F1’de Heyecanını Kaybeden Alonso Farklı Serilere Bakıyor

yazar:

kategori:

Formula 1’in çekiciliğini kaybettiğini düşünen Fernando Alonso, gelecek seneler için başka serilere baktığını kabul ediyor.

2001’den beri F1’de olan Alonso bu sene en kötü sezonlarından birisini geçiriyor. McLaren takımına dönen Alonso, rekabetçi bir araca sahip olamamasının ardından 9 yarışta sadece bir puan kazanabildi.

2013’ten beri yarış kazanamayan Alonso’nun adı bu sene Le Mans 24 Saat yarışı için anılmıştı ancak bu olmadı.

Alonso “Motor sporlarını, tüm kategorileri seviyorum ve F1’in geçmişteki kadar heyecanlı olmadığı, en azından benim için eskisi kadar heyecanlı olmadığı doğru. GP2 araçlarından sadece 2-3 sn hızlı araçları sürmek heyecan vermiyor.”

“Şu anda devasa motivasyonum var. McLaren Honda ile harika bir projedeyim. İlk go-kart aracım McLaren-Honda replikasıydı ve şimdi gerçek bir McLaren-Honda aracı kullanıyorum. Bu yüzden sıfırdan rekabetçi olma sürecinde eğleniyorum.”

“Ancak test yokken, bu lastiklerle ve bu kısıtlamalarla – mesela gelecek seneki takvim- farklı kategorilerde yarışmak için istek var.” dedi.

Alonso test yasakları nedeniyle Formula 1 sezonlarının artık çok belirgin olduğunu çünkü gerideki takımın gelişme şansının zor olduğunu söyledi.

Alonso “Eskiden daha eğlenceliydi ancak bu daha fazla sensör ya da bilgi olduğu için böyle olduğunu düşünmüyorum. Eskiden testler ve aracı geliştirme açısından daha serbesttik.”

“Sezonun ilk çeyreğinde rekabetçi olmayan araç bulunan bazı çözümlerle sezonu rekabetçi bir şekilde tamamlayabiliyordu.”

“Şimdi Mercedes tüm yarışları kazanıyor ve Manor tüm yarışlarda son sıralarda yer alıyor.”

“Mevcut durum pilotların telsizden aldığı bilgilerden kaynaklanmıyor.”

“Sezon için elimiz bağlanıyor bu yüzden Barcelona ya da Jerez’de aracı ilk teste çıkardığımızda parayı yazı tura için havaya atmış oluyoruz. İlk testlerde rekabetçiyse iyi bir sezon geçiriyorsunuz. Rekabetçi değilse kötü sezon geçiriyorsunuz.” dedi.

 


Yorumlar

“F1’de Heyecanını Kaybeden Alonso Farklı Serilere Bakıyor” için 27 yanıt

  1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Alonso ? 🙂

  2. Yarışlar çok sıkıcı oldu herkes kabul ediyor artık. Tahmini bile çok kolay yapıyoruz, kimin hangi sırada olacağı aşağı yukarı belli. Alo’nun 2017 kurallarına kadar bekleyeceğini düşünüyorum. Kurallardan sonra da istediğini bulamazsa zaten bırakmalı artık F1’i.

    1. Yarışlar her zaman sıkıcıydı aslında. Arada 1-2 sezon eğlence oldu ama sonra yine tek başlılık. Mclaren, Williams, Ferrari, Red Bull dominasyonlarından sonra bir de şimdi Mercedes’i çekiyoruz. Yeni bir şey değil. Alonso yarışmayı bırakmaz bence de, başka seride de rahat edemez. Başka hiçbir yerde bu kadar yarış ve popülerlik yok. IndyCar’a da gitmez heralde. Dediğin gibi 2017’yi de görür, sonra karar verir.

  3. Neden ne çıkarmışınız, sizi milletçe alkışlıyoruz. Adam takvim deki boşlukları başka serilerde yarışarak değerlendirmek istiyor.

  4. E hanii bu sporu çok sevdiğinden araba itiyordu? f1 e çok bağlıydı?

  5. 2012 sezonu İspanya GP en hızlı tur 1.26.2 Romain Grosjean. En yavaş pilotun tur 1.32.9. Daha gerçekçi olan en yavaş tur 1.30.7

    2012 GP2 sezonu İspanya GP en hızlı tur 1.34.5 Luiz Razia

    —————–

    2015 İspanya GP en hızlı tur 1.28.270 Lewis Hamilton. En yavaş takımın hızlı turu tur 1.34.2. Alonso’nun en hızlı turu 1.33.3
    2015 GP2 İspanya en hızlı tur 1.34.6

    ——————-

    Alonso’nun GP2’den 2-3 sn hızlı olma ifadesi F1 için değil McLaren için geçerli gerçekten.

    Bir arkadaş daha yazmış. Alonso Mercedes’te olsaydı ve sürekli kazanıyor olsaydı, F1 kötü falan olmayacaktı. Hatta kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor olacaktı her sene…

    Ama adam motivasyonunu kaybediyor haklı olarak. Böyle bir yeteneğin yılları boşa geçti gerçekten. Çok büyük bir sürpriz olmazsa Alonso daha şampiyon olamayacak gibi görünüyor…

  6. Bunlar boş laflar alonso efendi, şu an McLaren seriyi domine edecek bir araca sahip olsaydı veya Mercedes ayarında bir takımda olsaydın yine çıkıp “İsviçreli bilim adamlarına göre Gp2’den sadece 2-3 saniye hızlı araçlar artık zevk vermiyor” diyebilecek miydin? Hayır, “f1’e yeni başlamış bir çaylak kadar heyecanlı ve hırslıyım, f1 benim canım” diyecektin ama boş laftan başka bir şey değil bu yaptığın.

  7. OtonomAktor avatarı

    “Şimdi Mercedes tüm yarışları kazanıyor ve Manor tüm yarışlarda son sıralarda yer alıyor.”

    “Mevcut durum pilotların telsizden aldığı bilgilerden kaynaklanmıyor”

    İyi laf çakmış. Ama adam haklı. Her yarışı mercedesin kazanmasından sıkıldım. Geçen seneye sezon olarak kötü diyorduk bu sene ondan beter. Geçen sene 3 yarışı kazanamamıştı mercedes bu sene 1 tane dışında hepsini kazandı. O tek yarışı da bu artan tepkilere karşı kendi isteyerek vermiş bence mercedes şu anki performans farkı bunu gösteriyor.

  8. Bırak da daha izlemeyelim.

  9. Adam demiş ki; sezonun başında test için aracı piste çıkardığınızda iyi bir form yakalayıp hızlı olamazsanız test yasaklarından dolayı o aracı sezon boyunca çekmek zorundasınız. Yani aracı geliştiremiyorsun öndekilere yetiştiremiyorsun ama yüzlerce mühendisin kucağına bombayı her sezon koyup duruyorsun. Bomba bir gün patlayacakdır çünkü F1, azılı teknolojinin uygulandığı bir seridir. Bütün sezon boyunca aynı yetersizlikle boğuşmamak isteyen insanların ilgisini yarışmaya daha müsait yerler çekebilir.Örneğin… bisitlet,le mans,… vss.

    Hamilton 2 sn hızlı araca binmeden önce söylenip duruyordu hatta milletin ağzına meşrubatçı takım söylentisini dahi zat-ı şahaneleri vermişdir ama kimsenin eleştiri bünyesinde değildir.

    Kİmse kendini kandırmasın… aracı ötelediği yarışma azmini gösteriyor ama sınırlılıklar ve başaramıyor olmak başka serilere ilgisini yöneltiyor ki bunu Ti ye almak ahmaklara göre olmalı.

  10. Noldu? F1’e bağlı olduğunu gözümüze sokmaya çalışıyordun? Millet yemedi değil mi? Heyecanını kaybettiğini nasıl göstermiş olacak acaba? İlk turda kaza mı yapacak? Yoksa taraftarına hareket mi çekecek?
    Hayır, kesin adminler yanlış çevirmişlerdir. Başlığı kafalarına göre atmış, içeriği bir yerlerinden uydurmuşlardır. Biz de malız ya, bunu iddia edeceğiz. Sonra Abdullah gelecek, kendini parçalayacak vs.

    1. Burada boyle konusursun sokakta gorsen ayaklarina kapanir imza istersin.

      1. Onu sen yaparsın. Ben omuz vurur geçerim. İmza nedir ki?

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Yok bide kafa atsaydın 😀

          1. Kafa da atarız 😛 Arkadaş kaşındı diye öyle yazdım. Gerçekte ne mi yaparım? Görmezden gelirim 😀

            1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
              [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

              Görmezden gelir ki halini düşün bi ne kadar saçma geldiğini farketcen 😀 😀

            2. yanından alonso geçecek görmezden geleceksin ha? 🙂 yok yahu görmezden gelme adamı yazık, belki senden imza falan ister.

              1. Daha önce yaptığım şeyi neden bir kez daha yapamayayım? Bizim mega amirin koruma şefi kayınpederin arkadaşı. Havaalanında ikisi ile yanyana geldim, adamı sallamadan bizimkiyle muhabbet edip, vereceğimi verip gittim. Öylece kaldı orada 😀

        2. Yorumların çok gereksiz ve anlamsız boş

          1. Doğrudur, düşüncene saygı duyarım.

        3. Alonso cekememezligin had safhaya ulasmis yazık

          1. Çekememezlik değil. Neyini çekemeyeyim ki? Sevemedim, o kadar.

    2. hayır zaten senin buralarda zaman geçirmen muhtemelen acayip bir boş zamanın olduğundan kaynaklanıyor, tanımıyorum seni ama sadece bir tahmin benim ki. Neden mi ? F1 i sevmiyorsun, pilotları desteklemiyosun, takım desen o konuda adam gibi bir desteğinde yok. Her olayı her şeyi bir şekilde eleştiriyorsun, şurada 10 olay olmuşsa 2 sini desteklemiş 8 ini yermişssindir, yada ben senin yorumunu gördüğümde hep bu tarz şeylerle karşılaşıyorum. Farkettiğim kadarıyla – ki son mesajında bu açık- burada ki yorumcuların tavırlarından da memnun değilsin 🙂 Kısacası hiç bir şeyden memnun olmamana rağmen, ben buraya her girdiğimde burada olman, ya milleti yermekten özel bir zevk aldığından dolayı, buna pilotlar takımlar Formula 1in kendisi de dahil, yada gerçekten çok boş vaktin var, fazlasıyla boş, başka şeylerle uğraşmak, daha seveceğin hobilere yönelmek belki de düşünmen gereken bir şey.

      Omuz vurup geçmende kalitenin göstergesi. Düşük mü yüksek mi tartışma konusu olur ama…

      1. Çok boş vaktim yok aslında. Eve gelince haberleri okuyup, elimden geldiğince yorumlayıp çıkıyorum. F1’i sevmediğimi nasıl söyleyebildin ki? F1’i ve şovunu seviyorum. Yarışmış ve halihazırda yarışan tüm takım ve pilotların da illaki dikkatimi çeken yönleri vardır. Ne yazık ki tutabileceğim takım veya pilot yok gridde. Kısmı sempatim olan bazıları var, onlar da fazla değiller, üstelik haklarında konuşurken objektif olmaya çalışırım. Hakkinen taraftarı olduğum tek pilottu, takım taraftarı hiç olmadım.
        Yorumculara gelince, önceki haberde çıkan tantanaları okumuşsundur umarım, gerçi çoğu kaldırıldı. Bu yorumum da onların üzerine geldi. Eskiden burada çok fazla değerli insan vardı, şimdi azlar. Yeni gelenler arasından da sıkıntılılar çıkınca dayanamıyorum. Sen de hatırlarsın, espoir vardı, onur ömer, m1chael, onur aybars vardı, vega nitro vardı. Daha aklıma gelmeyen epey değerli kişi artık yazmıyor. Muhtemelen ara ara okuyorlardır yine. Mevcut kadroda da çok iyi sohbet ettiğimiz arkadaşlar var, ancak işin cılkını çıkaranlar da var. Hangi pilot taraftarı olursa olsunlar, saçmalık gördüğüm zaman dayanamıyorum, illa bir kulp takasım geliyor. Başka hobilere yönelmek? Takım veya pilot taraftarı olmadığım için bu konuda hobim yok evet, bunun dışında da yeterince hobim var 😉

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Sen boşver onları ya ben zevkle okuyorum yorumları eski yorumcuların yazmaması kötü onlar da olsa daha eğlenceli olur burası.Ben artık pilot takım savunmaktan sıkıldım çok aşırı bir şey olmadıkça eğlencesine bakıcam artık.

  11. F1 bazı şeyleri kaybetmeden değişmeyecek. bi kriz sureci sart

  12. Bızı bırakma büyük usta

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir