Ferrari Takım Çalışanından Raikkonen'e Üstü Kapalı Eleştiri

yazar:

kategori:

Raikkonen’in 2007’de Ferrari ile şampiyon olmasına rağmen Finlandiyalı sürücü ile İtalyan takımın ilişkilerinin umulduğu gibi gitmediği tahmin ediliyordu.

Takım önce Raikkonen’in motivasyonundan ve adanmışlığından şüphe ettiğini söyledi, ardından Raikkonen’in takımdaki geleceğinden emin olmadığını açıkladı ve ayrılık gerçekleşti.

Raikkonen’in Ferrari’den erken ayrılması konusu karşılıklı anlaşmalar sonucunda gerçekleşti ve yerine gelecek sene Fernando Alonso geçecek.

Alonso’nun Renault ile olan anlaşmasına rağmen alınan izinler çerçevesinde şampiyon sürücü 2 kez Ferrari’yi ziyaret edebildi.

Marca’ya konuşan sözcüye göre Alonso’nun gerçekleştirdiği 2. ziyaret, takımda Raikkonen ile olan boşluğu ortaya çıkardı.

Sözcü “Alonso 2 günlük ziyaretinde Maranello fabrikasını 2 sene burada olan diğerlerinden daha fazla gördü diyerek.” Raikkonen’i eleştirdi.

Alonso ise bu ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada “Takımın güvenini kazanmak ve mühendis ve mekanikerlerle ilişkiyi kurmak zorundayım.”

“İlk yarışa takımı iyi bir şekilde anlamış ve tamamen rahat bir şekilde başlamak için bu aylarda bunu başarmaya çalışıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. sinan karan avatarı

    wrcci rai asıl sen kendine gel kullandığın kelimeleri iyi seç burda asıl küstahlığı sen yapıyosun sanane benim görüşümden!!

  2. ya ferrari gibi bir takım neden sözleşmesi bitmemiş bi şampiyon!! pilotu göndersin ki demek ki bi sorun bi anlaşmazlık vardı ki bunu uygun gördüler. alonsonun eninde sonunda geleceği yer burasıydı zaten. massanın gönderilmeme sebebi kaza diyen arkadaşlara da helal olsun diyorum. onun gibi bir pilotun yanlızca bu kaza yüzünden kaldığını düşünmek ayıp bence. o Ferrari'nin verdiğinden her zaman en üst seviyeyi elde etmeye çalıştı ve nitekim bunu başardı ve o koltuğu sonuna kadar haketti derim ben kiminin pilotluğu tartışılmaz tabi ama uyumun ve paranın olduğu yerde ama eminimki orası wrc deil bence öyle yada böyle f1e dönmeli.

  3. sinan kara küstahlık yapma yeri ve zamanı değil kendine gel

  4. sinan karan iyi soyluyorsun da kardes 2010 da ferrari araci hizli olmasin ben gorurum senide senin sampiyonunuda bakalim yine her yer boyle sut liman olabilecek mi

  5. sedat karapınar avatarı
    sedat karapınar

    arkadaslar kımı ıyı pılot ama bunlar hayatın gerceklerı zaten kımı f1 ı cok sevse su anda wrc yerıne f1 de kalırdı o herzaman parasına baktı zaten alonsoyla kıyaslamaya bıle gerek.

  6. sinan karan avatarı

    ya gayet açık bi şekilde açıklamışlar işte raikonen parasına bakıyordu arabayı yapın verin süreyim paramı alayım gerisi ilgilendirmez oturup dondurmasını yer rahat rahat ne olursa olsun onun için sorun deil tabi bu kadar paragöz olursada böyle şutlarlar adamı..wrc de sürünsün artık!

  7. Raikkonen gibisini zor bulursunuz.

  8. kaza olayı bana da mantıklı geliyordu fakat o düşünceyi de Alonso'nun 2010 da gelmesi bozdu… açıklayayım, 2011 için anlaşmışlar zaten takımla alonso, Alonso başka bir takımda sadece 1 sene daha yarışıp Ferrari'ye geçecekti zaten, bunu erkene alıp Kimi'yi yollamak yerine, bir sene daha Massa-Kimi ile devam edip, 2010 sonunda Massa'yı ve ya Kimi'yi yollayabilirlerdi, belki Kimi kendi bırakacaktı o zaman zaten… ama beklenmedi.. Uzun lafın kısası, kaza ve ya başka bir şeyden çok Kimi'nin takımla olan uyumsuzluğu, F1'de yarışma konusunda ki -bence- isteksizliği, bıraktı bırakacak denecek kadar rahat tavırları, başka serilerde yarışma hevesleri, sponsorluk aktivitelerine olan gönülsüzlüğü gibi konular söz konusu, kimsenin, Ferrari dahil, Kimi'nin sürüşüne laf ettiğini görmedim ben, olay bunun ötesinde bir şey, ayrıca sponsorlar açısından da bakıyorum da şuan olaya, Kimi taraftarları hep Kimi'nin merchandise'ının çok satıldığından falan bahsediyorlar, taraftarlar tarafından sevildiğinden, peki ya sponsorlar? hangi sponsor firma milyon dolarlar yatırdığı sporda, bir etkinlik düzenlediğinde orada put gibi duran birini ister ki? Evet Kimi'nin soğukkanlılığı onun karakteri, onu cool yapan yarışlarda avantaj sağlayan bir özelliği, ama sanmayın ki bu soğuk tavırları her kesimin hoşuna gider… bu tip tavırlara en yakışan takım mclaren'di, o yüzden mclaren'e dönmesini çok istemiştim, olmadı, wrc'de neler yapacak göreceğiz, bol bol eğlenecektir o araçlara bu kesin ama 🙂

  9. 0versteer bu konuda bende sana hak veriyorum neden kimi neden massa degil ?

    bence şöyle oldu önümüzde ki sezon için kimi alonso ikilisi döşünülüyodu fakat massa'nın talihsiz bir kaza geçirmesi önümüzdeki sezon yollanmasını engelledi farkındaysanız yeri en saglam pilot massaydı bunu ferrarinin bir vefa gösterisi gibi düşünebiliriz yoksa kimi alonso'ya karşı daha heycanlı ve istekli olurdu ferrari de ondan istedigi motivasyonuda almış olurdu ve massa'yı göndererek kasasından daha az para çıkmış olurdu yani bence kimi'nin göderilmesinden zararlı çıkan takım ferrari

  10. sanırım hala modern bir f1 pilotunun görevinin sadece direksiyonu sallamak olduğunu düşünenler var… Eğer siz Dünyanın en prestijli en hızlı serisinde yarışıyorsanız görevleriniz bunlarla sınırlı değildir, Ferrari gerçekten Kimi'nin performansından memnun değildi ki onu yolladı, keza bu bahsettiğim pist üzerinde ki performans değil… pist üzerinde de bence Mclaren yıllarında ki kadar baskın bir pilot olamadı, fakat maaşını erkenden verip yollancak kadar da kötü asla olmadı… Alonso'nun gelişinden çok olaya Massa'nın yerine Kimi'nin gönderilmesi olarak bakılması lazım, evet Alonso öyle ya da böyle Ferrari'ye alındı, fakat niye yollanan daha bir kaç sene öncesine kadar aracı düz yolda süremiyor gibilerinden ithamlar alan Massa değil de, Ferrari ile daha ilk senesinde şampiyon olan Kimi Raikkonen? Anlaşılan perde arkasında Kimi'nin yaptıklarından pek hoşnut olmamış takım…

    bir de bir dünya şampiyonunu ücretini erkenden verip yollamış zaten Ferrari, bu yapılabilecek en büyük eleştiridir , bunun üzerine şu üstte yazan 2 cümle o kadar da önemli değil… olsa olsa eleştiricik olur

  11. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    olay soyledır alonso marenelloda fabrıkada calısan adamın bırıyle konusmustur ..hemen yanındakı gazatecının bırı sormustur ne dunusoyrsunuz onun hakkında adamda tabı alonsoyu ovmek ıcın ne yapacak raıkkonenı yerecek .klasık ıtalyan medyası yok ust duzey yetkılıymısde

  12. ecrin deniz avatarı

    herkesin farklı bir tarzı var! birbirine benzemek zorunda deil hiç kimse…

  13. amacım tartışmak flan deil tabiki de ama sanırsam sölediklerim yanlış anlaşılmış. benim bahsettiğim ruh takım ruhuydu

  14. Aslında uzun uzun bir birşeyler yazmak lazım ama ben kısaca bir kaç cümle ile özetleyeyim

    Ben eger ki pilotumun yıllık aldıgı 17 m doları vermeye devam edip onu takımımdan kovuyorsam demek ki ciddi bir memnuniyetsizligim bir hoşnutsuzlugum var demektir bunu kısmende olsa dile getirmek kimse kusura bakmasın ama en dogal hakkımdır.

  15. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    iyi polis kötü polis.

    şimdi ismi açıklanabilen ve üst merci bir ferrari yöneticisi tam aksi açıklamalr yapıp kendilerine şamp. kazandırmış pilotunu över.

    klasik terane. italyan spor gazeteleri için dedikodusal haber lazım. bunun gibi ismi verilmeyen bir çalışan dersin altına da haberi döşersin…

  16. Bu haber içinde yazılan şeyler aslında yeni şeyler değil. Daha öncede var olan, yada bir kesimin bildiği dışa vurulmuş veya yayılamamış şeyler.
    İster kabul edilsin ister edilmesin. Ferrari ve italya tarafında böyle bir düşünce tarzı, durum var. Yani olmayan birşeyi söyleme, çamur atma durumu yok ortada. Her yerde söyledim, söyleyenler oldu epey zamandan bir uyumsuzluk vardı bu geleceği etkiledi. Kimi takım ve marka içinde büyük kavgalar sonucunda, büyük hayaller ile geldi. Bazı şeylerin büyütülmesi veya sorun olmasıda bu sebeptendi bence. Muhteşem 3lü dağılmıştı, patronun büyük hevesi vardı ve bence takım içinde ona karşı soğuk olan insanlar hep vardı.
    diye başlayan çok uzun bir yazı hazırlamıştım ama bellek hatası oluşunca gitti malesef hepsi kocaman bir yazıydı. 😀 Aynısını yazamayacağım şimdi. Özetle. Bu ve bunun gibi haberler yeni değil. Kimi'yi gelişinden itibaren sevmeyen ciddi bir fanatik tifosi topluluğu var. Belki siz görmemişsinizdir fakat ilk geldiği yıldan beri İtalyada basın Ferrari ve Kimi'yi ciddi eleştiriyor bunlar yıllar geçtikçe artış gösterdi. Dondurma yeme sadece burada abartıldı italyada basında bundan çok daha ağırları daha önce yapılmıştı. İstatistiksel olarak devamlı kıyaslandı Kimi ayrıca çeşitli kesimlerce. Özetle tüm bunlarla beraber ama o, karakteri denmeden lütfen bazı F1 ve Ferrari markası gerçeklerini de görmek, incelemek lazım. Williams ve Ferrari bakış açılarıyla, işletmeleriyle biraz farklılar. Beklentileri de tabi farklı oluyor. Geçmişlerini inceleyin lütfen…
    Sonuç olarak bence dünyanın en iyisiyim diyorsanız bile çalıştığınız kurumun beklentilerini karşılayamıyor, uyumsuzluk oluşturabilecek düşünceleriniz varsa hep birşeyler eksiktir ve zamanı geldiğinde büyük değerlendirmelere tabi olursunuz. Bir çok etmene bağlı olan başarıda gelmiyorsa ve bazı değerlerinizi rakamlara dökemiyorsanız sıkıntı artar.
    Bizler içinde geçerli bir kaide vardır ticarette. Hiç kimse kurumlardan büyük değildir ve çalıştığınız kurum ile uyum problemi yaşıyorsanız sorgulanırsınız ve üzerinize gelecek yatırımı yapılmaz.
    vs vs. gibi çok daha fazla ayrıntılı şey yazmıştım malesef gitti :(.
    Yazdıklarımı Kimi taraftarları lütfen yanlış yorumlamasınlar.
    Ben Ferrari ve içindeki insanlarda gördüklerimi ifade etmeye çalıştım. iki yönlü bakarak işin diğer yüzünü ifade etmeye çalıştım.
    Diğer bir yönüyle bu zamana kadar zaten yapıldı artık bunun gibi açıklama ve haberlerin olmaması, engellenmesi gerekiyor. Ferrari bu konuya dikkat göstermeli, bunun bir faidesi yok ve faydadan çok zamanla zarar getirecektir. Benim için zamanı hatalı bir açıklama…

    Hp, Aerodynamic, Driver, Tire =F1 and Racing Machine. My MSN info 🙂

  17. kimmiş bu sözcü? bir gazetecinin asaparagas haberi. ferrari çalışanları bu kadar basit insanlar olamaz. kimi soğuk bir insan olabilir ama ferrariye hizmet verdiği 3 yıl boyunca basına yansımış en ufak olumsuz bir olay yok. dondurma hariç:) kimi f1 kariyeri boyunca kimse hakkında kötü konuşmamış bahane uydurmamış bir pilot. konuştuğu şeyler takımında o dönem kabul ettiği şeyler. araç yavaş diyorsa takımda aynı şeyi söylemiştir. böyle yalan haberler ile birbirimizi kızdırıyoruz. acı olan futbol taraftarlığına döndü iş. hep kimiciler yüzünden.

  18. Çok bilnen bir anne çocuk diyaloğu vardır. Çocuk sınava girer sonucu belli olur eve gelir annesi sorar:

    -Sınav nasıl geçti oğlum?

    – Çok iyi anne 90 "aldım"

    ya da

    -Sınav nasıldı çocuğum?

    -Ya hoca 30 "vermiş"

    Bu Raikkonen olayında da aynı hesap, yorumlara bakılırsa şampiyonluğu kazanırken "tamamen kendi kişisel başarısı" oluyor bu sene kötü geçince ise "araba yapmayı beceremiyorlar" deniyor. Biraz daha tutarlı olmak lazım. Fanatiklikten uzaklaşıp herkesin hakkını vermek lazım.

  19. amaan bosverin beyler takım arkadası kaybettigi icin sevinenle , takım arkadası kazandıgı icin uzulen den olusan takımları var artık, ates barut aksiyon istedikleri oluyor sonucta. basarılar onlara bu yolda…

  20. sankı bu adam mc larendeyken fabrıkada sabahlıyodu muhendıslerle ama en cok bu ferarrının buruşuk suratlı başkanı suçlu italyan degıllermi kendılerı gıbı sıcakkanlı konuskan tıpler ıstıyolar takımlarına

  21. Adam 3 sene Ferrari`de yaristi, kisiligini yeni mi farkettiniz bay x? jeton cok cok gec dusmus, ama daha takili kalan jetonlar var, onlarda dusecek yavas yavas, zamanla goreceksiniz 🙂

  22. kimi parayı aldı bunlardan bunlarda o paranın acısıyla arkasından konusuyolar adamın valal 47 mılyon euro yıllık ohh mis gibi 2010 dada parasını yiyecek valla super

  23. bu arada alonso da ki kazagın aynısından dedem dede var:D

  24. ayrıca merak edıyorum hangı f1 pılotu rallıde raı kadar rekabetcı olabılır hangısı raı kadar yeteneklı ferarrının o super ıkılısı gelsın wc ye ne yapacaklar gorelım massa o rallı aracıyla 1 km gıdemez alonso belkı 1 km yı gecebılır

  25. burak istersen yazma daha yeteri kadar proveke ettin sen bırak kendi takımına yan boşver kimiyi sizden kurtardı ya ohhh

  26. burak bocek avatarı

    he yani adam bize bir şampiyonluk getirdi diye çivi çakıcaktı öyle mi inci bunu mu diyorsun?bak bakalım schumi kaç şampiyonluk getimiş ve emekli olmuş.evet mckimi ben safım ama siz kimiciler ayrı bir saf grubusunuz.su katıksız tamamen saf.halen daha mercedes hayalleri kuran var aranızda.olucak iş değil bir umut belki diyerek.umut fakirin ekmeği diye boşuna dememişler.Ayrıca yılalrdır f1 izliyorum illa bazı şeyleri anlamak için yanında izlemek gerekmiyor.he yani adamı yanına gidip izlemedik diye bunları düşüneyeceğiz öyle mi?benden sana tavsiye al d-smartını izle paşa paşa ralli.digitürk te veriyor yanılmıyorsam eurosport.toz,çamur,buz izlersin artık.Birisine bu kadar körü körüne tapar gibi bağlanırsan ortada kalırsın.Ama siz yien tutucak birşey bulurusnuz denize düşen yılana sarılır misali hadi bye.daha yazmayacağım buraya

  27. adam gitti tabi ondan sonra konuşurlar, vurun abalıya acımayın dimi

  28. King  Raikkonen avatarı
    King Raikkonen

    ağzı olan konuşuyor !

  29. arkadaşlar yapmayın böyle kimiyi hepimiz biliyoruz soğuk bir kişilik ben beklerim şahsenn kimiden hiç savunmaya gerek yok kişi ortada

  30. Gürcan Hezer avatarı
    Gürcan Hezer

    Takımın güvenini kazanmak ve mühendis ve mekanikerlerle ilişkiyi kurmak zorundayım."
    Böyle bir ifadeden sonra , yani yapay , sahte , samimiyetsiz ama kendini ilişki kurmakta zorunlu hisseden bir profil çizen ,Alonsoya tepki gelmeliydi o Ferrari çalışanından .Raikkonenin tavırları soğuk gelebilir ama doğaldı ve Mclarende neyse Ferraride de oydu , yani samimiyetsiz bir ilgi gösterisinden ziyade , mesafeli samimiyet adamın karekteriydi.Alonso için bu konuda söylenecek fazla bi şey yok , sıvılaşmış bi yapısı var , bravo Alonso , efsane Ferraride , Raikkonen ruhsuzdu zaten, canlandı Ferrari …

  31. inci incili avatarı

    birçok kişi araç kötüydü dendiğinde ilk 2 sene iyiydi, mazeret değil diyor. tamamda kimi bu iyi araçlarla son sıralarda gezmediki. birinde şampiyon oldu diyerinde üçüncü. kariyerinin başından beri istediği tek birşey vardı 1 şampiyonluk. aldı, sıkıldı ve gitti.

  32. arkadaşlar rai de ruh yokmuş diğer pilotlarda ruh varmış pes doğrusu bu kadar olur raide ruh olmasaydı bitik araçla onur mücadelesi vermez di adam işine sadık yeter de artar bilehiç düşündünüz mü rai niye ferrariyi eleştirmedi.

  33. gercekten safsınız burak bey…takım pilot iliskisi filan yazıyorsunuz ama yanında mıydınız kimi nin nerde ne yapıyordu veya yapmıyordu. aynen turkiye de en ufak basarısızlıkta teknik direktoru postalayıp arkasından zaten takımı calıstıramıyordu bakın cocuklarda kondisyon 0 diyen takım yoneticisi zihniyeti ferrari ninki, allahtan kimi adam gibi adam da bunlarla laf yarıstırıp cirkefe bulasmıyor. olenle gidenin arkasından konusulmaz anlayısıyla buyudugumuz icin ters geliyor bize, kac ay olmus bi zahmet cenelerini kapatsınlar,hemen tası gedikle bulusturma sevdasında olmasınlar.
    ben kimsenin avukatı da degilim, sozcusu de kim yanlıs yaptıysa yanlıs yaptı derim. evet kimi kesin mc laren deydi sacma sapan isteklerde bulunmasaydı. ve evet kimi hatalıdır ve aptallık etmistir . hayatının hatasını yapmıstır,sonuclarına da elbette katlanmak zorundadır, tabi bana gore kendisi ne dusunuyor bilemeyiz. f1 seyretmek zorunda da kimsenin yasını tutmak zorunda da degilim. rai dun yoktu ,bugun var yarın da olmayacak. her guzel sey gibi.sonrasında kafama yatan biri cıkarsa da onu desteklerim , kendi deger yargılarıma gore dogru neyse soylerim. bir takımın fanatigi olup agızlarından cıkan her soze de inanacak kadar saf olmam. bunca zamanda ogrendigim bir sey varsa buyuk isletmelerdeki yonetici takımının cıkarına olacak her seyi ahlak suzgecine vurmadan kullandıgıdır.

  34. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    pozitif puanları olan herkese katılıyorum. Raikonen in hem 1,5 sezonda massa nın gerisinde kalması, hem takımı araç geliştirmede yalnız bırakması, hemde sadece sürüşe odaklanması ister kabul edin, ister etmeyin, ona koltuğunu ve 100 de 95 f1 i kaybettirdi. Kişiliği iyi bir pilot tamam ama kusursuz bir pilot olmak için yetmez bu.
    KİMİ sıradan bir pilot değil kimseye göre. Onun için kendisinden, takımla ilişkilerini geliştirme vs. özellikler beklendi. Eğer O, Trulli, Webber gibi sıradan bir pilot olsaydı kimse onu bu eksiklerinden dolayı eleştirmezdi. Yani kötü bir pilot olduğunu söyleyen yok.

  35. 2008 de ferrari motorunun 7. viteste nasıl çalıştığını biliyoruz bu sene ferrari araç veremedi ama geçen seneyi unutamayız rai iyi bir pilot zaten herkes bunda hemfikir sadece f1 için biraz ruh gerekiyor bence birazda spekülasyon:)

  36. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Buldunuz Alonso, Raikkonen, Ferrari üçlüsünü aynı haberde dökün içinizi ….

  37. burak bocek avatarı

    he birde saf derken 2 kere düşünü mckimi hepiniz burada kimi kesin mclarende yok mercedes te bilmem ne dediniz.gittiniz birde sitede hatim indirdiniz.bu durumda balıklama atlamada sizin kesimde daha bi çok sanırsam

  38. burak bocek avatarı

    Otokat arkadaşım,sen burada 1-2 yorumu görmedin haddi aşan şeyler yazılıyordu.Yürüyün lan demiş birisi öbürü ise gay fantezi mi yapıcaklar tarzı konuşmuş.Olayı bilmeden konuşmayın.Ayrıca asıl eziklik sizin içinizde McKimi pilotunuz f1i bırakınca yasını tutmak yerine gereksiz tartışmalara giriyorsunuz.Bence biraz diğer kimi fanları gibi seri kanlı ayağınız yere basarcasına düşünün.Onlar bu kadar abartmamışlar.Bir takımda pilot takım ilişkisi çok önemlidir.Bunu daha kavrayamayan herşeyi evet pilot fabrikaya gitmese dünyanın sonu gibi basit gören bir zihniyetle zaten tartışılmaz.Herşey tozpembe.Pilot sadece arabayı sürüyor değil mi?

  39. istediginiz kadar eksileyin gercekler eksiyle ortulemez, ferrari yoneticisinden su sozde sozcusune kadar iclerinde yaptıkları yanlısın-en azından etik dısı davranısın- ezikligi var. bunu da raikkonen e camur atarak yatıstırmaya calısıyorlar. burada bazı yorumcular oyle yorumlar yapmıslar ki rai sadece yarıstan yarısa takıma katılıyordu, gecen sene en cok test surusu yapan kimi ydi beyler. her soylenene inanacak kadar safsanız ve hemen olaya balıklama atlayacak kadar da alonso koruyseniz size zaten diyecek 1 sey yok, adam 2. gidisinde fethetmismis ferrari yi . bir de kimi ferrari ye gittigi zaman bu adamların soylediklerini bulun okuyun biraz kavrarsınız belki…

  40. kimi iceman avatarı

    su italyanlardan korkulur önce montezemolo
    italya gp de verdıgı demecte. bır gun alonso ferraride olacak ama bu gelecek sene olmayacak demıstı.ve hemen ardından japonyada alonsoyu acıklamıslar burdan butun arkadaslara seslenıyorum oncellıkle raıkkonenı elestırenlere montezemolonun yaptıgı sızce anormal deyılmıydı ?

  41. evet evet, sizler haklısınız. pilot fabrikaya gitmezse, mühendislerle bir arada olmazsa iyi araç üretilemez. mühendisler iyi çalışamaz. haklısınız. bravo size. bu seviyeli yorumlarınız için teşekküler..

  42. elif çivici avatarı

    Hep konuşuluyordu ve şimdi bunu açık açık takımın içinden birilerinin söylemesi pek çok şeyin cevabı aslında.

  43. burak bocek avatarı

    ayrıca Minardi,katafalk kaya gibi seviyeli ve objektif yaklaşan arkadaşlara teşekkür ediyorum.

  44. burak bocek avatarı

    Semih,arkadaşım saçma sapan konuşma lütfen.Her zaman size iyi araç verilemz ayrıca.Dikkat ettiyseniz takımda hep kötü araçla yarışmadı 2 sene altında taş gibi araç vardı.Bir sene kötü araç oldu hemen başladınız sanki takım iyi araç vermişmiymiş.Bu kadar da nankörlük olmaz yahu.Yorumlara bak.Bi edep ve saygı çizgisinia açmadan konuşun önce.İşte Ferrari'nin ihtiyacı olan şeylerden birisi bu.Takımla bir pilotun iletişimi iyi olmalı.Sanki bu sene Mclaren çok mu iyi araç yaptı.Herkesin kötü dönemi olur.Bu kadar hazıra konan zihniyette olmayın.Pilot olayı çok önemlidir aslında.En son sonucu alacağınız kişi.Neyse sizde artık d-smartta rallide desteklersiniz adamınızı daha az çamur atarsınız

  45. gay fln mı bu muhendısler raikkonen ı gormek ıstıyolar bu kadar cok fabrıkada ozel fabrıka fantezileri fln mı var

  46. arkadaslar yine kor fanatiklik yapmayalim lutfen. minardi hakli. bu sezon haric diger 2 sezon ferrari araci iyiydi.

    aslinda takim calisanlari hakli bunu soyledilerse ama etik mi tartisilir. allahtn rai pek konusmuyor da olaylar cirkinlesmiyor.

  47. her mühendis ve teknik adam kendisi için araç hazırladıkları pilotu sık sık görmek ister ve alonso'nun yaptıgı gibi bir pilotunda bu tür ziyaretleri teknik ekibin motivasyonunu artırır. raikkonen'e burada bir hakaret yokki sadece olan şey söylenmiş. ayrıca ister ferrari olsun ister baska takım, iyi araba veriyorsan iyisin veremiyosan kötüsün. ferrari taraftarı değilim ama ferrari saygı duydugum bir takımdır ve adanmış hızlı bir pilotunu emekli olana kadar bırakmaz, griddeki en yüksek parayıda verir yani acımaz.

  48. minardi isimli arkadaşım sana katılıyorum. kendi yarıştığı takımın ve aracın merkezi denilebilecek bi yere çalıştığı ekibe gitmemek diye bişey olamaz bence. alonso hamilton schumi massa bi bakın bakalım hiç gitmeyen var mı? sağuk kanlı flan tamam ama ruhsuz da olmamalı yani. ferrari araç veremedi o napsın diosunuz çok merak ediorm bi önceki yani 2008 sezonunda kazanıcak araç yoktu da massa o yüzden mi hep önlerdeydi de şampiyonluğu kaçırdı hem de 1 puanla. 2009 da kötü bi araçla birincilik kazandı diyosunuz tamam peki bide 2008 i hatırlayın alonso da aynısını yapamadı mı?? hemde ferrari ve Mclaren mücadelesinin tam içinde? ferrari çalışanı da kendine doğru geleni söylemiş ki bunu daha önce rai ye de söylemişlerdir eminim..

  49. inci incili avatarı

    biraz minnet ya. adam size 1 şampiyonluk getirdi. o f60ınızlada tamamen kendi başarısı olan birincilik. alonso şampiyon bir pilot ve çoook yetenekli. ama araç ve şartlar mükemmel olmazsa onun da yapabilecekleri sınırlıdır. son 2 senede olduğu gibi.

  50. o zamam neden şimdi diye sorarlar adama

  51. Çok normal bir açıklama bizler sadece olayları dışardan izliyoruz.İsmi Verilmeyen Bay X bu işin içinde olan ve neler olup bittiğini bilen kişi kii böyle bir açıklama geregi duymuş kendınce.

  52. yaa arkadasım takımla arası iyi olmus olmamıs maranelloya gitmis gitmemis adam takımdan ayrılmıs arkasından konusmanın hem de bu kadar basit bir sekilde anlamı var mı .adam, ferrari nin kendisi umudu kesmisken sapkadan tavsan cıkarmıs sampiyon olurken , o sozde sozcu sevinmemis mi o zaman sampiyonluga, 20008 de araba daha gucluydu bi zahmet massa da sampiyon olsaydı.insanda az biraz karakter olur ama malesef butun takımlarda olmayan sey bu hemen sucu gidene at tutarsa….

  53. Eleştiri yaparken bazı noktaları atlıyoruz sanırım. Raikkonen 2007'de şampiyon oldu 2008'de de şampiyonluk potansiyeli olan bir araçta yarıştı. Nasıl kötü bir araç vermiş olabilir ki Ferrari? Raikkonen Marenello'ya gitmediyse eleştirilmesi normal. Pilot takımla uyum içerisinde olacak, takıma değer verdiğini gösterecek ki karşılığını alabilsin. Tabii ki kimse fabrikaya gitmek zorunda değil ancak giderse iyi olur. takımdaki mühendislere mekanikerlere değer verdiğini gösterir en azından.

  54. eee biz araba yapmayı beceremedik diyecek halleri yok ya, camur at izi kalsın, italyan yuzsuzlugune zaten her zaman sapka cıkarılır

  55. aaaa yürü git lan

  56. yani pes vallahi bu italyanlar arkadan konuşmayı ne çok sever

  57. Bu ne şimdi Siz sanki iyi bir araç verdinizde suç Raikonende. Böyle bişey varmı yahu. Alonso takımdan ayrılsa bu seferde Alonso bize eli boş geldi ne bi çiçek ne bi çikolata getirdi diyeceksiniz. Başkanınız ne dedi ne yaptı 15 günde bir tam tur kıvırdı resmen. Mantalite aynı BRAVO.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir