Herbert "Button Mclaren İle İlişkiyi Güçlendirmek Zorunda"

yazar:

kategori:

Herbert “Jenson’a söyleyebileceğim en önemli şey mümkün olan en kısa zamanda takıma yerleşmesi ve takımdaki tüm insanlar ve personel ile iç içe olmak için çok büyük çava sarfetmesi. Şu anda kilit nokta bu ilişkileri mümkün olduğu kadar erken ve olumlu kurmak.”

“Eğer bunu erkenden başarırsa, bu sizin ilerlemenize yardımcı olur. Bu enerji herkese yansır.”

“Bu asla kolay değildir ve bu durum Lewis için de kolay olmayacak. Dünya şampiyonu bir sürücü takıma geliyor ve onu yenmek isteyecek ve diğer taraf da yenmek isteyecek. Jenson bu ilişkileri erkenden çözmeli, kilit nokta burası.” dedi.

Herbert, Jenson Button’ın Mclaren’de Lewis Hamilton’a karşı ciddi bir tehdit olmaması için bir neden göremediğini söyledi.

Herbert “Mclaren kesinlikle her iki sürücüye eşit araçlar verecke. Ancak çok küçük zihinsel sorunlar büyük farklar oluşturabilir. Lewis kendi takımında ve takım mümkün olduğu kadar pilotlarına karşı sıkı olacak ancak bazen bu tür şeyler pilotlar açısından hassas olabilir.”

“Fernando Alonso Mclaren’deyken buna harika bir örnek sundu. O, Mclaren’e çifte dünya şampiyonu olarak gitti, en iyi sürücü olduğunu ve kolayca kazanacağını düşünüyordu. Ve bunu yapamadı.”

“Jenson için olumlu olan şampiyon olması ve artık üzerinde baskı olmaması. İhtiyacı olan şeyi yaptı. Mclaren’de artık daha az baskıyla bu şampiyonluğu korumaya çalışabilir.”

“Şampiyonayı kazanırken stres yaşadı ve kazanıp kazanamayacağını bilmiyordu. Bu artık geride kaldı, kazandı ve artık çıkıp keyfine bakabilir.”

“Şu anda durum oldukça komik, oraya gidip kendisini yine dünya şampiyonu olarak kanıtlamak zorunda. Jenson, Lewis ve Mclaren için zor olacak. Ancak iyi bir sezon olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    Pilot: Ne yani F1 şampiyonu olarak buraya geldim. Bu yeterli değil mi?
    Takım: Hayır. Bunu bir defada burada yapman lazım.

    Pilotların anlaması gereken; birinin "reno" f1 dünya şampiyonu, diğerinin "brawn gp" f1 dünya şampiyonu olduğu ve gerçek saygıyı görmek için McLaren-Mercedes adına dünya şampiyonu olmaları gerektiğidir.. çünkü aldıkları şampiyonluklar geldikleri takımda kalmıştır yeni takımlarının tarihlerine kayıt edilmemiştir.

  2. Ne yazık ki McLaren-Alonso-Hamilton ilişkisinde belirleyici faktör başarı, 1. ve 2. pilot ayrımı değil aksine "pilotları iyi yönetememe" sorunundan kaynaklanmaktaydı. Daha önceki yorumlarımda Martin Whitmarsh, Nigel Mansell gibi kişilerin açıklamalarını yazmıştım bu konu hakkında. (Zaten hep aynı şeyleri anlatıyorum farklı kişilere)

    Kesinlikle 88-89 yıllarında bugünkü şekilde internet olsa kesinlikle Alain Prost da takımdan ayrıldıktan sonra "başaramayan, kaybeden gider" şeklinde anılırdı haber sitelerinde. Kendisinin "Senna McLaren'da iken 2 aracı olurdu ve yanında 20 mühendis olurdu, benim ise tek aracım ve yanımda 4 mühendisim" sözünü hatırlatmak gerekecek.

    McLaren'in 2 koltuğunda yarışan tüm pilotlar özel insanlardır kanımca saygı duymak gerekir bu insanlara.

  3. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yıllardır ingiliz pilot,ingiliz şampiyon hasretiyle yanıp tutuşan ingiliz takımın on yıldır yetiştirdiği,ron denisin göz nuru olan muhteşem ingiliz çaylağı desteklemeyeceğini düşünmek saflık olur bence… objektif bakabilmek yeterlidir bunu anlamak için.. sanmayın ki hamiltonun yeteneğine bu lafım! ayrıca nedir bu Alonso acısı,yeter artık güzel kardeşlerim çekiştirmeyin!

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    alonsonun hakkıydı!? sizin eşitlikten anladığınız alonsonun 1. pilot olması mı :))) vah vah

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "en iyi sürücü olduğunu ve kolayca kazanacağını düşünüyordu. Ve bunu yapamadı."
    2007'de Lewis Alonso'dan daha iyi olduğunu gösterdi ve birinci pilot oldu bu kadar basit bu heryerde böyledir eğer pilotların gücü eşitse bazen birinin şansı daha iyi gider bazende takımın istediği olur ama Lewis bu performansını sürdürürse takımın değil Lewis'in istediği olacak Button'ı geçeceğinin düşünüyorum ne kadar önyargılı yaklaşmak istemesemde…

  6. luris düşüncenize bayıldım desem yalan olur:)) mc laren ilkeleri gereği alonso ya ayrıcalık tanımadı deniyor,ingiliz medyası baskı yapmasaydı bal gibi alonso 1 pilot olurdu haklı ve kakkıydı.

  7. mclaren, pilot eşitliği ilkesi adına 2 dünya şampiyonluğu olan pilotu harcadı, lewis'i de harcarlar, idrak etmek zor gelebilir ancak 2007'nin başında kim alonsonun mclarenden bu şekilde ayrılacağını düşünüyoduki? bu takımda iyi olan kalır her zaman, button lewis'den iyi ise, mclaren bunu görerek lewis'i asla kayırmaz.. bir zamanlar alonsonun isteği ayrıcalığı vermedikleri gibi, lewis'e de bunu tanımazlar.. her ikisi de bizim pilotumuz artık, son yarışın son virajına kadar mücadele etsinler şampiyonluk için..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir