İşte 2010 Formula 1 Takımlar Listesi – Sauber'e Çözüm Yok!

yazar:

kategori:

2010’da yeni yarışacak olan takımlardan Manor GP, beklendiği gibi Virgin isim sponsorluğunda piste çıkacak.

Listeye göre Renault motoru kullanan Red Bull takımı, daha önce Mercedes ve Cosworth söylentileri çıkmasına rağmen aynı şekilde devam edecek.

Ancak uzun zamandan beri merak edilen 13. takım konusunda çözüme ulaşılamadığı görülüyor.

Sauber, Toyota’nın spordan ayrılacağını açıklamasının ardından onun yerine gridde yer almayı umuyor ancak bugün çıkan haberlerde Toyota’nın griddeki yerini Stefan GP’ye satmayı planladığı ve böylece gelebilecek cezadan kurtulmayı planladığı yönünde.

Brawn GP’nin adı hâlâ aynı duruyor ancak takımın adının Mercedes Grand Prix olarak değişebileceği işaret ediliyor.

FIA 2010 Katılımcı Listesi Taslağı

 

No Pilot                 Katılımcı                   Üretici
1 Jenson BUTTON (GB) VODAFONE McLAREN MERCEDES McLAREN MERCEDES
2 Lewis HAMILTON (GB) VODAFONE McLAREN MERCEDES McLAREN MERCEDES

3 Nico ROSBERG (D) BRAWN GP FORMULA ONE TEAM BRAWN MERCEDES
4 TBA BRAWN GP FORMULA ONE TEAM BRAWN MERCEDES

5 Sebastian VETTEL (D) RED BULL RACING RED BULL RENAULT
6 Mark WEBBER (AUS) RED BULL RACING RED BULL RENAULT

7 Felipe MASSA (BR) SCUDERIA FERRARI MARLBORO FERRARI
8 Fernando ALONSO (E) SCUDERIA FERRARI MARLBORO FERRARI

9 Rubens BARRICHELLO (BR) AT&T WILLIAMS WILLIAMS COSWORTH
10 Nico HULKENBERG (D) AT&T WILLIAMS WILLIAMS COSWORTH

11 Robert KUBICA (PL) RENAULT F1 TEAM RENAULT
12 TBA RENAULT F1 TEAM RENAULT

14 Adrian SUTIL (D) FORCE INDIA F1 TEAM FORCE INDIA MERCEDES
15 Vitantonio LIUZZI (I) FORCE INDIA F1 TEAM FORCE INDIA MERCEDES

16 Sebastien BUEMI (CH) SCUDERIA TORO ROSSO STR FERRARI
17 TBA SCUDERIA TORO ROSSO STR FERRARI

18 TBA LOTUS F1 RACING LOTUS COSWORTH
19 TBA LOTUS F1 RACING LOTUS COSWORTH

20 TBA CAMPOS META 1 CAMPOS DALLARA
21 Bruno SENNA (BR) CAMPOS META 1 CAMPOS DALLARA

22 TBA US F1 TEAM US F1 COSWORTH
23 TBA US F1 TEAM US F1 COSWORTH

24 Timo GLOCK (D) VIRGIN RACING VIRGIN COSWORTH
25 TBA VIRGIN RACING VIRGIN COSWORTH

*TBA = Açıklanmadı


Yorumlar

  1. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    F1 'de 13 numarasının uğursuzluk getirdiğine inanılır ve kullanılmaz

  2. mert merter avatarı

    siralamada bir yanlislik var 13. pilot nerde yoksa benmi yanlis okudum toplamda 25 pilot görünüyor aslinda 24 olmali?????

  3. ferrarinin ismi konusunda küçük bi yanlış anlaşılma olmuş:))

  4. sezon içinde ferrari nin mc laren i geçip 3. olmasını en çok 5-6 numaralar için istemiştim. ama mc laren sezonu 4. bitirseydi bile şampiyon pilotu alarak(yani 1-2 numaraları kaparak) ferrari nin her halükarda 7-8 numaralarla yarışmasına sebep oldu. gerçi 5-6 olsaydı bile alonso 6 yı alacakmış. ben daha çok puan toplayan pilotun ilk numarayı alacağını biliyodum ama yanılmışım. gerçi geçen senede açıklanan ilk listede de kimi 3 massa 4 görünüyodu. testler başladığında bunun böle olmadığını gördük.
    onun dışında 2010 oldukça ilginç olacak. sauber için üzüldüm açıkcası. bide ferrari nin ne uzun ismi varmış öle:))

  5. Güzel bir liste. Sauber'i severdim ama artık onların durumu için üzülmüyorum. Çok kötü yönettiler bu dönemi açıkta kalırlarsa üzülmem.
    Mercedes 'de güzel bir isim koysa bari şu takıma. Mercedes GP 'den daha güzel isimler olabilir benim hoşuma gitmiyor pek. MBenz GP daha hoş gibi Mercedes F1 Team yada.

  6. burak bocek avatarı

    Senin bu haberin ardından Finlandiya kanalı haber yaptı.Sonuçta onlar daha yakındır tahminimce Kimi Raikkonene.Raisat Brezilya tvsi mi?Bu adamlarda ortalığı kızıştırıyor:)

  7. Raisat spor kanalında Haug" Şuan için Mercedes Gp olarak pilot seçmede aceleci değiliz. öncelikli amaç iki alman pilot ama şuan için bu zor. Onun yerine takım olarak b planına geçildi ve takıma lider olacak bir pilot arıyoruz pilotlardan bir tanesi belli ancak ikinci bir pilot konusunda birçok alternetif var. Bunları değerlendiriyoruz ve bu pilotlar arasında Kimi Raikonnen üstünde özellikle duruyoruz" diye bir şey buldum umarım doğrudur

  8. Hani Turulli Lotusla Anlaşmıştı Resmi?

  9. minardi kardeşim, benim isimler diye kastettiklerim pilotlar değil, takımlar..

  10. mercedes ve kimi birbirlerinden açıklama bekliyorlar aşk ta gurur yoktur be hadi

  11. Pilotlar için söylediğine katılıyorum tabiki saydığın tüm pilotlar birgün F1den ayrılıcak ama takımlar için aynı şey değil ben sıradan bir takımdan bahsetmiyorum f1 F1 yapan sayılı takım vardır ve bu takımların F1de kalması için çaba harcanmalıydı şimdi elde kalana bir bak Ferrari Mclaren nerde Toyota BMW Honda … Eğer geçen sene Hondaya yardım edilseydi yada takım sahibleri sporu spor için yapıpta para için yapmasaydı şimdi hayal ettikleri şampiyonluğa ulaşmışlardı 🙁 Manor Lotus USF1 ve Campos Meta bu takımların kaçının sezonu tamamlayacağı kesin :S Gerçekte bu ayrılıklar, Formula 1 deki ekonomik sıkıntılardan çok sporu yönetenlerin üreticileri istememesinden kaynaklanıyor!

  12. inşallah mercedesin 3 nolu aracı kimi raikkonenin olacak.

  13. F1 in gelişmesi güzelde bana şahsen ferrari mclaren mercedes renault bmw toyota çekişmesi honda çekişmesi zevk verir ama bu giderek değişiyor

  14. Sporun kalitesi düşmüyor. f1 büyük bir değişim geçiriyor olan bu. Eski pilotlar yavaş yavaş ayrılırken, yerine yeni pilotlar geliyor ki bu değişim kaçınılmaz ve gerekli birşey f1 için. Siz daha yeni pilotlara alışamadığınız için garip geliyor biraz ancak geleceğin şampiyonları da o pilotlar içinden çıkacak. F1 sonsuza kadar Alonso-Raikkonen-Massa-Hamilton dörtlüsüün üstünlüğüne sahne olmayacak. Alonso, Raikkonen ve Massa da ilk başladıklarında "kim yahu bunlar" denilmişti. Tabii bunda Türkiye'deki f1 kültürünün biraz geç oluşmasının payı da var. Ülkemizde f1 yayını çok geç başladığı için çoğumuzun ilk gördüğü isimler idi bu üçlü. Çoğumuz f1 seyretmeye ntv ya da cnnturk ile başladı(cine5 izleyicilerini tenzih ederim) o yüzden bu isimlere bağlanmamız ve yeni isimleri garipsememiz normal. Aynı şey takımlar için de geçerli. O yüzden zamanla herşeyin yerine oturacağı kanaatindeyim, telaş yapmaya gerek yok, değişim sonunda f1 çok daha güzel olacaktır.

  15. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    seneye çoğunlukla Mercedes ve Cosworth motorları görücez bakalım kim daha güçlü
    Kimmppa yorumuna katılıyorum sonuna kadar…

  16. Massathebest kesinlikle haklısın F1 in kalitesi giderek düşüyor bunun sorumlusu ise sporun önceliklerini para ile değiştirenlerdir! F1 yeterince kan kaybetti giden üreticilerin ardından umarım Renaultta ayrılmaz F1de kalır =) 4 numaralı araçta inş. Kimi olur gerçi zayıf bi ihtimalde olsa beklemek lazım 🙂

  17. ah ulan ah nerdesin be renault 2005 2006 yıllarının renault u nerdesin dönün be artık 11 12 bu kadarmı düştük hadi aslanlarım sonuna kadar renault f1 11-12 yi 1 yapacak kapastede olduğumuza inanıyorum sonuna kadar renault f1 team

  18. kesinlkle katlyrm massathebest sana ferrari mercedes renault toyota honda bmw jaguar gibi isimlere alıştık şimdi bunlar çok garip bide 11 ve 12 numara takımım adına nerden nereye be bı zamnlar 1 ve 2 yazardı araclarmzda ah be renault f1 =((

  19. isimlere bak. çocukluğumuzda mahalle maçı yaparken eksik kalan bir kaç adamı, yoldan geçenlerden seçerdik. yukardaki liste bana bunu hatırlattı. kalite giderek düşüyor, bakalım daha neler göreceğiz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir