Alonso: Aracı İtmem F1’e Ne Kadar Bağlı Olduğumu Gösterdi

yazar:

kategori:

Fernando Alonso Macaristan GP sıralamalarının ikinci seansında aracını pit alanına itmesinin yaşadığı zorluklara rağmen Formula 1’e olan bağlılığından birşey kaybetmediğini kanıtladığını söyledi.

Alonso pit girişinden hemen önce yavaşlamış ve durmuştu. Son seansı hedefleyen İspanyol pilot kırmızı bayrağa neden olmuş ve aracını garaja doğru itmeye başlamıştı.

Ancak aracın pit alanına yardımsız dönmesi gerekiyordu, bu yüzden piste tekrar çıkmasına izin verilmedi.

“Kesinlikle tekrar piste çıkma umudu vardı. Orada yarışmak istedim ve bu benim sporu ne kadar sevdiğimi gösteriyor. Sonuncu, 15. olmanız veya polden başlamanız önemli değil, aracı sürmek istersiniz ve orada olmaktan keyif alırsınız.”

“Garaja geri döndüğümde bunun mümkün olmadığını anladım, kurallara göre araç garaja kendi gücüyle dönmeliydi. Bunu bilseydim aracı daha önceden park ederdim!”

“Bazen, antrenmanlarda araç çekici ile bile gelmesine rağmen tekrar piste çıkabiliyordu. Bu yüzden bunun mümkün olacağını düşündüm. Bazı yarışlarda araçların çakıla saplandıktan sonra görevliler tarafından itilip tekrar devam edebildiklerini görmüştük.”

McLaren yarış direktörü Eric Boullier ise sorunun batarya ile ilgili bir bağlantı sorunu olduğunu ve hemen piste çıkamayacaklarını söyledi.

“Geri dönemezdi, parçayı sökmeliydik. Sorun batarya paketinin içindeki bir konnektördeydi.”


Yorumlar

“Alonso: Aracı İtmem F1’e Ne Kadar Bağlı Olduğumu Gösterdi” için 58 yanıt

  1. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Yine bazı Alonso ve bazı taraftarları.

  2. Motivasyonunun sorgulandığı bu zor zamanlarda, savaşçı kişiliğini gösterdiği bir andı. Formula 1 de şampiyonluk dahil büyük başarıları tattıktan sonra belki de 12. olurum diye bu kadar çabalıyor olması kendisinin bu işe ne kadar bağlı olduğunun göstergesi. Bunu söylemesi bir çok insana itici geliyor olabilir, bana da bir çok insan itici geliyor, böyle açıklama yapmalarına da gerek yok üstelik. Burada adam bişiy yapıyor onun üzerine konuşuyor, bazı insanların ise konuşmaktan başka yaptığı bir şey yok…

    her olayda buranın çevirmenlerine laf atılmasının hoş olmadığı gibi, burada bu hizmeti sunan insanlarında artık buradaki yorumcuların seviyesine düşdüklerini görmekte hoş değil. Seviyesiz seviyesiz takılırız artık

    1. Bu yorum güzel olmuş. Art niyetli ya da şov amaçlı yaptığı bir hareket değil Alonso’nun yaptığı. Kendisi çok hırslı ve sürekli başarıya aç. Bu yaptığı açıklama eleştrilere maruz kalabilir evet ama adamı hemen taşlamamak lazım. Çevirmenlere ve editörlere saldıran arkadaşları da kınıyorum. Ama bazıları da yorumlarında taraflarını açıkça belli ediyorlar ne yazık ki.

  3. İki senedir bu adamı şu site de savunuyorum. İlk defa bir açıklaması bu kadar içime oturdu. Şahane bi’ pilotsun, on numara yarışıyorsun, yarışma tutkunda tavan yapmış durumda ama Fernando, gözünü seveyim ne gerek var böyle açıklamalara. Herkes her şey’i görüyor zaten. Bırakta takdir işini dışarıdaki insanlar yapsın…

  4. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Aracın süspansiyonu bomba bomba patlıyor ey Mclaren olmuş murat131 vurduruyorlar aracı bir de allahım hahahahaha 🙂 🙂 🙂 🙂

  5. Vay be. Elin pilotu aptalca bir laf söyler, gözü dönmüş taraftarı gelir adminlere çatar. Git hesabını Alonso’ya sor, cevabını burada ne diye arıyorsun? Futbol taraftarı seviyesizliğinden bir kurtulun arkadaş!

  6. Çünkü Fernando Alonso,
    F1’in ruhuna ihanet eder. 8.lik yetsin kimseye vermez. 7.likle işi olmaz.
    F1’in ruhuna ihanet eder. Rakip takımın teknik ve stratejik yönlerini illegal yollarla öğrenmeye çalışır.
    F1’in ruhuna ihanet eder. Takım arkadaşını usülünce duvara toslatır.
    F1’in ruhuna ihanet eder. Yarıştan sonra “Sebastian’la güzel reklam yaptık” diyecek kadar fütursuzlaşır.
    F1’in ruhuna ihanet eder. O, o kadar büyük bir reklam yıldızı olmuştur ki, rakibine arkadan bodoslamasını FOM bile yayınlayamaz.
    Çünkü dostlar, zaten Fernando’nun F1 kariyeri 2007 yılında sona ermiştir.
    bilmezler ki sempatizanları esasen pazarlanan budur ve bu pazarlamanın kurbanı olmaktadırlar. Yoksa bu işler Fernando’nun umrunda bile değildir. İşin en acı tarafı da budur.

  7. şurayı bizim çiftliğimiz olarak gördüğümüzü, bu işi sırf kendi egomuzu tatmin etmek için yaptığımızı, istediğimizi yapmak için bir şeyler yaptığımızı düşünen zihin yapılarına gerçekten yazıklar olsun. Buradaki insanların ne yapmaya çalıştığının gerçekten idrak edememiş olmak utanç verici.

    aynısı her gelişinde ortalığı karıştıran, direkt site editörlerine saldırıya hazır olan, site hitlerini arttırmak için ayıya dayı dediğimizi iddia ederek a) başkalarına hakaret eden b) kendisini o şekilde gören şahıslar için de geçerli.

    Haberi orijinaline uygun olarak çevirir, başlığı öyle atarsın suçlu sen olursun. Ortalık karışmasın diye farklı başlık atar kendi yorumunu yapmış olursun yine suçlu sen olursun. Nedir körü körüne en ufak kan bağın, arkadaşlığın, dostluğun olmayan kişiye bu kadar toz kondurmama? Melek mi bu insanlar? Mükemmel mi? Tertemiz mi? Filozof mu? Bilim adamı mı? Töbe haşa peygamber mi? Yok öyle demek istemedi, böyle demek istemedi vs vs. Sürekli yabancılarla Türkiye’deki taraftarları kıyaslayıp onlar şöyle bunlar böyle deniyor. Bu tür muhabbetler ortaya çıktığında yabancılar pilotun sözleri üzerinden karşılıklı savunma moduna geçerken bizdekiler haberi yapan kişilere saldırı moduna geçiyorlar. Pilotlarına toz kondurmuyorlar. Bunu tek bir pilotun taraftarları için demiyorum.

    ———————————————————

    Özellikle bu seneye kadar yırtınıp durdum bir hiç uğruna. Gerçekten bir hiç uğruna. Olayın maddi boyutlarına girmek istemiyorum. Manevi olarak çok yoruldum. Fiziksel olarak çok yoruldum ve sağlık açısından kendime zarar verdim. Hepsi şu site için. Ne diye olduğunu bilmiyorum ancak kendimize bir iş edindik. Gönüllülük esasına dayanarak. Kimseyle yarış içerisinde olmadım, olmadık ancak takip ettiğimiz spordan mı kaynaklanıyor nedir sürekli en hızlı olmaya çalıştım, çalıştık. Buna belki hayat şartları da uygundu ve kendi adımıza bir eğlence, giderek ızdıraba dönüştü.

    Açtığımızdan beri siteyi yemediğimiz küfür, hakaret kalmadı. Evet zaman zaman saolsunlar teşekkür eden arkadaşlarımız da oluyor, olmuyor değil.

    Formula 1’in ne olduğunu bilecek kadar geçmişe sahibiz. Formula 1 haberciliğinin ne olduğunu bilecek kadar bir geçmişe ve deneyime sahibiz. Aynısı site idaresi için de geçerli. Biliyorum herkesi memnun etme gibi bir şansımız yok ancak bazı yorumları okumak gerçekten tiksindirici. Burayı çiftliğimiz olarak kullandığımızı iddia edenler, haberleri istediğimiz gibi manipüle ederek ortalığı kızıştırdığımızı söyleyenler vs vs.

    Üniversitedeyken kurduğum bu site okul zamanı ayakta kaldı. Okul bitti ayakta kaldı. Askere gittim ayakta kaldı. İşe başladım ayakta kaldı. Evlendim ayakta kaldı… Çok kez bitsin istedim ancak bir türlü bitiremedik, bitiremedim… Bu sene ise daha rahat davranıyorum. Evet yine hızlı bir şekilde haber girişi var. Eskiden kendimi % 100 feda ediyorsam artık % 60 – 70 feda ediyorum sanırım.

    Yakın zamanda bu feda etme olayı ciddi anlamda düşecek. İnşallah düşer ve bir şekilde kendimi biraz daha rahata erdiririm. Ya da inşallah en az bizim kadar iyi iş çıkaran başka siteler olur, istediğiniz gibi yorum yapabileceğiniz, editörlerin at koşturduğu değil de yorumcuların at koşturduğu bir çiftlik olur. Bunu canı gönülden istiyorum.

    Abdullah Çelik olarak TRF1.net ve ona katkı sağlayan tüm arkadaşlarımla Türkiye’deki Formula 1 çevresine çok şey kattığımı düşünüyorum. Kendimden ve kendimizden çok ödün verdik şimdiye kadar. Ne yaptınız ki diyebilirsinz… Ne yaptığımızı tek cümleyle söyleyeyim. Pilotların ingilizce konuşmaları sonucunda oluşturulan haberleri Türkçe’ye çevirdik. İngilizce’de 4-5 sitenin yaptığı şeyi biz Türkçe olarak tek bir sitede yaptık…Belki de artık misyonumuzu tamamladık bilmiyorum. Ne yazık ki site benden çok şey aldı. Bir türlü durduramadım kendimi. Ailemle, eşimle geçireceğim zamanın çoğunu burada öldürdüm. Aynısını oğlum dünyaya geldikten sonra yapma niyetim yok ama 😉

    Ha bunları yazıyorum ama yine elimden geleni yapacağım Macaristan sonrası yarışlarda da. Ama kesinlikle ve kesinlikle eskisi gibi olmayacak. Olduğu kadar diyeceğim. Günde yarım saat olur, bir saat olur… ne olur, olacak bilmiyorum. Tek bildiğim kendimi eskisi kadar feda etmek istemediğim. Bakalım nasıl olacak… Arkadaşlarla nasıl sürdüreceğiz merak ediyorum.

    Bu vesileyle içimi burada dökerek geleceğime dair ufak bir bilgilendirme yapmak istedim.

    İyi geceler/günler.

    1. Apocan, öncelikle ellerinize emeklerinize sağlık kardeşim, sizin değerinizin farkında olan çok arkadaş var buna eminim. Farkında olmayanlar, sizi maaşla yada maddi bir karşılıkla bu işi yapıyor sananlar istiyorlarsa kendilerine çiftlik bulsunlar, çünkü burası çiftlik değil..

      Bu duruma uyan bir iki klişe söz;
      Çok Mütevazi olma gerçek sanırlar.
      Bir insanı 40 yıl sırtında taşırsın teşekkür etmezde, bir gün indir senden kötüsü olmaz.
      Yaptığın iyilikler zamanla görevin haline gelir..

    2. Ahmet Dönmez avatarı
      Ahmet Dönmez

      anlamak isteyene gerçekten çok güzel bi yazı olmuş
      öncelikle şunu söyleyeyim üniversitede ingilizce öğretmenliği okudum ve çevirinin ne derece illet birşey olduğunu iyi bilirim bazen cümleyi kavrarsınız, anlarsınız ama onu türkçeye çevirirken on takla atarsınız uygun kelimeleri sözcükleri bulup cümleye yerleştirmek hiçte dışarıdan göründüğü kadar kolay değildir örneğin ingilizce bi paragrafı şurda türkçeye çevirmeye kalksak hepimiz farklı şeyler yazarız bu sadece ingilizce bilmenizle alakalı değil aynı zamanda türkçeye ne kadar hakim olduğunuzla ilgili, haberin orjinalinde geçen şu cümle ”Pushing my McLaren to garage proves my passion for f1” başlığı tam olarak karşılıyor burda neye itiraz ediliyor anlamış değilim biri gelse banada arkadaş şu cümleyi çevir dese aynen böyle çevirirdim ama bana kalırsa bozukluk çeviride felan değil bozukluk burdaki bazı arkadaşların niyetinde, koca 78 milyonluk ülkede toplasan F1 adamakıllı takip eden adam sayısı binli rakamları geçmez öyle milyonlar değil yani, iyi kötü burda F1 takip eden o binler için adamlar vakit harcıyor, yabancı kaynakları takip ediyor, oturup çeviri yapıyor sen hiç bi emek harcamayıp sadece haberi okuyorsun ve hiç tanımadığın bu adamları tuttuğun pilota düşman olmakla itham ediyorsun, geçen şu Bianchi nin cenaze haberinin altınada yazdım adam geliyor burda sadece televizyondan gördüğü hiç tanımadığı bi pilot için oturuyor milletle ölümüne tartışıyor nedir yani abi x veya y pilotu kim olursa olsun hepsinde hava bin beşyüz sorsan, ego tavan, en hızlı odur ,en doğru tercihleri o yapar , şampiyon olamasının tek nedeni iyi bi araçta olmamasıdır gerçekten hepsi bu adamların fazlası değil ben soruyorum bunlar dışında ne biliyorsunuz bu adamlar hakkındada gelip burda emeğe saygısızlık gösteriyorsunuz değer mi yani Alonsonun da Kiminin de çok umurundaydı sizin onları savunmanız, yani dogma mı bunlar bi pilotu eleştirmek tartışmak, öyle bi muamele varki adamlara sanırsın gökten indi o arabanın içine kondu sürüyor hatasız lekesiz melek hepsi misalki bu çevriyi yapan arkadaş yorgundu kafası dalgındı yanlış çeviri yaptı bi bunun için gelip burda insanları kırmaya değer mi madem sen bu işeri çok iyi biliyorsun yap çevirini haberin altına yaz bizde okuyalım görelim…

    3. Olduğu kadar abdullah bey, canınız sağolsun çocuğum olduktan sonra bende kendimden çok ödün verdim kereta çok zaman alıyor şimdiden hayırlı olsun bebeğiniz rabbim analı babalı büyütsün. Emeklerinize sağlık teşekürler herşey için

    4. OtonomAktor avatarı

      Eline emeğine sağlık abi. Hiç bir zaman site yönetiminin çiftliği gibi görmedim hatta böyle bir site olduğu için şükürler içindeyim çünkü bu haberleri ingilizce takip edecek kadar donanımlı bir ingilizceye sahip değilim. Bu yüzden bu site bana ve benim gibi olan Türkiye deki takipçilere bir ilaç gibi. Her konuşmadan röportajdan reklamdan yarıştan yarış sonrasından sayenizde haberimiz oluyor hemde gerçekten hızlı şekilde. Bunu bize sağladığınız için gerçekten minnettarım.

      Bende iş gereği bir çok insanla muhattap olmak durumundayım tek söyleyebileceğim insanoğluna hiç bir şeyin fazlası değmez. (Aslında ben hayvanlara ne bileyim kediye köpeğe börtü böceğe insanlardan daha fazla değer veririm de neyse 🙂 ) Olduğu kadar deyip geçeceksiniz. Kimse için ailenizden hayatınızdan ne de kendinizden ödün vermenize değmez. Neyse insanlara karşı olan sevgi azlığım daha da ortaya çıkmadan ben yazımı burada noktalıyım 🙂
      tekrar emekleriniz için teşekkürlerimi sunarım.

    5. Sayın Abdullah bey.
      Bir koşuda olduğumu düşünelim, 10000 metre koşusu.
      Bazıları bana o koşuyu yaparken laf atsa söz söylese koşuyu bırakıp onlara cevap vermekle zaman geçiremem.
      Bilirim ki ben o an o hedefe ulaşmalıyım, çünkü her ne kadar bana laf atan olsa da beni destekleyenler de var.
      Bu destekleyenler beni takdir eden ve gittiğim yolda yıllardır beni destekleyen kişiler.
      Ben sırf 5-10 genç için (ki onlar da yarın burada saygıyı sevgiyi öğrenecekler çünkü her yaşın davranışı başka sizde bilirsiniz ki) neden koşumu yarıda bırakayım?
      Yıllardır takip ederim yorum yazmasam da en az haber kadar okurum yorumları da.
      Ve aslında burayı güzelleştiren de bu değil mi.
      Tamam saygı gittiğinde bende rahatsız oluyorum herkes oluyordur mutlaka ancak burası insanların konuşarak da büyüdüğü bir mecra olmadı mı sizcede?
      Önden kaymayı arkadan kaymayı burada öğrenen gençler de oldu.
      Ve ne mutlu size ki bu adamlar her ne kadar ateşli konuşsalar da burada bu nezih sitede sizin sitenizde konuşuyorlar.
      Sınırları çizmek elinizde.
      Gerektiğinde yorum silmek elinizde.
      Ama bırakmak için bunları söylediğinizde ben dahil üzülüyorum çünkü ülkemizde böyle kaliteli siteler bir elin parmaklarını geçmez.
      Karar takdir sizin ancak sitede yorum varsa demek ki o site girilen bir site sevilen bir site.
      Doğacak çocuğunuz için şimdiden tebriklerimi sunarım.

  8. Yahu o değilde adamın bir haberinin yapılması ne kadar kişinin ilgisini çekiyor. Malum pilot fanlarının düştüğü komik halleri görüyoruz falan. Alonso’nun da ne kadar büyük bir pilot olduğunu kanıtlamış oluyorlar sağolsunlar. Şov yapıyormuş. Bu adamın bir şova ihtiyacı yok çünkü bir zamanlar spor olan F1’in kendisi şov olmuş durumda. Aracımız gitmiyor evet ve Alo’nun buna gerçekten üzüldüğünü ve belli etmediğini düşünüyorum. Çünkü o her zaman kazanmak istiyor ve hak ediyor.

  9. Böyle bir adamın kariyeri böyle sonlanmamalıydı.

    Açıkcası Mercedeste Rosbergin yerine isterdim.Hamiltonla Alonso tek başına kapışsalar bile F1 e acayip renk katarlardı

    1. Bir hayırlısıyla şu adamın kariyeri sonlansa bizde F1 i seyetmekden kurtulsak. 3 yaşımdan 40 yaşıma kadar sigara içtim bir gün bırakıyorum dedim. Bu yeni nesil yüzünden F1 in bırakılma zamanıda yaklaşmışdır.

  10. Alonso’nun aklı testlerde kalmış anlaşılan. Yarışta olmuyor o bebeyim.

  11. böyle iyi bir pilotun bu kadar kötü araçla yarışması gerçekten çok üzücü.

  12. Alonso nun söylediği şey şu:“Kesinlikle tekrar piste çıkma umudu vardı. Orada yarışmak istedim ve bu benim sporu ne kadar sevdiğimi gösteriyor. Sonuncu, 15. olmanız veya polden başlamanız önemli değil, aracı sürmek istersiniz ve orada olmaktan keyif alırsınız.”

    Aracımı ileri yarıştırma adına gayret gösterdiğim için hepinizden özür diliyorum mu diyecekdi??? Adan-mın gayret göstermesi neden zorunuza gidiyor… Kola -dondurmacılar yada gözlüğünü takıp kenara çekilenlerin zoruna gidebilir.1 saniye hızlı olan aracın pistin ortasında kaldığında eldivenlerini fırlatanlarıda gördük. Bunları göremediğiniz için zorunuza gitmiş olabilir.

  13. Her haberi istedigim gibi girip polemik yaratiyormusum… vallahi yazik lan 🙂 o yorumu okuyunca ben utandim

    1. Abdullah samimi bir şey sorayım musadenle.alonso nun açıklaması tam olarak yukarıdaki AArank yorumunda belirtildiği gibimi. Eğer öyleyse başlığı atan admin görevini bir daha gözden geçirmesi gerekiyor.

      1. Merhaba. Haberi ben girdim. Kaynağı da şu: http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/13317019/fernando-alonso-pushing-my-mclaren-garage-proves-my-passion-f1

        Bu tür tartışma çıkabilecek haberleri özellikle anlamın kaymaması açısından ekstra vakit ayırarak çeviririm. Alonso aynen çevirdiklerimi söylüyor.

        1. Yani tam olarak bu değilmi.ama bakın ben çevirmen falan değilim .”Kesinlikle tekrar piste çıkma umudu vardı. Orada yarışmak istedim ve bu benim sporu ne kadar sevdiğimi gösteriyor.”şu ifadeden nasıl oluyorda aracı itmem bu spora olan bağlılığımı gösteriyor ifadesi çıkıyor bilemedim. Burdan benim anladığım son zamanlarda McLaren için gecilen iltimaslarla birlikte tekrar piste cikabilme umududur.

          1. Başlık şu: Fernando Alonso: Pushing car home proves I still love F1. Sayfada da Fernando Alonso: Pushing my McLaren to garage proves my passion for f1 yazıyor. Benim yazdığım da birebir aynı anlamda. Biz hiçbir zaman başlığı alakasız atmayız. Genelde çevirdiğimiz haberin başlığını birebir çeviririz, bir şekilde uygun gelmiyorsa haber içeriğinin en önemli sözünü alırız. Gündelik haberleri okuduğunuz haber sitelerinde ne aptalca başlıklar ve fotoğraflar oluyor. Tıklıyorsun ama içerik tamamen alakasız. Bizde bu olmaz, çünkü biz çok daha üst düzey bir izleyiciye hitap ediyoruz ve ilk yapışımızda haklı olarak topa tutarlar. Haber içeriği için haberine göre 8-10 dakika kadar emek veriyoruz, lütfen içeriğini de okuyun ki detayları da anlayın. Başlığa içerikteki her bilgiyi sığdırmak mümkün değil.

        2. Birde itirazimiz çeviri kısmına değil başlığa. Yani başlıkta aynen böyle değildir herhalde. Çünkü birçoğumuz bende dahil çoğu zaman başlığa göre yorum yapıyoruz.

      2. Telefondan yaziyorum. Cok samimi bir sekilde diyebilirim ki ceviriyi yapan arkadasim en az benim kadar iyi, hatta benden daha iyi ceviri yapar… tabi ben bu isi iyi yapiyorsam…. ben çevirdiğim cumleleri ikinci kez okumamam, kontrol etmem o yuzden hata yapabilirim ancak kendisi kontrol ettigini dile getirmis. Paylastigi linkteki baslikta düzgün gorunuyor.

        Hatali olsa ne olur ki? Idam mi edelim? Isten mi cikaralim? Maasini mi keselim?

        Varsa haber ekleyecek birileri buyursun gelsin ikimizde seve seve birakiriz zaten 😉

        1. Tabiki idam edelim demiyoruz .veya işten çıkar demiyoruz.ama kardeşim başlıklıa haberin içeriği uyumsuz .bilhassa böyle konularda biraz daha hassas davranilamazmi.

          1. Bence idam edin beni 🙂 Haber başlığını değiştirirsek, çeviriye inanmayıp kaynağından okuyanlar da başlığı neden değiştirdiniz diye soracak, soran da olmuştu. Elimizden geldiğince kaynaktakinin birebir çevirisini kullanmaya çalışıyoruz. Doğrusu da bu.

  14. Kendi söylemesi iyi olmamış ama gerçekten Her ne kadar swvmesemde Alonsoyu bu durumda görmek beni üzüyor. Keşke Mclaren’de podyum mücadelesi verebilecek pozisyonda olsaydı. En güzel yıllarında böyle kötü bir araçla (Motor yüzünden)yarışmak durumunda kalmasaydı.

  15. Kimi fanıyım, yıllarca Alonso-Kimi mücadelesi izledik. Ama ne olursa olsun Alonso en büyük pilotlardan birisi. Tamam böyle açıklama yapması yanlış olabilir ama ne yapsın adam altında berbat bir otomobil var. Gözden düşmeye başladı. Taraftarları korumak, heyecanını taze tutmak için küçük maceralar yapıyor 🙂 Ne Kimi’ye ne Alonso’ya toz kondurtmam. İkisi de efsanedir Formula 1 için

  16. Aracımı ittim cunku F1 e buyuk bir tutkum var demis. Atilan baslikta da kendisini ovuyormus süsü veriliyor. İlginç.

  17. Alonso da çok aptaldı demi.siz muhteşem ileri zekalı yorumcular kadar düşünemiyor . Bu açıklamasından sonra hakkında neler söyleneceğini tahmin edemiyor ve durduk yere böyle bir açıklama yapıyor. Velevki öyle olsun. Bu kiminin bittiği gerçeğini değiştirmiyor.zorlamayın ne yapsanız olmuyor. Sağlığınıza yazık.

    1. Bu mevzudan Kimi’ye nasıl vardın anlayamadım doğrusu. Senin derdin başkaymış demek ki. Bu arada, velev ki öyle 😉

      1. Yorumculara bakarsan gelip şov yaptığını iddia edenlerin sen dahil kiminin taraftarı olduğunu görürsün. Bunun için muneccim olmaya gerek yok.

        1. Ben mi Kimi’nin taraftarıyım? Bunu Kimi’cilere sor da sana bi gülsünler. Hepsi (çoğu) benden nefret ediyo 😀

          1. Bilmezmiyim Günay. Hakinenden sonra pilot taraftarlığını bıraktığını .yersen

            1. Bak biliyorsun işte, teşekkürler. Epeydir sporun genel taraftarı oldum, hep böyleymişim meğer, onu da Hakkinen bırakınca anladım. Artık izlemem diyordum, öyle değilmiş. İster ye, ister inan durum bu. Şu an pistteki her takım ve her pilot ayrı bir değer benim için. Tek tek severim sevmem. Ama hepsi pistte olmayı hakediyor.

  18. Ron Dennis’de yaşlandıkça bi tuhaflaşıyor. Yahu hep diyoruz, Fernando’nun rehabilitasyon ve cross çalışmalarını Woking’de ki sağlık merkezinde yaptırması gerekli diye. Ama takan kim!

  19. Hatalı bi’ açıklama. Böyle şeyleri söylememesi lazım. Ama bu açıklama aşağıdaki iğrenç yorumları haklı çıkarmıyor.

  20. Seansa donmek icin pite ittim, ama bu sekilde seansa donulmuyormus palavran daha gecerliydi be alonso 🙂

  21. Adama sormuşlar cevaplamış.mesela soru soran kişi ”aracı itmen f1’e bağlılığını mı gösteriyor?” demiştir. Alonso da evet demiştir ve böyle bir haber çıkmıştır ortaya . Bunq benzer sorular da sorulmuş olabilir.

    1. Tırnak içindeki sözler haberde konuşanın ağzından çıkan sözlerdir. Tırnaksız olanlar haberi hazırlayanın giriş veya bilgilendirme yazıları. Alonso bunları aynen bu şekilde söylemiş. Garip tabi, inanasımız gelmiyor.

  22. kendisi söyleyince olmamış. 🙂 bu kadar uğraşıyorum şu aracı adam edin mesajı görmüştüm ben izlerken.

    o değil de, alonso aracı seans durdurulsun da pite girip tekrar çıkmak için zaman kalsın diye mi yol ortasında durdurdu?

  23. OtonomAktor avatarı

    Bunu bile planlı yapmış ya ya vallahi korkulur bu alo dan.

    1. Sorun batarya paketinin içindeki bir konnektördeydi.

      Bahsi geçen parçayı da Fernando bozdu. 😀

      1. OtonomAktor avatarı

        yani itme hareketinin ardından bunu kendi kendine söyleme meselesini diyorum. kendi söylemese bunu zaten övgü almıştı her kesimden. ama kendi kendini övünce bütün övgüler gitti. bataryayı bunun için bozmuş olabilir mi bilemiyorum o kadarını 😀

        1. Kendi söyleşmiş olmasının hatalı olduğunu ben de söylüyorum. Ama senin söylemek istediğin başka. Bunu sen de biliyorsun, ben de.

          1. OtonomAktor avatarı

            Cidden alo ya karşı içimde bir art niyet yoktu bu yorumu yaparken. Hiç bir pilota karşı art niyetim bulunmaz takdir edilmesi gerekirse ederim eleştirilmesi gerekirse eleştiririm.

  24. Strong_Union avatarı

    sırf bu sözü söylemek için bile itmiş olabilirsin senden bu tür şovlar beklenir 🙂 Tam bende “Alonso gerçekten alkışı haketti sırf seansın sonuna yetişmek için nasıl çabaladı” dicektimki bu şovundan sonra senden 1 kez daha soğudum 🙂

    1. Fernando’nun senin gibilerin sempatisine ihtiyacı vardı ya…

      1. Strong_Union avatarı

        Çokta umrumda 🙂

  25. Kimi gibi güneş gözlüklerini takarak cool bir biçimde oradan uzaklaşmalıydın. Adam aracını itiyor şov diyorlar ahaha 😀

  26. Ahahahaha Sonra biz konuştuk mu konuştu oluyor. Siz hiç Nuri Bilge Ceylan’ın kendi filminin eleştirisini yazdığını gördünüz mü? Veya şebeksizsiniz yarışmasında kendisine evet diyen yarışmacı? Bu tür yorumları spiker veya yorumcu yapar. Videodaki Azerbaycanlı spiker de benzer bir şekilde övgüde bulunmuş, ne güzel bak.

    Bunları bir kenara bırakalım. Belki Barselona testlerindeki hafıza kaybı devam ediyordur ve aracı ittiğini filan hatırlamıyordur, sonradan görüntülerde görmüştür. Tabi.

    Bizim mega amire benzedi iyice, kendi yapar, kendi açar, kendi…

  27. Vurdurarak calistirmayi mi deniyordunuz?

  28. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    yürü be alonso

  29. Bunu kendin söylemesen daha iyiydi, şimdi şov olduğu tescillendi, yeterli feedback alamadın herhalde.

    1. Onur Gentas avatarı

      Katılıyorum. Bugün Rosberg’de aracını itti ve açıkçası hem Alonso’yu hem de Rosberg’i takdir etmiştim. Bu tür hareketleri yapanlar değil seyirciler değerlendirmelidir yoksa anlamı kalmıyor.

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Bir alonso klasiği daha yani 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir