Lotus ve Renault Macaristan’da Kritik Toplantıyı Yapacaklar

yazar:

kategori:

Lotus F1 Takımının sahibi Gerard Lopez, Renault ile gerçekleştireceği kritik görüşme için Macaristan GP’ye gelecek.

Bu sene yarışlara nadiren gelen Lopez’in takımı Renault’a devretme amaçlı ciddi görüşmeler için Macaristan’a geleceği söyleniyor.

Takımın CEO’su Matthew Carter “Bu sene 3 değilse bile 1 yarışa geldi. O farklı projelerle yoğun.” demişti.

Turun Sanomat’a göre Lopez’in çok acil bir şekilde halletmesi gerektiği konulardan birisi Renault ile görüşmeleri gerçekleştirmek.

2010’da Lotus olan Enstone kökenli takımın tekrar Renault bünyesine geçmesi bekleniyor.

Turun Sanomat’tan Luis Vasconcelos “Zaman doluyor. Edindiğimiz bilgilere göre Lopez ve Ghosn Macaristan GP’de anlaşma için bir araya gelecek.”

“Lotus’un finansal durumu zor, Xtrac tarafından mahkemede baskı altında. Anlaşma olursa borçlar Renault’a geçecek.” dedi.

Aynı haberde Renault’nun fabrika takımını kurması halinde başına Cyril Abiteboul’un geçeceği iddia edilirken başka iddialar, Abiteboul’un deneyimsizliği sebebiyle bu görevin Alain Prost’a verileceği yönünde.

Renault’nun kendi takımını kurması halinde şu anda müşteri motorunu alan Red Bull’un kötü durumda kalacağı düşünülüyor.

Christian Horner ise “Renault ile öncelikli statüye sahip olacağımıza dair çok açık bir anlaşmamız var.” dedi.

 


Yorumlar

“Lotus ve Renault Macaristan’da Kritik Toplantıyı Yapacaklar” için 9 yanıt

  1. ARKADAŞLAR Renault Lotusu satınalsa bu sezon Renault motoruna geçebilirmi ?

    1. Bu sezon geçemez çünkü Renault motoruna göre bir arka kısım tasarlamak hem maliyetli hemde Mercedes ile anlaşma gereği imkansız 2016 bile imkansız olabilir en temizi 2017 diyebiliriz.

      1. Teşekkür ederim arkadaşım.
        Güncel motorumuzdan haber varmı?

        1. Ne demek rica ederim dostum.
          Güncel motorumuzdan haber var her şey yolunda gidiyormuş Dyno’dan gelen sonuçlar olumlu dyno tezgahıgıda yenilendi. F1’in resmi sitesin de Horner’in olumlu açıklamaları var motorun geliştiğini ancak bunun kullanıp kullanılmayacağını Renault karar verecek demiş Renault ise acele etmiyor Red Bull yeni güncellemeleri almak için bastırıyor. Horner son gelişmelerin 2016 sezonuna muazzam etkisinin olacağını söylemiş yani asıp kesenler şimdi kedi gibi olmuşlar.

          12 puanlık gelişim hakkımız var 2 ay içerisinde bunları kullanıp 50 bg güç açığını kapatabiliriz. Horner şasinin performansından da memnun olmadıklarını itirafetmiş. Ayrıca Renault ile çok güçlü bağlarının olduğunu Lotus satın alınsa bile bizi ikinci plana itemezler demeye getirmiş Marko dilini yutmuş bu arada tık yok ondan.

  2. Horner efendi işine nasıl geliyorsa öyle konuşuyor,basın önünde Renault u gömerken bir gün bu açıklamaları yapmak zorunda kalır mıyım diye hiç düşünmedin.Adama böyle geri vites yaptırırlar.

  3. Christian Horner ise “Renault ile öncelikli statüye sahip olacağımıza dair çok açık bir anlaşmamız var.” dedi. Marko Reis den açıklama bekliyoruz…

  4. Christian Horner ise “Renault ile öncelikli statüye sahip olacağımıza dair çok açık bir anlaşmamız var.” dedi.
    Atıp tutarken iyi oluyordu. Harbiden Redbull tırsmaya başlamış. Renault halen güncel motorunu ortaya çıkarmadı.

  5. Fazla duman çıkmaya başladı. Bu iş olacak gibi. Her ne kadar fabrika takımlarını sevmesem de Renault’nun gelmesi Red Bull’un akıllanmasına yarayacak, orası iyi. Mühendis de almaları gerekecek. Allison, Key, Newey hepsi dolu. İyi aerocu olmadan bu iş çok zor.

  6. O iş 2013’de bitti. Gerard ancak avucunu yalar. Üstelik de Mercedes motoruna sahipken Renault^yu ne yapsın? Bir de elinde Grosjean gibi bir sponsor ve reklam yumağı varken!
    Christian Horner ise “Renault ile öncelikli statüye sahip olacağımıza dair çok açık bir anlaşmamız var.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir