoyla uğraşıyonuz sorna biz karşılık verince biz suclu oluyoruz. ve bazıları alp sys gibi cıkıp cok sacma bir yorumalrda bulunuo adam sanki benm duygularımı bilio ya. için fesatarkdşm nediim sana .

  21. Bazı arkadaşları gerçekten anlamıyorum. Haksızlık yapıp, insanları karalamaktalar. Ferrarici hiç değilim ve Alonso orada olmasına rağmen olmayacağım ama bu seferlik Ferrari'yi savunmam gerekecek.

    Ferrari'nin yöneticileri değişmiş evet değişti. Jean Todt ve Ross Brawn artık yoklar. Ama Luca di Montezemolo 1973 yılından beri Ferrari-Fiat ortaklığının içinde. Acaba bu kişinin yani hayatını Ferrari'ye adayan insanın Ferrari'yi değil de parayı mı düşündüğünü söylemektesiniz? Ferrari F40'ın büyüsü ne kadarsa Ferrari 599GTB'nin de, Ferrari F430'un da büyüsü öyledir. Acaba yolda Ferrari gördüğü zaman kafasını çevirmeyenler var mı ki?

  22. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    espoir şu an Alonso Ferrari'de ve tuttuğun pilotun takımını destekleyebilirsin normaldir ama şunu unutmuşsun Ferrari'de yöneticiler değişti anlayışlar değişti Ferrari'yi yöneticileri mahvetti Ferrari dendiğinde insanlar büyülenirdi şimdi böyle değil her yöneticinin anlayışı farklıdır bazıları parayı düşünür bazıları Ferrari'yi düşünür

  23. Remzi Ersoy avatarı

    alonsonun araç geliştirme yeteneği var bunu kimse inkar etmesin ferrarinin alonsoyu almasının bi başka nedeni ise 2010 aracını sezon içerisinde daha fazla gelişim göstermesini sağlamak.bnce 2010için en mantıklı karar ferrariye ait şu anda.

  24. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    daha önce başka bir haberin altınada aynı yorumu yazmıştım tekrar yazıyorum..konu Alonsoyla alakası olmasada niye durmadan bir yerlere taşa atılmaya çalışıyor anlayamadım.. hem Alonsocu hemde kimici arkadaşlar tarafından…
    arkadaşım bu santander tüm f1 e mi para akıttı kiminin yarışamaması için.. ferrariye,mclarene,diğer takımlara… bu kdar mı derin kimi nefreti var santanderin.. olmadı işte hazmedin artık bunu,kimiyi her ne kadar çok sevsemd,uyuşamadı ferrariyle yollarını ayırdılar,olay bu.. daha fazla da uzatmayın bu konuyu yazık oluyor.. daha gerçek konuşmak zorunda kalıcam üzüleceksiniz boşu boşuna.. inşallah f1'e döner diye bekleyin başka yapabileceiğiniz,yapabileceğimiz yok… ayrıca ferrariyi bir sponsor satın aldı demek,ferrariyi hiç tanımamışsınız demektir(ferrariyi tutmuyorum,takım tutmuyorum)… birazcık ferrarinin tarihini f1 e bakış felsefesini araştırın anlarsınız ne demek istediğimi.. ayrıca hami-alo muhabbetinide ısıtıp durmayın arkadaşlar kimse ikna olmuyor..boşu boşuna birbirinizi sinir ediyorsunuz.. spora spor gibi bakalım lütfen.!!!

  25. "Tarih: 30.11.2009 14:51:50 " kodlu yorumunda oldukça yanlış düşündüğünü söylemem gerekecek Musab Bera.

    2003 yılında bile Alonso'nun Ferrari'ye geçiş olasılığı konuşuluyor ve kendisi "2005 yılına kadar Renault ile anlaşmam var" diye açıklama yapıyordu. Ayrıca 2004 yılında Luca di Montezemolo'nun "Alonso'nun çok büyük bir potansiyeli var ve gelecekteki bir Ferrari koltuğu için en önemli aday" tarzı bir açıklama yaptığını yine farklı bir açıklamada Ferrari koltuğunda "Alonso veya Raikkonen'i Ferrari koltuğunda görebilirsiniz" diye konuştuğunu hatırlatacağım.

  26. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    alp sys bak dostm alttaki yorumlara ben fernando taraftarym benm için ilk pilotum sorna takım gelir. alonsoya acımazca yorum yaparsınız bende acımazs yorum yaparım. ve benm aklımdn hiç bi şekilde mclarencilere karşı bi kinim olmadı. o senin düşüncen. yazdıkalrın cok saçma ötesi sanki beynim sensinde düşüncelerimi yazmışın sen benm ne düşündüğümü bilemezsn. NEYSE senin ne düşündüğün benm için önemli deil takıl kafana göre sen :))

  27. "fernando ulas" yazdığın tüm yazıları okudum seni önceki yazılarındanda biliyorum ve sana şunu söylemek istiyorum … yazdığın tüm yorumları taraflı yazıyorsun tabiki yorum her kişiden kişiye farklılık gösterebilir . Ancak sen nerde bi Mclaren yazısı görsen eminum şöyle düşünüyorsun , aha şuraya giriyim biraz mclarencileri delirtiyim biraz onları eziyim eziq mclaren hahaha mclarencilerin hepsi eziq bişeyden anlamıyonuz Ferrari 10 senedir size farkı koyuyor her yazın bunlarla alakalı insan biraz tarafsız olur be kardeşim , yada git ferrariyle ilgili bir konuya yaz bu taraflı yorumlarını …

    Hı bu arada burdan senın ne kadar kendini beğenmiş biri oldugnu anlayabiliriz "ferrari tek pilotla yarıştı sezonun 2. yarısından sonra.boş boş konuşma eleştirdiğin pilot 2 kez dünya şampıyonu olmuş pilot ama siz ne anlarsınz at gözlüğü takmıssınız gidiyosunuz. :))" biz zaten bişeyler anlamayız dostum herşeyden sen anlarsın herkesin en büyük ferrari demesini mi bekliyorsun anlamdım .a.a.a.a

  28. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    tmm hadi santander bastı parayı ferrari aldı alonsoyu. pekala gelelim kimiye kimi mcalrenle nir anlaşamadı para para para ve ralli izni alamadığı için kimi biraz fedakar olsaydı şuanda mclaren koltuğundu olurdu seney ne güsel şampıyonluğa oynardı ve sizde kimi taraftarları susardınız. kimikendi etti kendi buldu.

  29. bu sene değil demişti luca sonra ne olduda ağız değiştirdi koca ferrari başkanı. madem çok istiyordu neden ilk sponsorluk anlaşmasında kırmızı ceketleri birbirlerine giydirirken açıklama yapmadı luca neden ha neden. para para para. ispanyollar parayla ferrariyi satın aldılar. alonsoyada ferrari bir kuruş para ödemeyecek tam tersi yarıştırdığı için üste para alacak. zaten ayak uyduramadı yeni kurallara. dört beş sene şampiyon olamayacağını biliyordu bari bu yıllarda para kazanayım dedi. alonsoda tatmin olsun ferrari siyle. zulm ile abad olanın ahiri berbad olur.

  30. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    hala kimi yüzünden ferrari ve alonsyu yersiz eleştiriyosuz özellikle alonsyu. kimiyi alonso göndermedi. kendisi söledi ferrari birleşmemizi 1 sene erken aldı bunu bana deil onlara söyleyin dedi. siz bukadar uzulüyosunuz ama kimi inanın sizin kadar takmıyodur bunları şimdi tatilde birasını yudumluyodur buna emin olun :)) para var huzur var adamda :))

  31. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    demissinki ferrari alonsyu isteyerek almadı burda asıl senin salladığın belli oluyor. ferrari başkanı monti her ii sürücü bir gün ferrariye gelck er yada gec alonsoda gelcek dedi… hiç bi takım istemedği pilotu almaz buna emin ol.

  32. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    pekala musab bera.fernando alonso gecen gün bi acıklama yaptı ben 2011de ferrariye gecmeyi planlıyordum öle anlaşmıştık dedi. ferrari bu sezon 4 kes podyuma cıkmıs 1 yarış kazanmış bir hızlı pilotu nie gönderdi. kimi kendi etti kendi buldu arkdşlar. hee diosunki santander bastı parayı aldı ferrari ee işte bunda ne gariplik var fernando cok ii pilotki arkasında dev sponsorlar var :)))…

  33. raikkonen the best…buradaki arkadaşların yarısından fazlası benim gibi düşündüğü için çok mutluyum.:)

  34. ulaş. attığının kanaatindeyim. ferrari alonso isteyerek aslınmadı. santander bastırdı parayı oldu bitti. sattı ferrari arka tarafını yüksek fiyata yani daha evvel etihad yazan kanatı alonsoda bonus mahiyitenide geldi bütün parayı santander verdi. bu paraya gereken riski aldı ferrari…öyle aracın üstü altı çok oturdu oturmadı vs. hikaye….

  35. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    MUSAB BERA sadece sana öyle gelmiyor o gerçekten üst düzey bi pilot 🙂

  36. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    ferrari alonsyu neden aldı sizce arkdaşlar :))) herkez bilio bunu bi mclarenciler bilmio :)) yada işlerine gelmiyor. kimi hızlı bi pilot onu göndermelerinin tek sebebi arac üzernde fasla vakit gecirmemesi mühendislerle vs. ama alonso öle deil.

  37. 2007 ve 2008 de araç dayanıklılık ve hız muhteşemdi. buna rağmen kimi raikkonenden dolayı takımlar şampiyonluğunu alamadılar. raikkonen karşıda olunca zor oluyor bu işler. raikkonen çok üst düzey bir pilot yoksa banamı öyle geliyor?

  38. "F1ilyoF1" Ron Dennis'in Alonso'nun araç geliştirme konusundaki yeteneği hakkındaki düşüncelerini öğrenmeni tavsiye edeceğim. Tabi mühendisin araça katkısı ile pilotun katkısı farklı çaptadır bunu daha önceki yorumlarımdan okumuşsunuzdur.

  39. fernando ulas avatarı
    fernando ulas

    f1ilyof1 mclaren son 10 yılda ferrariyi kac kes gecmiş bak. kim kimi kıskanıyor acaba. :))) bu sene 3, oldunuz sanki şampıyona lideri olmuş gibi sevndniz neden cünkü FERRARİ yi gectiniz. ferrari tek pilotla yarıştı sezonun 2. yarısından sonra.boş boş konuşma eleştirdiğin pilot 2 kez dünya şampıyonu olmuş pilot ama siz ne anlarsınz at gözlüğü takmıssınız gidiyosunuz. :))

  40. şu anda mclaren, ferrari, redbull ve mercedes zirveye oynayacak potensiyel takımlar olarak görülüyor, ancak sezon başlayana kadar sadece bir soru işareti olarak kalacak bu konu, süprizler ve hayalkırıkları olabilir, bakalım kim işini en şekilde yapacak.. takımıma sonuna kadar güveniyorum

  41. Ferrariciler McLarenı kıskanıyor tabi ne yapsınlar gördüler sezonun son yarışın da diğer takımlardan en az 0.6 sn hızlı olduğunu. Korkmayın çalışın sizinde olur!

  42. Ferraricilere acıyorum berbat bir sezondan sonra kendilerini Alonsoyla avutmaya çalışıyorlar. Alonso aracı geliştirmede shumiye benziyormuşta falan filan geç bunları Alonso 2 senedir Renault daydı gördük araçlarını. Shumininde araç geliştirmede hiç bir yeteneği yok bana kalırsa Ross ayrıldıktan sonra gördük Ferrari araçlarını! Danışmana bak hele!

  43. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    işinize gelmeyince Lewis alonsonun setpularını kullandı olur, Renault alonso için aracı hazırlarken sorun olmaz vs. Lewis alonsoyu mağlup etmiştir hemde ilk senesinde.tarih bunu yazar, gerçekler acıdır 🙂

  44. 2010'un en önemli olayı sadece Ferrari-Mclaren mücadelesinin olmayacağı. Mercedes'in de bu ekibe katılması müthiş bir sezon doğuracak ve önümüzdeki günlerdede Schumacherin Mercedese geçişi olursa 2010 sezonu inanılmaz ve dayanılmaz olacaktır.

  45. Mclarenin güçlü olacağına eminim ama diğerleride iyi olacaktır.Bu sene hayal kırıklığı yaratan Ferraride büyük hazırlıklar yapmıs olmalı.Güzel bir sene olmasını diliyoruz ama testler gösterecek ilk verileri

  46. MagicAlonso avatarı

    tabi canım 2007 senesindeki aracı kime göre nasıl ayarladığınızı cümle alem biliyor

  47. daha evvelde agresif araçlarınızı gördük. bol bol yolda kalıyorlardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir