Ferrari'nin 2008 Ekonomisi İyi Görünüyor

yazar:

kategori:

Sezon öncesi testlerde en hızlı takım olarak görülen Ferrari, finansal açıdan da iyileşmiş görünüyor.

Ferrari’nin üretici ortağı Fiat’ın geçenlerde açıklanan hesapları gösteriyor ki ünlü Maranello spor araç üreticisi son çeyrekte 496 milyon avroluk satış, 196 milyon avro kâr gerçekleştirdi, yani 20%lik bir artış söz konusu.

Buna ilave olarak F1 finansal raporu Formula Money, 2007 şampiyonluğunu elde eden Ferrari’nin sporun yeni sahipliğinin gelişmiş finansal şartlar altında Formula 1 İdaresi’nden 100 milyon dolar aldığını belirtti.

Bu tutarın içinde ayrıca bir kaç sene önce seriden ayrılma önerisi sonrasında F1’e sadık kalması nedeniyle FOM tarafından Ferrari’ye fazladan ödemeyi de kapsıyor.

Casusluk skandalı nedeniyle 100 milyon dolar ceza alan McLaren’in aksine Ferrari’nin ücreti, şampiyona kazanan bir takım tarafından alınan en büyük tutar olduğuna inanılıyor.

Red Bull pilotu Mark Webber’e Ferrari’nin ifade edilen 100 milyon dolarlık ödülü soruldu.

Webber: "Onlar iyi durumda. Bu yüzden olabilirse o konumda olmak güzeldir"


Yorumlar

  1. Ferrari F1 e yatırıyo diyosun ayni:))) Mercedes in ayırdığı pay yeter sizi geçmeye:D

  2. SinanFerrari avatarı

    Ben Formula 1 deki konumunu kast ederek söyledim.Hem Bmw ile Mercedes binek araçlardan elde ettikleri gelirin hepsini F1 e mi yatırıyorlar.

  3. ferrarinin üretici ortağı denmiş yanlışlık war, Fiat ANA markadır, diğerleri ona bağlıdır, ferrari,alfa romeo gibi…. Wolksvagen e bağlı Seat gibi.. Fiat ın mali tabloları iyi deil eskiye kıyasla 496 milyon küçük rakam hiçbirşeyi ifade etmez. Fiat eski günlerini mumla arıyor. Türkiye ye bakın eskiden Fiat yada Reno ya binerdik şimdi daha çok kaliteli alternatif var ve onları alıyoruz.piyasadaki seçeneklere bakın fiat ın arabalara bakın, fazla düşünmezsiniz bile :))

  4. bmw//bmw ona bakarsan Toyota hepsinden fazla satış yapmıştır.

  5. buda bir şeymi mercedes 34 milyar euro BMW ise 33 milyar euro'luk satış yaptı sinanferrari nasıl herşeyi ile ferrari 1 numara rakamlar ortada daha fazla araştır böyle şeyleri.

  6. heralde mclarenden aldıkları 100 milyonu ferrariye verdiler gri alanlardan daha çabuk bulup faydalansınlar diye

  7. SinanFerrari avatarı

    Her şeyiyle 1 numara.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir