2015 Macaristan GP 3. Antrenman – Hamilton Yine Lider

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 10. yarışı olan Macaristan GP öncesinde gerçekleştirilen 3. ve son antrenman seansını Mercedes pilotu Lewis Hamilton ilk sırada tamamladı.

Dün gerçekleştirilen 2 antrenman seansını da zirvede tamamlayan Hamilton, bugünkü seansta 1.22.997 ile yine en hızlı isim oldu.

Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg, seansı Hamilton’dan kıl payı yavaş şekilde 2. sırada tamamlarken son seansta Mercedes’e en yakın olan isim Ferrari’den Sebastian Vettel oldu. Rosberg seansın sonunda motor sorunu yaşadı.

Vettel’in arkasında Red Bull’dan Daniil Kvyat yer alırken Toro Rosso pilotları Carlos Sainz ve Max Verstappen 5 ve 7. sıralarda yer buldular. Onların arasında Force India’dan Nico Hulkenberg yer aldı.

Bu hafta sonu daha rekabetçi görünen McLaren’de Fernando Alonso 1.8 sn geride 8. olurken onun arkadasında Red Bull’dan Daniel Ricciardo yer aldı.

Lotus pilotları Romain Grosjean ve Pastor Maldonado 10 ve 11. sıralarda yer alırken Williams pilotları Felipe Massa ve Valtteri Bottas 12 ve 14. sıralarda kendilerine yer buldular. Williams pilotlarının arasında McLaren’den Jenson Button yer aldı.

Dün kaza geçiren Force India pilotu Sergio Perez seansı 15. sırada tamamladı.

Su sızıntısı yaşayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen sadece 12 tur atabildi ve garaja erken döndü. 15. sırada kalan Raikkonen hızlı tur denemesi yapamamış oldu.

Sauber pilotları Felipe Nasr ve MArcus Ericsson sadece Manor pilotlarını geçebildiler ve 17 ile 18. sıralarda yer buldular.


Yorumlar

“2015 Macaristan GP 3. Antrenman – Hamilton Yine Lider” için 19 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    2010 geldi aklıma Redbull tek turda 1sn takmıştı Ferrariye değişen bişey yok ?

  2. yeni motor umarım McLaren’e yarar. şu ana kadarki en iyi antrenman görüntüsü verdiler. sıralamalardan sonra daha net olacaktır.

  3. En yakın rakibe 1 saniye takmış adamlar. Vay canına.

  4. Mustafa Sar avatarı

    KİMİ RAİKKON’e güle güle demeye hazırlanın. Sezonun sonunu getiremeyecek kadar dağılmış durumda.
    Bottas Monza’da Ferrari ile yarışmaya başlar…

    1. Aracında sorun vardı. Kimi’nin ne suçu var?

  5. hakikaten işin suyuçıkmaya başladı iyice. mercedes fabrika takımı süper bir iş çıkarıyor tebrikler de, böyle f1 filan olmaz. 1 saniye gerideki vettel, en rekabetçi adam şu verilere göre, o da 1 saniye geride olmak üzere!! allahtan rosberg iyi kötü hamilton’a ayak uydurup galibiyeti ( 2mercedes arasında) pek bilinmze yapıyor, yoksa her yarış hamilton pijamayla çıkıp yarış kazanacak. nasıl ki 11 sene önce ferrari böyleydi, 2 yıl önce red bull böyleydi (ki bu iki tzkım bile bu kadar aşırı baskın değildi her pistte), bu takımları durduran “şey”den mercedes için de istiyorum bir f1 izleyicisi olarak. bu yarış değil, bu süper pilotaj da değil. bu, mercedes aracının kerameti kendinde saklı ayrı bir dünyadan geliyor oluşu.

    1. çok haklısın artık kabak tadı vermeye başladı FERRARİ GİBİ DEVASA bir bütçeye sahip takım yaklaşamıyor bile çok ilgiinç gerçekten o bütçe williams ta olsaydı eminim çok iyi iş çıkarırlardı.

  6. Hamilton için çok kolay bir hafta olacak. Rosberg normalden de kötü gözüküyor. Ferrari’lerde problem var. Red Bull yeteri kadar iyi değil. Williams desen onlarda yok. 😀

  7. ya kimi fanları bi tek bana mı itici gelmeye başladı?

    1. Ya dur be kardeşim adam geleceğine yarışıyo adeta ondan stres ve heyecanımız fazla

  8. Arkadaşlar hemen bilgilendireyim hepinizi . Raikkonen 2 hızlı turunda da vettelden 0.3 saniye hızlıydı . Tekrar çıktıklarında sanırım out lapta idiler . Raikkonen motor arızası yaşıyo gibi duruyodu birden low power konuma düştü motor sonra göstergeleri falan kapandı komple umarım basit bir sorundur diycem ama antrenmanın son 20 dakikasında garajda kaldı telsiz konusmasını anlayamadım yayın kesiliyodu ama spiker engine falan dedi motor problemi gibi duruyor ama inşallah öyle değildir.
    Vettel seansı rosbergin 0.880 gibi bir farkla rosbergin ardında 3. Tamamladı . Raikkonen de vettelden 0.3 saniye hızlı dersek dünkü Rai – Ros farkı aynen 0.5 saniye olarak devam ediyor buda benim ortaya çıkardığım bişey ama inşallah saat 3 te herşey yoluna girmiş olur.

    1. + Rosbergde son tur denemesi için kaldı pit yolunun çıkışında onunda heralde vitese takılı kaldı sanırım , emin olmamakla beraber aracı durdurup indi aşşağı

  9. anteraman listesinde alo.ve ham. yanyana gördümya içimden neler geçti.

  10. Kimi klaaz falan mı aptı bir ara net gitti kaçırdım.

    1. Kimi kaza falan mı yaptı

      1. Hayır, aracında ciddi bir su sızıntısı olduğu söylendi.

      2. Su kaçağı varmış aracında

        Son yarım saati kaçırdı

        1. Teşekkürler

        2. Acaba halledilir mi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir