Arrivabene “Eleştirmenler Artık Susacaktır”

yazar:

kategori:

Ferrari Takım Patronu Maurizio Arrivabene, Sebastian Vettel’in Macaristan’da kazandığı galibiyetin takımı eleştirenleri susturacağını düşünüyor.

Son dönemde Williams’ın ön plana çıkmasıyla Ferrari’ye yönelik eleştiriler artmaya başlamıştı. Ferrari’nin aracı geliştirmekte geride kaldığı söylenmişti.

Arrivabene “Geçen haftaya kadar bir felaketten bahsediyorlardı. Muhtemelen rakamları okumuyorlardı ya da okumak istemiyorlardı.”

“Evet, artık 2 galibiyetimiz var ancak ayaklarımız yere basmalı ve sıkı çalışmalıyız. Cuma günü çok fazla sorun yaşıyorduk ve James Allison bir ara ‘Kariyerimdeki en günü düşünmem gerekirse, bu en kötüsü olabilir’ dedi.”

“Ancak her şeyi bir araya getirdik. Kararlılıkla çalıştık ve bu takım hakkında size bunu söyleyebiliriz. Sürekli olarak daha iyi oluyoruz.”

“Aracı yeniden ayarlamak için 3. antrenman seansını kullandılar ve cumartesi akşam daha iyi yolda olduğumuzu düşünüyorduk. Bu sonucu almayı düşünmüyorduk ancak en azından iyi yolda olduğumuzu düşünüyorduk.” dedi.

Ferrari bugün 1-2 sonucu alabilirdi ancak Raikkonen’in aracındaki MGU-K’nın sorun yaşaması bu hayalin kaybolmasına neden oldu.

Arrivabene “Gerçekten hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü dürüst olmak gerekirse Kimi bugün gerçekten iyiydi. Her ikisi özellikle startta iyiydi. Bu Formula 1 ve bazen bu tür şeyler oluyor.”

“Bazen diğer takımlar kendi hedeflerine ulaştıklarında kazanırsınız ancak bu oyunun bir parçası. Bunu kabul etmemiz lazım.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Arrivabene “Eleştirmenler Artık Susacaktır”” için 17 yanıt

  1. SCUDERİA FERRARİ avatarı
    SCUDERİA FERRARİ

    gerçekten çok ilginç ve bol olaylı bir yarıştı sezonun en iyi yarışı da diyebiliriz.ben burdan öncelikle ferrariye yazıklar olsun diyorum.rai ile vetin aracı kesinlikle aynı değil.vetin aracı yağ gibi gidiyor rai her yarış arıza sorun ondan sonra yok yaşlandı artık bırakmalı.başkanın sürekli veti övmesi,pohpohlaması.vet 1. rai 2.pilot.açıkça rai üvey evlat muamelesi görüyor.ferrarinin artık 2 pilota da eşit davranması lazım si*erim böyle işi.özetlemek gerekirse bu yarışı ham kendi hırsının ve sabırsızlığının kurbanı oldu ilk turlarda rosbergi hemen geçme dşüncesi onu podyumdan etti.ric de yarışın asıl kahramanı ve renk katan pilotuydu.rosbergi biçmeseydi daha iyi olurdu.maldonado ceza rekoru kırdı şaşılacak bir durum değil.alonso da 5.olarak yine eski sırasına döndü.yine de vet iyi iş çıkardı.

  2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
    [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

    Ne ilginçtir ki iki yarış galibiyet bizi şampiyonluk potasına sokuyor.Spa ile Monza çok önemli gelişirsek hiç ummasam da içimiz titresin yeter 🙂

    1. Spada Rainin sıralamalar da önde olmasını çok istiyorum. Bakalım gerçekten Vettelin şampiyonluk şansı var diye Rai ye takım emri falan yaparlar mı?

      1. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Muhtemelen evet ama daha çok yarıştaki olan olaylara göre karar verirler.Şahsen ben 1-Rai 2-Vet olacaksa şampiyonluk uğruna takım emri uygularım biraz raikoneni tanıyorsam yardım eder sorun edeceğini sanmıyorum..

      2. [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ avatarı
        [ÇⓐğR|] #ForzaFERRARİ

        Ha şunu da söyleyim rai alıp başını giderse vettel fark yerse zor biraz yer değiştirme onu da atlamayalım.Öyle bir şampiyonluğu da vettel ister mi bence hayır.Şöyle düzelteyim Vettelin yarışta ondan hızlı olup onu geçememesin de muhtemelen uygularlar çünkü aynı araçta birbirini geçmek ne kdr hızlı olursan ol zor.Şampiyonluk için yapacak bir şey yok değer bence.

  3. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bu sitedekiler susmas Arrivabene sen devam et böyle. Eleştiri her zaman olacak ve olmalı da. Takım bir galibiyhet aldı diye geliştiğimiz anlamına gelmiyor. Evet güzel bir zafer ama hepsi bu. Bu sezonki hedefler tutmuş oldu böylece daha sezonun yarısı bittiğinde. Bence durum gayet makul. Bundan sonra olacaklar ekstradır. Kafa değişmesi gerçekten oldu mu ilerleyen yarışlarda göreceğiz

  4. yine yeniden yepyeni ferrari geri döndü yalanına inanmaya çalışmak..

    malezya sonrasınıda iyi hatırlatmışlardı size.

    1. Onur Gentaş avatarı

      Adamlar biz şampiyon olacağız dedimi ?
      Pilotlar biz şampiyon olacağız dedimi ?
      Adamlar biz bu sene 10 yarış kazanacağız dedimi ?
      Pilotlar biz bu sene 10 yarış kazanacağız dedimi ?
      Adamlar biz bu sene Mercedesten hızlı olacağız dedimi ?
      Pilotlar biz bu sene Mercedeslerden hızlı olacağız dedimi ?

      Bunları demedilerse senin burda yorum yapmak hakkın yok yapıyorsun ya F1 bilmiyorsun yada işine gelmeyeni görmüyorsun ?

    2. Onur Gentas avatarı

      Arkadaş bu sana cevap veren adam farklı kişi. benimle karıştırma.

      1. Onur Gentas avatarı

        🙂 Ne tesadüf değil mi aynı isim ve soyad’a sahipmiş arkadaş:) Çoluk çocukla muhattap olmak istemiyorum daha fazla, ne yaparsa yapsın.

  5. zekeri sayin avatarı

    Sacma.fianin ferrariye hediyesinden baska birsey degil.mercedeslesrin sacmalamasi icin talimat verildigini dusunuyorum.baska turlu 1 sn hizli araci gecmek filmlerde oluyor malesrf.yedijk ve he ya je diyoruz bay ecilstona.

    1. Ya he he. Tipik Türk işte. Her şeyde komplo arar.

      1. zekeri sayin avatarı

        Tipik saf.herşeye inanır.

  6. yapılan eleştirileri susturması için bir neden göremiyorum ben doğrusu. bugünkü galibiyetin mimarı, vettel’in süper startı, makine düzeninde attığı 69 tur ve mercedes pilotlarının saçmalamasıdır. kendinize nasıl bir pay çıkardınız merak ediyorum. eleştiriyi surturmak bir yana, “Bu Formula 1 ve bazen bu tür şeyler oluyor.” diye pişkin pişkin geçiştirdiğiniz raikkonen’in (pozisyon olarak massa’nın) aracının başına gelen bilmem kaçıncı arızalara bir yenisinin eklenmiş olması nedeniyle bir eleştiriyi daha hak ettiğiniz düşünüyorum. özellikle puan esasına dayalı hesap yapmaya bayılan ve kriteri rakamlardan ibaaret olan ferrari başkanına tüm vicdanınızla raikkonen’in bu sene bu arızlarla kaç puandan olduğunu söyleyebilir misiniz, yoksa bugünkü vettel’in galibiyetini kendinize yonttuğunuz gibi raikkonen’in arızlarını da rai’ye mi yüklersiniz?? göreceğiz bakalım.
    yeni yönetimden ümitliydim, çok da kanım kaynamıştı yaklaşımlarına. ama kafa aynı gibi maalesef; 1 araç, 1 pilot. gerisi boş.

  7. 31 Temmuz sonmuş hani Kimi nin kontratının uzatılıp uzatılmaması için belli olması gereken süre . takım ne yapar acaba biraz ötelermi yoksa kararı paylaşırlarmı medya yada taraftarlarla. Keşke kalsa ama sanki uzatılmayacak gibi bir his var içimde. Umarım yanılırım

    1. “Gerçekten hayal kırıklığı yaşıyorum çünkü dürüst olmak gerekirse Kimi bugün gerçekten iyiydi. Her ikisi özellikle startta iyiydi. Bu Formula 1 ve bazen bu tür şeyler oluyor.” Bu konuşmadan bende de böyle bir his uyandı. Çok basit bir konuşmayla geçiştirmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir