Sauber, Gelir Dağılımının Düzeltilmesi İçin Zorluyor

yazar:

kategori:

Sauber, büyük takımların inatçı tavrına rağmen küçük takımlara yardımcı olması için kurallarda değişiklik yapılması için zorluyor.

Caterham’ın iflasından beri küçük takımlar, harcamaların düşürülmesi ve gelir dağılımının değiştirilmesi için zorluyorlar. Bu takımlar bütçe sınırı fikrinin devreye sokulması yönünde çalışıyorlar.

Ancak büyük takımlar bu yönde değişikliklere karşı çıkıyor. Büyük takımlar harcamaların zaten yeterince kontrol altında olduğunu ve daha ekstrem bir değişiklik gerekmediğini söylüyorlar.

Monisha Kaltenborn “Sporun belli noktalarında değişiklik yapılması gerektiğine inanıyoruz.”

“Bir tarafta teknik kuralların basitleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu aynı zamanda rekabeti arttıracak. Geçmişte değişiklik yapılırken dikkatli olunması gerektiğini gördük çünkü şu ana kadar teknik kurallar hep daha fazla harcamaya sebep oldu. Bunu bir çok örnekle kanıtlayabiliriz.”

“Teknik yönüne de bakmanız lazım. Bu konuda FIA’nın eski başkanı Max Mosley’in ilginç fikirleri var. Bütçe sınırı koyup teknik serbestlik sağlamak ilginç bir fikirdi.”

“Bir diğer yönü ise F1’deki genel harcamalar. Harcamaları düşürmek için başka neler yapabiliriz. Bu durum F1’in geliriyle ve nasıl dağıtıldığıyla alakalı. Eşit dağıtım olmalı.”

“Ticari hak sahibi, ticari anlaşmalardan sorumlu olan kişi ve tüm sporlarda olduğu gibi birlikte daha sağlıklı bir spor oluşturmalıyız.”

“Futbol ile kıyaslarsak oradaki görüşmeler burada yok. Orada da büyük ve küçük takımlar var ancak oradakiler çok fazla olumsuzluk yaşamıyorlar.”

“Oradaki büyük kulüpler küçük kulüplerin kalması gerektiğinin, herkesin ayakta kalabilmesi için dağılımın daha iyi yapılması gerektiğinin farkında.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir