Alonso Yaşadıkları Sorunla Şanslarını Kaybettiklerinden Endişeli

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Macaristan GP sıralamalarında yaşadıkları sorunun ardından yarışta iyi sonuç alma şansını kaçırdıklarından endişe duyuyor.

Antrenmanlarda güçlü performans sergileyen McLaren’de Jenson Button ilk seansta elenirken Fernando Alonso 2. seansa geçmeyi başarmıştı.

Ancak Alonso’nun aracı 2. seansın başında sorun yaşayınca İspanyol sürücü de 15. sırada kaldı.

Alonso “Bugün 12 ya da 13. sıra mümkündü çünkü tur zamanım oldukça kötüydü ve 14. sıradaydık. Bir kaç sıra daha yükselebilirdik.”

“Macaristan gibi geçişin zor olduğu pistlerde yarış neredeyse cumartesi günü belli olur çünkü burada geçiş yapmak çok zor. Bu yüzden 15. başlıyoruz ve kirli taraftayız. Tüm sorunlar bir araya geldi.”

“Yanlış yerde yanlış zamanda bu sorun oldu. Seansların çoğunda ilk 10’daydım bu yüzden şu ana kadar iyi bir hafta sonu oluyordu.”

 

 

“Jenson KERS’te sorun yaşadı ve benim aracım stop etti. Doğru zamanda olmadı ancak umarım yarın ders çıkarabiliriz.” dedi.

Alonso ayrıca aracından indikten sonra tekrar geri döneceğini umarak aracını pit alanına ittiğini söyledi.

Alonso “Araç tur içerisinde iki defa durdu. Sorun çözülür müydü bilmiyorum ancak araç pit alanına kendi başına gidemiyordu.”

“Ne yazık ki garaja döndüğümde tekrar çıkamayacağımı söylediler çünkü kurallar aracın garaja kendi başına gelmesi gerektiğini söylüyor.”

“Tuhaf bir kural çünkü bir çok kez aracın pite çekici üstünde geldiğini ve seansın tekrar başladığını gördük.” dedi.

https://www.youtube.com/watch?v=WL0cWRzpQqY

 

 


Yorumlar

“Alonso Yaşadıkları Sorunla Şanslarını Kaybettiklerinden Endişeli” için 12 yanıt

  1. Bildiğim kadarıyla Alonso ilk seansta hiçbir sorun yaşamamasına rağmen elenmekten kılpayı kurtuldu. Bu performansla daha ne elde etmeyi planlıyordu ki? Açık şekilde şasi ve motor kötü.

    1. Turum kotuydu ona ragmen 14.yduk diyor devam etsem bir kac sira daha alarbilirdik demis

    2. Sıralamayı izlemedim ama groscan 10. sırada .ama Alonso ile arasında 0.4 saniye gibi bir fark var.tabi bu motor şasi kötü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

      1. Umut ettikleri yerlerde olmaları için ilk seansta ilk 5 veya 10’un içinde olmaları gerekiyordu. Bunu yapabilecek performansları yoktu ki düşün ilk seansta yukarıdakilerden kimse zorlamaz. O kadar turlayıp 15’te kaldılar. Daha iyisi gelse en fazla 12-13 olurdu. İlk 10’da bitirmek için hala çok uzak.

        1. Adam zaten 12 13 demis. 7 8 olacam dememis sen hala neyin tantanasini yapiyorsun?

  2. Ulan neden bu honda hep ERS KERS ve MGU sorunu yaşıyor ?Arai insan içine çıkma linç ederler seni bak.

  3. İyi sonuç dediği de 11-12. sıralar. Eskiden 5. oluyordu da beğenmiyorduk. Şimdi ona da hasret kaldık.

  4. Adamdaki şansa gel.Yanan arabayı kendi söndürür bcf le,duran arabayı kendi ittirir.Bu adamdaki azme hastayım.RESPECT !

  5. Adam o kadar uğraştı, keşke tekrar çıkmasına izin verilseydi, tuhaf bir kural gerçekten..

  6. McLaren’in hertarafı bozuk

  7. Ah be Alonso bir çoğumuz dahi sıralamalarda duran aracın her ne sebeple olursa olsun seansa devam edemeyeceğini bilirken sen nasıl bunu bilmiyorsun ya da unutuyorsun? antrenman ya da test değil bu sonuçta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir