Ricciardo Temaslar Nedeniyle Pişmanlık Duymuyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, bugünkü Macaristan GP’de agresif hamleleri sonucunda yaşadığı temaslar nedeniyle herhangi bir pişmanlık duymadığını söyledi.

Geçen sene Macaristan’da kazanan Ricciardo, bugünün en aktif pilotlarından birisiydi. Ricciardo ilk önce Hamilton’u dışarıdan geçmeye çalışırken Mercedes pilotunun sağ sidepoduna vurmasıyla hasar gördü. Bu olay sonucunda Hamilton pitten geçme cezası aldı.

Daha sonra ise yarışın son turlarında Mercedes’in diğer pilotu Nico Rosberg ile temas oldu. Ricciardo’nun ön kanadı Rosberg’in arka tekerleğine gelince Mercedes aracının tekerleği patladı ve Rosberg gerilere düştü. Ricciardo ise yarışı 3. sırada tamamlayarak bu sene ilk defa podyuma çıktı.

Ricciardo “Ben her şeyi pistte bırakıyorum. Bazı rakiplerim bunu sever ya da sevmez. Ben böyle seviyorum ve her zaman böyle yapıyorum.”

“3.lükte oturup o pozisyonu kabul edebilirdim ancak kazanma şansım vardı ve denemek istedim.”

“Sonucun böyle olması kötü ancak aynı zamanda yaptıklarımdan pişmanlık duymuyorum.” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo Temaslar Nedeniyle Pişmanlık Duymuyor” için 19 yanıt

  1. Niconun geçen sene lewisin lastiğini patlattığında adamı gömüp gümüp durdular kimse çıkıp hakemler birşey demedi demekki suçsuzdu demedi.Bu kaza yarıış olayıysa lewise olan neydi,viraj içinde olmuş bir inatlaşma,o yarış olayıdı.Bu bencillik,ozaman nicoya kaçsaydı dediler demek kolay orda kaçmak için şikandan atla çimlere uç. (spin atma ihtimalide yokmuş gibi) vs vs yapabilirdi deniyo.peki ricardo en basit şeyi niye yapamadı…Freni patlamış kamyon gibi uçtuğunda çoktan anladı avantajı kaybettiğini nico temkinli davrandı bir süre bu uçan avusturalyalıyı izledi oda avantajın onda olduğunu, her şekilde önde kalacağını biliyordu ,kalmasada hamilton 7. 8. sıralda tırmalıyo nediye z,orlasın.ama sen gel adamı biç hemde hızlanmada burda ricardo için kazadan kaçınmak hiç de zor değil arkadaşlar.Sağ ayağını biraz gevşet be adam…Heyecan bu değil ikisinden de pilot olmaz. Hamilton gibi ,malesef şansız alonso gibi,gençlerden kyvat ve verstapen gibi isimlerden heycan çıkar

  2. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Kusura bakmayında bu atak hiç iyimser bir atak değil,üstüne lastik avantajın varken hiç bir denemen olmadı gidip geç frenaj ile adamın önüne atıldın, çıkışta da Rosberg benzerini yaptı yine 4 ayağının üzerine düştün az hasar ile kurtuldun, Kvyat’a yaptığın ise adamın motivasyonunu düşürdü,ne aynı araca sahip birini geçebiliyorsun ne lastik avantajı ile temiz bir atak yapabiliyorsun. Bencilce ve art niyetli tavırlardan sıyrılman gerek, saçma sapan sürekli sırıtacak yaptığın hatalarını şirin gösteremezsin.

  3. Rosberge yaptığı atak denemesi saçma ötesi bile değildi.Öyle bir atak şeklini genellikle Gp2 de görüyoruz.Zaten orada avantajlı olan Rosberg, viraja girişi ofsayt olan Ricardo, viraj çıkışında avantajlı olan Rosbergin avantajını çarparak elinden aldı.Kvyat’dan Biraz baskı yiyince saldırganlaşan bir ricardo pek iyi değildi.

    1. Aynısını monakoda kimiye de yaptı

  4. İki kazada da Ricciardo’nun hatası yok. Pişman olması için sebep yok ortada.

  5. agresif olmak evet lakin başkasının yarışını mahveden cinste ataklar hiç de hoş değil kamikaze tarzında denemeler sürüş stili bu olmamalı..

    startlar yine kötü

    arap atları gibi sonradan açılıyor beyimiz.

  6. Riccardio geçmişte gördüğümüz üzere aynı agresiflikte belki daha da fazla ama ipini hep kendi elinde tutan nadir pilotlar gibi ataklarını evrimleştirmeli.Benim beklentim bu değil elbette yetenekli yüksek potansiyele sahip ama sürüs stilinde biraz daha gelişmeli bana göre.

  7. Temaslarda senin hatan yoktu zaten, Mercedes’ler tuhaftı bu hafta. Startları da düzeltirsen işin daha kolay olur.

  8. Onur Gentas avatarı

    Bu adam ileride doğru takımda olursa mutlaka iyi işler yapacak. Şuan arkadan gelen pilotlar içinde bana göre en iyisi Ricciardo.

  9. Birde startlarını düzeltsen…

  10. Böyle devam et Riccardo. Yarışlar zaten zevksiz az atraksiyon olsun.

  11. kimse sana rakiplerini geçme demiyor..ama geçmenin de bir adabı üslubu var..senin yaptığın direkt kamikaze dalışı.. başkasına çarpmışmıyım vurmuşmuyum önemli değil, yeterki ben geçeyim de ne olursa olsun mantığı. rosberg temasında sen haklı olsan bile o şekilde bi geçiş hamlesi çok riskli, daha net ve garanti geçişler yapman lazım. başkalarının yarışlarını mahvetmeden..

    bunu daha önce monaco da kimi yede yapmıştın, sen de alışkanlık yapmış galiba..tamam kendini göstermek bişeyler yapmak istiyorsun ama dediğim gibi kimsenin yarışını mahvetmeden olmalı bence.

    1. Daha net nasıl bir geçiş mesela ? Rosberg’in Mercedes’i çok daha hızlıydı düşük süratli uzun virajlarda denedi düzlükte denedi olmadı o da son çare hamlesini yaptı ki bu hamle en makul olanıydı ultra geç frenleme oradan sonra Rosberg ile arasında ki yarış temasıdır ki hakemlerde aynı şekilde düşündüler arkadan çarpan Ricciardo idi ancak bu temastan kaçınabilirmiydi ? O hızlanma ve açı da imkansız gibi bişeydi Ben Ricciardo’nun ataklarını çok beğeniyorum geçen yılın açık ara en iyisiydi bu konuda araç izin verirse devamı da gelir

  12. Kimi ayrılacaksa takımdan bence tek seçenek sensin.

  13. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Seni itici yapan senin yönünden saçma yorum yapan insanların olması.Startın yine kötüydü bugün ama yarış on numara beş yıldız.

  14. OtonomAktor avatarı

    Vay uzun zamandır Montoya dan sonra tutacak pilot arıyorum bunlar Montoya’vari cümleler geçişlerin agresifliği Montoya kadar olmasa da gerçekten iyiydi. Montoya dan sonra yeni desteklediğim pilot olma konusunda 1 numaralı adaysın Ricci. Kvyat ı da beğeniyorum ayrıca 21 yaşında büyük yetenek cidden. Verstappen egolusuna ısınamadım. Sainz da iyi gibi bakalım. Bu saydığım pilotlar adından söz ettirecekler gelecekte mutlaka. Ama bugünkü yarışın yıldızı Ricciardo ydu bu kesin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir