Raikkonen: Dubleyi Kaçırmak Acı Verici

yazar:

kategori: ,

Fin pilot kalkışta beşincilikten ikinciliğe fırlamış ve takım arkadaşı Sebastian Vettel’in arkasında rahat bir şekilde ilerliyordu. Bitime 28 tur kalan Raikkonen MGU-K sorunu yaşamaya başladı. Takım sorunu çözemeyince aracı yarıştan çekmek zorunda kaldı.

Bu Raikkonen’in sezondaki üçüncü yarış dışı kalışı ve hala Ferrari’de devam edip etmeyeceği belirsiz.

Kimi Raikkonen Macaristan GP’sinde takımımının bir dubleyi kaçırmasının acı verici olduğunu söyledi.

“Kötü yarışlarımız olmuştu, şimdi bir tane daha oldu.”

“Elbette bir-iki yapsaydık bu takım için çok daha harika olurdu, Seb yine de kazanabildi ve bu takım için çok iyi.”

“Bizim için bir-iki yapamamak acı vericiydi, çünkü bunu yapabilecek hızımız vardı ve herşeye sahiptik, araçtaki sorun herşeyi bitirdi.”

“Ne yazık ki bu işler böyle ve yapabileceğimiz hiçbir şey yok. Araçta sorun çıktı, ancak günün sonunda yapabileceğimizin en iyisini yapabildik.”

“Sonuca baktığımızda iyi değil, ancak geçen yılki felakete göre çok daha iyi durumdayız.”

“Yaşanabilecek her türlü sorunu yaşadık ve artık zorlamalıyız ve umarım biraz da şansımız olur.”

“Harika sonuçlar alabileceğimizi, harika yarışlar çıkarabileceğimizi gösterdik, ancak haftasonu içerisinde hiç sorun yaşamayacağımızdan emin olmalıyız.”


Yorumlar

“Raikkonen: Dubleyi Kaçırmak Acı Verici” için 29 yanıt

  1. Şimdi asıl güzel olan tatilden sonra kalkışlardaki destek olmayacak şahsen Hamilton vb. çaylakları o zaman göreceğiz. Bundan sonra Rai, Massa araçları iyi olursa Alonso gibi pilotları sürekli olarak podyumda göreceğimize eminim 😉

  2. Bazı insanların yüzüne talih gülmez her ne kadar iyi şeyleri haketseler bile.Kimi’de bunlardan biri.Seb bu konuda muhteşem şanslı bir pilot oldu hep.Tabii hakkını yememek lazım burada.Çalışıyor çünkü ve emeğinin karşılıklarını da alıyor.Ama bazı pilotlar da çalışıp karşılığını alamayınca daha da demoralize oluyorlar. Kimi devam edebilseydi belki seb’i geçecekti.Belki de takımda bir sene daha kalabilecekti bu nedenle. Ama her nasılsa her geçen gün Kimi’nin aleyhine gelişiyor. Tebrikler Seb. Tebrikler Ferrari ..

  3. Bir Formula 1 takımı için Rai-Vettel ikilisi en iyi kombinasyon olabilir ama Rai’nin şanssızlıkları Tuthankamon’un Laneti gibi sarmış durumda Maranello ekibini.. Seneye ne olur bilemiyorum ama Raikonnen’nin şansızlıklarını gönderip kendisinin kalmasını istesem de sanırım pek mümkün görünmüyor..

  4. Cuma günü ilk antrenman da durduk yere kanat koptu, cumartesi antrenman da motor da su sızıntısı oluştu, pazar günü yarışta yine kanatdan bir parça koptu, daha sonrasında motorda sorun çıktı ve yarışı bırakmak zorunda kaldı.Kimi’nin gideceği çok belli ve performans ile bir alakası olduğunu sanmıyorum.Ferrari aynı tas aynı hamam devam ediyor ne yazıkki.Bütün hatalı kararlar, bütün pit saçmalıkları Kimi’yi buldu ve bulmaya da devam ediyor.Bir pilot nasıl bu kadar sorun yaşıyor ve antrenman da kopan kanati takım nasıl önlem almadan yarışa gönderiyor gerçekten enteresan.

    Bunlara rağmen Kimi çıkıp aslanlar gibi start aldı, sonrasında ilk pitlere kadar farkin açılmasına izin vermedi, ilk pitden sonra kademeli olarak yavaşlamaya başladı ve en sonunda fark 9 sn çıktıktan sonra motor sorunu baş gösterdi.Ne yazıkki Ferrari büyük bir yanlışa doğru gitmekte.Bir pilotu sürekli kayırıp diğerini üvey evlat gibi görmekte ve bu pilotdanda daha iyi performans beklemekte, onu geçelim bu işler oyle olmuyor.

    Ben Ferrari de kalmasını istemiyorum, Ricardo Kimi takası olmasını çok isterim ancak yaşından dolayı sanırım artık geç kaldık.En azından bir yarış daha alıp birkaç hızlı tura imza atıp bu defteri güzel bir şekilde kapatabiliriz.Sorgulayan insanlar neyin ne olduğunu iyi görüyor.Kimi hala çok hızlı bu kadar net…

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Kesinlikle katılıyorum alonso varken problemler massada kimide çıkarken alonso dayanıklılık rekoru kırar red bullda vettelde sorun olmaz webberin başına gelmeyen kalmaz geçen sene ric sorun yaşamazken vettele b şasi c şasi yapılır. bu senede vettel kollanıyor açık ve net.evet vettelciyim ama kimi en sevdiğim pilot vetten sonra ve sorunların hep kimide çıkması başkanın kimiye sürekli sallamasıda canımı sıkıyor ferrari 2009 da para vererek göndermişti şimdide adamı bezdirip yollayacaklar

  5. “Kötü yarışlarımız olmuştu, şimdi bir tane daha oldu.” 😀 😀 😀

    onu biliyoruz kimi 🙂

    bu arada sınavım vardı bu sezon ilk defa bir yarış izleyemedim o da en iyisi çıktı iyimi 🙂

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      En iyi yarışı kaçırdın tekrarını izle 🙂

  6. Dün SMMM Staj Bitirme sınavım vardı. Saat 16 ya kadar cep telefonundan Live timing den yarışı takip ettim. İlk pitte Vettelin turu 1.55 civarıyken Rainin turu 1.57 oldu yani 2 sn daha kötü bir pit olunca sanırsam fark 3 sn den 5 sn çıktı. Sonra yaklaşık aynı turlar atıyorlardı sınavdan bir çıktım hemen Live timing açtım ve Rai yok herşey karışmış.Sıralama alt üst olmuş. Ve tüm bu karışıklıktan gene Rai faydalanamamış ve olan ona olmuş. Artık bitsin bu işkence. Her yarışta Vettel alabileceği maksimum puanları alırken (Bahreyn’de daha fazla alabilirdi.) biz her zaman alacağımız puanlardan oluyoruz. Ferrari de 2.pilot olacaksa Ferrarinin sözleşme yapmaması benim gibi fanları için daha hayırlı olur.

  7. Ne olur bir gün uyanalım admin bi manşet girmiş olsun. Resmi: Raikkonen 2016 yılında Ferrari’de Kalmaya Devam Edecek.

    1. bir rai fanı olarak rai nin artık bu takımda kalmasını istemiyorum

  8. bu takımdan rai gidecekse kesinlikle hulkenberg gelmeli botas hikaye .
    rai bir türlü sanssızlıkları yenemedi her yarışta bir tarafı kopuyor aracının
    nasıl bir iştir bu anlamadık . aslında vettelin aracında arıza vardı antrenmanlarda

  9. Klasik Raikkonen şanssızlığı, ne denilebilir ki..

  10. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Bu demeç hafta sonunun özeti. Bir türlü iki araçla birden gülemedik.

  11. Hiç merak etmeyin İtalyan medyası yine giydirir Kimi’ye, devam etmesini çok istiyorum ama maalesef Ferrari başka birini bulacak gibi

  12. pitlere girmeden vettel’den hızlıydı. iyi sürdü ancak 10.lukta savaşırken aracında arıza çıkmaması, 2. olacakken arıza yapması da şanssızlığı. ilk stintte 3 saniyenin üstüne çıkmayan farkın pitlerden sonra farkın giderek açılması, 8-9 saniyelere çıkması arızanın habercisiydi. sonra iyice kaybetti zaten. startta öne geçseydi bile ferrari’nin pitlerde bir numara çevirip vettel’i öne alacağını düşünüyorum. vettel’i önce pite almak ve öyle 1. yapmak gibi. aynı tas aynı hamam devam ediyor gibiler.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Pitlere girene kadar çoğu tur-sektör vettel 0.1 sn hızlıydı

    2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Yarışın devamın da ilk sektör ve son sektör de genel de aynı turlar geliyordu ama rai ayarlardan sanırım biraz daha iyiydi ama fark açılmaya başladı sonra.Orta sektör de vettel herkesten hızlıydı rosberg arkasına gelince daha da belirginleşti 0.6 alıyordu rosbergden ilk sektör ve son sektör kapatıyordu rosberg arayı.

  13. Sen onu bir de bize sor reis.

  14. NesetAydın avatarı

    Raikkonen gayet iyi bir yarış götürüyordu..Bu sezon sıkça olduğu gibi sorun yaşadı ve yarış dışı kaldı..Seneye kalmayacağına dair birçok haber var yerine başka bir pilot falan getirilecek diye..Raikkonen’in 2.yarıda performansını arttıracağını düşünüyorum şampiyon bir pilottan bahsediyoruz yerine Bottas ve Hulkenberg gibi isimlerin geçmesini hazmedem ki kendisinin de hazmedeceğini sanmıyorum..Ricciardo geçen sene gösterdiği performansla geçebilir gibi gibi ama onun da kontratı çok iyiymiş ( 2.pilot için çok ideal bir pilot tabi Vettel çalışmak ister mi bilemem)

    Raikkonen kendini gösterecektir ve pistteki en komple pilotlardandır fazla eleştiriyoruz gibi

  15. Konu dışı : serhan acar rosberge pitten gelen mesajdan sora beni bırakın ben ne yaptığımı biliyorum die mesaj gönderdiğini ama bunu yayında söleyemeceğim dilden olduğunu söyledi bunun ne olduğunu bilen varmı merak ettim şimdiden teşekkürler

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Onu Rosberg için değil Kvyat için söyledi. Telsizden takım emri ile yer değişmelerini istediler Ricardo ile. o da başta kabul etmedi ve telsizden;” pit duvarına selam söyledi yayında söyleyemeyeceğim cisten” diye.

  16. Spa’da gelecek o galibiyet..

    1. İNŞAALLAH

  17. Yav öyle yorumluyorsunuz ki sanki raikkonen değil luca badoerden bahsediyorsunuz iyi sürdü falan, tamam f1 değişti elektronik turbo teknoloji tamam ama bu adamın kaç tane son sıralardan gelip podyum yaptığı, kazandığı yarış var 1. giderken götürme işine gelince bu adam son tur fastest lap atıyordu aman yavaş gideyim demiyordu ben hala seneye eğer Ferrari geliştirebilrse aracı şampiyon olabilecek kapasitesi oldğunu düşünüyorum ki kariyerinde bi şampiyonluğu daha hak ediyor 2003 ve 2005 ten biri hatta 2008 spa da yarışı kzansaydı şampiyonluk yarışında olcaktı ama Ferrari kendine 2. pilot arıyorsa dicek bi şey yok

  18. Bence de bugün raikkonen 5. Cepte tüm kırmızı ışıklar söndüğünde şimdi seyredin ben buradayım dedi.

  19. Kimi bugünkü startı ve arzaya kadar olan sürüşü ile gelecek yılın kontratını haletti…

    1. Samet Demirel(GillVill) avatarı
      Samet Demirel(GillVill)

      2009’da Macaristan yarışından başlayarak sezon sonuna kadar topladığı 40 puan ile koltuğu garantileyemeyen Kimi bu yarışla mı koltuğu garantiledi, enterasan doğrusu 😀

      1. Garantilemekle hak etmek aynı anlama gelmez. Öyle biliyosan bilgin olsun, insanlara yanlış şeyler anlatma…;)

  20. Ferrari’nin Raikkonen ile devam etmesi şu an için en iyi seçenek bana göre. Bottas’ın performansını yeterli bulmuyorum. Onun yapabileceğini zaten Raikkonen yapar. Ricciardo’nun ise sağlam bir kontratı var bildiğim kadarıyla. Geriye Hulkenberg kalıyor. Onu da Ferrari pek istemiyor gibi. Yani yaşlı kurtla devam etmek en iyisi. Takımda var olan düzeni bozmaya gerek yok. Bugün yarış dışı kalsada bence performansı gayet iyiydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir