McLaren “2016’da 2. Takım Honda’nın Düşünmesi Gerektiği Son Şey”

yazar:

kategori:

McLaren, motor partneri Honda için 2016’da 2. takıma motor tedarik etmenin ihtiyacı olan son şey olduğunu düşünüyor.

Bu sene tekrar ekip olan McLaren-Honda için işler pek yolunda gitmiyor. McLaren geride kalan 9 yarışta sadece 5 puan kazanabildi ve en kötü dönemini geçiriyor. Sezona Honda’nın dayanıklılık sorunları damgasını vururken güç ünitesinden bir türlü istenen performans da üretilemiyor.

McLaren CEO’su Jonathan Neale “Motor üreticilerinin birden fazla takıma motor tedarik etmesini destekliyoruz ancak şu an için ihtiyacımız olan son şey bu. Şu anda sorunlara, onların tekrarlanmamasına odaklanmalıyız.”

“Honda ile yıllar öncesine giden uzun bir ilişkimiz var ve onların bizim için doğru partner olduklarından eminiz. Mercedes motorunu 4.5 senedir geliştiriyor. Honda ise sadece 2.5 senedir. Formula 1’de gelişiminizi herkese açık yaparsınız.” dedi.

Mercedes dominasyonu için Neale “Bu Ferrari’nin baskın olduğu dönemlere benziyor. 2000-2004 yılları arasında her alanda Ferrari vardı ve insanlar yarış olmadığı için sporu izlemiyordu.”

“Mercedes’in yaptığı iyi şey pilotlarının birbirleriyle yarışmalarına izin vermesi. Bunun yanında Ferrari farkı biraz kapattı ve umut verdi. Ancak dürüst olmak gerekirse farkı kapatmak bize ve iyi iş çıkarmamıza bağlı.” dedi.


Yorumlar

“McLaren “2016’da 2. Takım Honda’nın Düşünmesi Gerektiği Son Şey”” için 3 yanıt

  1. Mclaren, takım olarak çıkıp da Honda’nın yapacağına nasıl karışabiliyor ki? Adamlar nikah basmadı ki, istediklerini yaparlar.

  2. Toro Rosso karsisinda Red Bull durumuna dusmekte var. Zamaninda Red Bulla motor verilmesi Mclarenin vetosuna ugramisti.
    Normalde motorun birden fazla aracta kullanilmasi avantajdir.Mercedesin dayaniklilik nedeniyle yaptigi guncellemeye sebep olan sorun Force india aracinda ortaya cikmamis miydi?

  3. Bu motoru kimse almaz zaten. Renault seviyesinde bile değil henüz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir