“Ferrari’de Raikkonen’in Yerine Bianchi Geçecekti”

Ferrari’nin eski başkanı Luca di Montezemolo, cuma gecesi hayatını kaybeden Jules Bianchi’nin Ferrari’de Kimi Raikkonen’in yerine geçeceği konusunda anlaşıldığını ortaya çıkardı.

Ferrari sürücü akademisinde yer alan Bianchi’nin adı gelecek yıllar için Ferrari ile anılıyordu  ancak 2014 Japonya GP’de geçirdiği büyük kazanın ardından genç pilot 9 aylık mücadelenin sonunda hayata gözlerini kapadı.

Montezemolo “Jules Bianchi bizden birisiydi. Ferrari ilesinin bir üyesiydi ve gelecek için seçtiğimiz pilottu. Kimi Raikkonen ile olan ilişkimiz bittiğinde o gelecekti.”

“Suzuka kazası bizden üst düzeyi yetenekli, hızlı, çok kibar ve Ferrari’ye aşırı bağlı olan, teknisyenlerle çok iyi şekilde çalışabilecek birisini aldı. Bu yüzden kesin geleceği olan bir pilotu kaybettik.”

“Hala onun Maranello’ya geldiği dönemi hatırlıyorum. Bizimle birlikte Ferrari motorlu Marussia’da F1’de mücadele edene kadar her basamakta yükseldi.”

“Bu çocuğa çok dikkat ettik. Onun yarış yeteneklerini gördünüz.”

“Takımımız içerisinde büyümesini istedik ve bu yüzden 2009’da onu Ferrari’nin genç sürücü akademisine yerleştirdik.”

“GP2’deki deneyimlerinin, F1’deki performanslarının ardından Ferrari adına sürebilirdi. Yaptığımız bazı testlerde teknisyenlerimiz çok etkilendiler.”

“Ancak acı kader onu bizden aldı ve içimizde büyük bir acı bıraktı.”

“Geride kalan zorlu aylarda çok büyük cesaret ve ağır başlılık gösteren ailesi için çok üzgünüm.”

“Ve Ferrari’deki bir çok arkadaşım için de üzgünüm. Olağan üstü birisini kaybettik. Onu sonsuza kadar hatırlayacağız.” dedi.

 

 


Yorumlar

““Ferrari’de Raikkonen’in Yerine Bianchi Geçecekti”” için 8 yanıt

  1. Daha önce yaşadıklarım yüzüne olsa gerek, ölenin/yaralananın arkasından en ufak bir şey hisseden birisi değilim. Schumacher için de hissetmedim, üzüldük tabi. Ama Bianchi’nin kaybı F1’in ve Ferrari’nin geleceğinin kaybıydı ve gerçekten kaza sonrasında içim cız etmişti.

  2. İçim cızz etti gene be…

    1. çok etkileyici bir fotoğraf olmuş

    2. vw-tdi-power avatarı

      Ah be… inşallah Schumi’yi geri kazanırız en azından. Her zaman kalbimizde olacaksın Jules, ve ben hep seni göreceğim o Ferrari koltuğunda..

  3. O koltuğa en çok yakışan isimdi.

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Alonsonun varisi olarak gorduğum bi pilottu Alonsodan sonra destekleyeceğim pilottu yazık oldu

  5. Bak gerçekten benim haddime değil ama yakıştırırdım genç hızlı azimli hırslı yetenekli mütevazi ve naif bir insandı . Çok isterdim o koltukta görmeyi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir