Rosberg “Tüm Bu Puanları Kaybetmek Gerçekten Zordu”

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, iyi götürdüğü Macaristan GP’de 8. olmasının ardından çok üzgün olduğunu söyledi.

Yarışa 2. sıradan başlayan ve ilk virajın ardından Ferrariler’in ardında 2. sıraya düşen Rosberg, son bölüme doğru Kimi Raikkonen’in sorun yaşamasıyla 2. sıraya yükseldi ve güvenlik aracı sayesinde galibiyet şansını yakaladı.

Ancak Vettel’i galibiyet konusunda zorlayamayan Rosberg, Ricciardo ile ikili mücadelesinde lastiğini patlatınca geriledi ve ancak 8. olabildi. Rosberg böylece şampiyonada lider olan takım arkadaşı Hamilton’la puan farkını kapatıp öne geçme şansını da kaçırmış oldu.

Rosberg “Çok, çok iyi gidiyordu. 64. tura kadar yarışımdan memnundum ancak o andan sonra her şey berbat oldu.”

“Gerçekten yazık oldu ve sporda bazen tüm bu puanları kaybetmek gerçekten zor oluyor. Ancak durum böyle.” dedi.

Ricciardo ile olan mücadelesi konusunda Rosberg “İdeal çizgide olduğum için o virajın benim hakkım olduğunu düşündüm ve o çok geç fren yaptığı için düz geçti. Ancak yine de ön kanadı oradaydı ve yavaşlamadı. Ancak FIA herhangi bir yaptırımda bulunmama kararı aldı bu yüzden kimsenin hatası olmadığını tahmin ediyorum.” dedi.

Tatil için sabırsızlanıp sabırsızlanmadığının sorulması üzerine Rosberg “Sadece tekrar yarışmak istiyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Rosberg “Tüm Bu Puanları Kaybetmek Gerçekten Zordu”” için 18 yanıt

  1. Bora Vardar avatarı

    Bugün ki lastik patlatması olayı yarış kazası bana göre.Ros tabiki önünü kapaticak savunma halinde yani adam ric inde kolay ivmelenip drs yide açip geçilmek istemiyor haklı olarak.Asıl anlamadığım merak ettiğim şey, ros dışında kimse 2 medium kullanmamış.Hiç fark yoksa 1-1.2 saniye fark var niye 2 yumuşak kullanılmadı?

  2. NesetAydın avatarı

    Hamilton bugün Rosberg’in yerinde olsa Vettel’e nefes aldırmazdı (geçer demiyorum nefes aldırmaz diyorum aynalarında dans ederdi) ancak rosberg benim güvendiğim bir pilot yani hiç bişey yapamadı hatta Ricciardo’ya temas yaşadı ki yaşamasa geçilecekti büyük ihtimal..

    Rosberg’de şampiyon karakteri yok gibi..Birşeyler eksik ve olmayacak gibi

  3. OtonomAktor avatarı

    Altındaki mercedes rağmen fark yedi vettelden. Kalibresi düşük bu rosberg in. Ham olsa aynı pozisyonda söke söke alırdı 1. ciliği.

    1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
      [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

      Yav ham söke söke alırdı diyon da her arkasına gelince takılıyor nasıl olucak bu iş ?

      1. OtonomAktor avatarı

        Altında mercedes varken hamiltonun önünde olayım yeter düşüncesi rosbergi küçük pilot yapıyor gözümde. Aynı pozisyonda dediğim önünde vettel olsa sadece yarış 1.ligini kovalıyor olsa, 20 saniye fark yemezdi kendinden kötü araçtan.

        1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
          [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

          İyi bir hamilton kesin yemez

    2. hamiltonu tutan kimdi geçseydi . altlarıda ultra araca rağmen hala zar zor kazanıyorlar yarışları . hamilton çokmu iyi rosberg,den gördük geri düşünce pilotajını tam romain grosjean oldu çıktı kasaplığı tuttu . vetteli buğün kimse geçemezdi kusura bakma arkadaşım

      1. OtonomAktor avatarı

        Üstteki arkadaşa verdiğim cevap senin içinde uygundur arkadaşım.

      2. Kasap diyor, yeteneksiz diyor, kabiliyetsiz diyor e seni alalım Mercedes koltuguna !
        Neyse Spa daki Lewis galibiyetinden sonra yine ortalarda olmazsın zaten konuş dilediğince.

      3. Bugün Vettel tıpkı Malezya’da ki gibi kusursuz sürdü Biz hiç bir zaman Hamilton’ın kusursuz olduğunu savunmadık en azından ben kendi adıma savunmadım Biz onu bu haliyle seviyoruz Vettel ve Hamilton çok ayrı karakterler ama önümüzdeki yıllarda da bu iki pilottan çokça konuşacağımızı söyleyebilirim gün gelir Mercedes ikinci takım olur Hamilton Vettel’i geçer söke söke alır galibiyeti o zaman da onu kutlamak gerekir bunu yapabiliyorsak çok yol aldık demektir Öte yandan bugün Hamilton vasatında altındaydı bir sorun olduğu aşikar araç İngiltere’de de başlarken geri düşmüştü bugün de aynı şey iki kez oldu bu Hamilton’dan mı yoksa araçtan mı kaynaklanıyor bilmiyoruz ve fakat bu Hamilton’ın kötü performanslarının mazereti değil 202 Hamilton 160 Vettel puan sıralamasında Vettel’e şapka çıkartıyoruz

  4. Yumuşak taksa belki de yarışı kazanacaktı.

    Neyse Monaco daki saçmalığa karşılık bu puan kaybediş güzel oldu

  5. Gidip Ricciardo’nun önüne kırıyon, ondan sonra da boş boş konuşuyon. Ne adamsın yav. 😀

  6. Her zaman ki balı bugün önce yanındaydı sonra Rosberg’i terketti…Adam sana zorlayarak da olsa atak yapmış ve virajın dışına savrulmuş niye onun önünü kapatmaya çalışıp işleri berbat ediyorsun ki…Aklınca Riccardo’nun önünü kapatıp sonraki virajda ona şans tanımayacaktı ama Riccardo ya herro ya merro deyince Rosberg efendinin yapmaya çalıştığı elinde patladı..

  7. ya senin yada takımın hatası bilmiyorum ama bence güvenlik aracı periyodunda sende herkes gibi yumuşak lastiğe geçmeliydin.. böylece hem ricciardo ile uğraşmayacaktın hem de sert lastik deki vetteli kolayca geçip birinci olacaktın.. çok çok vahim bir hata senin için, aldın 4 puan gitti 21 puan.

    1. Yarışta Lewisin sertlere geçeceğini duyunca bende sert takacam dedi.

  8. Bedava kazandigin Monaco’ya say

  9. “Rosberg “Çok, çok iyi gidiyordu. 64. tura kadar yarışımdan memnundum ancak o andan sonra her şey berbat oldu.”
    Dalga mı geçiyor? Altındaki araca rağmen vettel den 26 sn fark yemiş lafa bak.

  10. Deniz Bora Unal avatarı
    Deniz Bora Unal

    Yarışa 2. sıradan başlayan ve ilk virajın ardından Ferrariler’in ardında 2. sıraya düşen Rosberg, son bölüme doğru Kimi Raikkonen’in sorun yaşamasıyla 2. sıraya yükseldi ve güvenlik aracı sayesinde galibiyet şansını yakaladı.

    Admin duzeltme yapman lazim 3. sira olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir