Dennis: “Müşteri Motoruyla Şampiyon Olamayız”

yazar:

kategori: ,

McLaren patronu Ron Dennis, öncesinde McLaren-Honda birlikteliğinin çok daha iyi işlemesini umduğunu kabul etti.

Dennis, “Kendimizi içinde bulduğumuz durumdan daha iyi bir durumda olacağımızı düşünmek için her türlü sebebimiz vardı.” diyor ancak şu an gridin en iyisi olduğunu düşünülen Mercedes’ten Honda’ya geçişin ilerisi için doğru seçenek olduğunu da ekliyor.

“Hedefimiz dünya şampiyonu olmak. Eğer müşteri motoruyla devam etseydik bu hedefe ulaşamazdık. Bugün olmak istediğimiz seviyede değiliz ama eminim ki oraya insanların düşündüğün daha kısa sürede ulaşacağız”

Dennis, 2015 sezonunun Honda’nın sporda başarısız olacağının işaretçisi olduğunu düşünmüyor.

“Mercedes’in bile takımı rekabetçi hale getirmesi zaman aldı. Mercedes ile olan işbirliğimizin başında da işler kolay değildi. Şimdi de benzer bir mücadeleyle karşı karşıyayız.”

“Silverstone’daki sıralamalara bakın. Fabrika takımı Williams’tan neredeyse iki saniye hızlıydı. Müşteri motoruyla bu farkı kapatmanız asla mümkün olmaz.”

“Bu motorlar öyle karmaşık ki sistemlerin şasiyle mutlak uyumu gerekiyor. Parça tedarik edenlerle teknik partnerler arasında tam bir bağlılık şart. Benim Honda’yı tercih etme nedenim de bu. Biraz zaman alacak olsa da, McLaren’in en tepeye dönmesi için en iyi olasılık bu. Sadece olmasını istediğimizden biraz daha fazla zaman gerekecek.”


Yorumlar

“Dennis: “Müşteri Motoruyla Şampiyon Olamayız”” için 15 yanıt

  1. Ron da işlerin 80’lerdeki konvansiyel dönemden çok farklı olduğunun farkında, sadece bunun karmaşıklığının Honda için bu kadar sorun oluşturacağını öngöremedi. Sonuçta felsefe olarak doğru yolda. Asla zirveye çıkamayacağı garanti olan Mercedes motoru yerine Honda ile şansının daha yüksek olduğuna inanıyor ki -mevcut korkunç tabloya rağmen bence de- bu düşüncesinde haklı.

    1. Anlasma ilk duyuruldugu zaman ben Hondanin bunu beceremeyeceginj soylemistim.
      Cok basit takim.kuracaksin.Milyar dolar parwma harcayacaksin.Topu topu oda tesaduf eseri bir yaris kazanacaksin.Sonra apar topar kacacaksin.
      Gerci kendilerine minnettariz.Takimin kokleri onlara dayaniyor.
      Umarim beni yaniltirlar.Ama onumuzdeki birkac yilda yaris kazanmalari ondekiler sorun yasamadikca zor.gorunuyor.

  2. McLaren’in en tepeye dönmesi için en iyi olasılık bu.

    Şimdi de olasılık demeye başladılar 🙂

  3. Mclaren kendi motorunu üretebilir aslında. P1 ve diğer araçlara kendi motorlarını üretebiliyorlar. Biraz yardım alarak bu işi çözebilirlerdi.

    1. Mclaren kendi motorunu üretmiş değil. Çok eski bir yarış motorunun (TWR Infiniti Q45 V8) haklarını satın aldılar, bir firmaya (Ricardo) modernleştirttiler ve ürettiriyorlar. Kendi motorunu tasarlamak kolay iş değil. Yılların mühendisliği ve tecrübesi gerekiyor. Ben de Cosworth ile devam etmelerini bekliyordum ama olmadı o iş. Hatırlarsanız çizgi filmde Dennis’in papağanının adı Cosworth’tü.

  4. .Fabrika motoru kullanan sampiyon olacak diye bir sey yok.Pejo ve Toyota yaris bile kazanamadi.Bmw ve Honda bir iki yaris kazanabilirken Jordan Hondanin Musteri motoru(Mugen) ile nerdeyse sampiyon oluyordu.

    1. OtonomAktor avatarı

      İstisnalar kaideyi bozmaz diyeceğim de istisna bile olmamış işte. O yüzden Dennis sonuna kadar haklı ama Honda beklenilenden çok daha kötü.

      1. *öhö* Brawn GP *öhö*

        1. OtonomAktor avatarı

          Brawn Mercedes motoru kullanıyordu ve o zaman Mercedes in fabrika takımı yoktu. McLaren ve F.İndia yla beraber Mercedes motoru kullanan 3 takımdan biriydi. O yüzden kaide hala bozulmadı 🙂

          1. Mercedesin fabrika takimi Mclarendi.Gumus ok diyorlardi araclarina.Sonra okuz oldu.

            1. Şimdi bu serzeniş Mclaren’a mı ? Mclaren Mercedes’ten Honda’ya geçerek kazık mı attı ? İşin birde şu boyutu var : Çok afedersin 2010’da Mercedes yırtık dondan çıkar gibi çıkmasaydı şimdi Mclaren takımı şampiyonluklarına yenilerini ekliyordu ve as pilotları hiç bir yere gitmemişti. Ortada bir serzeniş olacaksa en başta bu Mclaren’ın hakkıdır bana göre.

              1. Her şey MP4-12 ile başladı.SLR gibi bu araca da Mercedes motoru konmasını istiyordu Mercedes tarafı.Mclaren ağır ve hantal diye nitelendirip bunu reddetti.
                İkinci husus Mercedes’in takımın %100’üne sahip olmak istemesiydi.
                O yüzden öküz öldü dedim.Adamlar dostça ayrıldılar.
                Uzun dönem ne getirir bilmem ama şu anda Mclaren attan inip Midilli’ye binmiş gibi görünüyor.

    2. Mugen’in kendi fabrika takımı mı vardı? McLaren takım içi rekabete izin vermeseydi veya Michael’in bacağı kıtılmasaydı Frentzen’i oralarda görebilir miydik acaba? Tabiki hepsinin tek bir cevabı var kocaman bir Hayır. Ron Dennis inatçı bir ihtiyar olabilir ama civata sıktığı günlerden bu zamana kadar yaşadığı tecrübeler bizim hayalimize bile sığmaz ve Ron’un haklı olduğunu Mercedes bile kabul ediyor.

      1. Bar Honda fabrika takimi Jordan Mugen Honda musteri tipi Honda motorunu kullaniyordu.Tesadufen bir yaris kazandilar.Nasil kacacaklarini bilemediler.Yukarida Brawn demis biri.Red Bull diyebiliriz.Ford musteri V8 motoru ilr Mclarenin bir kac yaris kazandigini simdi fabrika motoru ile puan almalarinin sansa bagli oldugunu hatirlatalim.
        Ron iyimser dusunuyor veya oyle gorunmek istiyor olabilir.Bu takim sartlar uygun olursa en fazla podyum alir.Sonrasinda bir bahane bulup kacacaklardir.
        Bir kere olan gene olur.Japon atasozu.

  5. cEm eRyigit avatarı

    Bu sezeon keske kendi motorunuzu yapsaydınız da deneseydiniz. Durum ortada ne kaybedecektiniz ki ? Hadi Honda gelişti diyelim, honda kendi f1 takımını yeniden getirmeyecekmi ? Yine müşteri motoru konumuna düşeceksiz.

    Bilmem katılırmısınız , Mclaren tamam köklü takım fakat bir ferrari değil, başlıca sebebi hep motor ortaklıkları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir