"Mclaren Daha Hızlı Olmalı"

yazar:

kategori:

Pedro De la Rosa Mclaren’in 2008 aracı hakkında olumlu konuştu ancak mühendislerin aracı daha hızlı yapmak için uğraştıklarını kabul etti.

Şu an için genel yargı 2008 araçları içerisinde Ferrari’nin en hızlı olduğu yönünde. De la Rosa bunu kabul ediyor ve Mercedes motorlu MP4 23’ün performans olarak çok az geride olduğunu düşünüyor.

De la Rosa "Temel olarak aracı biraz daha hızlandırmak zorundayız ve bu aerodinamik bakımdan daha yapılacakların olduğunu gösteriyor."

"Şu ana kadar göstermiş olduğumuz dayanıklılıktan memnunuz. Bu yüzden geriye sadece hızlı olmak kalıyor."

"Ancak bu şu anda her bakımdan rekabetçi bir araca sahip olmadığımız anlamına gelmiyor." dedi.

De la rosa ayrıca Mclaren’in ürettiği Standart ECU’dan (Elektronik Kontrol Birimi) açık bir avantaj görmediklerini belirtti.

De la Rosa "Herkes için yanı durum sözkonusu. Kimse üniteden bir parametre değiştiremez ve tüm takımlar bir süreden beri bunları biliyor."

"Avantaja sahip olduğumuzu görmüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. eet rosa'cım sana da tam bu iş için para ödüyoruz, yoksa sağda solda alonso avukatlığını yapman için değil

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    mclaren'da iyi olsun tabi. ferrari-mclaren çekişmesi devam eder gibi geliyor banada. merak ettiğim sürpriz takım kim olur. bmw mi? renault mu?williams mı?

  3. mp4-23 (mgd) avatarı

    Ben bu yıl rekabetin Ferrari ve Mc Laren arasında geçeceğini düşünüyorum.Bunlara ek olarak üçüncü marka ise Renault olur.BMW' nin performansının geçen seneden farklı olacağını pek zannetmiyorum.Ancak hız anlamında Ferrari tüm araçlar içinde biraz daha farklı duruyor sanki.(şimdilik)

  4. elektronik sistemlerin azaltılması McLaren nin zararına oldugu kesin.çekiş kontrol'un kalkması mclarene nekadar etki yaptığını görücez.ECU için McLaren için başta avantajdı.Ama hala oyle oldugunu sanmıyorum.Sonucta ecu da bir geliştirme yapılmıyor

  5. bu sezon mclarenin neler yapabilecegini simdiden cok merak ediyorum hamilton gercekten iyi bir pilot ama onun kadar aracinda iyi olmasi gerek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir