Dennis: "Otomobil Dünyası, McLaren İçin İyi"

yazar:

kategori:

Dennis, MP4-12C ile başlayan serüvenlerinde önümüzdeki bir kaç senede spor araçlarda bir dizi model üretme planları yapıyor.

Mercedes’in, McLaren ile özel ortaklığını bırakıp Brawn’a odaklanmasına sebep olmasına rağmen Dennis, bu hamlenin sonunda Woking kökenli takıma fayda sağlayacağına inanıyor.

Dennis: “Bu gerçekten bir markanın gelişimdir.”

“Bazı harika iş ortaklarımız oldu ve Mercedes-Benz’den söz etmem gerekiyor. Olağanüstü güçlü bir iş ortağımız oldular ve McLaren için neyin doğru olduğunu uzun ve sıkı bir şekilde düşünmemiz gereken bir döneme gelmiştik”

“Ferrari’nin başarısına ve McLaren için niyetlerimize baktığımda, açıkçası bizim için kendi yolumuzda gitmemiz doğru şeydi. Bu, herkes için kazan-kazan durumuydu”

“Brawn ve geleceğin Mercedes GP takımı için memnuniyet duyuyorum. Brawn ile sorunları çözerken oldukça destekleyici olmuştuk”

“Formula 1’de her zaman da böyle olduk zaten. Formula 1’in yararına kararlar alıyoruz, her zaman olmasa da çoğunlukla öyle. Kariyerimde inişler ve çıkışlar oldu; kabul ediyorum ki patron olarak sizin sorumluluğunuz olmadığınızı düşündüğünüz şeyler için de bazen dorumluluğunu almanız gerekiyor. Ama yine bu, patron olmanın bir parçası ve yapmam gereken de buydu”

Dennis ayrıca McLaren’in Formula 1 etkinliklerine geri dönme ile ilgili konuşmaların olmadığını belirtti.

Geri dönüş ihtimali sorulan Dennis:”Hayır, hayır, hayır. Aktif F1’deki rolim tamamıyla bitmiştir.”

“Bazı yarışlara gideceğim, çünkü (F1’i) seviyorum. Beynim McLaren’de ama kalbim motor yarışlarında. Bu yüzden bazı yarışlara kesinlikle gideceğim. Ama pit duvarında olmayacağım, bir seyirciden fazlası olmayacğaım”

“Sonuç olarak McLaren için yaşıyorum, nefes alıyorum ve bu asla değişmeyecek”


Yorumlar

  1. mehmet ceviz avatarı

    Ron amca büyük adamdır.modern f1 in en önemli şahsiyetlerindendir.ayrıca teknik bilgi ve becerisi olan biridir.ticari zekasınıda tartışmaya gerek yok.sadece biraz milliyetçidir.o kadar kusur kadı kızındada olur.

  2. Koenigsegg bir İsveçli süper-spor otomobil üreticisi, yanlış hatırlamıyorsam Saab'a talip olmuşlardı. Bu ne demek oluyor, "uçuk" araçlardan da oldukça iyi paralar kazanılabiliyor. Pagani de öyle mesela.

    Ben McLaren'dan umutluyum bu "otomobil üreticisi" olma konusunda. Gurur da duymuyor değilim. Bir aile şirketini "kurumsallaştıran" Ron Dennis'e de büyük saygı duyuyorum.

  3. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    İşe önce büyük ses getirecek modellerle başlanılır. Sonra üretim bandı genişletilir. Ferrari'nin de yaptığı bu idi. Önce büyük modeller, sonra ara modeller. Her zaman dediğimiz gibi ; Ron işini bilir…

  4. başarılı olacaklarına inanmıyorum. birkaç yüz araç satmakla para kazanılıyorsa iflas eden zarar eden oto üreticisi olmaması lazım.

  5. can bundy (spa 2000) avatarı
    can bundy (spa 2000)

    zaten sen o tesisi inşa ettiğinde anlamıştık. sadece f1 için kullanılamayacak kadar büyük yüksek kapisiteli bir tesisti.

    kısacası uzun yıllar önce yol haritasını belirlemiş ve uygulamaya daha rahat geçirebilmek içinde martin'i takımın başına geçirip, arka planda gerekli çalışmları yapmış.

    bir takım patronundan da öte bir şahsiyet. saygıyla eğiliyoruz.

  6. Yani aslinda para da kazanmak zorunda, bunu da cok ender alicilari olan bir aracla zor yaparsiniz bana gore. Ron Dennis`i takdir ederim ve dogru yolda oldugunu dusunuyorum..

  7. Mclaren Ferrari yolunda, Ron Ferrari gibi bir marka yaratmak istiyor, ama bence segmenti cok yuksek tutuyor, biraz daha dusuk (mesela 150.000 dolarlik) modellerle piyasaya yerlesebilir ve bu markanin taninmasina daha cok yardimci olur gibime geliyor. F1 altyapili Ust segmenti ozel musterilere satarsin yine..

  8. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    "Sonuç olarak McLaren için yaşıyorum, nefes alıyorum ve bu asla değişmeyecek"… We Love You Big Boss

  9. mclaren, mercedes ayırılığından daha da güçlü çıkacağına inanıyorum, ve ron dennis varken bu takım her zaman daha da güçlenecektir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir