“Ferrari Raikkonen’in Yerine Bottas’la Anlaştı”

Son çıkan haberlere göre Ferrari, 2016 Formula 1 sezonundan itibaren Kimi Raikkonen’in yerine Valtteri Bottas’ın geçmesi için anlaştı.

Raikkonen’in gelecek sene Ferrari’de kalması için opsiyonu bulunuyor ancak bu opsiyonu devreye sokmak Ferrari’nin elinde.

Corriere Dello Sport’un haberine göre Ferrari Raikkonen’in opsiyonunu aktifleştirmeme kararı aldı ve Raikkonen’in yerine vatandaşı Bottas geçecek.

Habere göre Raikkonen’in opsiyonu 31 Temmuz’a kadar sona ermiyor bu yüzden o tarihe kadar Bottas anlaşmasıyla ilgili resmi bir açıklama gelmeyecek.

Haberde anlaşmanın Bottas’ın menajeri Didier Coton ile yapıldığını ve Bottas’ın 12 milyon Euro kazancağı söylendi.

Fulvio Solms “Kimi son iki Ferrari aracına uymadı. Takımın yeni yönetimine de uymadı. Bazen kendisine bile uymuyor.” dedi.

Geçen sene Ferrari’ye dönen Raikkonen geride kalan 28 yarışta sadece bir defa podyuma çıkabildi. Bu süreçte Raikkonen’in takım arkadaşları 8 defa podyuma çıktılar ve bir galibiyet kazandılar.

Raikkonen’in performans düşüklüğünün yanında yaptığı hataların da bu sonuçta etkili olduğu söyleniyor.


Yorumlar

““Ferrari Raikkonen’in Yerine Bottas’la Anlaştı”” için 63 yanıt

  1. Ferrari 2016 için Bottas’ı alsın ben bu sporu daha takip etmem bu kadar büyük konuşuyorum . 97 sezonundan beri sadece 2010 ve 2011’i malum sebepten ötürü bilerek izlememiş olmam haricinde 2015 bu sporda izlediğim 17.sezon. Raikkonenin kalacağını iddaa etmiyorum . 2016 için Bottasın gelmesi mümkün değil Vettel takımda gerçek başarılara imza atana kadar 1 sene daha mühlet verilir yani seneye rekabetçi araç olursa Vettelin mühürleri beklenir bakılır ortalama gidiyo alınır 2017 için bir rekabetçi pilot . Ama 2016 için bottası almayacaklarından kesinlikle eminim . Çünkü karşılıklı dengeler bozulabilir takım içinde ki bu çok riskli. Kısacası vettele nazar değer veya kendini ekstra bir baskı altında hissedebilir koltuktayken mental ve fiziksel olarak bu adamın 1 gömlek üstünde olmalıyım baskısından kendini kurtaramayabilir. Ferrari de Vettele uzun vadeli planına dahil ettiği için yapmaz bunu diyorum . Şuan bence herkesin günlerdir haftalardır beklediği açıklama Monza’dan sonra gelecek diye düşünüyorum . Ferrarinin görüşünü takınacağı en net tavrı görmemize 50 gün var yok yani. Hungaroring , spa ve monza , bu sefer gerçekten bahreyne denk veya üstünde bir performans gösterdi gösterdi gösteremedi ne yazık ki gönderirler diye düşünüyorum . Kalması durumunda seneye belki iyi olacak işler bunu da hiç bir zaman belki de göremeyeceğiz .. Bir dipnot olarak Macaristanda Hungaroring’te işler çok karışacak pistin yapısından ötürü Redbull bile ayağımıza dolanabilir doğru ayarların bulunabilmesi her iki pilotumuz için de yapılabilecek tutturulabilecek en düzgün ve ince viraj çıkışlarında çalışacak ayarlar ile haftayı kıvırabiliriz..

  2. Mustafa Sar avatarı

    çok önce yazmıştım. FERRARİ aracı kötü ama bu durum Raikkonen’in formsuzluğunu gizlemiyor. Raikkonen’in yıl sonuna kadar bile koltuğunu koruyabileceğini sanmıyorum demiştim..
    Hayat böyle. 7 yıl önce Raikkonen’e toz kondurmuyorduk ama bu gün gelinen nokta RAİKKONEN’e teşekkür etmek gerekir. Bu arada 2007 Yılında Hamilton Alonso arasında düşmanlık olmasaydı Raikkonen’in şampiyon olması mümkün olmazdı. İki Mc Laren pilotu arasında rekabet olunca ipi RAİKKONEN göğüslemişti.

    1. 2003 ve 2005 te özellikle 2005te olanları da biliyor olmalısınız kimi şuan en azından çifte dünya şampiyonuydu.

    2. raikonnen in 6 galibiyeti vardı o sezon alonso ve hamiltonun ise 4 er..
      raikonnen 2 kere yarışı tamamlayamadı
      son 7 yarışın en fazla puan toplayanı idi..
      sonuna kadar hak edilmiş bir şampiyonluk idi.

      1. +1 ayrıca lewis ile fernando sportmen gibi yarışsalarmış kardeşim biri iç savaş çıkarmadı ya ferrariden aralarına sızıp

  3. zekeri sayin avatarı

    Haber dogruysa ferrari dimyata pirince giderken elindeki daridan olmus demektir.Bottasa ikinci pilotlugu kabul ettirebiliceklerini zannederek buyuk bir hata yapiyorlar.İki yil icinde bottasi gondermeye calisacaklarina adim gibi eminim.

  4. Alonso yakinda ferrari ye geri dönecek 2 seneyi bulmaz

  5. Bugün aldığım en güzel haber. araştıramadım fakat, umarım yanlış değildir.

  6. ForzaFerrari avatarı

    Raikkonenin ferrariye alınmasını başından beri eleştirmiştim çünkü zaten takımda Alonso gibi araçtan maksimumu alabilecek bir pilot vardı. Sırf Alonsoya ayar vermek veya ona alternatif olması için kiminin takıma katılması oldukça saçmaydı. Takıma katılmasından sonra herşeye rağmen Kimiyi de destekledim ve hep Alonsoyla mücadele edebilmesini istedm ancak sonuç kimsenin beklediği gibi olmadı ve bu sonuç Kimiden psikolojik olarak çok şey götürdü. Kimse kimi umursamaz biri böyle şeylere takılmıyor demesin. Kimi gerçekten medyaya kendini böyle pazarlamaya çalışan pilot ancak alınan bu kötü sonuçları içinde yaşayan biri. İspanya 2014 yarış sonrası çekilen foto bu düşüncelerimi kanıtlar nitelikte. Siz hiç kimiyi medya karşısında o kadar üzgün görmüş müydünüz?

    Gelelim Kiminin 2 yılda ortaya koyduğu performansa ya da 1.5 yıi diyelim yine de bir ümit var içimde. 2012 ve 2013 te bu kadr iyi performans ortaya koyan kimi nasıl oldu da bir anda bu kadar düşüş yaşadı. Kimi araca alışamadı, kimi yaşlandı veya ona göre araba yapılmadı tezlerine inananlardan biri değilim. Bunun gerçekleri örtmekten başka bir amacı yok. Kimiyi geçen sene daha başarısız veya bu sene kimiyi daha iyiymiş gibi gösteren elbette takım arkadaşları. Çünkü o hangi aracı sürerse sürsün bizim referans olarak aldığımız ölçüt herzaman takım arkadaşı oluyor. Geçen yıl nerdeyse hiçbir yarışı Alonsonun önünde tamamlayamadı ama bu sene vettele karşı daha mücadeleci olduğu görülüyor bu da zaten herkesin bildiği vey takdir ettiği gibi Alonsonun vettelden daha iyi pilot olduğundan kaynaklanıyor. Bunları asla alonsoyu övmek için yazmıyorum amacım tespitlerimi dile getirmek sadece. Burdan da anlaşılacağı üzere kimi geçen sene nasılsa bu sene de aşağı yukarı aynı. O halde yüksek ihtimalle de 2013 te nasılsa 2014teki kimi de aynıydı ama tek farkla büyük kural değişikliği ile beraber gelen yeni araçlar ve bunlara uygun sürüş stilleri.

    Bana göre kiminin yavaşmış gibi görünmesinin tek nedeni yeni kurallara göre ortaya konan f1 araçları. Bu araçların farklı sürüş stilleri gerektirdikleri herkesin takdiri. Bakıyorsunuz 17 yaşındaki çocuklar bile altında biraz iyi araçlar olunca neler yapıyor. Kiminin bu yaştaki çaylak pilotlardan aşağı yanının olmadığını da herkes kabul ediyordur. Yeni araçlar pilotların yetenklerini ölçtüğünü düşünmüyorum ölçse bile çok az bir bölümünü ölçtüğünü düşünüyorum. Bu tezimi de şu örnekten yola çıkarak belirtiyorum; bundan 10-15 sene önceye gidelim. Bana bir takım söyleyin ki o takımların 2 pilotu yıl boyu sıralama turlarında 0,2 sn içerisinde olsunlar. Geçen yıl Rosbergle Hamiltonun bu denli yakın mücadelesi bunun en iyi örneği ayrıca massa bottas için de bunlr geçerli. Halbuki dediğim yıllardaki sıralama seanslarını izleyin takım arkadaşları arasında yarıştan yarışa ne derece farklar ortaya çıktığına bakın. 2005 Monaco sıralamalarında kiminin montoyaya attığı farkı veya spada attığı farkı bugün hangi takım arkadaşları birbirine atabiliyor. Atamıyorlar çünkü çok az sayıda sürüş becerisi gerektiriyor araçlar. Böyle olunca da bu denli yetenekli pilotların yeteneklerini tam olarak göstermelerine engel oluyor araçlar. Bence kiminin en büyük sorunu da burda yeni araçlarla yeteneklerini gösterememesi.
    Yazımı kiminin şu sözü ile bitiriyorum. Ne yazık ki bu sözü kimi için kullanmak istemezdim. ”Yeterince hızlı değilseniz f1 size göre bir yer değildir.”

    1. Hala aynı şeyler…
      2014 İspanya falan demişsin, o fotoğraf yanlış değilsem Çin sonrasıydı. Baya kötü bi yarış geçirmişti. Ha İspanya’ya gelelim: zaten 6-7 oldukları yarışta takım arkadaşının önünde bitirmek çok da mühim değildi -tabi Kimi için-, takımın yaptığı hainlikti(en uygun kelime bu sanırım bu ortamda) asıl sinir bozucu olan. Bir şeye üzüldüyse de takımın ona olan tutumuna üzülmüştür. Biraz daha okuduktan sonra konu Kimi üzerinden Vet-Alo kıyasına gelmiş, gerisini okumadım zaten.
      Geçen seneki aracın Kimi’nin sürüş stilinin tam tersi olduğunu, araçtan beklentilerinin çok farklı olduğunu defalarca hem kendisi söyledi, hem bu sitede söylendi ama buradaki insanların tek derdi Alonso’yu övmek, ciddi söylüyorum öyle komik ki şu yaptıklarınız…
      Madem sallamak serbest, madem hep sonuçlara göre konuşuyoruz ben de şunu diyorum o zaman: Vettel Alonso’dan bin kat daha iyi pilottur!
      Nasıl mı? Çok basit. Geçen sene sürüş stiline uymayan araçla Alo’ya yenilen Kimi’yi bu sene sevdiği bir aracı olduğu halde Vettel de büyük farkla yeniyor. Hmm oldukça mantıklı di mi.
      Herneyse,
      uzun uzun tespit kasmanıza gerek yok Kimi hakkında, tabi hem kötü sonuçlarla hem sitede yaygın olan fanboylukla, hem de Alonso’nun övülmesiyle inananlar, ‘adam doğru söylüyo be’ diyenler olacaktır ama burada neyin ne olduğunu bilen insanlar da vardır elbette…

      1. “Geçen sene sürüş stiline uymayan araçla Alo’ya yenilen Kimi’yi bu sene sevdiği bir aracı olduğu halde Vettel de büyük farkla yeniyor. Hmm oldukça mantıklı di mi.”

        geçen sene aracın sürüş stiline uymadığını kimi fanları uydurdu zaten. onu gerçekmiş gibi kabul ederek mantık ararsan böyle bir sonuç çıkar. hatta bu sene vettel’den de yediği fark geçen seneki bahanenin tamamen bir uydurma olduğunu kanıtlıyor. ayrıca kimi’nin vettel’den daha fazla fark yemesi için 19-0 gibi bir skorla yenilmesi lazım çünkü alonso 17-2 gibi bir skorla yenmişti. sırf puan farkı fazla diye vettel fazla fark atıyor denemez. geçen seneki ferrari aracı puan alamıyordu zaten, alonso neyle fark atsın.

        bir f1 pilotu bu konuyu açık açık söylerken hala bu bahaneleri uydurmaya çalışmak yersiz. vettel’in 2014’ü özet geçtiği demeç: “Bu bir bahane olamaz çünkü araçtan en iyi performansı çıkarmak zorundayım. Biz bu sene çok ilerleme kaydettik ama yapabileceğimiz çok şey var.” bir de sürekli araç uymuyor o bozuk bu bozuk diyen raikkonen’den duyalım böyle bir demeç.

        takım arkadaşlarından her fark yediğinde röportajlarda çeşit çeşit mimik yaptığı somurtkan suratını görmekten şahsen bıktım. bottas gelsin dertler bitsin.

        1. Kimi gittiği zaman kına yakarsın. Kiminin seneye F1 de olmamasına ne kadar çok üzülsemde Kiminin başarısızlığdan beslenen sen ve senin gibilerin de yorumlarını göremeyecek olmak da bir o kadar beni sevindiriyor Royal. Ayrıca bu haber gerçek ve Ferrari Rai ye Bottas la anlaştığını bildirmişse sezonun geri kalanı için Kimiyi iyi izle notlarını iyi tut. Bak bakalım sana ekmek çıkacak mı?

          1. iyi sürerse çıkar helal olsun çok iyi sürdü derim bunda sorun yok. ama süremiyor, tork fazla geliyor. ben kimi’nin başarısızlığından beslenmiyorum, onun başarısızlığını bahane üreterek kapatmaya çalışanlarla besleniyorum 🙂

            beni sevindiren şey de kimi gidince bu bahanelerin ve saçma sapan tartışmaların ortadan kalkacak olması. çünkü bu kadar bahane uyduran başka bir pilot fanı yok.

            1. Bak bak bak ”iyi surerse cikar helal olsun derim”mis hahaha sakaci sey 😀 Bahreyn’den cok sonra (e malum bahreyn sonrasi ortalarda yoktu 😀 ) Vettel kotu oldugundan iyi gorundu diyen, Lotus’la aldigi 2 galibiyete dahi yok lastik kullanimi yok Hamilton yaris disi kaldi diyen benim zaten. Valla cevap vermeyim diyorum ama adam mutemadiyen sacmaliyor yahu 😀

              1. Eeee, adamın işi bu, işini de iyi yapıyor.. 🙂

            2. Senin helal olsun demene ihtiyacımız yok çok şükür.Sadece her kimi haberinde ortalığı kışkırtma yeter. Çokta polemiğe girip sinir katsayımı artırmak istemiyorum. Zira kimi ile ilgili düşüncelerin ve yorumlarına zamanında bir çok kişi cevap vermiş karşılıklı fikirlerinizi paylaşmışsınızdır.

    2. bir yerde performansları takım arkadaşlarına göre değerlendiriyoruz derken, diğer tarafta 17 yaşındaki çocuk çok iyi performans gösteriyor demişsin. sainz’in ne kadar iyi olduğunu nerden biliyorsun? verstappen’in performansını neye göre çok iyi olarak belirledin?

      spa 2005’te raikkonen montoyaya bırak fark atmayı, geçilmişti. montoya bir araca tur bindirirken yarış dışı kalmış ve kimi kazanmıştı. monaco’da ise sıralama formatı farklıydı ve yıl içinde de birkaç kez değişmişti. zaten 2008lere kadar sıralama formatı oturmamıştı. cumartesi ve pazar günleri önceki yarış sonuçlarını da içeren saçma sapan sistemler vardı.

      10-15 sene önce sıralama formatları farklıydı ve sıralamaya yarışta kullanılacak yakıt ile çıkılıyordu, tur atılan şartlar çok değişiyordu, hem de grid şimdiki kadar rekabetçi değildi. yani çok değişken vardı. bir tarafta bu araçlar yeteneği yansıtmıyor rosberg ve hamilton çok yakın derken diğer tarafta kimi’nin 19-0’a yakın bir skorla yenildiğinden bahsetmişsin. demek ki takım arkadaşları o kadar da yakın değil.

      rosberg sıralamada yakın evet ama bu mercedes’in açık farkla en iyi araç olmasından kaynaklanıyor. 0.2-0.4 farkın 3-4 araç olduğu kadar yakınlaşırsa grid bu ilüzyon da silinecektir.

      1. Gelmiş, kendi kendine eğlenmiş gitmiş..böyle bir günde bile neyin peşinde, ilginç.

        1. sen mesela bu sabah kahvaltı yapamadın, bianchi öldü diye üzüntüden bugün hiç gülmedin değil mi? yemek de yiyememişsindir. bırak şimdi bu samimiyetsizlikleri. gündüz aklının ucuna gelmezken buraya “böyle acı bir günde” vs gibi şeyleri ben yapmam, fanı olduğun pilot hiç yapmaz. bianchi zaten 9 ay önce öldü, şimdi ise muhtemelen bitkisel hayat desteği doktorlar ve ailesi tarafından verilen kararla tamamen kesildi.

          ha geçen soracaktım unuttum, hani şu ferrari’den bir adam bottas söylentisini “şiddetle yalanlamış” ya, nasıl yapmış o işi? yalanlarken yan tarafta bomba falan mı patlatmış, roket fırlatıp öyle mi “yalağn bu!” demiş, ya da 14lü çıkarıp 2 3 kez sıkıp sonra mı yalanlamış? aslında raikkonen kontratı da yalanmış. bana yalanmamış lazım.

          1. hee, kahvaltı yapmadım, gülmedim falan, yemek de yemiyom…yazdığı şeylere bak hala, konuyu getirdiği yere bak, seninle yarışılmaz bu alanda rakipsizsin, sana cevap verende kabahat, yalnız bırakabilsek bi köşede kurur gidersin aslında, zira Kimi de olmazsa neye yararsın ki ?
            Al merak ettiğin haber burada..

          2. Bir haber şiddetle yalanlanırken senin sandığın gibi bomba falan patlatmıyorlar, birilerini yalamıyorlar (ne alakaysa espricik heralde), roket falan fırlatmıyorlar…azcık insan içine çık, gazete, kitap oku..rahat ol koyver gitsin, kasma bu kadar Kimi için, Kimi bırakırsa seni düşünemiyorum, çok sıkılırsın sonra, daha farklı bir dünya var dışarda, böyle Kimiyle hayat geçmez genç.

  7. Doğru ise hayırlı olsun. Ferrari’yi bu konuda suçlayamayız kimi gerçekten dengesiz bu sene sadece arrivaabene çoğu zaman bukonuda saçma ve tutarsız beyanlar vermesi sıkıntı yarattı. Ha bottas kimi den daha mı iyidir bence hayır. Üzüldüm ama yapacak birsey yok. Bazen kendi şansını yada sansizligini kendin yaratirsin

  8. Geçen sezon ferrari yanlış yaptı. Ne olursa olsun Alanso’yu tutacaktı.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      aynen öyle.

      1. Neden Alonsoyu tutacaktı anlamadım. Vettelden daha iyi bir iş çıkarıp şu an sıralamada daha iyi bir pozisyonda mı olacaktı. Yada Raikkonen yerine mi Alonso olsaydı daha fazla puan alıp pilotlar ve takımlar şampiyonasında daha az puan farkıyla yine ikinci mi olacaktık. Mercedesi yakalayamadıktan veya geçemedikten sonra yine sonuç hiç bir şekilde değişmeyecekti.

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Sanmıyorum vettelden daha iyi bir pozisyonda olacağını ama bazı şeyleri kanıtlamak için keşke öyle olsaydı.

        2. en azından 2015 bahreyni alırdı.

  9. Yalnız manşeti yazan da Maranellodan Sergio’nun sağ koluyum edasıyla yazmış

  10. yav şu iyi araçlara gençleri oturtun artık.kendi araçlarına layıkmı görmüyolar nedir bilemedimki.

  11. Bir kaynağa göre Ferrari haberi şiddetle yalanlamış ve basın sözcüsü aynen şunu söylemiş;
    “The story as “total bulls**t.”

    1. Bende bugün bir haberde Raikkonen resmi olmasada seneye Ferrari de devam edecek diye görmüşken sevincim kursağımda kaldı. Umarım bu haber gerçek değildir.

      1. Bakalım şu 31 temmuz bi gelsin..

  12. Kimi_Raikko_Forza avatarı
    Kimi_Raikko_Forza

    Üzgünüm.. Hem taraftarı olduğum pilotun artık F1 de olmayacağından hemde taraftarı olduğum takımın saçma sapan kararlarına devam etmesinden. Bu sene tünelin ucunda ki ışığı gördük tifosiler olarak ancak daha sezonun yarısına gelmeden yaşanan olaylar sonrası güvenimiz sarsıldı ve tünelin ucunda ki ışık artık görülemeyecek kadar ufaldı. Yanlış anlaşılmasın RAİ ile anlaşma opsiyonunu devreye sokmamalarına lafım yok ancak daha MAS karşısında kendini ispatlayamamış bir pilotu gelecek için ümit vaat ediyor diyerek her ne kadar eski performansından çok uzakta olsa RAİ gibi bir pilotun yerine getirdiklerine üzülüyorum ve çok yanlış buluyorum.

    1. OtonomAktor avatarı

      Ferrari ikinci pilot arıyor. Vetteli “Yeni Schumacher” diye yutturup Bottası da 2. pilot “Barrichello” görevine getirme peşindeler. Ricciardo veya Hulkenberg’in Vettel’i yenebileceğini biliyorlar o yüzden tercih etmiyorlar.

  13. Arkadaşlar Kimi, Renaulta geçecek buraya yazdım.

  14. Bottas = Barrichello durumu olur. Şayet Ferrari şampiyonluğa oynayacak bir araç yaparsa takım Vettel’e odaklanıp Schumacher dönemini tekrar kurmayı planlıyor sanırım. Yani böyle bir durumda bol bol podyuma çıkan ama nadiren yarış kazanan bir Bottas görürüz. Ricciardo ve Hülkenberg gibi isimler muhtemelen bu kritere uymadığı için Bottas’da diretiyorlar. Raikkonen illa gidecekse bir sürpriz yapın da Button’ı alın bari. 😀

    1. OtonomAktor avatarı

      button da vetteli yer.

      1. Akıl ve Mantık avatarı
        Akıl ve Mantık

        Madem yenebileceklerini düşünüyorlar sizin düşüncenize göre bu kişiler Vettel’in elde ettiği başarılardan fazlasını vaadediyorlar demektir ve Ferrari sizin gördüğünüzü göremiyor,hatta şampiyonluklar alacak pilotlar yerine Bottas’ı seçiyorlar öyle mi?

        Enteresan cidden.

      2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        phuahahahah

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      1-Ricardonun o pilot olmama sebebi bu sene kötü performansta olması vetteli yenme gibi bi durumu olduğundan değil.
      2-Ferrari yönetimi bunun sinyallerini verdi raikonen giderse iknci pilot gelicek yine eski sistem devam edicek.
      3-Hulkenbergin olmama sebebi alman olması iki alman istemiyor ferrari.
      4-Bırak buttonu hamilton gelsin 🙂

  15. Murat AYDIN avatarı

    Benim için önemli olan Kimi’nin F1’de kalması. Takım önemli değil. Ferrari’ye uymadıysa zorlamanın da manası yok.

  16. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    ortalık çok karışık 🙂 dün gece ilk olarak takım Kimiyle uzatacak dendi sonra bugün bu haber patladı, benim okuduğum haberlerde 12 milyon euro ya Ferrari Williams la anlaşmış ama henüz pilotla görüşülmemiş ona vereceğimiz para ayrı yani bu verilen 12 milyon euro adamın bonservisi bi nevi 🙂 twitterda bazı hesaplarda Ferrarinin bu iddialara şiddetle karşı çıktığı yazıyor, forumlara bi baktım Bottas ı Ferraride pek isteyen yok, niyeyse bende bu adama hiç ısınamadım sene başı Ferrariyi küçümseyen açıklamalar yaptı hep ve hız olarakta öyle dikkat çekici bi adam değil ama hakkını yemeyeyim istikrarlı sürüyor, ben Kimiyle devam edilmesinden yanayım ama illada yerine bi isim düşünülüyorsa Hulkenberg i tercih ederim…

        1. Hulkenberg kesinlikle hak ediyor. Kimi 2 yıldır mücadeleci değil…

  17. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Saçmalık yaaa ! Gelmesin abi 🙁

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Hiç değişmicek bu yönetim adamları övdük çuvalladilar yine gelenek haline geldi yeminle.

  18. Ala ala bıttası mı almışlar,benım ıcın tam bır hayal kırıklıgı ve muamma…

  19. Haydi bütün herkesin gözü aydın sonunda gidiyor yerin dibine soktuğunuz emektar pilot , herkese hayırlı olsun

  20. bu habere pek inanasım gelmiyor fakat biraz araştırdıktan sonra baya bi yabancı haber sitelerindede çıkmış ve ferrari hata üstüne bir hata diye yaptığını düşünüyorum arrivabene sezonun başında bu takımı toplar diye düşünüyordum fakat sonralarında saçma sapan konuşmlar yapıp ferrariçöküş döneminden çıkmayacağını düşünüyorum. haa küçük bir umudum james allisonun tasarlayacağı gelecek yıldaki araç olabilir belki…

  21. Massa bile Ferrari’den 6 milyon euro kazanıyordu. Bu yeni nesil ikinci pilota 12 milyon euro çok fazla.

  22. Bottas değilde Ric olsa daha iyiydi.

  23. haha bu nasıl cumle Fulvio Solms “Kimi son iki Ferrari aracına uymadı. Takımın yeni yönetimine de uymadı. Bazen kendisine bile uymuyor.” dedi. yani kıyafetleri bile kendisine uymuyor gibi olmus hayırlısı bakalım

  24. Bottas o koltuğu hakedecek ne yapmış acaba ? Bottastan önce o koltuğu daha çok hakedenlerin olduğunu düşünüyorum. Lotusta 2. Baharını yasiyan rai nasıl oldu da birden bu denli düşüşe geçti pek anlam veremiyorum. bir şeylerin yolunda gitmediği açık.

  25. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Bottasin ne nanesini gördüler acaba

  26. o değilde Bottas, Ricciardo gibi Vettel’e soğuk duş etkisi yaparsa cidden Massa büyük pilottur diyeceğim.

  27. Bottas kendini hızlı sanan takımda hep 1 numara isteyen. Biraz şımarık bir pilot. Şuanda kesinlikle ferrarinin kanat parçasını bile hak etmiyorç

  28. Fulvio Solms “Kimi son iki Ferrari aracına uymadı. Takımın yeni yönetimine de uymadı. Bazen kendisine bile uymuyor.” dedi.

    Sene başında bazı arkadaşlar araç geçen seneye göre çok değişti demişti ve bu yeni araç kimi ve vettel’e de uyuyor demişlerdi ve alonso’ya yönelik suçlamalar da bulunmuşlardı yok o araç ona göre yapıldı falan filan.peki şimdiki araç da vettel’e göre mi yapıldı? Sene başında bazıları ciddi ciddi mercedes’i geçeceğiz diyordu,alonso’ya göre tasarlanan araç değişince kimi uçacak deniliyordu ve her haberin altına alonso gitti ferrari şaha kalktı ve mühür basacağız deniliyordu ve bunları söylerken gayette ciddiydiniz.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      O söylenenlere göre hala aracın süspansiyonu değişmedi ki aynı alt yapılı sistem var

  29. Fulvio Solms “Kimi son iki Ferrari aracına uymadı. Takımın yeni yönetimine de uymadı. Bazen kendisine bile uymuyor.” dedi.

    Kimiyi biraz anlamaya başlamışlar gibi 🙂 Ne olursa olsun kimi takımda kalmalı.

  30. Oktay Derelioğlu : Bottas bitmiş.

  31. Kimi’nin koltugunu kesinlikle haketmiyor Bottas.

  32. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    BOTTAS BİTMİŞ mi yani 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir