Hamilton Kötü Yarış Nedeniyle Sorumluluğu Üstlendi

Lewis Hamilton, bol olaylı Macaristan GP’de yaptığı hataların ardından Mercedes’ten özür diledi.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve ilk virajda hem Ferrari pilotlarına hem de takım arkadaşı Nico Rosberg’e geçilen Hamilton, takım arkadaşını geçmek için çok aceleci davranınca pist dışına çıktı ve 10. sıraya kadar geriledi.

Tekrar 4.lüğe kadar çıkan Hamilton, bu sefer güvenlik aracından sonra Ricciardo’yu arkasında tutmakta zorlandı ve tema yaşadı. Bu temas nedeniyle Hamilton pitten geçme cezası alarak iyice geriledi. Buna rağmen Hamilton yaşananların sonucunda 6. olmayı başardı ve takım arkadaşının da yaşadığı sorunla şampiyonadaki liderliğini korudu.

Telsizden konuşan Hamilton “Çok üzgünüm çocuklar.” demişti.

Yarıştan sonra ise Hamilton “Zor bir öğleden sonraydı. Dürüst olmak gerekirse böyle bir şey beklemiyordum. Şu anda rahatlamış hissetmiyorum çünkü kötü bir gün geçirdim. Gerçekten kötü bir gündü ancak takım hamlelerde harika iş çıkardı bu yüzden en azından bir kaç puan alabildim.” dedi.

Yarışta neyden pişmanlık duyduğunun sorulması üzerine ise Hamilton “Yarıştan, tüm yarıştan” şeklinde cevap verdi.


Yorumlar

“Hamilton Kötü Yarış Nedeniyle Sorumluluğu Üstlendi” için 39 yanıt

  1. Ferrari, rakip analizi departmanının başına Rihanna’yı getirdiğini KAP’a bildirdi 😛 😛 😛

  2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Onu bunu bilmem de sc’den sonra hamiltonu sağdan soldan çok fena tokatladılar hiç unutmayacağım bir an 😀

  3. Lewis-Hamilton(#TeamLH) avatarı
    Lewis-Hamilton(#TeamLH)

    Bunlar hep Rihanna’nın suçu 🙂

  4. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Mercedesin kalkışta ki yol tutuşu bulamaması için detaylı bilgiler paylaşacak var mı link yorum vs ?

  5. 2011’den sonra ilk defa bu kadar rezil bir performans gösterdi, geriye düşünce sakinliğini koruyamadı, daha da geriledi. güvenlik aracından sonra kader al sana bir şans daha, hepsini geç ve kazan dedi, yine batırdı. bu sefer aceleyle öndekini geçeyim derken ricciardo’nun sıkıştırmalarına maruz kaldı ve defans yapmak zorunda kaldı, öndekilerle teması kaybetti.

    bunlara şaşırdım ancak en çok şaşırdığım starttaki pasif hamilton idi. bunun kötü kalkışla alakası yok, frenlemede çok pasifti. 2007-2008’deki bir hamilton aynı pozisyonda o virajdan lider çıkardı. belki bianchi’nin cenazesine gitmesi etkiledi belki de tam gp öncesi pilotlara yarışmak için büyük motivasyon sağlayacak bianchi anması saçmalığı.

  6. zekeri sayin avatarı

    Lewis bu gun cok savruk bir surus gerceklestirdi.Ancak mercedesin kalkis problemlerini anlamis degilim.Bu arada bir okadar savruk arac kullanan ricardonun rosberge yaptigi atak cok iyi niyetli ve acemiceydi.Kesinlikle ceza almasi gerikiyordu ama fia ceza veremedi.

    1. Kappa Kappachino avatarı
      Kappa Kappachino

      alakası yok. gayet de yerinde bir hareketti virajın çıkışında da yanında durmayı başardı rosberg ricciardoyu kesince temas yaşadılar. rosberg rahatlıkla temassız ayrılabilirdi. hareket biraz zorlamaydı kabul ama çok güzel bir ataktı bütün yarış nasıl atak yapılır gösterdi adam açık ve net.

      1. Kappa Kappachino avatarı
        Kappa Kappachino

        hamitona da aynı şekilde bir atak denedi çok geç fren yaparak. hamilton virajın cıkışında önden kayma mı yaşadı bilmiyorum ama ricciardonun sidepoduna sağlam geçirdi cezasını da aldı. rosberg de bıraktığı boşlukta biraz iyimser olunca arka lastiğini patlattı tamamen yarış içi olabilecek bir olay

  7. mercedeste debriyaj problemi devam ediyor, değişiklik yaramadı. Bu Tür yavaş 1 kaç pist dışında ferrari yarış kazanamaz, fark büyük..bu Tür yavaş pistler hızlı pilotlara ve hızlı Araçlara göre değil. gerisi ve yukarıdaki abuk sabuk yorumlar saçmalık, biraz yavaş beyler…

  8. Ben hayatımda bugünkü yarışı anlatan kadar şom agizli bi spiker görmedim. Sanırım Serhan acar di anlatan. Kimi Raikkonen i göz hasetten yedi bitirdi. . Hamilton un da şanssız olduğunu düşünmüyorum. Aksine çok sansliydi !!

    1. Serhan’ın şom agızlı olduguna katılıyorum geçen yarıştı sanırım Sainz junior’u öve öve sonunda çocuk aracını kenara çekmek zorunda kalmıştı.
      Yanlış anlaşılmasın Serhanı severim ancak gerçekten bazen şom ağızlılıgı tutuyor.

  9. Uzun zamandır yarışlara odaklanamıyor bu eleman. Kaç yarışı elleriyle verdi. İşi gücü olmuş eğlence ve sapıklık. İngilizlerin bu adamı eskisi kadar sevdiğini düşünmüyorum.

  10. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Bu mercoların kalkış sorunu inşalalh düzelmez de her yarış öperiz onları 😀

    1. Kardeşim böyle acınacak dualar edip yariş kazanacağiniza hiç kazanmayin daha iyi. Ferrari gibi bir takima nasil yakistiriyorsun bir, seni geçtim zaten küçük bir çocuksun daha belliki.

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Nereden ne çıkardın arkadaşım kinaye yapıyorum.O kadar çocuğum ki 20 yaşındayım 🙂

      2. fanboy ya boşver her postun altında shittalking yapıyor

  11. Lewis adına böyle bir yarışı bekliyordum açıkcası. Sürekli seyahat etmeler, Arkadaşlarıyla takılmalar, Amerika turları, davetlere katılmalar vs. kafası yarışlar dışında sürekli başka bir yerdeydi iyi oldu bu yarış aklını başına alsın.Gezebilirsin eğlenebilirsin ama cılkınıda çıkartmamak lazım.Yaz arasından sonra daha saglam bir Lewis bekliyorum.Mercedes’in de şu kalkış sorununa çare bulmaları gerekiyor.

  12. Çaylakların yaptıgı hayatı yaptın hadi kalkısta sorun yasadınız barı daaha dıkkatlı sumen gerekıyordu arac surerken ozellıkle sakın olmak gerekıyor ve odaklanmak bu yarısta cogu pilot gıbı hatalar cok vardı

  13. Yani Lewis sen olmasan bu yarislar hakikaten cok zevksiz heyecansiz gecer! Seni sonuna kadar destekliyorum bugun kotu surdun belki Nico seni disari yolladi yarisin basinda ama Ricciardo’ya yol versen galibiyet bile olabilirdi! Biraz dikkat et ve lutfen artik F1 maskotlugu yapacagim diye dunyayi dolasacagina yarislarina ve arabana konsantre ol! Seviyoruz seni Lewis, lutfen sevgimize layik ol! Hatani kabullenmen iyi birsey zaten herhalde baskasini da suclayacak degildin! Iyi tatiller, iyi dinlenmeler…

    1. OtonomAktor avatarı

      Rosberg yollamadı dışarı hakkını yememek lazım kendi çimlere taşıp uçtu ham.

      1. tekrar izlemedim fakat rosberg orada erken fren yapmış olabilir. her ne sebep olursa olsun, daha dikkatli olması gerekirdi.

  14. hedef: a.senna style
    sonuç: t.sato style.
    üzgün müzgün değilsin. kimseyi yeme. ricciye yaptığın hareket aleni kasıt, ilk virajda dışarı uçuş aleni ilk virajda 3 sıra kaybetmenin hazımsızlığıyla delirmektir. en hızlı araca sahip olabilirsin, herkesden daha hızlı daha iyi filan da olabilirsin ama en az rakiplerin kadar saygılı olamadığın sürece boş.
    becerebilseydin kahraman olacaktın, beceremedin, “üzgünüm”. yerse.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Ricardoya vurması geç fren yapıp duramaması kastı felan yapıcak kadar aşağılık bir pilot değil hamilton ayrıca ne çıkarı var saptırmayalım olayı.

    2. ricciardo ile olay kasıtlı değildi. normalde bir pilot defans yaparken freni kaçırınca diğer pilot daha erken fren yaparak içeriyi alır ve geçer. redbull sağolsun ricciardo yüksek hızla da dışarıdan bir çizgi tutturabildi ve hamilton freni kaçırınca kaza oldu. frenlemeye başladığı an kazadan kurtulmak için yapacak birşeyi yoktu. ceza da yanlıştı. onboard görüntüsü gelince göreceğiz kasıtlı olmadığını.

      1. OtonomAktor avatarı

        Kamera üstü görüntüsü vardı yarışta gösterdi. kasıt yoktu fakat ikisinin de yarışını bitirebilecek bir kazadan dönülmüş gerçekten. Ricciardo benzer bir teması Bottas ile yarışın başında da yaşamıştı. Ricciardo nun sidepodları bayağı temasa uğradı bugün.

      2. bakın, kasıtlı olmak illa ki bir araca bodoslama dalmayı kafaya koyup vurmak değildir. hamilton, SC aracı çıktığında start finiş düzlüğüne çıkarken anlamsız şeiklde son kavisli virajda çok içeriden virajı almış, oranın yarış çizgisiyle alakası yok. apeksi bu kadar içeriden takip etmesi sonucu diğer araçlar gibi yeterince hızlanamamış düzlükte ve öndekiler uzamış, hamilton arkadan ideal çizgide çıkış yapan ricci’ye yakalanmış. düzlüğün sonuna geldiklerinde ricci dışardan atağını yapmış, hamilton çok geç bir frenajla yerini korumak istemiş. ama o noktada o kadar geç frenle aracın dönemeyeceğini en başta hamilton gibi şampiyon bir pilotun bilemeyeceğini kimse iddia edebilir mi? hamilton yerini korumak için, bilerek ve isteyerek geç fren yapmış, ancak bunun sonucunda ricci’nin çarpışmadan kaçınması için gaz keseceğini, “ben üstüne sürerim, gaz keser dışarı açılırsa kaza olmaz önde kalırım, kesmezse temas olur” mottosuyla sorumluluğu, riski ve hasarı yine rakibine bırakmıştır. kaldı ki bu tür pozisyonlarda hamilton’un sicilinin epey kabarık olduğunu bilmeyen yoktur sanırım. en barizi 2007 fuji startında ferrarileri “geç frenaj” kılıfıyla bilinçli olarak dışarı süpürmesi, “dışarı çıkmazlarsa kaza olur, akıllı olurlarsa gaz keser dışarı çıkarlar ben de önde kalırım” kafa yapısının bir başka ve en meşhur örneğidir. kasıttan kastım, budur. “duramayacak kadar bilinçli geç frenajla karşı tarafı kaza yada pozisyonunu bırakma ikilemine sokma”. sonra da kaza olunca “duramadım, suçum yok”. ulan ayağının altındaki fren pedalına ben mi basıyorum, 70 turun 69’unda doğru fren noktasını buluyorsun da, ricci’den atak yediğin turda mı frenaj noktasını “kaçırdın”? her zamanki hamilton çakallığı, neyse ki bu sefer yarış hakemleri bu yemi yutmadılar.

        sky sporttan a.davidson oldukça ayrıntılı onboard’lu geri sarmalı bir video hazırlamış zaten, buyrun.
        F1 2015 Hungary – Daniel Ricciardo and Lewis Hamilton Crash Analysis
        http://www.youtube.com/watch?v=y2FOq6g6QIg

        1. hamilton çok da geç fren yapmadı. içeride olduğu için açısı çok dardı ve dışarıya doğru taştı. bu zaten her zaman olan birşey. hatta ricciardo daha geç fren yaptı diyebiliriz.

          ricciardo’nun rosberg’e yaptığı atakta rosberg onu görüp içeriyi almasa, ve dışarıdan dönmek istese ricciardo ona çarpacaktı. virajı dönebildiğin sürece pilotun nerede fren yapacağı kendisine kalmış. ve defans için bilerek geç fren yapmak sonucunda hafif dışarı taşmak da bir suç değil, f1’de her zaman olan birşey. 2014 bahreynde nico defalarca geç frenle hamilton’ın üstüne geldi, ancak hamilton çok güzel manevralarla yerini korudu ve aynı zamanda kazadan da kaçındı.

  15. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Lauda çıksın bir konussun ya kaybedince ortalıkta yok 🙂

  16. Nico’yla arayı açtın, gerisini boşver. Eğlenmene bak. Bir daha orta sıralarda olmazsın nasıl olsa. 🙂

  17. Biraz daha iyi bir takım arkadaşı olsa bu adamın, bu kadar acemice hatalar yapan Hamilton’a şampiyonluk yüzü göstermez…

    1. Alonso gibi mi? 🙂

  18. Çok karışık şeyler gördüm Hamilton adına pek olumlu olmayan şeyler Rosberg’i bu yorumlardan ayrı tutuyorum Yarış başlıyor Hamilton sel şeklide sıra kaybediyor 1 2 pozisyonu anlarız Güvenlik aracından sonra yine bir kayıplar seli üstelik geçilmemek için saçma hareketlerde bulundu atakları iyi değildi start düzlüğünden başka bir yerde olumlu hareketini görmedim yarış içinde sonuç olarak Hamilton dağıldı mı fena dağılıyor bunu gördük Mercedes aracının ilk 4 dışında yarış tamamlaması muhtemelen pilotların saçmalamasından kaynaklıdır ya da arıza vardır onun dışında Mercedes’in ilk 4 dışında bitirmesi başarısızlıktır Günün %60 konuşulması gereken adamı ve takımı Alonso ve Mclaren – Honda’dır Muazzam bir başarı %40’ı da Ferrari ve Vettel hak etti. Jules Bianchi’yi anması çok hoşuma gitti 41. galibiyetini kutlarım Hamilton’dan beklerken o yakaladı Senna’yı

    1. Valla gunun adami Ricciardo!

    2. OtonomAktor avatarı

      Ricciardo günün adamıydı bence. Ayrıca Alonso takdir edilesi bir yarış geçirdi. Ve yarışı kazanan Vettel de tebrikleri hak etti.

  19. Ferrari de Kimi’nin gördüğü muameleyi aslında Rosberg hak ediyor.

    1. Bu adam olmazsa Mercedes madara olur şu araca rağmen.

  20. Monaco yerine saysınlar boşver, iyi tatil yap kafanı topla.

  21. beni hiç bir hatan ilgilendirmiyor da ilk turda sabretmeyip önündeki 3’lüyü geçmeni görememek ilgilendiriyor. bu zevkten mahrum bıraktın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir