Renault, Takımın Devri İçin Prodrive İle Görüşüyor

yazar:

kategori:

Habere göre Carlos Ghosn takımın Prodrive’dan David Richards’a devri için görüşmelerin yürütülmesini destekliyor.

Ghosn geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda da Formula 1’in bu şekilde devam etmesi halinde devam etmenin üreticiler açısından önemsiz olacağını dile getirmişti.

Gazetenin haberine göre Ghosn, Formula 1’im Patronu Bernie Ecclestone ile son günlerde bir çok kez toplantı yapıyor, Bernard Rey ise ayrılık planı üzerinde çalışma yürütüyor.

Prodrive Patronu David Richards Abu Dhabi’de padokta yer almış ve mevcut bir takımı yeni dönem Formula 1 için yeniden yapılandırmak istediğini söylemişti.

Bunun yanında David Richards’ın arkasında Malezya destekli Lotus gibi bir ülkenin olabileceği tahmin ediliyor ve James Allen bu ülkenin yeni pazarlardan Kore olmasının ihtimalinin büyük olduğunu söylüyor.

Ayrılık olsa bile Renault’nun motor üreticisi olarak devam etmesi bekleniyor.

 


Yorumlar

  1. anlayan adamın gözünü seveyim başka söze ne gerek var

  2. "birde tabi kendi takımları için yapmadıkları bir motora ne kadar emek verirler orası da tartışılır"

    Bu sözün oldukça yanlış olduğunu düşünüyorum. Çünkü Renault garaj takımlarına ve özel takımlara motor vermeye alışık. Bildiğiniz üzere Renault’un motor sağladığı Williams takımı 1993 takımlar ve pilotlar, 1994 takımlar, 1996 takımlar ve pilotlar, 1997 takımlar ve pilotlar şampiyonluklarını almıştı. Ayrıca Renault’tan motor alan diğer takım olan Benetton ise 1995 pilotlar ve takımlar şampiyonluklarını elde etmişlerdi. Renault emek vermeseydi ne yazık ki şampiyonluk yaşayamazdı bu takımlar. Şunu da belirtmeliyim ki Renault’tan motor alan Red Bull, Renault fabrika takımından çok çok daha iyiydi bu sezon. Acaba Renault bu takıma dam ı emek vermemiştir?

    “ranault genelde şasi ve aero alanındaki üstünlükleriyle şampiyon olmuş bir takımdır”

    Ayrıca şampiyon olan neredeyse tüm takımlar şasi ve aero alanındaki üstünlükleri ile şampiyonluğu yakalıyorlar. Bu sezonki Brawn’dan başlayarak oldukça fazla örnek bulunuyor bu genelleme hakkında. Renault’u eleştirebilecek bir nokta olarak görmek yanlış aero ve şasi üstünlüğünü.

    Prodrive-Renault olasılığı Temmuz-Ağustos 2009 aylarında da konuşulmuştu. Sanırım Abdullah Çelik bahsetmişti. David Richards’ın motor sporlarında büyük bir uzman olduğu tartışılmaz. Kurduğu (ve sahip olduğu) Prodrive ise Avustralya V8, WRC, Paris Dakar, GT tarzı aktivitelerde başarılı sonuçlar almış müdendislik-yarış şirketi.

    Renault, fabrika takımını kapatsa bile en azından motor sağlayıcısı olarak devam etmelidir. Çünkü prestiji korumak açısından bu gereklidir.

  3. kimsenin kaçıp gittiği yok ben inanıyorumki renault f1 de kalacakdır motor konusuna gelince mercodan sonra en iyi en dayanıklı motor renault motoruu

  4. mclaren ferrari ve williams dışında herkesin kaçıp gitme potansiyeli var.. çok yazık

  5. katılıyorum sinan kardeş, ranault genelde şasi ve aero alanındaki üstünlükleriyle şampiyon olmuş bir takımdır.f1den ayrılırlarda ki bunu hiç birimiz istemeyiz motor tedarikçisi olarak en fazla bikaç yıl devam ederler diye düsünüyorum. birde tabi kendi takımları için yapmadıkları bir motora ne kadar emek verirler orası da tartışılır.

  6. sınan matıas avatarı
    sınan matıas

    yenı gelen takımlardan bır ya da ıkısı dısında reanult motorunu kımse kullanmaz . son 3 yıldır performans olarak dusus yasıyorlar..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir