Formula 1, İnternet'e Daha Fazla Açılmak Zorunda

yazar:

kategori:

Bugün Monaco’da başlayan Motor Sporları Forum’unda medyanın önde gelen isimleri Formula 1’in internete daha fazla açılması gerektiğini vurguladılar.

Formula 1’in üreticilerin ayrılmasıyla gireceği yeni dönemde sporun önde gelen isimleri medya konusunda da bazı değişiklikler olması gerektiğine inanıyorlar.

Renault’yu almak istemesiyle gündeme gelen Gerard Lopez “Takımlar sporu izleyenlerine daha yakın hale getirebilirler. Spor ve çevresi değişmeye zorlanmalı.”

“Bir çok yayın anlaşması 15-20-25 yıl öncesine göre hazırlanmış. Gerçek şu ki 3-4 yıl içerisinde bir çok ülkenin insanları yayınları TV değil internetten izlemeye başlayacak. Ve bu anlaşmaları konuşmada ve içeriği nasıl dağıtacağın konusunda değişime neden olacak.”

“İnternet takipçilerini televizyon izleyenler gibi kontrol edemezsiniz. Müzik sektöründe de benzer şeyler yaşandı. Bu konuda para yapmanın farklı yolları bulunmalı çünkü spor bu şekilde ayakta kalmaya devam edecek.” dedi.

Lotus Takım Patronu Tony Fernandes de sporun ilerlemesi için yeni yollar bulunması gerektiğine inanıyor.

Fernandes “Eğer doğru bir şekilde yönetilirse gelecekte F1’in nereye gidebileceğini görebiliyorum. Henüz internet aracılığıyla tüm dünyaya yayılamadık.”

“Müzik piyasası interneti kucaklamak istemediği için bıraktım ve Time Warner’dayken interneti kucaklamazlarsa müzik sektörünün mahvolacağını söyledim.”

“Herkes F1’e girdiğim için aptal olduğumu düşünüyor ancak bu sektörde çok büyük fırsatlar var. İnternet kullanılarak daha önce ulaşılmamış kişilere ulaşılabilir. F1’i futbol gibi tamamen global bir spor yapma şansı var. Bu yapılabilir ve bu nedenle biz de ilgilendik.” dedi.

Cisco Media Yöneticisi Neville Wheeler ise, Formula 1’in ilerleme dışında diğer sporlara karşı popülaritesini kaybetmemeye dikkat etmesi gerektiğini düşünüyor.

Wheeler “Medya ve özellikle internetteki değişim hızı o kadar fazla ki, eğer eski tür yönetimi bir anda geride bırakmazsanız çok geride kalırsınız.”

“Akıllı kurumlar bazı şeyleri korumak için bahçeyi duvarlandırmaya çalışmak yerine hakları bir şekilde kullanmanın yolunu aramaya çalışıyorlar. Sosyal medya ve birleşmiş teknolojiler, motor sporları ve genel sporların dünyaca ünlü olması için görülen kilit nokta seviyesin gelmeli.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Bernie gözünü para bürümüş durumda olduğu için bu olaylara tamamen zıt yaklaşıyor hatta youtubeda ki full yarış videolarınıda kaltırttığını öğrenmiştim.Ama İnternete açılmaları lazım Türkiye buna büyük bir örnek ben TRF1 dışında F1 Haberi bulamıyorum tabi bir kaç tane daha türk sitesi var ama TV da F1 ile ilgili hiç bir haber yok bu da biraz sinir etmiyor değil ama İnternet bizim için vazgeçilmez ise Avrupa gibi ülkelerde İnternet kullanımı kesinlikle daha fazladır ve F1 in artık Teknolojiye güçlü bir giriş yapması şart.Seyircilerde İnternet aracılığı ile daha kolay ulaşırlar istedikleri bilgilere

  2. katılıyorum fatih sana

  3. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    Kesinlikle katılıyorum. İnternet Türkiyede bile televizyonları geride bırakmaya başladı. Diğer ülkelerde internet kullanımı daha da ileri seviyede.

    Formula1 de elbet bir gün bunun farkına varacak. Şuanda FOM internet medyasını muhatap bile almıyor. Örnek olarak Türkiyede ki spor severler en geniş içeriği internette buluyorlar. Canlı olarak yarışları izlemekte mümkün. BBC'nin yaptığı yayınlar internet sayesinde tüm dünyada izlenebiliyor. Ama tüm bunlar engellenmeye çalışılıyor.

    Berninin kafası bu işe çalışmıyor. Çünkü internette Formula1i satamaz. Satmaya çalışsada başarısız olur. Telif olarak internetten başka türlü para kazanmaları gerekiyor. Bu müzik sektorunde de böyle film sektorunde de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir