Mclaren 5. Garajı Kullanacak

yazar:

kategori:

Geçtiğimiz sezonun sonuncusu olmasına rağmen Mclaren takımı bu sezon 5. garajı kullanabilir.

Bu sezon 22 ve 23 numaralarla yarışacak olan takımın normal koşullar altında 2008 sezonunda son garajı kullanması gerekiyor.

Ancak geçen sene casusluk skandalı sonunda tüm puanları alınan Mclaren takımı 5. garajı kullanacak gibi görünüyor.

Finlandiya’nın Turun Sanomat gazetesinin haberine göre Bernie Ecclestone bu düzenlemeyi emretti ve böylece Formula 1’in en büyük 2 takımından birisi olan Mclaren en son garaja göre daha iyi bir konumda olacak.

Çıkan habere göre Ecclestone aslında 3. garajın Mclaren’e verilmesini istedi ancak geçtiğimiz sezonun resmi 3.sü Renault buna karşı çıktı.

Genel olarak tüm pistlerde ilk 3 garaj diğerlerine göre daha geniş ve çalışan ve ziyaretçilerine daha rahat bir ortam sunuyor.

Mclaren henüz  Turun Sanomat’ın haberini doğrulamadı.


Yorumlar

  1. NothingToSay avatarı

    abartmayalım yaw..adamlar bi tek 2005 de şampiyonluk mücadelesine giremediler:)) ama 90 da öncesini bilmem..

  2. mp4-23 (mgd) avatarı

    Mosley' in bırakması Ferrari' yi derinden etkileyebilir.Ne de olsa büyük babaları:)

  3. 2004 den beri şampiyon olamıyordunuz hatta şampiyonluk yarışına bile giremiyordunuz 2007 de ise ne kadar temiz bi şampiyonluğunuz var o da tartışılır. ha bide 82 yada 84 den 99 a kadar olamadığınız şampiyonluklar var 14 yıl mı 16 yıl mı ne ferrari büyük takımdı taa ki williams, mclaren, reno gibi takımlar f1 e katılana kadar ferrari bu takımlar f1 e gidikten sonra doğru dürüst şampiyonluğu bile yok. şumi olmasa haliniz ne olurdu.

  4. NothingToSay avatarı

    Ferrari 2012 ye kadar kesin f1 de olabilir, ama max mosley bu sene bırakacakmış:))

  5. 2009 da ilk garajı alırız demişinde, ben ferrari nin 2012 ye kadar spordan çekilmiceni biliorum, nası oluo 2009 🙂

  6. Fatih Gülmez avatarı

    Mclaren yönetimi iyi olsaydı casusluk skandalı patlak vermezdi yada bu kadar büyümezdi. Herşeye rağmen şampiyon olma şansları son yarışa kadar vardı. Pilotlardan birisi yeterli puanı alabilseydi kim ne yapabilirdi ki. Zaten Hamiltonun şampiyon olmasını F1 yönetimi herkesden çok istiyordu. Son yarışta alınan kararlar yuh dedirtecek cinstendi.

  7. NothingToSay avatarı

    Abdullah hocamın dediği gibi, mclarenin şampiyonluğu kaybetmesindeki sebep( şu an için göründüğü kadarıyla) pilotlarını dizginleyememesiydi.Ama, tüm bu olup bitenlerden sonra,mclaren pilotları ile ilgili sorunlar yaşamasaydı acaba şampiyon olabilir miydi? ben hiç inanmıyorum..o zaman işler daha keskinleşirdi..mclareni ihraç ederlerdi..ya da başka bişiler yapılırdı da yine de şampiyonluğuna izin vermezlerdi..izin vermezlerdi çünkü fia ve ferrarinin eli bu casusluk skandalından dolayı öok güçlüydü..yoksa,koskoca mclaren takımı özür diler miydi..max mosleyin bir beyanatı vardı " hamiltonun şampiyon olmaması bizim açımızdan sevindiriciydi,şampiyonluğu mclaren pilotlarından birinin kazanması işleri bizim açımızdan içinden çıkılamaz hale gitirirdi" mealinde..ve aradan ne kadar zaan geçti, tank gibi sağlam mp4-23 ün son yarışta nasıl olur da kendi kendine yavaşladığını ve sonra yeniden kendi kendine düzeldiğini açıklayamadı mclaren.

  8. Bir McLarenci olarak takımın son garajı kullanması gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta geçen sene takımlarda McLaren sonuncu oldu. Zaten McLaren'in de kimsenin torpiline ihtiyacı yok, hakkımızla 2009'da ilk garajı alırız.

  9. jpm10,,, ceza 50'ye düşmedi ki. 50'sini McLaren 50'sini mercedes ödedi. En azından ben öyle biliyorum ve 5.garajı kullanması bence haksızlık. Sıralamada neyse o olmalı. Bu şekilde bir uygulama olacağını sanmıyorum bence bu diğer takımlara haksızlık olur.

  10. ferrariye ekstradan 100 milyonluk ödeme yapılırken adalet neredeydi şimdi mi aklınıza adalet geldi,super aguri o paraya 2 sezon yarışır adamlar parasızlıktan test yapamıyorlar..

  11. Yorumunuz hakaret içerdiği için silinmiştir.

    Editör

  12. forza 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!! avatarı
    forza 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    böyle sacmalık olmaz ben e adaletli bir karar degil diger takımların sucu ne anlamıyorum….

  13. "hala ve hala" etme apocan ya!ama bi hala daha eklesen tam süper olacak "kanımca" alınmadın dimi?espri olsun diye yazdım…Milletin birbirini nerdeyse eline geçirse boğazlayacağı şu ortamda iyi gider dedim.her haber başlığının altında savaş yorum savaşı var.Len ne biliyonuzda konuşuyonuz ya!!! hanginiz(miz) f1 hakkında bi uğraşısı olmuş?Maşaallah mekenik,teknik,aero ne varsa hepsini sor bilirler.Komik oluyursunuz " hemde ve hemde" çok komik,kendinize bir bakın ne biliyorsunuz? HİÇ Bu site yöneticilerine haberleri hazılayan arkadaşlara teşkkür ediyorum.En güzel türkçe f1 sitesi.

  14. Düşünüyorum da Mclaren bu hediyeyi hakedecek ne yaptı?

  15. Son yarışı izle.Herşey açık zaten.Yasin Biz jestimizi fazlasıyla yaptık.Sence

  16. jpm10 arkadaşım ben fianın ferrariyle olan bağlantısına bir yorum yapmayacağım ancak mp4-4 gibi araç olmazsa şampiyonluk zor demişsin buna birşey demek istiyorum. geçen seneki aracınız süperdi açıkçası. mp4 20den bile daha iyiydi çünkü hem hızlı hem dayanıklıydı. geçen sene şampiyon olmanız lazımdı, ancak olamadınız. bunda suç ferrari yanlısı fianın değil, pilotlarını dizginleyemeyen v şampiyonluğu elinin tersiyle iten mclaren yönetiminindir. kusura bakma ama bu böyle. ben son yarışı izleyemedim ancak hala ve hala nasıl mclaren pilotlarından birisi şampiyon olamadı ya da raikkonen şampiyon oldu anlayamıyorum…

  17. ben fıadan ,maxden ve bernie den farklı bişey beklemiodumki zaten 100 milyon dolar ceza kesildi takıma ferrari şampion edildikten sonra bir anda acıdılar 50 milyon dolara düşürdüler.kapalı kapılar ardında neler dönüyor acaba??takım kendini aklayamadı 14 şubatta yeni duruşma olucaktı .takım özür metni yayınlamak zorunda kaldı kamuoyuna, bir anda güvenilir bulunmayan mclaren ferrari bilgilerini sözde kullanmadığını kanıtlayamayan mclaren testlere başladı.şimdi kendi koydukları kuralları kendileri yıkıyorlar madem ihraç ettin bu takımı en son garaja koyman lazımm.yok artık fazla ileri gittiklerinin farkına varıyor arkadaşlar hangi safta olduklarını fazlaca belli etmemek için 5. garaja koyucaklarmış mclareni e red bull a haksızlık olmuyormu bernie efendi.valla okuyan ferrari taraftarı arkadaşlar kızıcak ama ben son brazilya yarışının sonucunun fıa tarafından belirlendiğine eminim bu benim şahsi fikrimm katılan olur olmazz.zaten bu skandalla hamilton ya da alonsonun şampion olması kabul edilebilecek şeyler değildi fıa için.ama orda bile sorun çıktı o işi bile tam layıkıyla halledemediler sauber ve williams lar kural dışı çıktı:D bernie amca yine devreye girdi 'şampionluk temyizde kimiden alınırsa bende sporun yönetimini bıarkırım dedi'.mahkemede sıkıyorsa aksi bir karar versin.şimdi de aklı sıra mclarene güzellik yapıyor.bu söölediklerim sadece pist dışı olaylar saçma sapan sebeplerden macaristanda yapılanları saymıyorum bile.ne diyelimm çok çok ultra hızlı mp4-4 gibi bir otomobil yapamazsa mclaren yine şampion olamaz.çünkü ferrariyle eşit otomobil yaptıkları zaman sezon dengeli giderken sütten çıkma ak kaşık ferrari bir şekilde sezon içi illegal giden bişeyler buluyor.michelin lastikleri gibi kütle amortisörü gibi neyse işte .yani max ve bernie ellerini maclarenin üzerinden çeksinler başka bişey istemiyoruz biz pistte 10. giderken bile maclaren mercedesleri izlemek benim için yeterli.

  18. pitte son sırada olmamız çok kötü olurdu. bize çok zaman kaybettirecekti. rekabet edeceğimiz takımlardan uzak kalmamış olduk. hemde tv yayını açısından daha rahat rahat oldu

  19. yasING-RENAULT avatarı
    yasING-RENAULT

    neden borclu sayılırmıs ozmn sizde ferrariye bi jest …

  20. REnault McLaren'e borclu sayılır.Küçük bir jest yapmalı!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir