2015 Macaristan GP – Bol Olaylı, Bol Cezalı Yarışta Zafer Vettel’in!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 10. yarışı olan bol olaylı Macaristan GP’de zafer Ferrari pilotu Sebastian Vettel’in oldu.

Yarışa 3. sıradan başlayan Vettel, startta çok iyi kalkarak liderliği ele geçirdikten sonra rahat bir yarış çıkararak pit stoplardan sonra ve tüm olaylara rağmen yerini koruyarak zaferi kazanmayı başardı.

Vettel böylece bu sezon ikinci galibiyetini kazanırken kariyerinde 41. zaferini elde etmiş oldu. Vettel bu zafer ile en çok kazananlar listesinde 3. sıradaki Ayrton Senna’nın rekoruna ortak olmuş oldu.

Oldukça olaylı, bol kazalı ve cezalı geçen Macaristan’da Red Bull podyumu tamamlayan takım oldu. Daniil Kvyat yarışı 2. sırada tamamladı ve ilk defa podyuma çıkmayı başardı. Son anlarda Nico Rosberg ile temas yaşayan Ricciardo yarışı 3. sırada tamamladı. Böylece Red Bull bu sene ilk defa podyuma çıktı.

Özellikle Mercedes’in bol sorun yaşadığı Macaristan’da Renault motorlu araçlar zirveye yükseldi. Red Bull pilotlarının podyumda yer aldığı yarışta Toro Rosso’dan Max Verstappen 4. olarak kariyerinin en iyi sonucunu elde etti.

Oldukça sorunlu bir sezon geçiren McLaren-Honda, Macaristan’da hiç beklemediği bir şekilde çifte puan kazandı. Fernando Alonso 5. olarak bu sene en iyi sonucunu elde ederken takım arkadaşı Jenson Button 9. sırada yarışı tamamladı.

Şampiyona lideri Lewis Hamilton için kabus gibi geçen yarış son dakikalarda mutlu sonla bitti. Yarışa ilk sıradan başlayan Hamilton, startta yavaş kalmasının ardından ilk turda 10. sıraya kadar geriledi. İlk pitlere kadar yükselmeyi başaran Hamilton 4. sıraya kadar çıkmayı başardı. Ancak Nico Hulkenberg’in ön kanadının kırılmasıyla piste giren güvenlik aracından sonra yarışın kaderi Hamilton için bir daha değişti. Galibiyet parolasıyla yarışa yeniden başlayan Hamilton, önce Ricciardo’ya geçildi ve pozisyon kaybetmeye başladı. Daha sonrasında ceza alarak daha da gerileyen Hamilton 13. sıraya kadar düştüğü yarışı 6. sırada tamamlamayı başardı.

Lotus’ta Romain Grosjean yarışı 7. sırada tamamlarken onun arkasında Mercedes pilotu Nico Rosberg yer aldı. Yarışın son bölümüne 2. sırada, galibiyet şansına sahip bir şekilde giren ve şampiyonada liderliği ele geçirecek gibi görünen Rosberg, 64. turda, yarışın bitmesine 5 tur kala Daniel Ricciardo’nun kendisine yaptığı atakta mücadeleyi sürdürdü ve temas yaşayınca lastik patlattı. Lastiğinin patlamasının ardından Rosberg büyük bir avantajı kaçırmış oldu.

Macaristan yarışında son puan, Sauber pilotu Marcus Ericsson’un oldu. Sauber’in diğer pilotu Felipe Nasr 11. olarak puanı kaçıran ilk isim olurken onu Williams’tan Felipe Massa takip etti. Massa formasyon turunda aracını iyi bir şekilde konumlandırmamasının ardından pitte 5 sn durma cezası aldı. Massa startta da gerilemesinin ardından pit stopta ceza çekince iyice gerilere düştü ve bir daha durumu toparlayamadı. Takım arkadaşı Valtteri Bottas ise çok daha iyi götürdüğü yarışta lastik patlatarak gerilere düştü ve 13. sırada yarışı tamamladı.

Lotus’ta Pastor Maldonado aldığı 3 ceza ile yeni bir rekora imza atarken yarışı 14. sırada tamamlayabildi.

Manor pilotları son sıralarda yarışı tamamladılar. Yarışı tamamlayamayan isimler Toro Rosso’dan Carlos Sainz Jr, Ferrari’den Kimi Raikkonen ve Force India pilotları Perez ve Hulkenberg oldular.

Sainz puan alabileceği yarışta motor sorunuyla yarışı bırakmak zorunda kaldı. Ferrari ile en güçlü yarışlarından birisini çıkaran ve en kötü 2. olabilecek gibi görünen Kimi Raikkonen de KERS’te yaşadığı sorunun bir türlü çözülememesinin ardından yarışa erken veda etti.

Sorunlu bir hafta sonu geçiren Force India için yarış da sorunlu bir şekilde tamamlanmış oldu. Hulkenberg, ilk viraja gelirken ön kanadının kırılıp aracının altına girmesiyle bariyerlerde yarışı tamamladı. Maldonado ile temas yaşayan Perez de yarışa erken veda etti.

Sezonun 10. yarışı Macaristan GP’nin ardından Formula 1 dünyası 4 haftalık yaz tatiline giriyor. Sıradaki yarış Belçika GP 23 Ağustos’ta gerçekleşecek.

Yaz tatiline girerken 202 puana yükselen Lewis Hamilton liderliğini korurken takım arkadaşı Nico Rosberg 21 puan geriye düştü. 2. galibiyetini kazanan Sebastian Vettel ise puan farkını 42’ye düşürdü.

 

 

Pos Driver Car Laps
1 Sebastian Vettel Ferrari 69
2 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 69
3 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 69
4 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 69
5 Fernando Alonso McLaren/Honda 69
6 Lewis Hamilton Mercedes 69
7 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 69
8 Nico Rosberg Mercedes 69
9 Jenson Button McLaren/Honda 69
10 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 69
11 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 69
12 Felipe Massa Williams/Mercedes 69
13 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 69
14 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 69
15 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 67
16 Will Stevens Marussia/Ferrari 65
Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 60
Kimi Raikkonen Ferrari 55
Sergio Perez Force India/Mercedes 53
Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 41

Yorumlar

“2015 Macaristan GP – Bol Olaylı, Bol Cezalı Yarışta Zafer Vettel’in!” için 223 yanıt

  1. Hamilton’un niye bocaladığı belli oldu. Bu aralar Rhianna ile takılıyormuş. Nicole gibi aklı başında bir hatunala bile geçinemeyen Lewis’in Rhianna ile hiç şansı yok. Bu sene Rosberg’in yılı olabilir. Hatta bu işi Rosberg bile planlamış olabilir. ?

    1. Rhianna gibi arabanın arkası kopuyordu bir sağa bir sola sorun anlaşıldı 🙂 🙂

  2. nasıl olursa olsunda RENAULT motorlarını podyumda görmek güzel. o kadar soruna rağmen. 11 Ekim 2015 ten sonra renaultları devamlı podyumda göreceğiz İnşallah

  3. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Yarışın tekrarını izledim,Ferrari’ler startta resmen kalkış dersi vermişler,Hamilyon 30-40 sn içerisinde 10.sıraya kadar mı ne düştü geride kalınca panik yapıyor anlaşılan, acele etmesine hiç gerek yoktu zira rahat geçebileceği araçlar vardı önünde. Rosberg tam bir fiyasko, Riccardo olayında bence Riccardo hiçte iyimser olmayan bir atak yaptı, sağ ön lastiği kitledi, geç frenaj ile Rosberg ivme ile geldi viraj çıkışında haliyle o da benzer bir atak ile hemen önüne kırdı çok az yer bırakarak ve olan lastik ve kanatlara oldu. Hamilton güvenlik aracından sonra tekrar aceleci davrandı ve bu sefer yanılmıyorsam 13.sıraya kadar düştü,cidden tuhaf bir durum, güvenlik aracına kadar yakaladın zaten,e güvenlik aracından sonra da sabret Rosberg zaten rölanti gidiyor ne ileri ne geri hesabı,rahatça geçecekken yine baskıyı kaldıramadı.

    Kvyat’a başta yapılanı tasvip etmiyorum açıkcası, adam güvenlik aracına kadar resmen yarışı saldı, sizin yapacağınız iş bu kadar der gibi, Riccardo ile arasında aman aman bi fark yok,istatistik olarak da bence Red Bull 2 senedir bocalıyor yönetim olarak. Rai ise güzel bir iş çıkarttı start ile lakin ondan sonra Vettel ile fark hep açıktı yani bu pekte iyi olduğunu göstermez yarışın kalanı için, sorun yaşamasa dahi yarışı kazanabilecek durumda değildi, olan podyuma oldu sadece.

    McLaren özlenen tablonun içerisine dönecek gibi,Alonso temiz sürdü,Button her zamanki gibi kontrolcü idi.
    Max ise yaşıdan büyük işler yapıyor,Hulk’un kanat kendiliğinden düştü yakınında 2 araç vardı arkadaki iyi sıyırdı öndekini de iyi sıyırdı diyebiliriz.

    Vettel önde olunca kusursuz sürebiliyor,rekabetçi bir araç ile çok baskı altına alır Mercedes’leri, 2 yıla yakındır elini kolunu sallaya sallaya geziyor Mercedes’ler biraz baskı yiyince tozutuyorlar resmen.

    Riccardo Rosberg olayında dipnot ise lastik avantajına rağmen manasızca geç fren yapıyorsun dönemiyorsun bile doğru düzgün, Rosberg her ne kadar vasat bir pilotta olsa şampiyona da Hamilton’ı takip ediyordu, puan farkı kapatacakken açıldı.

  4. jetman
    başın sağolsun

    acil şifalar dilerim.

  5. ulan işe bak. massa U şekilndeki cebin içine gireceğine gerisinde kalmış, aracın arkasının duracağı hizada ön kanadı var. yani sanırım bir 4 metre kadar geride durmuş. kural olarak hatalı ama bir şey kazanmak bir yana, kendi kendini cezalandırmış zaten 4 metre geride durarak. “sarı çizgiyi göremedim” demişti, sanırım ceza almamak için falzaca ihtiyatlı davranmış ama bu da fazla olmuş.
    diğer haberdeki tüm yarışı izle haberinin 3,11. saniyesinde (verstappen’in tepe kamerasından), sağda massa’nın ön kanadının ucunun nerde durduğu gözüküyor. klişe şekilde şanssızlık demek adil değil, bu kadarı da fazla acemice bir salaklık bana kalırsa, bu tecrübe ve yaşta hala grid çizgileriyle uğraşmak salaklıktır. arkasından gelen startta saçmalamayı da eklemek lazım. çöp bir gün felipe için..

  6. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Güzel bir yarış izledik. Jules da izlediyse çok sevmiştir.

    Hamilton kariyerinin en kötü performanslarından birini sergiledi. Öncelikle bir kere Rosberg kompleksiden kurtulmak zorunda Hamilton. “Ben senden üstün pilotum doğuştan senden iyiyim” mesajı vermek için geçen seneden bu yana her şeyi yapıyor. Yarışın ilk turunda, orada nasıl bir geçiş planladığını anlayamadığım hamlesi tamamen bu egonun sonucu. Yoksa o an aklını kullanan hiçbir pilot orada geçiş yapılamayacağını bilir. Bir de telsizden Rosberg’i suçlaması ise daha büyük saçmalık. O anın hayal kırıklığıyla söylediğini tahmin ediyorum. Hamilton harika bir pilot ancak bu tarz durumlardaki mental sağlamlığı bazı pilotlar kadar iyi değil. McLaren döenminde sıklıkla buna rastlamıştık.

    Rosberg haftasonu boyunca aracı istediği noktaya getiremediği için bugün bunun sıkıntısını çekti. Sıkıntılara rağmen podyuma gidiyordu. Ancak Ricciardo’ya yaptığı kapıyı kapatma hamlesi birazcık fazla sert olunca temas gerçekleşti ve çok kritik puanlardan ve puan tablosunda liderlikten oldu. Bunu kafaya takarsa önümüzdeki yarışlarda zorlanabilir.

    Vettel mükemmel bir sürüşle kazandı. Diyecek çok fazla şey yok. Yalnız ona yaklaşan herkesin başına bir şey gelmesi de ilginç bir tesadüf oldu 🙂 Tebrikler Vettel’e.

    Kimi ise bir başka Macaristan 2.’liğine giderken 🙂 motorda sorun çıktı çok yazık oldu. Heralde Hamilton’ın kazandığı bir Macaristan yarışında 2. olması gerektiği için görünmez güçler motora el attı 🙂 Şaka bir yana, Marchionne pek bir şeyden anlamayan sadece sonuçlara bakan birisi gibi duruyor o yüzden bu durum hiç iyi olmadı. Ben kararın çoktan verildiğini düşünüyorum esasında. Ama ne olduğunu bilmiyorum. Ferrari’nin geçmişine bakarsak bu böyle. Kimi şu andan itibaren araca roket bağlasa da kararın değişeceğini sanmıyorum. Kesinlikle karar verilmiştir. Açıkçası umarım karar Kimi’ye söylenmiştir böylece (gidecek ya da kalacak olsa da) kafa olarak rahatlayıp 2009’daki gibi (gideceğini biliyordu o sezon) güzel yarışlar izletir.

    Müthiş pilot Bottas’ı görüyoruz. Massa ise Bianchi’yi kafasından atamamış görünüyor. Startta yanlış cebe girmesi onun tecrübesinde bir pilotun yapacağı iş değil. Temposu da vasattı. Bianchi ile olan yakınlığı kendisini çok sarsmış görünüyor. Umarım toparlar da şu Bottas’ın yeteneğinin vasat düzeyde olduğunu göstermeye devam eder.

    Mercedes’lerin lastik ısıtma sorunu yaşaması çok tuhaftı. Bu konuda bugüne dek Ferrari’ye nazaran hep öndeydiler. Ayrıca bu kadar kötü start almaları da yine beklediğimiz bir şey değildi. Bu arada Vettel ve Raikkonen’in startları ders diye izletilecek cinstendi söylemek lazım.

    Son olarak McLaren ve Alonso’nun sonucuna sevindim. McLaren’ı oralarda görmek istiyoruz artık. Bu sezon bu tarz kaza ve arızalar olmadan birdaha tekrarlanması çok zor bir sonuç olsa da, 5.’lik harika bir sonuç McLaren için. Button ise sanırım sonlara doğru tam emin değilsem de araçta problem yaşadı sanıyorum. O da daha yukarılarda olsaydı iyi olurdu. McLaren belli bir kültüre sahip bir takımdır er ya da geç mücadele içinde olacaklardır fakat seneye mi 2 sene sonra mı pek belli değil.

  7. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
    07.MEHMET.FERRARİ

    Guzel ve heyecanlı bi yarıştı

  8. sülalemin tüm erkeklerini kanserden kaybederken vede buna rağmen 18 yıldır aralıksız takip etiğim bu sporu an itibariyle canlı olarak izlemekten sanırım bile bile vazgeçtim.bu gün 7.yide toprağa verdik.ben hiç korkmuyorum;aynı kaderi paylaşacağım zira aynı uyuşmalar aynı umutsuzluklar bendede var.hayırlısı yüce Allah tan.belkide hüsnü kurumtumdur 7.kişiye rağmen hayatta kalmak ? sırtım dik durmak zorunda boşluk olursa ağrır.omurumda eğrilik var sağa doğru ki sola doğru yatarak iş yapmaya çalışıyorum.birde evli olsa idim karım çalışmıyor olsa idi.çocuklarımın ve karımın hali ne olurdu düşünmek dahi istemiyorum.anam ,ile babam birde bacım bu kadarı bile yeterli.hayırlısı hak tea ladan

    1. basın saolsun kardeşim Allah seni ve aileni korusun inşallah geçer bunlar

    2. Başın sağolsun.Allah yardımcın olsun Abi.

    3. 07.MEHMET.FERRARİ avatarı
      07.MEHMET.FERRARİ

      Başın sağ olsun

    4. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Bize yanlız Allah yeter.Allah sabır versin yardımcın olsun.

    5. OtonomAktor avatarı

      Başınız sağ olsun. Allah acil şifalar versin.

    6. Onur Gentas avatarı

      Başın sağolsun.

    7. Basin sag olsun.

    8. Alla ramet etsin silerede sabır versin hayattaki en gerek şey ölüm

    9. Başın sağolsun…

    10. Başın saolsun allah kalanlara uzun ömürler yitirdiklerimize de rahmet eylesin . Metanetli olmaya çalış abicim , kardeşim allah sabır ve sıhhat versin

  9. güzel ve zevkli bir yarştı vettele ve kimi ye tebrikler ne kadar da yarışı bitiremese.ham.ve ros. geride kalınca telaşa düşüp çok şey kaybettiler daha sakin olabilirlerdi.riccardo podyumda şişeyi fon dip yaptı vallahi 🙂
    ayrıca o halay çekenler bizden mi acaba.

  10. tebrikler iceman! podyumdakileri de kutlarım.

  11. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yarışa dair yorumumu yeni yapıyorum. Malum sevinçten sonra kendimi sokağa attım o derece.

    Yarış Maceristan standartının oldukça üzerindeydi. Tüm yarış öncesi tahminlerim tuttu veya gerçekleşti. Starttaki geçiş,galibiyet ve Bianchiye adamak. Mercedeslerin bugün bir şekilde sorun yaşayacağını da hissetmiştim ve zevkli bir yarış dilemiştim. Galibiyeti alan takımıma tebrikler. Vettel harika bir zafere imza attı. Harika start ve baştan sona kontrol altında tuttu. Kimi ise müthiş start ve temposuna rağmen yine bir haftasonu sorun yaşadı. Muhtemelen duble yapacaktık. Bizim için muazzam olabilirdi ama buna da şükür. Kimi ise belli ki kötü bir dönemden geçiyor ve bu basiretsizliğini bir şekilde atmak için ne yapabilir bilemiyorum. Ancak performansını böyle tutarsa neden Ferrari de kalmasın.

    Serhan Acarın dediği gibi ; ” Vettel’in arkasında kıyamet koptu ama ona bir şey olmadı ” 🙂 Bu adam doğru zamanda doğru yerde olmayı iyi beceriyor. Sanal sc dönemi ve ardında olanlar enteresandı.

    Red Bull bu pist için harika iş çıkardı ama yeni jenerasyon pilotların sürekli telsizden beni yavaşlatıyor diye mızmızlanması hoş bir şey değil. Kırık kanadı ile bile önünde kalmayı başardı ancak malum Red Bull dan emir gelince yerini bıraktı Rice. Daha sonrasında ilahi adaletten midir nedir onun önünde tamamladı. Ayrıca dün peşin peşin söylediklerini de yutmuştur Ricardo efendi. Yine de tebrikler hepsine

    Williams ise berabttı bugün gerçekten.Son olarak McLarene, Maldonadoya ve Mercedese değinip bitireyim. Mercedes belki de ilk defa bu kadar kötü bir yarış geçirdi. Bu kadar sorunlu bol cezalı bir yarış. McLaren ise çok iyi iş çıkartarak iki aracı ile de puan aldı. Büyük bir atılım gerçekten. Sezonun en iyi sonucu onlara da tebrikler. Maldonado için söylenecek pek bir şey yok. Bu adamı nasıl f1de tutuyorlar anlamıyorum. Kural çiğneme makinası. Hiçbir kuralı bilmiyor yada uygulamıyor. Bir yarışta alabileceği tüm cezaları aldı adı gibi olan bu adam 😀

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      İyi bu yarış uyumadın gerçi o starttan sonra kim uyur hahaha.Ben de kendimden geçtim hasret kaldık bu tür yarışlara.Yarış için de her şey olsun ama Ferrari kazansın 😀

  12. Yarışın tekrarını izleyebileceğimiz bir yer varmı ?

    1. Didem yarına kadar bekleyebilirsen bir yer var tekrar izleyebileceğin

      1. Yarın netim olmayacak ama hatta şuan bile gitti 🙁 Lanet olsun netsizlige !

  13. Vettel’e tebrikler. Hungaroring’de kazanarak kendi adına bir ilki başarmış oldu böylece.

  14. Öncelikle müthiş bir konsantrasyon ve sıfır hata ile kazanan Sebastian Vettel’i tebrik ederim. Geçen sezon Ferrari ile anlattığında da söylediğim gibi “adanmış bir Vettel” iyi bir araçla griddeki en ezici güç olur. İlk Macaristan galibiyetini baskın Red Bull döneminde değil de Ferraride kazanmış olması oldukça enteresan oldu. Sanırım iki yıl üzerinde takvimde kalan tüm pistlerde kazanmış oldu ve 41 galibiyetle efsane Senna yı yakaladı.
    Red Bull özellikle antrenmanlarda toparlandığının sinyallerini veriyordu. Güvenlik aracı yardımıyla çifte podyum harika bir sonuç oldu onlar için. Özellikle araç hafifledikçe yumuşak lastikle pistin en hızlı aracı oldular Geçen yılın galibi Ricciardo yine yarışın en iyilerindendi. Ancak start sorunu artık kronikleşmiş durumda. Buna bir çözüm bulması şart.
    Raikkonen ‘in şanssızlığı yine kahretti. 2.sektör haricinde Sebastianla eşit tempoda yarışırken MGU-K sorunundan dolayı yarış dışı kalmasa Ferrari 2010 Hockenheim’dan bu yana ilk kez duble yapacaktı.
    Hamilton soğukkanlılığını koruyabilse rahat kazanabileceği yarışta yüzüne gözüne bulaştırsa da sonuçta günü en az hasarla kapatmış oldu.
    Neyseki takım arkadaşı Rosberg… Baskı altında saçmalama lüksü var
    Eğer Alonso Vettel Button ya da Ricciardo olsaydı bu saçmalıkları çok ağır öderdi
    Hamilton gridin en hızlı en yetenekli pilotu olabilir.
    Ancak en iyisi ya da en komplesi olabilmesi için ciddi anlamda mental yolu var

  15. rosberg pilot değil diyenler . hamilton süper pilot diyenler . biz bişe göremiyoruz hamilton hala rosberg,in önünde aksayan tavşan gibi şimdiye ikiye katlaması lazımdı rosberg,i sizin dediğiniz gibi olsaydı . şu hulk bile altındaki orta sınıf araçla neler yapıyor görüyoruz . emin olun hulk mercedesin içinde yarışsın hamiltonu ikiye katlamasa . vettel kazandımı bişeyler uydurmaya başlıyorsunuz hemen . alonso,ya tebrikler nerden 17.nci sıradan geldi 5.nci oldu tebriği hakketti
    asıl tebriği hakeden Daniil Kvyat,tır tebrikler Daniil Kvyat,a

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Hamiltonla kan davasımı var aranız da her yazışın hamilton neyi kanıtlamaya çalışıyon bu kadar yazarak

    2. ReyizHamilton avatarı
      ReyizHamilton

      adamın bir yarışı kötü geçti diye hemen dökülmüşsünüz.ozaman geçen seneki macaristanı aç izle poldeki rosberg 4. 22. başlayan hamilton 3. sıra.trollüğün alemi yok bir yarış saçmaladı diye maldonadoya çevirdiniz adamı

      1. Onur Gentaş avatarı

        Hamilton süper pilotmu Mercedesten önce baskıyı kaldıramayan bir pilot olduğunu cümle alem biliyor 2 kere diğer araçların x2 hızında olan araçlamı şampiyon olunca muthiş oldu.

        Altındaki araçla yeteneksiz rosberg ile başa baş puanlarla giriyorsa 2 sezondur sence bu adam gerçekten şampiyon kalibresindemi.

        Araçta bir Schumaer bir Alonso bir Vettel bir Hakinen olsa Rosbergi parçalar daha senin pilotun 1-2 geçmeye çalışınca afallıyor ağlıyor yolda park edip duygusal adama bağlıyor.

        Ha çok süper pilot diyorsan Hamilton Crash Formula 1 yaz sana 100 den fazla sonuç getirir.

        Söyletmeyin kötüyü

  16. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Şu yarışı kaçırdım sıkıcı bir yarış olacak diye dışarı çıkmıştım ama bol aksiyonlu ve rekabet dolu olmuş sonunda kazana Alman olmuş : )

    Tekrarını izleyebileceğim bir kaynak var mıdır acaba,bilgilendiren olursa sevinirim.

    Kenan Sofuoğlu’na, eşine ve ailesine ise Allah sabır versin, miniğimiz ise nur içinde yatsın.

    1. OtonomAktor avatarı

      Yarına türkçe tekrarı çıkar mesaj atarım özelden linkini istersen.

  17. tam bir otoban faresi avatarı
    tam bir otoban faresi

    Raikkónen abimiz F1 aracını yarışmak için sürer. Bizim onu desteklememiz için her yarış hatasız süren bir top driver olmasına gerek yok, kaldı ki bugün macaristan daki gride baktığımızda kendisi driverul azam makamındadır(her bir driverin ayrıca gözlerinden öperim, yalnız hamiltonu sevmem). Mamafih Raikkónen’i takoz/vasat görme çabasında olanlar var. F1’i firmaları sevme/gıcık olma gibi hislerle izleyen saygıdeğer arkadaşlar cevap yazmayınız

  18. Onur Gentas avatarı

    Yarış süperdi deyip yarışın zevkli geçmesine en büyük katkıyı sağlayan pilotlardan biri olan Hamilton’a hakaret etmek de bizim futbol fanatiği görünüşlü F1 severlere yakışır bir yorum olsa gerek. Hem fanları hem de Hamilton’ın kendisi hatalarını kabul ederken ellerinde imkan olsa adamı spordan men etmeye çalışacak kafada adamlar bunlar. Şu yarıştan Ricciardo ve Hamilton’ı çıkarın bakalım geriye ne kalacak? Rosberg gibi silik yarışacağına, tek atak yapmadan yarışı tamamlayacağına Lewis zorlasında en azından biraz heyecan yaşayalım.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Valla ikisini çıkarsak honda podyuma çıkacaktı 😀 😀

    2. vettel yarışı kazandımı bir şeyler uyduruyorsunuz kardeş be . hamiltonda ricardoda büğün kasaptı yarışta önüne geleni biçtiler bumu heyecan dediğin

      1. Onur Gentas avatarı

        Vettel’e neden laf söyleyelim. Ben ilk mesajımda hem Ferrari taraftarlarını hem de Vettel’i tebrik ettim. Hakkıyla kazandığı bir yarıştı ve kimsenin buna bahane uydurmaya hakkı yok. Ama Lewis bugün Ricciardo’ya çarpması dışında yaptığı bütün hatalar kendi yarışını etkiledi. Başkasına zarar vermedi. Bugün kötüydü ama bir yarışa bakarak da adamın lisansı iptal edilsin gibi abuk subuk yorumlarda hoş değil açıkçası.

        1. Abi bence kendisini yarışlardan iptal etmek lazım.Lewis bu sene ilk defa bu kadar dagınık ve saçma sürdü hemen hortladılar işte işleri Lewis olmuş.

          1. Onur Gentas avatarı

            Lewis’de bu akşam oturup düşünecek ve işine daha fazla konsantre olacak Didem. Bugünden ders çıkarmazsa gene sorun yaşayacaktır. Bugün 2011’de yarışan Lewis’i gördüm yarışta ki uzun zamandır bu tür hatalar yapmıyordu. Biz pilotumuzu eleştiririz, sürekli koruma modunda olmayız ama insafsızca yapılan eleştirilere de her zaman gereken cevabı veririz.

            1. İnş.Abicim bu şekilde bir Lewisi görmek istemiyorum doğrusu.Hem pistte hem pist dışında özellikle.Eleştireye her zaman açığız.Fanları olarak bizde eleştiriyoruz.Ancak Hakarete varan eleştirilere’de göz yumamam.

    3. dostum arkadaş seni hala anlayamamış. he de geç 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Herhalde anlamıştır artık.

    4. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Maldonado da iyidi, hakkını yeme.

  19. İnanılmaz bir yarıştı. Hangisi anlatsak bilemiyoruz. Şöyle düşünün yarışın bitmesine yakın puan bandında hamiltonun önüne geçecek olan rosberg yarış sonunda hamiltonla arasındaki puan farkını açmış oldu. 🙂

    Kimi’ye üzülmemek elde değil. Fakat bugünün ikincisi kesinlikle Kimi’dir. Yarış boyunca hata yapmayan birkaç pilottan birisiydi. Alonso’ya da değinmeliyim. 5.lik Honda için az bir başarı değildir. Mercolar birbirini yemese yine de ilk 10’a gireceklerdi. Tebrik ederim.

    JULES’in 126 km hızla çarptığını ise bugün Serhan Acar’dan öğrendik. Allah sabır versin ne diyelim. Henüz çok gençti.

  20. @abdullah-celik tahmin sonuçları ne zaman açıklanır acaba ?

    1. az önce hesaplattım. birinci olan (13 puanla 🙂 ) 4 arkadaşımız var.

      ödül bir tane olacağı için 4 arkadaş arasında bir kura gerçekleştireceğiz sanırım.

      1. Ricciardo’yu ilk 10’a almak vardı. Şu Sainz’da yarışı bitirseydi kulaklık için bir şansım olabilirdi. 😀 Neyse, kura galibini şimdiden kutlarım. 🙂

      2. Ben bu oyunu ilk defa oynuyorum da şu kuralı tam anlayamadım. Açıklar mısınız acaba

        Sırası tam olmaksızın on doğru isim tahmin eden 15 puan, dokuz doğru isim tahmin eden 12 puan, sekiz doğru isim tahmin eden 10 puan, yedi doğru isim tahmin eden 8 puan, altı doğru isim tahmin eden 6 puan kazanır.

        1. Ben o 4 kişiden biriyim. Yazdığım 10 pilottan 7si ilk 10da bitirmesine rağmen buradan puan gelmemiş de, acaba kuralı yanlış mı anladım diye soruyorum.

        2. HAM-ROS-VET-RAI-BOT-MAS-RIC-KVY-ALO-BUT sırasıyla tahmin yaptın, ama yarış BUT-ALO-KVY-RIC-MAS-BOT-RAI-VET-ROS-HAM sırasıyla bitti. Yani yarış sonucunun sıralamasını doğru bilemesen de yarışı ilk 10 içerisinde bitiren pilotları doğru tahmin ettin, o zaman 15 puan alıyorsun. Sırasını doğru tahmin ettiğin pilot için 3 puan, doğru sırasına bir yakın pozisyon tahmin ettiğin pilot(HAM yarışı üçüncü olarak bitirdi ama sen onu 2 veya 4 sıraya koydun)için 2 puan, tahmine yerleştirdiğin pilot senin yerleştirdiğin sıraya veya onun bir yakınındaki sıraya yerleşmese bile ilk 10 içerisinde olursa o pilottan da 1 puan elde ediyorsun. Bunlar dışındaki 2-3 şeyden daha puan veriliyor. Onlara da kendin bakarsın zaten.

  21. Ahmet Dönmez avatarı
    Ahmet Dönmez

    çılgın bi yarıştı gerçektende eskiden burda çok sıkıcı yarışlar olurdu şimdiyse açık ara en heyecanlı yarışlar burda olmaya başladı, Arrvivebene yavaş yavaş koşuya hazırlansın bence 🙂 Malezyanın kazara kazanılmış bi yarış olduğu söyleniyordu Allahın işi işte kazara 2. zaferimizide kazandık 🙂 işin ironik yanı yarıştan önce Ferrarinin buraya Kanadadan sonra kullanmaya başladığı güç ünitesini değilde eski güç ünitesini getirdiğini okudum nedeni olarakta şöyle yazıyordu; daha az performansı olmasına rağmen daha dayanıklı olmasıymış ama olaya gel yarışta başımız yandı Kimiye üzüldüm gerçekten en çok onun ihtiyacı vardı böyle bi sonuca yazık oldu, Seb gerçektende mükemmeldi baştan sona birinci sınıf sürdü aklıma starttan sonra Massanın burda 2008 deki startı geldi oda startta iki mClareni geçip baya bi lider götürüp motor arızası yaşamıştı derken Kiminin başı yandı şu dayanıklılık sorunları çok can sıkmaya başladı oysa öyle çok dayanıklılık sorunları yaşayan bi takım değildik umarım sezonun geri kalanında başımızı fazla ağrıtmaz, lastikler konusunda iyiydik bugün yumuşak lastikte çok hızlıydık ama yine sert hamuru o kadarda iyi kullanamadık bu sorun bu sene çözülmez ama seneye umuyorum sert hamuru yumuşak setler kadar verimli kullanabiliriz…

  22. 10. tur falan bıraz kestıreyım dedım baya bi mevzu olmus 🙂 ferrariler cok ıyı kalktı, Kimi ye üzüldüm yarış sonucunu gorunce, ne hıkmetse Macarıstan gecıs ıcın sıkıcı pıstlerın basında gelmesıne ragmen bır kac sezondur en zevklı yarıslara aday oluyor..

    yarıstaki tüm pozisyon degısımlerı sanırım tamamen pilotaj gibi duruyor, işler padoktan pılota gecınce durumun ne kadar degısıcı oldugunu tekrar gördük, Vettelın konsantrasyonunu her kazandıgı yarış tebrık etmısımdır aynı seyı tekrar yaptı, piyango Alonsoya vurmus ama piyangoyu kazanırken kazadan beladan uzak durmak cok onemlı adam bunu bır sekılde basarıyor, hepsıne tebrıkler…

  23. hala hamilton diyenler var bir yarışçı ancak bu kadar kabiliyetsiz olur dua etsin altındaki araca . yok sorun yaşadı yok bilmem ne sorun yaşamadı kazmalık yaptı eline yüzüne bulaştırdı yarışı . hamilton dua etsin güvenlik aracı girdi

    1. Ne kadar ağlasan da zırlasan da bu senede Hamilton şampi

    2. kabiliyetsiz demek. hemde ancak bu kadar yeteneksiz olur deyip griddeki en kabiliyetsiz yapmak. şimdi ne desem bilemedim.

  24. otoban canavarı avatarı
    otoban canavarı

    driverul azam raikkónen üstadımıza laf yok. her türlü f1 aracını gerçekten yarışmak için kullanmıştır. F1’i fanatik bir şekilde takım tutma, firmaları sevme/gıcık olma gibi hislerle izleyen ve anlamlandıran saygıdeğer arkadaşlar
    anlayamazsını

  25. Startta 2. Virajda 2 liğe yükseldi ardından yarışın orta noktasından sonra alonsoya tur bindirdikten sonra :)) mgu-k arızalandı üstelik vettelle ufak ufak kapamaya başlıyordu 7.7 sn 7 saniyeye düşmüştü , vettel lastik de saklıyor olabilirdi ilerdeki tehditler için . Sonuç olarak muhtemel bir duble gitti 🙂

    1. Kimicilerin işi gücü Alonso olmuş. Altlarında aynı araç varken şamarlaya şamarlaya bir hal olmuştu Kimiyi. :))

  26. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    50.turlar da mgu k güç sorunu yaşadı o yüzden yarış dışı kaldı.

  27. Ves pitten geçme cezasını ödemedi gibi geldi bana

  28. Rosberg altında mercedes aracı olmasa orta sıralarda bile yer bulamayacak kapasitede artık bu yarış içerisinde net bir şekilde bunu belli etti. 2. pitlerde medium lastik takmış olması da tek derdinin hamilton olduğunu gösteriyor adamın yarışı kazanmakla uzaktan yakından alaksı yok hamilton’ı yenmesi onun için yeterli nasıl bir mantık anlamak mümkün değil. ayrıca vettel’e altındaki araca rağmen yaklaşamamış olması da sınırlı yetekeğini kanıtlar nitelikte. Vettel hatasız sürdü ve galibiyeti hak etti. rai için çok üzgünüm vettel ile neredeyse aynı tempoyu tutturmuştu 1-2 olacaklardı talihsiz bir sonuç. redbull aero olarak ne kadar başarılı olduğunu gösterdi, iyi bir motor ile önümüzdeki yıl alıştıkları yere dönebilirler sanırım. hamilton hırsı yüzünden hem çok hata yapıyor hem de pistteki diğer sürücüler için de tehlike arz ediyor. çok çok yetenekli oluşu sorgulanamaz bir gerçek olsa da rakiplerine karşı saygısız, pozisyon kazanmak veya kaybetmemek için her türlü kirli hareketi yapabilecek kadar karaktersz bana gore.
    maldonado icin ayri bir baslik acmak lazim. lotus bir donem maldonadonun sponsor gelirlerine ragmen dokunulmaz olmadigini soylemisti bunu gostermeleri icin en dogru yarisin bu oldugu kanaatindeyim. kesinlikle yaristirilmamali. online yaris simulasyonlarinda cimenlerin uzerinden ucarak gelip rakiplerine vuran noob ruslara benzetiyorum resmen.

    1. Zaten kendini hamiltonu yenmeye adamış olması = şampiyonluk . İşte taraftar zihniyeti burada başlıyor adam bu yarışı ferrarinin almasından ziyade olayın bütünü yani kalan yarışları dahil etmek kendini kurtarıyo bunun bilincinde . O o lastiğie geçiyosa bende ona geçicem gibi mesela onla …. yarıştırıyo mecburen.

    2. yarışı kazanmakla uzaktan yakından alaksı yok hamilton’ı yenmesi onun için yeterli nasıl bir mantık anlamak mümkün değil.

      Şampiyona lideri kim olduğundan ve sezondan bi haber şekilde yapılmış bir yorum. Hamilton’ı yenmek demek lideri yenmek dolayısıyla da şampiyonluk için mücadele etmek anlamına geliyor. Rosberg’in en büyük rakibi takım arkadaşı. Hal böyle olunca elbette Hamilton’dan fazla puan toplamaya çalışacak. Ne yapacaktı Verstappen’e göre mi mücadele edecekti.

      1. Komik. Hamilton’ı yenmek isteseydi gerçekten, yumuşak lastik takıp Ferrari’leri geçmeyi düşünürdü.
        Vet-Rai mecburen med lastiğe geçecekler sen ne diye med takarsın.
        Şöyle düşün Ros un yerinde Ham olsaydı ne yapardı sence?

        1. hamilton kazmanın önde gideni sanki o rosberg,den çok farklı

          1. Hadi Hamilton kazma sen neysin peki ? Oturdugun yerden ona buna hakaret eden futbol holiganı !

        2. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
          ForzaFerrariForzaFelipe

          Malezya’da da çok benzer durumda HAM aynı stratejiyi uyguladı.

      2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Rosbergin en büyük rakibi hamilton diyon da rosberg ile vettel puan farkına bi bak istersen.Onlar kendi takım arkadaşlarını düşündükçe bir bakmıssın vettel gelmiş şampiyon olmuş 🙂

      3. Dostum senin zihniyetini paylaşan adamlarn olduğu yönetim yüzünden f1 bu halde. Madem mantıklı yaklaşacaksın o zaman şöyle düşün yumuşak lastik takıp vetteli geçmeye çabalasaydı ricciardo ile o teması yaşamaz tehlikeden uzaklaşırdı. İnsanların yorumlarını eleştirirken bunların fikir olduğunu unutmamak saygılı olmak gerekir.

  29. Gecen yılki gibi mukemmel bir yarış oldu.
    Vettel’e tebrikler. Hatasız bir surus ve bileginin hakkiyla gelen zafer.
    Boylesine hengamede hata yapmayanlar one cikar ya da kazanir.
    Kvyat 1 ceza aldi ama iyi is cikardi.
    Adamin krali Alonso 15.siradan kalktigi yarista 5.sirayi soke soke aldi. Bedavadan gelen 3 sira var ancak şans hazir olana gelir. 1 kez bile hata yapmayana gelir.
    En basit ornegi bugun.
    Tebriklerin en buyugu Vettel ve Alonso’ya. Button’ı da tebrik edip kapatiyorum yorumumu. 🙂

  30. Mercedes in sezon çekişmeli gidiyor ayağına bilerek kaybettiği bir yarış bence.. İşin kötü tarafı Ferrari fanları yarış kazanabilecek bir arabaya sahip olduklarını sanıyor..

    1. Şu galibiyetin üstüne biraz sert oldu sanki 😛

    2. Yani tamam yarış kalabilecek bir aracı yok Ferrari’nin bunu biliyoruzda Mercedes bilerek verdi gibi bahaneler üretmelere gerek yok. Eger Hamilton çakıllara taşmasaydı 4. Likten bu Yarısı alırdı ama rosberg bariz pasif kaldı araçtan full performans çıkaramıyor çıkarabilseydi ilk bölümde fark açılmaz en kotu sabit kalırdı. Mercedes elbette hala acık ara önde bunu herkes biliyor ve kabul ediyor ama bugun vettel ve aracı kusursuzdu araçtan maximumu aldi zaten ve metresler dışında bir Aracın kazanması icin mercedeslerin bu tarz bazı sorunlar yaşamadı gerek yoksa normal şartlarda baska bir araç yarış filan kazanamaz

    3. Naptılar mavi bi sauberi komple ferrari kırmızısına boyayıp stickerları yapıştırıp vetteli mi oturttular içine ? Arıza yapan mgu-k da ericsonun aracının aslında . Şartlar elverdikçe pilot da maksimumu ortaya koydukça bu araç yarış kazanabiliyo . ( şartların el vermesi = start anı ve sonrasında mgplerin kendi elleriyle yaşadığı düşüş )

      1. Yani neticede bugün kazanan araç bu araç başka söze gerek yok . Yarın ve sonraki gün ideal şartlarda yine zafer mercedesin bunun için de başka bir söze zaten gerek yok. Kimse de hayal kurmasın . Vettel dün 3 rai ise 5. Cebi alabildiler . Startta vermeselerdi pozisyonlarını hadi ros kirli taraftaydı lewis 3 kişiye birden geçilmeseydi . He kabahat mi bu hayır bu insanlık hali işte .

    4. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Arkadaş sen yarışı nasıl izledin yahu ! Her galibiyete aynı kılıfı uydurmayın ayrıca Ferrari fanlarının ne düşündüğü yorumlarını bırakın zaten sallıyorsunuz. Kimsenin yarş kazanacak aracımız olmaduğuna inandığı yok gerçekler ortada. 2. en iyi takımız ve eğer Mercedese bir sorun olmazsa kazanamayacağımızı biz de biliyoruz. Bugün yarışta olanlar olağanüstü şeylerdi. Saçma sapan at gözlüğü takıp yorum yazmayın artık. Azıcık vicdanlı olun da tebrik edin. Kendi takımının durumuna sevin ya da.

  31. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Vettel hadi hatayı falan geçtim bir tane blokaj bile yapmadın be adam.Arkasında yaşananları görünce ”napmış lan bunlar böyle” diyecektir bence 🙂 Bu Mercedes Vettel’de olsa varya her yarışı alırdı adam.

    Bizim takım çifte podyum o ye 🙂

  32. Sonunda bu sezon 1-2 yarış kazanma umudumuz gerçek oldu 🙂

    Gerisi Allah Kerim gibi geliyor. Red Bull aero su yavaş pistlerde daha iyi sonuç veriyor bence. Önümüzdeki yarış Williams ve Red Bull yer değiştirir, gerisi aynen kalır diye düşünüyorum. Mercedes in başına gelenler bizim başımıza gelse ilk 10 u zor görürdük. Hamilton startta kaybedince deliye söndü sanırım; yoksa bu yarışı güle oynaya kazanırdı. Mercedes bu kalkış kabusuna çözüm üretememiş …. Olası bir rekordan oldular

    1. Aerosu yavaş pist ne demek ?

      1. Aura olacak o 🙂

        1. 🙂 🙂 aloe vera da olabilir

      2. Öyle bir şey demedim 🙂

        Red Bull un aerodinamisi hızlı olmayan pistlerde daha iyi çalışıyor. Hızlı pistlerde durum aynı değil… Zaten en iyi araç hızlı veya yavaş pistlerde optimumu çıkaran araçtır

        1. Yine yanlış söylüyosun kardeş 🙂 aeorodinaminin ön plana çıktığı pistler olacak doğrusu 🙂

          1. Yanlış bir şey yok kardeş 🙂

            Araçlar üretilirken bazı riskler gözardı edilebilir. Bazı araçların aerodinamisi hızlı pistlere göre üretilir ve bazıları yavaş pistlere göre üretilir. Williams ların farklı karakterdeki pistlerde saçmalamasını bu şekilde anlayabilirsin.

            1. Arkadaşların demek istediği anlatım bozukluğu yapman. Senin dediğin ”aerodinamisi hızlı olmayan pistler” kullanımı downforce gereksinimi düşük pistler gibi anlaşılıyor. Doğrusu ”aerodinami gerektiren pist” gibi bir şey olmalı.

              1. Sanırım aerodinamiden sonra bir virgül koymak gerekiyor … Bundan sonra dikkat ederim 🙂

                İlgin için sağol

              2. Hahaha 🙂

  33. Vettel hakkında söylenecek en güzel sözü Serhan Acar 2011 de söylemis :
    Rakiplerini atak yaparak geçme konusu da, Vettel’in nispeten zayıf kaldığı yönlerden biri.
    Kazandığı yarışların çoğunda İLK VİRAJA LİDER girdikten sonra, yarışı kontrol etme stratejisine dayanıyor.
    +1

    1. Bu yorumu ben de hatırlıyorum. 2011 de değil sadece. Geçen yıllarda da yani Vettek Red Bull da iken de bir kaç kez dile getirmişti.

  34. Ya arkadaş ne güzel 1-2 olacaktık duble yapacaktık . Raıkkonen için kimse artık gıkını çıkartmaz umarım . Vettel kusursuz sürdü şans falan diyenleri şu siteden banlayın . Hem vettel hem raıkkonen kendi altındaki araçtan daha iyi 2 araca sahip 2 pilotu adeta avladı alnının akıyla geçti ve üstüne olanlar da vettelın şansı değil ham ve rosun iyi yönetememesi. Şans kelimesi için bugün en uygun kişiler : raıkkonen ve alonso

    Ulan tam da alonsoya tur bindirip önüne geçtikten sonra oldu beddua mı ettin palakaş naptın :d alonso ve fanları adına sevindim darısı nice yarışlara podyumlara inşallah.

  35. Nerden başlasak değinecek çok konu var. Yarıştan evvel pilotların kasklarını yere koyup yanlarına jules Bianchi’nin ailesinide alarak daire oluşturduğu anlar oldukça
    duygusaldı.
    Onun harici bir Lewis fanı olarak bugün puan almayı en az hakeden biri bizdik geçmiş yarışlarda Lewis’i yerenleri anlamazdım ama bugün onların günü
    gerçekten Lewis bugün rehavete kapılmış 2011den kalmış gibiydi. Geçen yarış güvenlik aracı çıkışı Massa’ya erken atağa çıkmak isteyip Bottas’a yerini verince az buçuk
    rehavetin sinyallerini vermişti zaten. Bugünde starttan sonra aynını yaptı. Hatta sc sonrası Ricardo’dan atağı yediğindede aynıydı. Be kardeşim sen yumuşak lastikli
    adamla çekişmiyorsun önünde bu hafta pasif olan Rosberg var ve dahası güç kaybeden Kimi.. Neyse napalım bizde Lewis’i böyle sevmedik mi zaten en başta 🙂 :/ Umarım bu
    hataları ve 4 haftalık ara silkelenmesine vesile olur. Yüksek ihtimalle yine şampiyon olacak zaten. Ricardonun arkasındayken telsizden takıma son bir kez daha deneyeyim
    mi diye sorup cevabını aldıktan sonra ok gibi geçişi harici bugün dağınıktı. Takımdan özür diledi kendiside anladı çuvalladığını bu olumluydu. Rosberg sönük bi hafta
    sonu geçirirken yine talihi yardım eder diye düşünüyordum ama o talih son anda dönüp Lewis’e vurdu. Klasmanda fark açıldı. Vettel ise günün en çok hakedeniydi.
    Muazzam sürdü tebrikler Ferrari ve Sebastian’a.. Keşke duble yapsalardı. Raikkonen müthiş start aldı 5. sıradan 2.liğe ama bi cenabetlik var bazen kendi bazende aracı
    çuvalıyor muhtemelen seneye başka bir takımdan bol paralı bi kontrat gelmezse onu göremeyeceğiz. Mclaren’im nihayet sorunsuz hafta sonu geçirdi puanlarada yansıdı.
    Tebrikler Fernando ve Jenson’a. Ve tabi en büyük tebrikler Pastor Maldonado reyize :DDDDD

  36. Yarış harikaydı.Daha yarışın startından yarışın karışık geçeceği anlaşılıyordu.Massanın start öncesi yanlış yere geçmesi ayrı bir olaydı 😀 Kaç sene sonra dubleye gidiyorduk araç tank gibiydi son zamanlarda iyice arızalar çıkmaya basladı.Startımız harikaydı rbr nin mücadeleye katılması yarışı renklerdi.Riccardo bugün tebriği hak ediyor.Rosberg geçilse bile çok bir şey kaybetmezdi.Ham ile önemli ölçüde puan kapatacaktı yine.Ferrarinin yarışın başındaki rosberge karşı temposu çok güzeldi.Dubleye kesin gözüyle bakıyordum ama rainin şansı yine engel oldu.Hulkenbergin kanadının kopması ilginçti.Raikkonende de antrenmanlarda kanat ve yarışın başlarında bir parça koptu.Ham bugün çaylak gibi sürdü.Bazı atakları çok güzeldi bazıları ise çok zorladığından pahalıya patladı.Yarışın ilk başlarında ham rosberg beni dışarıya itti dedi ama ham aşırı zorlamaktansa fren yapıp rosbergin arkasında virajı dördüncü dönebilirdi.Williaws yokları oynadı.Alonso ve button mclaren hondayı rahatlattı.Daniel riccardo bugün günündeydi tebrikler ona.Safety car sonrası hamiltonun içinde bulunduğu grup harikaydı.O grupta mücadele eksik olmadı.Maldonado ismini f1 tarihine yazdırma konusunda niyetli.Yarış müthişti gerçekten. 😀

  37. Vettel11111 avatarı

    Hamilton Maldonado gibi pilotların lisansı iptal edilmeli. Kural tanımayan bu kişiler gitsinler başka yerde intihar etsinler. Rai’nin yarışını bitiren Ferrari’ye de tebrikler. Rosberg kazada kesinlikle hatalıydı. Hak ettiğimiz yarışı yine de kazandık. Monza’da ne olur bilinmez.

  38. Maldonado’nun kaç tane ceza aldığını sayabilen var mı ? Ben 3 tane sayabildim. 😀 Ricciardo ve Rosberg’in olayı yarış kazasıydı. Hakemler de ceza vermedi zaten. Hamilton, rahat kazanacağı bir yarışı Vettel’e hediye etti. Bence Hamilton, şikandan önce çakıllara taşmasaydı yarışı kazanabilirdi. Ricciardo için de aynı düşüncelere sahibim. Adamım Fernando’da bu yarış klasik yeri olan beşinciliğe geri döndü. 😀 Gerçi yarış içerisin de yanlış görmediysem, Verstappen driver through aldı. Ama pit yolundan da geçmedi. Bilmiyorum, belki de Fernando’nun sonucu dördüncülük olarak tescillenebilir. Her neyse, kazanana takım telsizden Jules’u andığı ve yessss diye bağırmadığı için teşekkür ederim. Ayrıca yarışın adamı Ricciardo’yu da kutlarım.

      1. Raikkonene ne diyorsun kardeş startını ve yarışını yorumlayacak olursan . Bu arada raikkonen tam alonsoya tur bindirdikten sonra MGU-K cuff 😀 Yapacak hiçbirşey yok Raikkonen ağzıyla kuş da tutsa yollayacaklar . Artık geri kalan başarı dileklerim geride kalan Alonso ve Button gibi 2 yaşlı kurt için. Biz yapamadık bari siz bişeyler yapın 🙂 Bugünkü puanlar için kutlarım.

  39. bi de aklıma takılan bi şey var.. güvenlik aracı periyodunda rosberg e neden yumuşak değilde sert lastiği taktı takım anlamadım.. bütün takımlar o esnada yumuşak lastiğe geçtiler, rosberg hariç.
    adamın galibiyet şansını elinden aldılar resmen.

    1. Rosberg istedi med lastiği.

    2. Normal şartlarda sert lastikle devam etmesi gerekiyordu. Muhtemelen son 15 turda yumaşaklara geçecekti Ancak Hamilton arayı kapatınca aynı şartlarda mücadele etmek istedi ve erkenden tekrar sert lastiklere geçti

      Yani amaç yarışı kazanmak değil ne olursa olsun Hamiltonun önünde olmak 🙂

  40. ReyizHamilton avatarı
    ReyizHamilton

    müthiş bir yarıştı.vettel hak ettiği galibiyeti aldı hamilton çok hata yaptı aceleci davrandı.kalkışlarda soguk lastiğin yol tutuşundan dolayı olsa gerek birde agresiflik eklenince cok kayma yaşadı.günün adamı alonso helal olsun diyorum sadece birde ricciardo on numara iş çıkardı

  41. Günün özeti: hayvan gibi şey yapıyorsunuz ya

  42. FerrariFanTR avatarı

    şuan gerçekten anlamsız yorumlar var. Ferrari zaferini karalamak istiyorsunuz sanki. Vettel bugun en hızlı pilottu Ham ile beraber. Sanki olan kazalar cezalar Vettel’in önündeki araçlara olmuş gibi yorumlar yapılıyor. Seb bugun orta sektörde 0,5-0,6 saniye atıyordu mercedes’e. Ayrıca Ric’in son bölüm performansına bakıp yarışı alabilirdi diyenler var. ya kardeşim SC öncesi 50 saniye fark atmışız bugun bizi geçeceğine emin olan Ric’e. Son bölümde de yumuşak lastiğe sahip oldugu için performansı biraz daha iyiydi hepsi bu.

    Bu zafer kesinlikle şans ya da başka bir takımın hataları yüzünden değil, gerçekten hakettiğimiz bir zaferdir.

    FORZA FERRARI

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      +1

    2. Malezya’da yaşanan taktik hatasıydı ancak Ferrari burada hızlı olmasının karşılığını aldı diyebilirim. Sadece yaşanan onca şey bu galibiyeti kolay hale getirdi. Onun dışında Vettel ve Ferrari hızlıydı.

  43. Dikkat ettiniz mi içerde Vettel Allisona ” How is Raikkonen ? ” diye soruyor allison sadece ***** ***** gülümseyip susuyor eğer görmediyseniz tekrar kısmını açın tam Ricciardo elini göğsüne koyup selam verdiği yerden sonra . Bunu görünce tüm sinirim daha da arttı nedir bu yollayın bu adamı yeter ya şuan Kimi nasıl gidiyodur evine kim bilir

  44. Surmeyi unutmus olan raikkonen cok iyi bi start aldi yarisida iyi goturuyordu tabi onun o harika sansi yine yanindaydi ve once durduk yere on kanadindan bir parca koptu daha sonra araci arizalandi.Bence Raikkonen bunu bilerek yapti derhal gonderilmeli surmeyi unutmus.

  45. OtonomAktor avatarı

    Yarışın en iyisi ve en heyecan katanı bana göre Ricciardo ydu. Hamiltonu da rosberge de atakları çok çılgıncaydı bana montoya yı hatırlattı sonuna kadar zorladı. Vettel çok iyi götürdü baştan sona rai ye yazık oldu. Kvyat birazda şansın yardımıyla iyi bir sürüşle podyumu hak etti. Ricciardo rosbergi geçse vettele de atak deniyebilirdi lastik avantajıyla ama temas oldu. Takımım McLaren en iyi sonucunu aldı alo harika sürdü bugün rosberg hamiltonu ve rainin aradan çıkışı işe yaradı. Verstappen de iyi sürdü ve en iyi derecesini aldı. Keyif alarak izlediğim bir yarış oldu. Hatta senenin en iyi yarışı geçen sene olduğu gibi bu yarış olabilir.

    1. Hamilton atak denemelerinde çok acele etti.Saglıklı ataklar yapamadı.Montoya nın atakları her zaman serinkanlı ama bi o kadarda agresif yüksek oranda sonuç alinan ataklar olurdu ve tahmin edilemezdi.

      1. OtonomAktor avatarı

        Aynen montoya kadar değildi ama anımsattı. Zevk aldım bu yarışı seyrederken.

  46. Ferrari dubleyi kaçırdı.Macaristan son yılların en heyecanlı yarışlarına sahne oluyor,podyumdaki pilotları tebrik etmek lazım.Rai şanssızlığını bu yarışta da yenemedi.Mc laren yaz tatiline moralli giriyor,rahat bir nefes aldırdı bu sonuç.Red bull bu pistte istediğini aldı.Mercedes için nazar boncuğu oldu bu yarış herhalde.

  47. McLaren sağlam puanlar aldı oh be. İki araç daha gitse podyuma çıkacaktı Alo 😀

  48. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    yarışı izlemedim vettele tebrikler..Mercedes sorun yaşamasa zor kazanırlar.Belçika’da Mercedes şov devam böyle olması iyi oldu biraz izlenim artar en azından inşallah Ferrari gelişirde mücadeleli fırsattan istifade yarışlar olmaz

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Yarışı izlemediysen ben söyleyim sorun felan yaşamadı mercedes raikonen sorun yaşayıp yarış dışı kaldı.

      1. Evet williamsın yapamadığını yaptı

      2. Yarışın bazı bölümlerini kaçırdıysan söyleyim Ros un lastiği patladı Ham in kanadı değişti ve ceza yedi ayrıca Ham yarışın başında acemice hata yaptı ve geriye düştü. Bu da mı sorun değil bunlar da mı sorun değil?

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Bu saydıkların neye göre sorun ? Kendi başına yaptığı aptallıkların ceremesini çekmek nasıl sorun oluyor ? Adama gidip çarpmak ardından ceza yemek sorun mu ? Kendi sabırsızlığı yüzünden yarışını mahfetmesi sorun mu ? Yoksa bunların hepsi bir hata mı ? Hamiltonu çok iyi takip ederim saçma sapan yerler de lastik kitliyor yakıyor her pistte sen de takip et tavsiyem.

          1. Bunlar bir sorundur araçtan kaynaklanmayan, kimi pilotun kimi de başka pilotlardan kaynaklanan hatalar yüzünden yaşanan sorunlardır. Sorunu sadece araç kaynaklı teknik arıza olarak görmemelisin. Mesela şanssızlıkta bir pilot için sorun teşkil eder. Doğru zamanda doğru yerde olmamak bir sorundur. Ham konusuna gelince GP2 den beri takip ediyorum merak etme. Lastikten çıkan her dumanı kilitlenme olarak algılamamak gerek. Ham her zaman agresif sürmüştür ve lastik yemiştir. Ancak son senelerde çabuk lastik tüketmiyor. Kim bilir belki de Button dan öğrenmiştir lastik kullanmayı. Ayrıca Ham geç frenaj ile lastik yakma olayını sıralama turlarında sıkça görebiliyoruz.

    2. Hamilton’un acemi hataları dışında Mercedes’te bir sorun yoktu. Nico’nun lastiği gitse de zaten Vettel arayı açıyordu yani bu yarışı Vettel ve Raikkonen hakkıyla söke söke aldılar, Raikkonen bitiremese de öyle.

      1. Raikkonen neyi aldı? Vettel 49. turdan sonra neyi açtı? 3 pilot 1.8 saniye içinde gidip geliyordu.

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          Zaten ferrari sert lastikler de mercedes kadar iyi değil.Bugün arac biraz daha iyiydi medium lastikler de.Bugün soft lastikler de her türlü farkı açardı mercedesle nitekim öyle oldu.

        2. Sen ne diyon la ? Adamın geri kazanım sistemi tutarsız çalışıyoken nasıl fark yemiş olmasını konuşabiliyosun sen ? MGU-K parçasında da sorun var dediler bunu duymadın mı orda . İlk defa bakın çok açıkca vettel farkı aça aça götürdü tek turda dün Raikkonene karşı güçlüydü evet ( her ne kadar cuma günü raikkonen sorun yaşamış olsa da cts vettel hızlı olabilirdi yine de bu beklenilen bişey tek turda kimiye göre daha iyi ) ama bunun haricinde avustralya bahreyn başta olmak üzere çoğu yarışta raikkonenin işi aceleye getirip lastikleri erken tüketen vettele karşı daha iyi yarış performansı gösterdiğini inkar edemezsin heralde. Vetteli tebrik ediyorum gerçekten kusursuz sürdü ciddi manada tek bir tane hata dahi yapmadı dünden bu yana .

    3. Mercedes değilde Lewis saçmaladı. Rosberg berbat ötesiydi, onu konuşmuyorum bile.bu yarış Lewis için nazar boncuğu olur. sabırlı davransa yine kazanırdı. trafikte kalmasına rağmen yakın turlar attı ve önü açıldığında da daha iyi turlar attı.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        ham yarışı kazanamazdı çünkü önü boşken attığı turlarda vettelle fark kapanmıyordu 30 sn ye kitlenmişti fark

  49. arkadaş bu ricciardo harbi mal çıktı.. gerizekalı ne geçti eline, anca rosbergin 14 puanı nı yedin.
    sene sonunda rosberg inşallah bu puanları aramaz..
    sonra insan biraz centilmen olur.. bence ricciardo kazadan sonra rosberg i bekleyip arkasından devam etmeliydi yarışa. bide yarış sonucunu etkilediği için ceza almalıydı

    raikkonenin yarışta yaptıkları ortada..kötü değildi bence insallah seneye de takımda kalır.
    yarış ta problem yaşamayan sadece vettel di heralde, adam ne ballı arkadaş, ama hakkınıda yememek lazım çok iyi sürdü..

    1. O kazada hatalı kesinlikle rosberg di.

      1. %100 haklısın, ric çok net geçmişti, buna rağmen rosberg çok geniş açıı ile gelip lastiği ric in kanadına kaptırdı, virajı dar alabilirdi, olan ricardio nun 1 ciliğine oldu

    2. OtonomAktor avatarı

      Yarış kazasıydı rosberg önüne gelince kaçabilecek yeri yoktu. Rosbergi zaten geçebilecek avantajı vardı Ricciardo ya yazık oldu bana kalırsa. Rosbergi geçse vettele de atağını görebilirdik muhtemelen. Lastik avantajı ric teydi.

      1. yalnız redbull hala en iyi strateji üreten takım

        1. OtonomAktor avatarı

          Aynen stratejileri çok iyiydi takım olarak.

  50. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Vettel’e hala şans ile kazandı diyenler var haha ya siz var ya F1 izlemeyin gidin at yarışı izleyin 😀 😀

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Adam 25 sn fark atmış herkese sc ile bütün fark eriyor ters lastik takan araçlara takılıyor bu vettelin şansı oluyor vay beee komik insanlar ya 😀

      1. İşte bu dediğin şanş 😀

    2. Arkadaş cevap yazıp durma şu insanlara . Ne şansı neyin şansıysa adam 3. başladı kendinden daha iyi 2 otomobili startta geçti hadi biri kirli taraftaydı ötekini nasıl geçti ? Daha sonrasında da mercedeslerin önünden direskiyonu kimse tutmadı sürüp geçselermiş madem öyle . Lewisi gördük elinden şekeri çekilen çocuk gibi koşup koşup sağa sola attı kendini . Gerçek profesyonellik böyle anlarda ortaya çıkıyor . Raikkonen ferrariden ayrılsın istiyorum gerçekten çok üzülüyorum bugün belki de bu parça başından beri kararsız çalışıyodu raikkonen belki bu yüzden sürekli 0.2 0.3 fark yedi.

  51. şu mercedes vettel,de olsa bütün yarışları alırdı . üç kazma pilot riccardo hamilton ve rosberg . raikonen bi pist üstünde kal be adam

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      daha az baskın bir arabayla üst üste 9 totalde 19/13 yaptı (biri webberin ama kağıt üstünde 13 olduğu için 13 yazdım) bu arabaylada neden olmasın 😀

      1. neden olmasın değil arıza kaza dışında bu mercedesli veteli kimse geçemezdi . önde oldumu vettel . hamiltondan rosbergden alonsodan farkı açık açık görülüyor yanına kimse yaklaşamıyor uçup gidiyor zaten kuralları onun için değişmedimi . yoksa şimdi vettel redbulla altıncı şampiyonluğunu kutlardı şimdi

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Yalan yok durum açık ve net böyle

  52. Güzel yarış oldu. McLAREN i tebrik ederim tabi podyuma çıkanlarıda.
    Alonso,Tankeri geçemez diyen ” Anthrax ” denen arkadaş nerede,İki Mercedesi geçtik daha ne olsun. Ha ha ha :))

    1. Aranızda ne geçti bilmem ama 2 mercedesi geçdi demek yanlış anlaşılır tebrik ederiz ama durum ortada

  53. bir ekeleme daha yapayım, genel oalrak yarış hızında vettel ile raikkonen arasında çok küçük bir hız farkı var bence, o da 0,1 saniye filan olsa gerek. sorunsuz bir araçla sorunsuz bir günde raikkonen vettel kadar gidemese de kesinlikle görevini yerine getiriyor. puan tablosu endeksli bir ferrari yönetimi varsa (ki sanırım var), rai’ye büyük haksızlık yapılır. bugün ferrari duble-podyumu gelecekse bu raikkonen’in hızından, kaçmışsa ferrari’nin rai’ye arıza çıkarmaya meyilli araç vermesinden kaynaklıydı. yazık oldu vesselam.

  54. eğlenceli bir yarış oldu gerçekten, hamiltonda bi ayar kaçıklığı vardı bugün 🙂
    vettel ise çok temiz sürdü, şansı ise rosbergin ricardioya direnmesi oldu, ric hasarsız bir geçiş yapsaydı ki bence geçişinde bi sıkıntı göükmüyor, rosberg daha dikkatsizce önünde daldı, ricardionun lastik farkıyla vetteli geçmesi hiçte zor olmayacaktı, muhtemel bi galibiyetten oldu ricardio, rosberg e söylenecek bi sözde bulamıyorum artık, arabanın hakkını veremiyor malesef, mc laren ise etliye sütlüy karışmadan iyi puanlar aldı, raikonen ise bi hocaya gözükmeli artık vakti geldi 🙂

  55. hamilton çok hata yaptı. özellikle startta aşırı derecede pasifti. 2008’deki hamilton şu yarışın ilk frenlemesinden lider çıkardı. rosberg’e yaptığı atağa benzeyen manevra da çok anlamsızdı, şikayeti gereksizdi. sc çıktıktan sonra zaten rezil bir performans gösterdi, ya lastikleri düzgün ısıtmadı ya da hemen önümdekini geçeyim acelesiyle arkadakilere avlandı. benim bildiğim hamilton bu değil, hemen bu pasifliğini atması lazım. bianchi’nin cenazesine gitmesi etki etmiş de olabilir, o haberde yazmıştım. bu anmanın yarıştan hemen önce yapılması başka bir saçmalık. haftasonunun açık ara en hızlısı olmasına rağmen kazanamadı. ferrarilere karşı rosberg’i bırakırsan hiçbir şey yapamaz, hatta böyle adamlara farkı açtırır.

    ancak aldığı ceza da hatalıydı, gideceği bir yer yoktu. maldonado ise cezayı haketti, çarpışmadan kaçınmak için hiçbirşey yapmadı. bianchi’nin cenazesinde ağlıyor, gelip aynı şeylere devam ediyor. yeni bir rekor kırdı bugün sanırım. 1 gp’de 3 kez pitten geçme cezası alma rekoru.

    kimi’nin performansı iyiydi hatta pitlerden önce vettel’den hızlıydı. kötü performans gösterip 10.lukta yarışırken aracın taş gibi olması ama 2. olacakken aracın patlaması da şanssızlık. ferrari mi desem, ne desem bilemedim.

    1. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      2008’deki HAM da startta liderliği 3. sıradan gelen MAS’ya kaptırmıştı.

      http://www.dailymotion.com/video/x1b0vag_hungaroring-2008-start_sport

  56. GRANDE CAMPİOOOONE, GRANDE CORSA, GRANDE SQUADRA

    Sonunda aldık ya inanamıyorum. Hamilton ne kadar çirkeflik yapsa da yetişemedi, olmayınca olmuyor artık ahahahaha ”I’m sorry guys” ahahahaha.

    Vettel harikaydı Kimi ile birlikte kimi’ye yazık oldu. Şanssızlığın kitabını yazsalar yapımcısı olacak adam çok yazık. O mgu-K’nın da ben… Duble kaçmasa müthişin de müthişi olacaktı maalesef.

    Rosberg pasif olsa da genelde iyi götürdü Ricciardo hayvan gibi şiy yapıp arkadan kontrolsüzce dalmasa şampiyona çok fena kızışacaktı.

    Hamilton’a bir şey demiyorum niye büyük bir pilot olamayacağını gösterdi, her geriye düştüğünde sağa sola vura vura geçmeye çalışırsan o yarışı vermezler adama, nitekim çirkefliklerin de işe yaramadı.

    Red bull yarış başında yaptığı stratejiyle Hamilton’u uzun süre arkada tutarak kendi podyumlarını kolaylaştırdı ve yarış sonu Kvyat’a da hakkı verildi, harika bir gündü.

    Umarım son 2 yarıştır süren inanılmaz heyecan, rekabet, Spa’da da sürer tabi Raikkonen’in şanssızlığını çözmesi ile.

    1. Hamilton niye büyük pilot olamayacağını gösterdi mi

      Boşu boşuna F1 izleyerek ömrünü tüketme masa tenisi filan izle 15 20 pilot yarışınca aklın karışıyor sanırım senin 1-2 kişilik sporlarda şansını dene

  57. Vettele tebrikler, günün en hızlı pilotu olmasada sorunsuz sürdü ve galibiyeti hakketti. Sorun yaşamasalar Ric veya Ham galibiyeti alabilecek hızdalardı. Özellikle Ham hafta sonunun en hızlısıydı attığı hızlı turlar bunun bir göstergesiydi ancak yarışın başında yaptığı hata acemiceydi. Eski günlerindeki aceleci tavri sahip olduğu hız avantajını aldı götürdü. Rosberg ise ”Macaristan da olmuyor abi bu pistte benden bu kadar ” der gibiydi. Altın tepsi galibiyet fırsatı verildi o yok ben podyuma çıksam yeter zatem Lewis arkada modundaydı. Yarış gerçekten zevkliydi hatalar, cezalar, geçişler, safety car, virtual SC ne ararsan vardı. Maldonado bildiğiniz gibi bu sezo aldığı puan kadar cezayı 1 yarışta aldı galiba. Mübalağa bir yana F1 e renk katıyor. Son olarak McLaren ler şansın yanına motor gücünüde koysalar podyumdalardı. Şanslıda olsalar 5. lik ve 9. luk takım için çok iyi. Tatilden sonra büyük güncelleme çalışır ve dayanıklılık sorunları olmazsa McLaren i ilk 10 da görebiliriz. Eğer gelişmeye devam ederlerse sene sonu 1 podyum hayal değil.

  58. Seb bari 1 kere blokaj yapsaydın bu kadar kusursuz sürme robot sanacaklar 🙂

  59. 1.koyu bir tifosi olarak alonso yu tebrik ederim küçümseme olarak değil ama bu sezon ki şu mclaren e göre harika bir iş çıkardı
    2.takım geleceği rai nin kendi ellerinde diyor ama bu gidişle ona bırakmadan onlar çoktan fişi çekmiş olacaklar adamın birşeyler yapması için sorunsuz bir hafta sonu, araç ve en önemlisi şans lazım,sezonun ikinci yarısında dilerim spa onun için bir dönüm olur ve kalan dönemde iyi performanslar izleriz
    3.kazanan takım biziz ama sevinemiyorum yarış başında bizimkilerin kapışmasını izler miyiz derken rai nin araç çürük çıkıyor vettel sorunsuz devam… rabbim herkese vettel şansı versin

  60. Yusuf Hitay avatarı

    tahmin oyununda bu yarıştan en çok puan çıkaran kişiye de helal olsun :).

    1. OtonomAktor avatarı

      Aynen valla. Bu haftayı en yüksek puanla bitirene ayrı saygı duyucam.

  61. Macaristan Standartlarının çok çok üstünde bir yarıştı. ilk 3 tebrikler gerçekten harika bir sonuç bu. takım ve renault için güzel oldu tabiki ferrari içinde güzel bir sonuç. Mercedes ler şaşırttı özellikle hamilton çaylak zamanlarındaki gibi hatalar yaptı. Kimi Kimi sen ne şanssız bir adamsın ya hayır gidersende yerine gelmesin bu bottas adamda senden daha iyi bir durum(yaşı hariç) göremiyorum.

  62. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Vettel ve Ferrariye tebrikler.Rai için üzgünüm duble yapıcaktık kaç sene sonra.Bırak rosbergi hamiltonu güvenlik aracını kralını getir bugün ferrari burada yenilmezdi kısacası mercedesi tokatladık.Vettel orta sektör de mercedes ile arayı min 0.4 max 0.7 açıyordu.Bırak rosbergi hamiltonu kralını getir bugün ferrari burada yenilmezdi.Hamiltonu bugün tokatlayan tokatlayana sağdan soldan maymuna çevirdiler adamı.Ricardoyu hep eleştiririm start performansından dolayı bugün herkes onu eleştirmiş rosberge atağın da gayet akıllıca girdi ve rosberg önüne kesti aracı alan varken kendi basını kendi yaktı müstehak ona bugün ricardo çok iyiydi geçişleri parçalaya parçalaya tırmandı.Redbulun sürekli takım emirlerinden sıkılmadı değilim.40 puan var hamilton ile ara da ikinci yarısın da iyi bir atılım yaparsak belki şansımız olabilir.Bütün Ferrari taraftarlarını tebrik ediyorum..

    1. ricardio lastik farkıyla kolaylıkla geçebilirdi vetteli, ne demek kralı gelse 🙂
      rosberg altındaki hızlı araçla vetteli kendisi geçmeyi beceremediği gibi birde ricardioya değerli zamanlar kaybettirdi, ric çok kolay bi galibiyet alabilirdi, rosberg hem kendini hem de ric i yaktı

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        0 set soft ile mediumlu mercedesi geçemeyen redbul,ferrariye atak yapamayan mercedesi o kadar tur arkasın da kalıp onu geçip ardından ferrariye atak yapabilceğini felan mı sanıyon sen.Rosberg kanadını kırmasa yine önde kalıcaktı zaten ricardo lastiği yaktı pert etti.Kralı gelse dedim çünkü bugün ferrari yenilmezdi.

  63. Arkadaşlar siteyi uzun zamandır takip ediyorum ve şunu fark ettim en azından Türkiye bazında F1 artık bitmiştir yayın hakları yıllardır paralı platformda pistimiz takvimden düşeli yıllar oluyor sitedeki yarış sonu yorum sayısı bir kaç yıl önceki sıralama sonu yorum sayılarının bile gerisinde kalmış. İzleyen kesim eski bağımlılığından dolayı izliyor ve gittikçe azalıyor. Yeni seyirci kazanılmıyor. Sizce köklü değişiklikler gelmediği sürece bu süreç değişir mi?

  64. Ya bi alonso fanı arkadamışız alonso 5. Olacak demiştide oha dediydik… Kim o mülayim arkadaş :d nasıl bir tahmindir bu

  65. Hamilton adete McLaren dönemindeki gibi kullandı. Aceleci ve gereksiz derecede agresif. Rosberg Ricciardo’nun önünü kesecem derken lastiği kesti. Kendi hatasıydı. Ben yinede tüm pilotlara teşekkür ediyorum. Çok keyifli bir yarış izlettiler. Vettel hatasızdı. Raikkonen bildiğimiz gibi (şanssız). Ricciardo ataklarıyla keyif kattı. Kvyat, Verstappen ve Alonso’da beladan uzak durarak iyi bir sonuç aldılar. Maldonado reyiz yine formundaydı. Williams’lar ne yaptılar anlamış değilim. Neyse daha fazla uzatmayım. Bianchi’nin anısına yakışır bir yarış oldu. Umarım tüm yarışlar olmasa da arada bir böyle yarışlar izleriz.

  66. Fernando Mclaren Puanlar özlemişiz hadi şimdi spada puan zamanı mclaren alonso 😉

  67. Ferrariler efsane kalktılar. Vettel kusursuz sürüşüyle fazlasıyla hak etti bu zaferi.
    Raikkonen, gerçekten benim bile canım sıkılmaya başladı o kim bilir ne durumdadır.
    Alo yine 5. 😀 Arai padokta dans ediyordur şuan 😀
    Mercedesler sorun yaşamasa bile Vettel her türlü 1. olurdu. Olan Rai’ye oldu muhtemel 1-2 kaçtı.

    1. Bu arada Ortombo tam yarışında hediye verdi 😀 Şu sıralamayı kim tutturduysa alnından öperim 😀

      1. Ulan Toro Rosso’lar bi ara 6 ve 7 oldu ya, beni balatalar orada mutluluktan koptu. 😀 Alonso ve Button’da 9 ve 10’du. Üzerine Kvyat 4, Raikkonen’de 5 olunca kulaklık bize gelir diye düşünüyordum, ki yarış çok farklı bi’ sonuçla bitti. 😀 Sağlık olsun diyorum. Kazananı da şimdiden tebrik ederim. 🙂

        1. 😀 Benim tahmin Vettel ve Rai ilk 2’ye fırlayınca gümledi 😀 Sonra Hulk 5. olur dedim onunda ön kanat parçalandı 😀 Redbullar 6-7 dedim onlarda bir ara öyleydi ama bu kadar karışık bir sonuç beklemedim 😀 5. olanı da ben tebrik ederim 😀

    2. Rosberg değilde Hamilton sorun yaşamasa Vettelin yarışı kazanacağı konusunda şüpheliyim, Vettel bugün Rosberg den hızlıydı ancak Ric ve Ham çok daha hızlılardı ve Vet in sorunlardan uzak istikrarlı sürüşü ona galibiyeti getirdi.

      1. Senin düşüncen 🙂

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          yanlışta olsa her düşünceye saygılıyız 😀

  68. vay arkadaş, ne olurken ne oldu.. bu kadar saçma sapan hatalar acemilikler arızalar kazmalıklar yarışın 2. yarısına sıkışıverdi ve ortaya inanılmaz bir 2. bölüm çıktı. bir yerden sonra kim nerede ne yapıyor karıştırdım 🙂 takvimin en dandik 3 pistinden birinde en heyecanlı yarış çıktı ortaya. vettel’i, arıza yaşamasa 2.liği ceb atmış olan raiikonen’i, yarışın başında yeri zorla elinden alınan kvyat’ı ve elbette ki o dandik aracı 5. sıraya çıkaracak yeteneği ve yarışı okuma tecrübesiyle alonso’yu gönülden tebrik ederim.
    geçen yarış ingiltere’de yarışın hemen başında geçiş yapacağım derken eli ayağına karışan hamilton orada bir şekilde galip gelebilmişti ama burada tam sıvadığı bir yarış oldu. yarış 2. kez başladığında bile kazanabilrdi ama yine dağıttı kendini. neyse ki ricci rosberg’i bitirince şansı bir kez daha döndü ve müthiş bir fark yiyeceği yarışta ros’a 4 puan daha açtı. şans böyle bir şey demek ki.
    massa’nın sarı çizgiyi tutturamaması büyük bir salaklıktı 🙂 yuh be kardeşim hala mı sarı çizgiyle uğraşacağız bu yaştan sonra. arkasından start beklenmedik şekilde berbattı. arkasından herkesin kurtulmak için uğraştığı M lastikli bölüm berbattı. arkasından SC esnasında sevgili mühensilerin felipe’yi pite alma-ma öküzlüğü berbattı. bugün massa SC ardından pite girmiş olsa rahatça 6-7-8. sıraları alabilirdi. ama bu kez de williams istemedi 🙂 bottas kurtuluş savaşında cepheye mühimmat taşıyan kağnılarla rekabet edecek düzeyde yavaş sürdü arabasını. lastik koruma olayını yanlış anlamış olsa gerek, neredeyse sağa çekecekti. yine de çok önemli puanları VES (sanırım) arka tekerini patlatmasıyla kaybetti.
    süper bir yarış oldu. hem de macarların dandik tarlasında 🙂

    1. en kötü 3 pistten 1 i demişsin. diğer 2si hangisi 🙂

      1. monaco ve singapur. net.

  69. Çok güzel yarış oldu bu sıralamayı tahmin eden olmamıştır heralde.Vettele ve Redbullara tebrikleri,Kimi için klasik cümlemiz ‘ÜZGÜNÜZ’.Hamiltonun bu formunuda özlemiştik inş birdaha tekrarlamaz.Niconun lastik patlayana kadar kızıyordum Lewise,lastik gümleyince keyif sigarası yaktık:))

  70. FerrariFanTR avatarı

    Teşekkürler Vettel, Teşekkürler Ferrari, Teşekkürler Raikkonen.

    Gerçekten çok talihsiz bir durum Raikkonen için ama sonucta kazanan bir kırmızı araç. Mükemmel bir pazar günü oldu.

  71. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    gerçekten çok ilginç ve bol olaylı bir yarıştı sezonun en iyi yarışı da diyebiliriz.ben burdan öncelikle ferrariye yazıklar olsun diyorum.rai ile vetin aracı kesinlikle aynı değil.vetin aracı yağ gibi gidiyor rai her yarış arıza sorun ondan sonra yok yaşlandı artık bırakmalı.başkanın sürekli veti övmesi,pohpohlaması.vet 1. rai 2.pilot.açıkça rai üvey evlat muamelesi görüyor.ferrarinin artık 2 pilota da eşit davranması lazım si*erim böyle işi.özetlemek gerekirse bu yarışı ham kendi hırsının ve sabırsızlığının kurbanı oldu ilk turlarda rosbergi hemen geçme dşüncesi onu podyumdan etti.ric de yarışın asıl kahramanı ve renk katan pilotuydu.rosbergi biçmeseydi daha iyi olurdu.maldonado ceza rekoru kırdı şaşılacak bir durum değil.alonso da 5.olarak yine eski sırasına döndü.yine de vet iyi iş çıkardı.

  72. Kimi_in_Rai avatarı

    Ey benim bahtsız Kimi’im 🙁

  73. Yusuf Hitay avatarı

    geçmişte monaco ile beraber takvimin en sıkıcı yarışı olan macaristanda son senelerde yarışların her biri ayrı güzel geçiyor.

    harika bir yarış oldu. ancak böyle bir starttan sonra olabilirdi heralde. hamilton ilk virajı lider dönebilse yine yarışı rahat alırdı bana kalırsa. mercedes yardımsız start mı deniyor nedir, iki yarıştır kalkış yapamıyorlar.

    hadi kalkış neyse de, rosberg’in arkasında yaptığı hata, starttan sonra ricciardo ile mücadelesi. bugün hamilton çok çok kötü bir yarış çıkardı.

    ricciardo da ceza alabilirdi, rosberg’i resmen dayak yemişten beter etti.

    rosberg inanılmaz silik bir hafta sonu geçirdi. yumuşaklar ile ciddi fark yedi ferrari’den. takım arkadaşı da acemice hatalar yapınca mercedes logosu olmayan bir podyum görmüş olduk. williams zaten en iyi 5. olurdu heralde, yokları oynadılar.

    alonso 5. oldu yahu, daha ne kadar karışık bir yarış olabilirdi ki? yağmur yağsa bu kadar acayip bir sonuç göremezdik.

    hulkenberg müthiş bir sonuç alabilirdi çok yazık oldu.

    raikkonen yine bahtsız bedevi. önce araç döküldü, sonra motor.

    ricciardo iyi hoş da, bazen fazla agresif ataklar yapıyor. bu tip atakları maldonado gibi bir pilot üzerinde denerse, pisti çok daha yükseklerden seyredebilir.

    en inanılmaz olanı, maldonado hala bir formula 1 pilotu olarak piste çıkıyor.

  74. Aras Tekiner avatarı

    Alonso P5…özlemistik 😀

  75. Çok heyecanlı yarıs oldu hatalar cezalar ıle dolu ve kazala mclarene tebrıkler alonso hak ettı ve kazana tabıkı 🙂

  76. Veysel kusursuzdu. Rain iyiydi en azından vermeli takip edebildi. Rosberg acaip konuydu. Hatası olmayan ricciardonun kanadını aldı. Hamilton batırdı
    batırdı. Koyar ve ozellikle ric cok iyiydi. Anonsu kusursuzdu. Hata yapanın kaybettiği yapmayanın kazandığı yarış oldu. Are jules ve Hamza

    1. Veysel vettel
      Vermel vettel
      Koyar kvyat
      Anonsu alonso
      Allah belanı versin ANDROID KLAVYE !

  77. kadir mercan avatarı

    2014 belçika unutulmamalı rosberge güzel bir ders oldu.ricardo atak için geç frenle geldi. adam atak için yaptı bunu rosberg gibi 2014 belçikada oldugu gibi kasıtlı yapmadı. adamım hamilton acemice sürdün bugün gereksiz şeyler yaptın. sonucu hakettin yani. vettel ve ferrayi tebrik ediyorum. renault’uda. ricardoyada. rosberg yarış boyu ferrariden tempo olarak uzaktı. altındaki gridin en hızlı aracıyla yediğin fark ordada. alman olmasan sen takımda tutacaklarını sanmıyorum zaten. yarış bugün heyecanlıydı.güzel yarıştı.

  78. Vettel baştan sona hak etti kazanmayı.

    Yine sıcaktan mıdır bilmem ferrarinin temposu mercedesten iyiydi.

    Raikkonen için artık kelimeler kifayetsiz kalıyor.

  79. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    gerçekten çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin :(….

    kimi belki yarışı mekanik bir sorundu ama onun yarışını bitiren şey Alonso’ya geçilmesiydi.. geçilmeden önceki tur mclaren sorun çıkarıyor gibi bir şey dedi sonrada olan oldu. ricciardo genelde geçişlerde pek hata yapmaz ama yapılacak bir şey yok olan oldu. pastor’u unutmuştum gerçekten öyle sürekli maldonado’nun ismini görüyordum adam bir harika 😀 😀

    1. Strong_Union avatarı

      hayır aracımdan gürültü geliyor ve güç kaybediyorum sorun var dedi sonra yavaşladı Alonso’da sonra geçti olayın Alonso’yla bi ilgisi yok

    2. bunuda alonso ya bağladın ya 😀 Kimi nin sorunu daha önce başlamıştı zaten Mclaren den uzaklaşamayınca ne oluyor demiştim sorun olduğu belliydi. yazık oldu

  80. O kadar hungaboring dediniz, bak noldu şimdi? Rai’de beşiktaş kanserinin f1’deki tanımı gibi.

  81. Sanki yarış temposu ferrarinin mercedesten daha hızlı gibi bi durum gözüktü ama hamiltonun temposu gerçeği gösteriyor her ne kadar çok hata yapsa da, vettel güzel sürdü galibiyeti hak etii, bizim rai önce kanat uçtu garaj kanadı değiştirmedi alonsoya tur bindirdi; bindirmez olaydı hemen sorun çıktı araçta:D alonso geçti sonra 😀 bunu da alonsoya bağladık ya helal olsun bize

    1. galibiyeti haketti etmesinide ricardonunda katksını unutmamalı:)

  82. Vettel tersten baslayan kariyerinde başarının yanında artık saygınlığı da ekleyecek iyi isler yaparak basardiklarinin içini doldurmaya devam ediyor tebrikler.
    Hamilton ın yarış performansı son yarışlarda oldugu gibi gene sallantıdaydı.Ancak şampiyonluk yolunda Rosberg belkide en büyük darbeyi bugün Ricciardo dan yemiş oldu.Bu da Hamilton için büyük bir şans oldu.Bu sene melekler Hamilton ın yanındadır belkide:).Olur olmaz cezaların kesildiği bir ortamda Ricciardo nun bu kontrolsüz ve sonuçları kötü olan başarısız girisimlerine bir yaptirim uygulanmalıydı.

  83. Kimiden daha bahtsız bir pilot söyleyin var mı?

  84. Hamilton’ın geriye düşünce ne kadar elinin ayağına dolandığını gösteren güzel bir yarış oldu.Ricciardo, Hamilton’dan alması gereken intikamı yanlış Mercedes’ten aldı, iyi ki Verstappen baya gerideydi de ucuz atlattı.

    Ferrari bu galibiyete güvenip rahatlarsa işleri zor, birkaç araç daha kalsaydı Verstappen ile Alonso’da çıkacaktı podyuma 😀

    Maldonado, Spa’ya kadar pitten çıkmayacak sanırım

    1. FerrariFanTR avatarı

      Vettel’in zaferi araçların yolda kalması sayesinde mi oldu sence?. Güvenlik aracına kadar Mercedesler bize yaklaşamadı bile. Bügun gayet güzel bir tempomuz vardı iki lastikle de .Lütfen saçma sapan yorumlar yapmayın. Zaferimizi karalamaya çalışmayın

  85. Schumacher421 avatarı
    Schumacher421

    Vettel sansda sınırları zorladı bu yarış arkasina gelen herkesin mi basina bir seyler gelir 🙂 Rosberg cok kötüydü. Hamilton acemi hatalari yapti. Ricciardo harikaydi bence redbull keşke on siralarda olabilse. Rosberg gerçekten hak etmiyor şampiyon olmayi yarış bunu gosterdi. Raikkonen en sanssiz pilot olabilir. Alonso cok iyiydi yine. Alonso, Button, Raikkonen birakmasin ya onlar olmayinca zevkli olmuyor :))

  86. Ricardo rosbergi yedi.

    1. hamilton balı tuttu ricardo cok aceleci davrandı

  87. Gerçekten eski zaman karambollerini aratmayan harika bir yarış oldu. Yarışı keyifle izledik. Ama sonunda sevinemedim, Hamza bebek hayatını kaybetmiş 🙁 Kenan ve ailesine sonsuz sabır…

  88. çok heyecanlı bir yarıştı. Rosberg şu yarışta podyumu bırak, Lewis’in önünde bitirseydi yine kahrolurdum. bu araca rağmen bu kadar mı sönük kalırsın. Lewis’e ise teessüf ediyorum sadece. açık ara hafta sonunun en hızlı adamısın az sabırlı olsan belki yarışı kazanacaksın. ne halt etmeye orda takım arkadaşına atak yapmaya çalışırsın. belki de erken yavaşladı rosberg fakat farketmez.

    Kazanana ve podyumdakilere tebrikler. McLaren’e tebrikler. ilk defa hata yapmadılar. Williams bu tip pistlerde yarışmasa daha iyi.

    tabii en büyük tebrik Maldonado’ya 🙂 bu adamı seviyorum.

  89. Kvyat, podyuma çıkma şansını Ricciardo’nun Rosberg’i elemesine borçlu olduğunu ömrünce unutmamalı.

  90. Yarışı izleyemedim.Zaman ekranından ve arkadaşım sagolsun onun bilgilendirmesiyle takip ettim.Lewisin sorun yaşaması,saçmalaması,hata yapması umrumda bile değil hiç üzülmedim.McLarenimi yeniden ilk 5’te görmek o kadar mutlu verici bir duygu ki 😀 inanılmaz mutluyum çok çok iyi oldu tatil öncesi bu 5.lik.

    1. evet harika sonuç 🙂

  91. Macaristan normalde sıkıcı geçer ama eğlence başladığı zaman da dibine vurur.Şaka gibi bir yarıştı…Sonuç yanlış değil podyum böyle ve alo 5. mclaren podyuma çıkmış gibi sevindi :)) Babam bile televizyona baktığında podyuma bunları kim çıkarmış diye sordu :)Aynı zamanda ikinciliğin de lanetlendiği bir yarıştı ilk ikincimiz rai elektronik arıza ikinci ikincimiz rosberg ric ile çarpıştı (ham duası tuttu herhalde) üçüncü ikincimiz kvyat o da 10 sn cezası aldı yanılmıyorsam Yalnız ferrariler çıkışta uçtular resital gibi bu kiminin yerine bottası getirmez inş ve son olarak bianchinin ölümünden sonraki ilk yarışı ferrarinin kazanması manidar oldu
    not: italyan marşını da dinlemeyi özlemiştim.

  92. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Si ragassiii bisentiii grandeeee FORZA FERRARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII YESS YESS YESSS

    https://www.youtube.com/watch?v=geppYpc-2YI

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Vettel geldi dertler bitti. Adam mührü bastı yaaa

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      😀 😀 ForzaFerrarı

  93. ricardo çok aceleci davrandı hem kendi yarış galibiyetini bitirdi hemde rosbergi

  94. Raikkonen F1 Team avatarı
    Raikkonen F1 Team

    Son zamanların en aksiyonlu yarışıydı desek yanlış olmaz herhalde. Hamilton’ın en soluk yarışlarından biriydi sanki. Ricciardo’nun start problemi Hamilton’a geçmiş herhalde. Önceki yarışta Williams , bunda Ferrari startta yanından geçti gitti resmen.. Bu arada Ferrari de test yasaklarını sene sonunda göndereceği Kimi ile deliyor sanki.

  95. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Hamilton adeta 2 kez başlayan yarışın ilk turlarında hep s*çtı sıvadı. Buna rağmen 6.’lık iyi bir sonuç.

    Bu arada Ricciardo tam bir kazma arkadaş. O nasıl bir atak denemesi ya? 150 metre arkadan gelip geç frenle mahvettin ortalığı.

  96. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    işte gerçek Formula 1 bu… işte ferrari.. alonso destekçisi olsamda her zaman ferrari’nin yarışları kazanmasını isterim… muhteşem bir iş… mercedes kaybetti en çokta buna sevindim… red bull kazanan oldu 2-3 oldular… raikkonen çok şanssız garanti 2.olacağı yarışı takım teknisyenleri mahvetti. üzüldüm açıkçası. vettel için bu sonuç şampiyona için harika bir sonuç oldu. ben şundan çok eminim belçika ve italya yarışlarını da vettel kazanacak… veeee Alonso ve mclaren muhteşem sonuç 5.lik button da puan aldı. tatile rahat çıkabilirler. muhteşem bir sonuç aldık… alonso gerçekten ne kadar harika bir yarışçı olduğunu yine gösterdi kimi’yi geçmesi 😀 adam ferrari görünce eski günlerini hatırlıyor… yine emin olabilirm ki alonso belçika ya italya’da podyuma çıkacak… son olarak cuma günü kimi’nin yarışı bitiremeyeceğini söylemiştim ALONSO içinse 6. olur demiştim adam 5. oldu.. öyle yada böyle 5. oldu… ama tartışmak istemiyorum ama sözüm sana kardeş… benim dediğim tuttu demek ki saçma yorumları yapmıyorum…

  97. Raikkonen’e üzüldüm. olumsuz ne varsa Raikkonen’e denk gelmesi hakkaten tuhaf bir durum. Ayrıca Hamilton, nasılsa yitireceği bir şeyi olmadığını düşünmüş olacak ki Ricciardo’ya kasıtlı daldı.

    1. Yusuf Hitay avatarı

      saçma bir yorum. kasıtlı daldı çünkü ricciardo şampiyon olmasın istedi. var mı böyle bir şey? 4. sırada olan bir pilotun yitireceği bir şeyi olmaması ne demek? soğuk lastikler ve sert lastikler ile geç fren yapınca lastikler bir süre kilitlendi. pitten geçme cezası da ağır oldu bana göre ama maldonado’ya verdikleri için vermek zorunda kaldılar. o virajı hasarsız dönebilse, o kadar olaya rağmen yine galibiyete oynayabilirdi.

  98. Ahmaklikta birbiri ile yarisan takimimin suruculerini kutluyorum.
    Odunumu bulayim.Ikinizle de ilgilenecegim.

  99. Onur Gentas avatarı

    Hamilton çok hata yaptı ama Ricciardo ile beraber şu yarışı inanılmaz heyecanlı hale getirdiler. Vettel’e tebrikler, çok temiz bir yarış çıkardı gerçekten. Gün tifosilerin günü diyelim:)

  100. Ya telefon internet paketi ile izleyemiyorum sezonun en iyi yarışını kaçırdım 😀

    1. Hamiltoncular dışında herkes memnun herhalde. 🙂

  101. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    rai 2sn lik farkta giderken önce kanat uçtu sonra araç pert. yorum yapmıyorum yarışta dikkatimi çeken en önemli şey maldonadonun 10-15 kez ceza yemesiydi. Her tur maldonadonun ismi yazdı race controlde

  102. Vettel ilk turu lider dönerse dünyanın gelmiş geçmiş en iyi pilotu olabilir.Önü açıkken bir şekilde zaferi getiriyor.Tebrikler

    Hamilton bir daha ağzını açma yine Riccardo sayesinde ucuz atlattım durumu

  103. mükemmel yarış.

    1. rosbergle fark açıldı.

  104. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    neydi la bu

  105. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Ne yarıştı be. 2. pitlerden sonra iş tamamen değişti. Sürekli olay, sürekli ceza. Gerçekten mükemmel bir yarıştı.

    Alonso’da 5. oldu. 2 araçla birlikte puan aldık. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir