Neale, Jenson'ın Mclaren'de Sorun Yaşamasını Beklemiyor

yazar:

kategori:

Hamilton’ın daha sert bir sürüşe sahip olduğu bilinirken Jenson daha nazik sürüş stili ile biliniyor ve bazı görüşler Mclaren’in Hamilton’a uygun bir araç yapması halinde Button’ın zorlanabileceği yönündeydi.

Lowe “Hem Lewis hem de Jenson’un De la rosa gibi oldukça tarafsız sürüş stilleri olması nedeniyle şanslıyız bu yüzden bir sorun olması muhtemel değil.”

“Yakıt yükü farkı olmadan insanlar yarış içerisinde lastik aşınmasının ön plana çıkacağını söylüyorlar ancak bunun bir sorun olacağını düşünmüyoruz.”

“Eğer daha önce lastiklere karşı nazik olan ve olmayanların yarışlarına bakarsanız, yarış içerisinde lastikleri çok zorlayan pilot nadir olarak görünür. Görünen şey bir pilotun hızının bir çok değişken sonucunda gelmesidir ve araçtaki sayısız özellikler ve farklılıklar lastik bozulmasına neden olur, sürücüler değil.” dedi.

Neale ayrıca Button ve Hamilton’un oldukça rekabetçi ikili olacaklarını düşündüklerini söyledi.

Neale “Harika ve oldukça rekabetçi bir ikili olacaklarına ikna oldum. Gerçek şu ki her ikisi farklı yeteneklerini kullanacak ve ocak ayından itibaren özellikle sezon öncesi testlerden önce bilgi ve deneyim birikimleri ile bir çok konuya cevap bulabileceğiz.”

“Bazı konularda yarışlarda da avantaj sağlayacağız: Jenson’a daha uyan ya da Hamilton’a daha uyan pistler olacak. Geçmişte Jenson yüksek hızlı virajlarda çok üstün yetenek gösterdi ve bunu biz de kullanmak istiyoruz.”

“Her iki pilotumuza eşit fırsat ve araç verdiğimiz sürece – ki her zaman bu takımda bu oldu – onların her yerde rekabetçi olmasını umuyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. mekanik olark bir eşitlik söz konusu olsa da psikolojik olarak bir eşitlik söz konusu değildi, asla da olmadı… Herkesin bir favorisi vardır, mclaren yönetiminin favorisi ise yarıştığı ilk sezondan beri Lewis Hamilton… Button bu zinciri kıracak güçteyse yeni gözde o olabilir, nasılsa Ron Dennis artık F1 takımından bir kaç adım geride duruyor, fakat Jenson bunu başarabilecek güçte mi, bence hayır, yine de Lewis'i yenmesi bize ilginç anlar yaratabilir, herkes Ferrari'nin karışacağını düşünüyor, bir de bakıyormuşsunuz mclaren karışır, olur mu olur, olmaz demeyin 🙂

  2. mc laren heiki yi yollayarak baya bi eşitliğe kavuştu zaten:D:D

  3. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    iyi pilot farkını herzaman gösterir,kargalara gerek yok 🙂 sizin için çok zor tabi ama alışırsınız bu acıya.

  4. Her iki pilotumuza eşit fırsat ve araç verdiğimiz sürece – ki her zaman bu takımda bu oldu !!!!!!!!!!Kargalar güler adama .

  5. bence çok doğru söylemiş mc laren hakkinenden sonra her zaman bütün pilotlara eşit davranmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir