Pirelli’yi İsteyen Horner: “F1 Lastiklerini Para Belirlememeli”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, Formula 1’in gelecekteki lastik tedarikçisini en çok parayı verene göre belirlememesi gerektiğini söyledi.

2017 Formula 1 sezonunda lastik tedarikçiliği için başlatılan süreç devam ediyor. Mevuct tedarikçinin yanı sıra eski tedarikçilerden Michelin de 2017 Formula 1 sezonunda lastik tedarik etmek için başvurdu. Bu iki üretici ilk aşamayı geçtiler ve son karar Bernie Ecclestone’nun olacak.

Horner “Sanırım en çok parayı kim verirse onları sevdiğimizi söyleyeceğiz ve onların Formula 1 için doğru tedarikçi olduğunu dile getireceğiz. Bundan ötesinin olacağını düşünmüyorum.”

“18 inç lastikler ve tek bir pit stop yarışlara görsellik getirmez. Aslında tam tersini yapmalıyız. 2-3 pit stoplu yarışlar, kontrollü aşınma olmalı. Belki de takımların seçebilecekleri lastik seçenekleri arttırılmalı. Bu tür şeyleri konuşuyoruz.”

“Pirelli spora girdiğinden beri iyi iş çıkardı. Formula 1’i iyi zamanları dışında kötü zamanlarında da destekledi.”

“Umarım 2017’de gelecek olan daha hızlı ve daha farklı araçlarla birlikte lastikler de şimdikilere göre ciddi farklı olur ve büyük mücadele olur. Umarım Pirelli bu konuda başarılı olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Pirelli’yi İsteyen Horner: “F1 Lastiklerini Para Belirlememeli”” için bir yanıt

  1. Michelin’in istediklerini kabul etmezler heralde. Yani umarım etmezler. Ederler mi? 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir