Renault, Formula Renault 3.5’ten Desteğini Çekiyor

11 yılın ardından Renault Sport, Formula Renault 3.5 serisinden desteğini çekeceğini açıkladı.

Renault’un bu kararı almasındaki neden olarak pazarlama stratejisi, ticari nedenler ve yeni FIA destekli F2 serisi olduğu düşünülüyor. Perşembe günü İspanya’da Renault Sport, takımlar ve ortak organizator arasında bir toplantı yapılıp, serinin geleceği konuşulacak.

2005’te World Series by Renault çatısı altında, Renault’un Nissan’ı almasıyla Nissan World Series’ten Formula Renault 3.5 adını alan serinin destek yarışları Formula Renault 2.0, Eurocup Clio ve Megane Trophy’nin yerini bu sene alan RS Trophy düzenlenmeye devam edecek.

RPM patronu Jaime Alguersuari Sr., serinin yeni patronu olmak için en büyük aday olarak gösteriliyor. Alguersuari, World Series by Renault organizasyonları başlamadan önce Open Fortuna by Nissan, Nissan World Series ve Formula Renault V6 Eurocup serilerini organize etmişti.

Son yıllarda FIA’nın alt serisi GP2’den daha çok dikkat çeken Formula Renault 3.5, Formula 1’e Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz Jr.,Robert Kubica, Giedo Van Der Garde, Kevin Magnussen gibi birçok isim yetiştirmişti.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir