Autosport Ödüllerinde Yılın Yarışçısı Jenson Button

yazar:

kategori:

2009 yılında Formula 1 şampiyonluğunu kazanmayı başaran Jenson Button, Dünya’da Yılın En İyi Yarış Adamı ödülünü kazanan isim oldu.

Jenson Button’a ödülünü geçtiğimiz günlerde en iyi spiker seçilen efsanevi isim Murray Walker verdi.

Oylamada Yılın Yarış Aracı Ödülünü bu sene 8 yarış kazanmayı başaran Brawn GP BGP 001 aldı.

Red Bull Tasarımcısı ve Formula 1’in gelmiş geçmiş en iyi tasarımcılarından olan Adrian Newey, teknik başarılarından dolayı John Bolster ödülünü kazandı.

Formula 1’in ilk yarışından beri sporda bulunan Ferrari ve uzun yıllar Formula 1’de mücadele veren Mclaren Patronu Ron Dennis spora olan katkılarından dolayı Gregor Grant Ödülünü kazanan isimler oldular.

Dünya Ralli Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşan Citroen C4 Yılın En İyi Ralli Aracı ödülünü kazanırken, şampiyonluğu 1 puanla kaçıran Mikki Hirvonen Yılın Ralli Pilotu ödülünü kazandı.


Yorumlar

  1. nihat dostum aşağılamanın ne olduğunu bilmediğine karar verdim ama hakaret etmeyi çok iyi becerebiliyorsun o ayrı insan olamayan sensin bunu bilesin kinci olmasaydın bu talihsiz hakaret içeren yorumun yapmazdın. ayrıca vega nitro seninle aynı fikirde değil sanırım okumada algı bozukluğun var bak işte bunu aşağılama olarak gör tamam mıııııııı……

  2. o sadece bir örnekti barakay kardeşim… Benim kinlerim olmaz 😉 Ayrıca buna bir sürü örnek var, belki einstein yada sen anlayamazdınız yada anlamadınız ama diğer insanların anlayacağından şüphem yok ;)bak vega_nitro ya… O beyini kullanman gerekiyor biraz 😉 Söze de insanları direk aşağılayarak da başlarsan kusura bakma ama insanlıktan bi habersin kardeşim. Sana bunları öğretebilrdim fakat zamanımı bile harcamayağım birisin. Şu anda çok üzüldüm yazık şu zamana 🙂

  3. senin için aynı şeyi söyleyemeyeceğim kusura bakma:p söylemek istediğini ancak kendine yapılan bir yoruma kızınca anlatabilmişin yine kusura bakma ki karşında Albert Einstein olsaydı da anlamayacaktı ilk yorumundan senin 2ci yorumda söylemek istediğini çünkü senin derdin newey e ödül vermedikleri içinmiş ..gelenekleri değiştiremezsin nihat:P

  4. barakay, Akıl dolu bir cevap =) Allah sana biraz fazla vermiş galiba 😀 o aklıda bizimle paylaştığın için binlerce kez teşekkürler. Büyüksün 😀 İşin aslı, söylemek istediğim Bu bir gelenektir. Şampiyon olana ödül verilir. Mp4-20 de Newey'e ödül vermeyenler, bu sefer nedense ödül verdiler. Enteresan…

  5. ne tarz ödüllerden hoşlanıyorsunuz? bir daha ki sefere söyleriz de onları veririler!! tey allahım…

  6. "Red Bull Tasarımcısı ve Formula 1'in gelmiş geçmiş en iyi tasarımcılarından olan Adrian Newey, teknik başarılarından dolayı John Bolster ödülünü kazandı."

    "Formula 1'in ilk yarışından beri sporda bulunan Ferrari ve uzun yıllar Formula 1'de mücadele veren Mclaren Patronu Ron Dennis spora olan katkılarından dolayı Gregor Grant Ödülünü kazanan isimler oldular."

    Genelleme yapmamak lazım, şampiyon olmayanlara da ödül vermışler. Şu da var tabi ki BGP001'den üstün bir araç da yoktu 2009'da, en iyi araç ödülü başka kime verilebilirdi ki. Jenson Button ise sezonun ilk yarısını domine edip fark açtığı için ödülü aldı (şampiyon olmasının nedeni de o farktı zaten).

    Yani ödüller hakkaniyetle dağıtılmış görüşündeyim.

  7. Bu ödül o kadar saçma oluyor ki, bu tarz ödüllerin hepsinden nefret ediyorum. Yılı şampiyon olarak bitiren pilot yılın yarışçısı, şampiyon takım yılın takımı, şampiyon un pit ekibi yılın en iyi pit ekibi vb… Çook gereksiz ve hiçbir gerçeği ortaya koymayan dandirikten bi ödül..

  8. Bence Vettel yilin pilotu.. Ron Dennis`in odul almasina da ayrica sevindim, bu adama Sir unvani neden verilmiyor bilen varmi arkadaslar?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir