Whitmarsh: "Başarı Şahıslarla Değil Takım Olarak Elde Ediliyor"

yazar:

kategori:

Formula 1 çevresindeki genel inanışa göre Ron Dennis’in Formula 1’den ayrılmasının önde gelen nedeni, casusluk ve yalan skandalları sonrasında Max Mosley ile yapılan bir anlaşmanın bir parçası olması.

Abu Dhabi GP, 1993’ten bu yana Max Mosley’in FIA Başkanı olmadığı ilk yarıştı ve Dennis’in orada padokta görünmesi, takımın başına döneceği söylentilerini alevlendirmişti.

Ama Autosport Ödül Töreni’nde konuşan Dennis, geri dönüşü reddetmişti.

2009 senesi, Ron Dennis’in ardındna Martin Whitmarsh için takım patronu olarak ilk sezondu ve F1.com’a konuşan Whitmarsh, takımın yeni bir havaya girdiğini söyledi.

Whitmarsh: “Liderliği ve önsezideki üstün yeteneği için bu organizasyondaki herkesin Ron’a minnettar olduğunu düşürüken bunun yanında takımın 12 ay süresince biraz farklı bir stile ve kişiliğe büründüğü de açık”

“Şüphesiz ki McLaren’de hâlâ muazzam miktarda ‘Ron’ var ve bu doğal; ayrıca çok önmli ve faydalı da. Ama insanların anlamasını istediğim en önemli şey, McLaren tarafından elde edilen başarıların bir takım olarak sağlandığıdır, sadece kişilere bağlı olmamasıdır.”


Yorumlar

  1. Bence Mclaren doğru yolda, kısa sürede bazı şeyler görünmüyor belki ama uzun vadede çok güzel bir altyapı oluşuyor. Martin büyük artıları olan bir adam. Ron'un F1 takımına dönmeyip marka için çalışmasını daha çok isterim.
    Mclaren supersport araçlarını görmek isterim. Piyasada Koenigsegg, Salen gibi markaların ötesinde olmasını dilerim piyasada büyük yer edinmeliler.

    Açıklamalarda çok güzel, F1'de kayıplarla beraber kazançların da takıma ait olduğunun güzel bir ifadesi. Asli olarak spor organizasyonları arasında başarının takıma çalışmasına bağlı olduğu yegane dallardan biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir